icon

Žijeme rýchlo?

majaxy
1. okt 2016

Mám prácu, ktorá pohltí všetok môj čas...Ked nie som v práci., kedže mám pracovnú dobu rôznu, tak spím. Mám rada svoju prácu, aj dobre zarobím, ale vadí mi, že som veľmi málinko zo svojou rodinou. Ano, mám dospelého syna, ale aj tak....Chýbajú mi, manžel aj syn...Ako to robíte vy? Ked síce práca vás uspokojí, ale chýba rodina....

Strana
z4
majaxy
autor
1. okt 2016

Si užaslná

janinah
1. okt 2016

@certi v 42r. môžeš ešte v pohode materskú stihnúť,mne sa to podarilo 😉

janinah
1. okt 2016

@majaxy mňa zaráža jedna vec- že voľný čas prespíš...prečo? nevládzeš? nemáš čo robiť tak spíš? choroba?...lebo také niečo som zažila ja okolo 40tky, v robote nenormálny nápor,šli sme na 110% a doma katastrofa,nohy mi šli odpadnúť,hlava prasknúť,tak len do postele ma ťahalo...až som si uvedomila,že takto nie,že si tak prespím život....potrebovala som zmenu,ale nie výpoveď...rozmýšľala som o práci v charite,to by ma bavilo alebo o nejakom štúdiu ešte....vyriešilo sa to samo,šla som na ďalšiu materskú 😉 s odstupom času viem,že nič lepšie nás nemohlo stretnúť...ty už asi v 47. toto neplánuješ,ale nájdi si niečo,kde sa budeš realizovať k svojej spokojnosti....lebo si nespokojná a myslíš,že preto,lebo si málo s rodinou....no,24r. potrebuje od mamy jedlo a čisté gate,iné už ani nie...a manžel? tiež ti zrazu nezačne okolo zadku skákať a na rande do mesta ťa pozývať...nechaj to byť,ich dvoch nerieš,nesiľ rodinný život viac ako doteraz a rieš seba....a popri tom semtam naplánuj nejaký víkendový pobyt,chatu ,welness,tie tri dni kedy budete nonstop spolu ťa nabijú energiou a spokojnosťou mamy a manželky a zas nebudeš vidieť svet tak čierno 😉

moni244
2. okt 2016

@majaxy tvoje prispevky a reakcie su strasne zvlastne, chaoticke, casto nedavaju ani zmysel. Vsetko je to o tom, ako si clovek nastavi. Ked cely cas po praci prespis, tak kedy chces mat cas na ine veci? A treba si aj uvedomit, ze 24 rocne dieta uz tasko bude travit volny cas s maminkou doma. Za chvilu sa odstahuje, bude mat vlastny zivot, cim skor si to uvedomis, tim lepsie. Skor sa zameraj na vztah s manzel9m, planujte prechadzky, vecere a podobne veci

lija22
2. okt 2016

majaxy normalne ti napisem, ze syna aj tak nezaujima ci ste spolu ci ne. ten ma ine zaujmy a ty v klude spi. traja ludia na styri zmeny? nemozete aspon v jednej fabrike robit? ;) nemozne zosuladit

dominika6
2. okt 2016

@majaxy
Mam znamu kde ona,s manzelom robia na 4 smeny,syn je v brne na VS..tiez he hej luto ze sa vidia malo ake v lete si to kompenzuju 2tyzdne spolocnou dovolenkou...inak sa neda...

timea7
2. okt 2016

@majaxy sorry, ale vieš ty vlastne, čo chceš? Pred časom si písala, že si nespokojná, lebo nevieš čo s voľným časom. https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/som-po-40tke-a-mam-vela-volneho-casu/
Teraz si "zúfalá" z jeho nedostatku, nedokážeš si zadeliť čas tak, aby si bola aj s rodinou. Z tvojho úvodného príspevku som mala pocit, že si riaditeľka nejakého podniku(týmto nijako nechcem znevažovať tvoju prácu), pracuješ minimálne 12 hodín denne. chodíš domov o ôsmej večer, rodinu nevidíš, dieťa ťa takmer nepozná, po víkendoch pracuješ z domu....Potom sa dozviem, že robíš prácu, ktorú robí kopa žien aj s menšími a viacerými deťmi a žijú, že tvoj syn má 24 a nie 14, svoj vlastný život a úplne v pohode by mohol študovať alebo žiť v zahraničí a tiež by si to musela nejako zvládnuť. Alebo si nedokážeš zadeliť čas, alebo robíš z komára somára, alebo je problém ešte niekde inde.

dominika6
3. okt 2016

@timea7 asi sa cíti len sama a nevie kudy kam..či už voľný čas má alebo nemá,na človeka stále doľahne slabá chvíľka a nieje to len vekom..ja mám tiež občas taký splín že neviem čo s voľným časom a snívam čo by som všetko mohla stihnúť spraviť,alebo ísť, ked som úplne sama doma,ale kým poriadim celý dom za cca 4h tá dilema ma prejde ako traktor 😀 a vraj na jeseň je najviac depresii kvôli počasiu tak MK sa tu bude hemžiť návalmi problémov 😀

Strana
z4