Zistil som, že syn nie je môj. Čo teraz?
Zdravím, nick som si požičal od jednej známej, práve preto prispievam anonymne. Aby som ale začal s manželkou sme spolu 7 rokov a máme 7r syna. Náš vzťah začal ako kamarátstvo s výhodamy a ona otehotnela asi po tri mesačnej známosti kedy bol náš vzťah viac menej len o sexe. V tej dobe som bol šialene zamilovaný do jednej ženy, ktorá ma ale nechcela. Potom čo moja manželka otehotnela som sa jej samozrejme pýtal či je určite dieťa moje. Vždy tvrdila že rozhodne áno. O polroka bola svadba a potom sa narodil syn. Prvé roky to bolo fajn. Kaziť sa to začalo až posledný rok a ja som začal veľa vecí spytovať. Náš vzťah veľmi škrípal. Minulý mesiac sme boli s kolegami na chate a zastavila sa tu aj žena do ktorej som bol pred rokmi zbláznený, dlho sme sa rozprávali a ja som jej povedal o mojich pochybnostiach. Povedala mi že buď s tým podozrením budem žiť alebo si urobím testy otcovstva a budem vedieť. A ja som si ich urobil. Syn nie je môj na 99,8% úplne ma to položilo. Najprv som sa nechcel ani vrátiť domov. Teraz neviem čo ďalej. Neviem či hľadám vypočutie na správnom mieste. Asi to zo seba potrebujem dostať
@anonym_autor Ja len pripominam, ze to dieta ta lubi a pre neho si jeho otec. Nemoze za chybu svojej matky. So zenou sa rozist mozes, ale pamataj na to dieta.
Vidíš, bol si šialene zamilovaný do jednej a obrábal si druhú.
Tá karma fakt funguje.
@anonym_autor hlavne netrestaj syna a neopustaj ho. Btw v pribehu mi chyba kde sa vzalo podozrenie
@anonym_autor Tak musíš sa porozprávať so ženou. Chceš pokračovať v manželstve? Máš ju ešte rád? Nechaj si pár dni na premýšľanie. Dajte pozor, až neubližite synovi svojim správaním.
A teraz čo? No čo vlastne chceš? Moja kolegyna ma syna z predchadzajuceho manželstva a teraz ma ten syn 18 a dal si zmeniť prezvisko aby sa volal tak ako terajši kolegynin manžel....Musiš si v hlave upratať sám.
Vidíš, bol si šialene zamilovaný do jednej a obrábal si druhú.
Tá karma fakt funguje.
@sevrin Ako mu pomohla tvoja odpoveď?
premysli si, co ides urobit, hlavne s ohladom na syna. predpokladam, ze ho mas rad. aj keby si sa so zenou rozisiel (co by som vedela pochopit, aj ked teda, doteraz ste mali ok vztah a ty chces teraz nieco riesit s tou svojou "osudovou"?), chcel by si prerusit kontakt aj s nim?
Nikto odo mňa nepýtal žiaden súhlas matky, boli sme na súkromnej klinike a keďže som zákonný zástupca nepýtali sa nič viac. Viete ja neviem či ju po tomto dokážem mať rád, toľko som sa jej na začiatku pýtal či je syn môj. Obetoval som pre rodinu veľa a vlastne nemám ani biologické dieťa ako taký posledný paroháč
@anonym_autor ale TY pre to dieta otec SI. Otca nerobi geneticky material. Hadam mas k nemu nejaky vztah a on k tebe. Tak mu prosim ta neznic zivot. Tvoje ego to uz nejak prezije.
Ja by som ti nedavala za zle, keby si sa uplne odstrihol. Od manzelky (buducej ex) aj "syna". Treba v tomto pripade davat aj na svoju psychiku doraz.
Nikto odo mňa nepýtal žiaden súhlas matky, boli sme na súkromnej klinike a keďže som zákonný zástupca nepýtali sa nič viac. Viete ja neviem či ju po tomto dokážem mať rád, toľko som sa jej na začiatku pýtal či je syn môj. Obetoval som pre rodinu veľa a vlastne nemám ani biologické dieťa ako taký posledný paroháč
@anonym_autor Ved sa nemusis rozhodnut dnes. Daj si cas. Mozno to prekonate a bude surodenec. Mozno ani ona sama nevie a neklamala ta vedome. Ovulacia mohla prebehnut aj neskor a jej vypocty boli chybne.
