Žijeme rýchlo?
Mám prácu, ktorá pohltí všetok môj čas...Ked nie som v práci., kedže mám pracovnú dobu rôznu, tak spím. Mám rada svoju prácu, aj dobre zarobím, ale vadí mi, že som veľmi málinko zo svojou rodinou. Ano, mám dospelého syna, ale aj tak....Chýbajú mi, manžel aj syn...Ako to robíte vy? Ked síce práca vás uspokojí, ale chýba rodina....
Mala som pocit, že v dnešnom svete viac zien prežíva to čo ja, a čakala som možno viac odpovedí, no kvapka v trenkách zvíťazila 🙂 🙂 🙂 ,nevadí, cením si a dakujem za odpovede, boli mi prospešné
Veru vsetko tak rychlo leti aj ten cas rychlo leti.vidiet to hlavne na tych nasich detoch.ved to bolo ako vcera ked som si prvorodeneho doniesla domov a uz ma 8rokov.niekedy mam chut nas zbalit a ist niekde na pusty ostrov a zit tam ako ty domorodci.sice mlady umieraju ale ten zivot je taky rodiny.tu sa clovek nezastavi z prace domov z domu do prace den za dnom mesiac za mesiacom rok za rokom.a zrazu clovek sa otoci a zisti ze kopu rokov za nim.zastavme cas.
@majaxy mám známu, ktorej manžel mal nedávno šesťdesiatku a pri tej príležitosti povedal, že najviac zo všetkého ľutuje, že najlepšie roky svojho života zničil podnikaním. Štrnásť rokov takmer nežil, ani nevie, ako mu vyrástli deti, s manželkou sa odcudzili do takej miery, že tá si kupuje byt a on nahromadené finančné prostriedky využíva na liečenie toho, čo ubehaným životným štýlom pokazil. Ľutoval, že to nejde všetko vrátiť späť. Na druhej strane nie je vždy dôležité koľko času so svojími najbližšími stráviš, ale ako ho stráviš. Sú rodiny, kde je síce mama doma, ale celé dni lieta s prachovkou, otec je tiež doma, ale leží pred TV s pivom v ruke, ani jeden z nich si nenájde chvíľu na to, aby posedeli a pokecali s deťmi, zahrali si s nimi karty, išli spolu plávať, založili si ohník....Manžel mojej bývalej kolegyne sekol po rokoch práce riaditeľa firmy, jednom infarkte a žalúdočných vredoch, pracuje teraz z domu, chodí na ryby, odsťahoval sa z BA na samotu a je šťastný. Je na každom z nás, ako si so svojím životom naloží. Ty zjavne teraz nie si spokojná, aj keď máš super prácu, nežiješ taký život, aký by si chcela. Skús to zmeniť, vždy sa nájde cesta, aj keď nie hneď. Držím palce.
@timea7 Ale ved teraz som tu prácu nasla, divila som sa že ma vôbec vtomto veku zobrali, ved vieme ako to u nas na Slovensku s prácou vyzerá...ja len, že sa s tým všetkým musím vyrovnať...ale už som pokojnejšia, bola som histerická a taká vrrrr, ked som sa vypíssla som chladnejšia
@majaxy tak to som nevedela, nechaj všetko tak,pozri sa na to s odstupom mesiaca, dvoch a potom hodnoť. Raz za čas si s celou rodinou naplánuj víkend, ktorý strávite spolu a uvidíš, či budeš spokojná. Ja som tiež spomalila, tiež ma trochu viac ako som chcela pohltila práca, ktorú robím popri zamestnaní, tak som si povedala že pribrzdím. Chcem si vychutnať chvíle s partnerom, lebo život beží veľmi rýchlo. A druhým dôvodom bolo to, že moja mama zomrela veľmi mladá a mňa držalo pri zdravom rozume len to, že svoj život prežila úžasne, napriek tomu že podnikala, nikdy sa nedala vtiahnuť úplne do práce, vždy mala čas na rodinu, na manžela, na to, aby išli spolu na ples, na dovolenku, na výlet, alebo len sa tak potúlať po lese. Žila síce naplno, nezabíjala čas pozeraním priblbnutých seriálov, ani zberaním klebiet po susedkách, ale našla si čas na seba, na partnera, na nás.
