icon

Žijem s rozvedeným mužom. Čo so sviatosťami?

kkasickaa
23. jan 2016

Ahojte žienky. Poterbovala by som poradiť a počuť názory vás,ktoré máte s niečým takým skúsenosti...
Budúci týždeň má naša malá dcérka krst, tak som si povedala, že by sa patrilo ísť na spoveď, keďže som tam už pekných pár rokov nebola, LENŽE....žijem s rozvedeným mužom. Máme 5 mesačné dieťa, a mama mi povedala, že pokiaľ máme spolu dieťa a žijeme spolu tak nemôžme ísť ani na spoveď ani na prijímanie,nič...naozaj sa do toho až tak nevyznám,ale je to pravda? Je fakt, že by sme chceli mať svatbu v kostole, takže budeme musieť požiadať o anuláciu. Ako dlho to väčšinou trvá kým vám to "odklepnú"? Potrebujem počuť názory...ďakujem.

qidko
26. jan 2016

Kocky zacali ste rozoberat cirkev ale zakladatelka urcite nechcela aby ste si skocili do vlasoch HA-HA koli cirkvi ona chcela poradit okolo anulacie sobasu a spovede

ilaryja
26. jan 2016

@lucinkaboz hlupost pre Teba ako neveriaceho cloveka,,, aj na psa pride mrazz...Poznam kopec takých c neverii li až ked im začalo horiet pod patami sa zrazu obratili na Boha a prišli za knazom s prosbou modlite sa.......Neveriaci uverili v silu modlitieb.......a dali sa pokrstiť ......a neodsudzuj nenadavaj nikomu kto veri ....Každy clovek ma slobodnu volu aby sa rozhodol sam.......

ilaryja
26. jan 2016

@qidko myslim že nikto si tu do vlasov neskocil,,každy si to vysvetluje po svojom....Kazdy ma pravo na svoj nazor,,,nemusime nazory iných zdielat ale vypočut si ich možme.......

emyly
26. jan 2016

@qidko oboznámila nás s tým kolegyňa z matriky niekedy minulý rok 😉

emyly
26. jan 2016

@slamienka teraz neviem čo presne myslíš tou hlúposťou, napísala som toho viac 🙂

qidko
26. jan 2016

@emyly no tak ja som zosobasena uz dlhsie Ha-HA

lucinkaboz
26. jan 2016

@ilaryja verit v krista a verit v cirkev je rozdielne, ja som nikde nenapisala že neverim, tak neprekrucaj
kde si prišla k tomu , že som neveriacia? sorry, ale chodit do kostola, neznamena pre mna vieru...a boh nie je kristus, to su dve rozdielne osoby

lucinkaboz
26. jan 2016

@slamienka kde je v cirkvi napisane , že knaz ma právo oslobodit ta od hriechov? co sa ta bytostne dotýka moja...ze nie som ako ovce? trafena hus zagagala...povedz mi tu niečo o spovedi o tom, kto urcil knazom odpustat hriechy....kde nato prišli
nikto ti neodpusti hriechy a nikto ta od hriechov neočisti, ako sam boh a jeziš, ked sa bavime o viere....jedinemu sa budeš spovedať zo svojich hriechov...teba vieru naučili? kto ta naučil tie katecheticke zaležitosti? vieš citat bibiliu a rozumieš jej? vieru ma nepotrebuje nikto učit, ked teba ano, tak to je smutne...

lucinkaboz
26. jan 2016

sardinka je vždy vsade pripravená rozdávat rady na modrom konikovi, to je super 😀 😀 😀 aj na buduce
to je dost smutne, že krestanske viery si myslia že ich zle skutky vykupil jezis na krizi...jezis nas prisiel vykupit nie zo zlých skutkov, večnym zivotom. neprisiel nato, aby sme pachali zle skutky cely zivot s ospravedlnením sa u knaza...sorry, ale asi nechapes vyznamu vyznavajte si svoje hriechy....vyznavajte si...ludia, priznavajte, kajajte sa...mna poučovat nemusis, uz stacilo....trosku sa nad tým zamysli...a kde je napisane, bude vam odspustene? ach no jo....

sardinka335
26. jan 2016

@lucinkaboz ty v tom maš teda riadny guláš, alebo si jehovistka? Tí nepovazuju Ježiša za Boha...a Bibliou sa neohanaj...v starom zakone bezne knazi ,,očistovali,, ludi...v novom zakone bola ,,jedna obeta,, a finito. A okrem toho tiež Biblia hovorí o tom ze ludia sa maju stretavať...preto stale existuju kostoly - omše, evanjelici a protestanti maju tzv. zhromazdenia - podla vzoru poslednej večere. Ale samozrejme ty mozeš mat ,,svoju vieru,,.