@majaxy Ja som si z toho dovodu, že život plynie neskutočne rýchlo zaobstarala bábo v 40tke. Najstarší syn má 17, prostredný 6 a najmladší 10 mesiacov. Neskutočne si to užívam a som šťastná. Keby som mala len toho najstaršieho, možno by som mala také myšlienky ako ty. Je už úplne samostatný a veľmi ma nepotrebuje. Kamošky, ktoré majú už veľké deti sa mi čudujú, že sa mi to chcelo celý ten kolotoč znovu, ale ja som spokojná. Možno by pomohlo, keby si si kúpila psa alebo mačku ako v tom vtipe, že deti už vyrostli a človek potrebuje mať doma neco roztomilého. 😀
Dakujem, aj ked nechapem pointu..Moja mamka zomrela 64 rocná, nechápala som a teraz chápem len to, že život je zložitý
@janickacrazy Fuuu, ja som mala dva potraty a bábo asi nrprichadza do úvahy, aj ked by som velmi chcela, deficit z minula
@majaxy Tak ja som rodinný typ a takto som si to naplánovala, vždy som sa starala o deti, či už cudzie alebo vlastné. Možeš aj ty, napr. si adoptovať dieťa alebo chodiť pomáhať do detského domova, vždy sa dá niečo urobiť. Mne rodina nechýba, lebo som na rodičovskom, čiže doma, mám čas navštíviť mamu, sestru, naplánovať si veci. Je už na tebe ako si to zariadiš, či práca alebo skor rodina. Mne to však skor pripadá, že máš trochu depku z toho, že syn je už samostatný a veľmi ťa nepotrebuje. Moja babka sa dožila 97 rokov a ja plánujem tiež tu dlho strašiť, dúfam, že sa mi to podarí. 😀
A, nie, nemám depku, som v pohode aspon si myslím tie potraty som nejak nikdy nerozdychala, ale nejde o to
ono ak by nebola telka, pc, tablety a smartphony tak ten den by plynul o cosi pomalsie. Ja som akcny typ a muz zas gauciar, u nich sa nikde nechodilo, vikendy pred telkou a upratovanie. Chvilku som zila jeho zivotny styl, no mala som z toho zly pocit, den sa vliekol, stale doma pred telkou ked som vysla na balkon tak ma z tej telky hlava bolela. Rychlo som zmenila jeho styl za svoj akcny najprv sama, so synom a nakoniec po par rokoch! sa pridal aj muz k nam. Bol hrdy ked1 x vysiel na Teryho chatu, ked ho kamosi na fb pochvalili, dokonca trenujeme spolu vsetci traja na beh okolo tatier a colour beh, sice ja nezabehnem ani 1km ale poctivo trenujeme 🙂 Konecne mam pocit ze zijem na plno. Dnes ma vyjazd s kamosmi a ja som bola sama behat, kedze syn ma nadchu. Myslim si ze zivot plynie rychlo ked mu to dovolis. Ked zijes kazdy den naplno tak mas pocit ze si toho stihla az az a ze den ma 48 hod. 🙂
@janickacrazy to si moze dovolit iba clovek, ktory ma peniaze, pripadne ma taku karieru, ze na neho cakaju....lebo ist na MD v 40tke a potom niekde zacat hladat pracu v 43, pricom dieta bude stale chore atd...tiez o hubu
@certi tak v 40tke je uz predpoklad, ze clovek ma stabilnu pracu
@svetluska82 dnes? ani nahodou..firmy kedykolvek zanikaju, ludi redukuju atd...aj mne sa to stalo...ja mam 42, firmu zrusili a novu pracu v BB kraji nemozem najst...a co dalej?
@svetluska82 wau zlatko, je mi to luto, ale asi píšeš o sebe....môj manžel je perfektný,a fakt je to o mojej novej práci, ale ked chceš napíš mi ip, lebo to si nemyslím že je normálne
@certi no ja neviem, aku mas skolu a prax v odbore ale zas neda sa to napisat pausalne. Keby som napisala ze v 20tke je dobre mat dieta, tak tu napise x 40tnicok a bude riesit ze nie, situacia sa meni z dna na den, ale v 40tke je predpoklad ze mas stabilne zamestnanie, nieco nasetrene, cast hypo splatena takze ak to zdravie dovoli je podla mna v pohode mat dieta. Dokonca 40tnicky zvyknu mat aj usporiadanu rodinu, vacsinou neriesia kvapky na trenkach 😀 a podobne somariny
@majaxy co konkretne je podla teba nie normalne?
Baby mám 47, je to naozaj smutné ale v tomto vwku nájť prácu a čo vás ešte baví je naozaj nemožné
Pracujem ako sprievodkyna vlakov, mám rada túto pracu, je to niečo pre mna, len to nie je pre rodinu...Prac. doba des, a čo dalej, nechať prácu a venovať sa rodine?????som zmätenáááá
@majaxy tak hadam mas aj chvilku volna. A co konretne nie je normalne na mojom sposobe zivota?
@majaxy
prepac, ale ked ti to nevyhovuje, mozes dat vypoved a sediet doma na riti a pracu si uz mozno vobec nezozenies. Syn ti odide, ozeni sa... manzel ma svoje povinnosti v praci, urcite aj zaujmy.. a ty budes zena v domacnosti na plny uvazok. Pokial si to financne mozete dovolit a vyhovuje vam to, preco nie.
@majaxy Tak pracovná doba teraz nie je ideálna asi nikde, max. tak v školstve. Ked ťa to baví, tak tam ostan, ved syn je už veľký, tak ako sa mu chceš venovať? Ved určite má už aj frajerku a iné záujmy ako sedieť doma pri mame, či nie?
@janickacrazy no ved. presne...

@wladka Dakujem, si zlatá..teraz niekedy mám pocit že syn ma nepotrebuje.,ale ano a potom cez vnúčence 🙂, ale teraz fakt ide o tu realitu...🙂