sardinka335
26. jan 2016

@lucinkaboz neviem ako si prišla na to ze si krestanské viery myslia ze ,,zle skutky,, vykupil jezis na krizi....ani ospravedlnovaním u knaza...napr. taky evanjelici pokial viem tak maju ,,hromadne spovede,, takze ani knazovi sa nespovedaju a protestanti nemaju spovede ziadne...takze označiť ,,krestanske viery,, je trošku nevedomosť. Ale kludne ma pouč....ale poprosím suradnice kde to najdem v Biblii...ale tak to je pre teba podla mna ,,vysoky level,, takže tu asi ,,debata končí,, zial.

lucinkaboz
26. jan 2016

@sardinka335 nie som jehovistka za prvé

nie som oblbnutá cirkvou a katechizmom, to že sa máme stretávať to mysliš tie nedelne stretnutia pod zastitou nejakeho farara, kde su tie suradnice, že , knaz odpusta hriechy? kde o tom hovori jezis? v kazni na vrch v Matušovi, alebo kde prosím? ked mas prehlad sem s tym, som zvedava
vyznavat svoje hriechy vyznavaju v svojej modlitbe ludia pred bohom, nepotrebuju nato knaza...vyznavat svoje hriechy neznamena bude vam odpustene, každy mesiac
Ježiš je jedna osoba a Boh je otec....stvoritel...ty jo, to teraz akože mysliš važne? že BOH je JEZIS?, to snad ani nie je pravda, to akože myslis važne? ze otec so synom su jedna osoba????? stary zakon poznáš? .tak to je presne ten obraz katolickej cirkvi...Boh, stvortil poslal Ježiša, svojho syna, aby nas vykupil zo smrti....aby si v tom mala jasno... 😀 ešte mi tu napis, že existuje peklo...a padnem pod stol 😀 😀 😀 😀 😀 😀

marcah
26. jan 2016

@lucinkaboz nejak moc to pleties (najprv ze viera v cirkev ci v krista? potom ze viera v krista ci v boha? nakoniec ze jezis nie je boh. A ci vlastne syn nie je otec?). A to ze v Bohu su 3 osoby - otec syn a duch? Prepac, ale nemam pocit ze v tom mas jasno. Myslim ze zbytocne vyvolavas konflikt tam kde ozaj nie je potrebny. Ak mas radu k veci tak ok, inac naco?

sardinka335
26. jan 2016

@lucinkaboz a ty čo furt splietaš o tých fararoch čo odpušťaju hriechy? Si jak poškrabana platňa!
To ze Boh a Ježiš su jedno je krestanom tak nejako prirodzene......ale iste ty to vieš lepšie ako cela Biblia v ktorej je Ježiš aspon 9x nazvyny Bohom ..
Ján : ,,a Slovo sa telom stalo,
Ján : ,, ja a Otec sme jedno,,
Ján : ,,kto vidí mna, vidí Otca,,
1 Jána : Pretože traja sú, ktorí svedčia na nebi: Otec, Slovo a Svätý Duch. A tí traja sú jedno.

Všetko slová z Biblie nič z katechizmu...
a čo sa pekla týka peklo je popísané ako bezodná priepasť (Lukáš 8:31, Zjavenie 9:1), ohnivé jazero horiace sírou, kde vo dne v noci budú ľudia trpieť na večné veky (Zjavenie 20:10). V pekle bude plač a škrípanie zubov v hlbokom nešťastí a hneve (Matúš 13:42). Je to miesto, „kde červ neumiera a oheň nevyhasína” (Marek 9:48). Takže priklánam sa k tomu ze nejaky priestor to bude😝

lucinkaboz
26. jan 2016

Moja zlatá
to žeBoh a otec su myslou a konaním ako jedno, je predsa jasné , je detinske niečo take pisať!
Boh nie je Ježiš, Boh je stvoritel , Ježis je Ježiš, teda jeho syn skor si myslim , že katolikom je to jedno kto to je.
kde je teda ten text o tom, že farar ma právo každy mesiac odpuštat hriechy..? niekedy ste ako ovce, jeden po druhom
bez premyslania... 😀

lucinkaboz
26. jan 2016

@marcah viera v cirkev je jedno a viera v ježiša iné, alebo?
kristus nie je boh
boh nie je kristus, je to otec a syn
ježisa nazyvaju bohom...aha 🙂
Boh je nejak pomenovanie pre stvoritela
no myslenie maju rovnake,asi tak nejak...skor vela katolikov v tom nemá jasno..
konflitk , hmmm...nemám rada ovce

marcah
26. jan 2016

@lucinkaboz ked uz to musi byt tak:
"Keď to povedal, dýchol na nich a hovoril im: "Prijmite Ducha Svätého. Komu odpustíte hriechy, budú mu odpustené, komu ich zadržíte, budú zadržané." (Jn 20; 22-23)

marcah
26. jan 2016

@lucinkaboz no ty si sa vyjadrila ze verit v cirkev je ine ako verit v krista a to ze je zase ine ako verit v boha . . .

sardinka335
26. jan 2016

@lucinkaboz ja zase nemám rada hlupakov, ktorý niečo tvrdia bez nejakeho zakladu a nepoznaju zakladne rozdiely medzi krestanskymi cirkvami ...Kazde nabozenstvo ma svoj zaklad a u krestanov je to taky ze veria v trojicu - je jedno či su to katolici, evanjelici, protestanti. Budhisti veria v reinkarnaciu a osvietenie - to je holý fakt a nie ze ja o tom polemizujem lebo ,,nie som ovca,,. Poznať ten zaklad je vecou všeobecnej informovanosti o čom to je. Ostatne je subjektívny nazor, ktorý kazdy moze mať....
Sa smejem ...2000 rokov v tom katolicka cirkev nema jasno - a ty v tom máš jasno. Dobrééé....

paris3
26. jan 2016

s lucinkou nedoporucujem diskutovat 😀 je to zbytocne.... ako vidim, historia sa opakuje. mala som tu 'cest' v inej teme, kde sa suverene vyjadrovala k lekarskym zalezitostiam 🙂 nechapem, kde berie tu odvahu a drzost, vyjadrovat sa k veciam, ktorym sa rozumie ako hus do piva 😒
ako sa hovori, najhorsia je zrazka s blbcom 😠

lucinkaboz
26. jan 2016

@sardinka335 nemá v tom jasno...a predsa má, no nie? mám odlisny nazor na cirkev, doslovne je mi smiešne ako tam ludia chodia ako ovce a počuvaju katechizmus.Bilbia uči vo svätu trojicu, ok ale tak snad mam zdravy rozum nato,aby som ježiša nenazyvala Bohom, je mi smiešne ked mnohi si myslia že ježiš je boh.
stale sme sa nejak nedopátrali k tomu, kto určil, kde povedal ježiš v biblii, že hriechy budu odpustene skrze knaza? Hm? tento zaklad dal kto? fararko povedal pred 200 rokmi?
co je zaklad krestanstva? zhodneme sa asi, že to iste nie? mysliš, že cesta ktoru si zvolila cirkev, je ta správna, sam ježiš v tom vidi čistotu? nebud smiešna.Stači ti nejaky zaklad...tak to už ano, podstata uniká mnohým, nezabudnite sa biť do prs, aki ste krestania, mate zaklad...to vam stači, ked povie fara že hovno je zelene a bude to tvrdit 500 rokov, uverite...lebo

lucinkaboz
26. jan 2016

@paris3 ach no hejTRAFENA HUS ZAGAGALA...ja som prispeivala asi tak v 5 temach, ty si asi v každej🙂,ty si sa vyjadrovala k jednej holke...radila si jej psychologicku, mohla sa zosypat, nie ,ad...najlepsie nie? dalsia ovca, zbytočne si vystrasila dievca...lebo ty si mala tu skusenost, dovolila som si ti oponovať ,aby si nebola zalekara podla vlastnej skusenosti, ..ona bola hned podla teba na pokraji, lebo ty si bola...kde si beries tu drzost strasit cloveka?
ako citam, sardinka, paris a par tych istých mien, maju odpoved na všetko a vsade...co diskusia, to prispevok, to uz je choroba, niekedy dievčatá ...len radsej čitajte 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

paris3
26. jan 2016

no, ako hovorim 😀

sardinka335
26. jan 2016

@paris3 no ved vidim ze je ,,mimo misu,,....ale tak zial tu na koni sa neda konštruktivne debatovať na temy viery a otazky s tym spojene, nevadi.

,,dzime do hajan...,,

lucinkaboz
26. jan 2016

@paris3 lekarska zalezitost je to...ked ma dievča strach...bežme si po AD 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lucinkaboz
26. jan 2016

@sardinka335 😀 😀 😀 😀 tak nejak , ked niekto nevie zodpovedať otázku... škoda, ja by som si počkala 🙂

lucinkaboz
26. jan 2016

@paris3 😀 tak,ako ovce, nemylim sa....

sardinka335
26. jan 2016

@lucinkaboz ja som len asi v 3 temach..cca plus minus...z tej celostranovej ponuky kde sa diskutuje ...a ved bud aj ty šak na to to je nie?

No ,,ofce,, do postelí .....slépky na bydlá....

paris3
26. jan 2016

@sardinka335 tu sa neda (s niektorymi) konstruktivne debatovat ani o psychologoch a liekoch pre zenu s uzkostnou poruchou... nevadi 😉
dobru noc 🙂

lucinkaboz
26. jan 2016

@sardinka335 no....tvoje meno mi pre tie zvlastne komenty ....nejak utkvelo v pamäti...ale tak to je už tvoja vizitka... 😵