Súrodenec určite nebude. Cítim sa podvedený tak veľmi že si už ani neviem predstaviť byť s ňou intímny. Aj keby ma neklamala vedome tak viem že musela v tom čase spať aj s iným. A nemala ani toľko chochmesu aby to priznala. Že si nie je istá.
Autor mas plne pravo na tieto pocity a aj na hnev. To dieta nie je tvoje, mozu sa tu baby aj na hlavu stavat, ze mate vztah a si pre neho ako otec, ale nim proste nie si… je to hnusny podraz od tvojej zeny, asi ten najhorsi. Nech mu ponahana bio otca, ona urcite vie, kto bola alternative b, len ty si bol ochotnejsi do tej svadby asi vtedy ist a lepsi husband material…
Je ine, ked muz ide vedome do toho, ze zena deti ma a je ochotne nahradnym otcom, a uplne ine, ked ho zena takto oklame. Nechapem, ako toto vie niekto porovnavat.
Uprac si to v hlave, ak budes chciet vo vztahu pokracovat, pokracuj, dietatu nic nevrav. Ak sa chces od nich uplne odstrihnut, tak sa odstrihni, tiez to kazdy pochopi, ze preco. Este si mlady, najdes si zenu, ktora bude mat oci len pre teba a zalozis si rodinu a budes mat svoje dieta/deti. Mas na to plne pravo.
Ja nechápem, nikto sa nedokážete vcítiť do jeho kože, prečo mu tu silou mocou tlačíte, aby nezabudol na svojho "syna", uvedomujete si, že ten syn je pre neho v tejto chvíli úplne cudzí človek, syn iného muža, je oklamaný svojou ženou? Viete vôbec, čo sa v takom človeku odohráva, preboha? Aj keby sa mal odstrihnúť, on nie je nijak povinný kvôli hlúposti svojej manželky teraz trpieť následky, tak ako ani jeho "syn", kvôli svojej vypočítanej materi. Ako hore spomenula Reela, ty sa v prvom rade teraz pozeraj na seba, na nikoho iného.
piseme to preto, lebo ten syn je maly 7r chlapec v citlivom veku, ktory za nic nemoze. on si matku nevybral.
@anonym_autor a to kde sa dajú urobiť testy otcovstva bez súhlasu druhého rodiča? Dieťa doma nič nepovedalo, že prečo bol s tebou na nejakej klinike kde mu brali krv, či výter, ci ako to prebieha? A nikomu nechýbali peniaze za určenie otcovstva?
No a odpoveď, že sadnite si s pani manželkou a opýtaj sa jej, kto je otcom dieťaťa, keď ty to nie si.
Ja neviem či dokážem teraz vychovávať malého. Nechápte ma zle ja mu nechcem ublížiť. Snažil som sa ako pako a zrazu viem že nie je môj. A keď si predstavím že mám ďalsích 10 až 15 rokov vychovávať cudzie dieťa robí sa mi zle.
Súrodenec určite nebude. Cítim sa podvedený tak veľmi že si už ani neviem predstaviť byť s ňou intímny. Aj keby ma neklamala vedome tak viem že musela v tom čase spať aj s iným. A nemala ani toľko chochmesu aby to priznala. Že si nie je istá.
@anonym_autor Boli ste kamarati s vyhodami. Ty si tiez slintal po inej. V tom case ti nic neslubovala. Teraz vidis vsetko cierne, co je aj pochopitelne. Ale manzelia prekonaju aj horsie veci...ak chcu.
Ja nechápem, nikto sa nedokážete vcítiť do jeho kože, prečo mu tu silou mocou tlačíte, aby nezabudol na svojho "syna", uvedomujete si, že ten syn je pre neho v tejto chvíli úplne cudzí človek, syn iného muža, je oklamaný svojou ženou? Viete vôbec, čo sa v takom človeku odohráva, preboha? Aj keby sa mal odstrihnúť, on nie je nijak povinný kvôli hlúposti svojej manželky teraz trpieť následky, tak ako ani jeho "syn", kvôli svojej vypočítanej materi. Ako hore spomenula Reela, ty sa v prvom rade teraz pozeraj na seba, na nikoho iného.
@anonym_902cca mam syna z ivf. Keby zistim ze mi zamenili vajicko a nie je moj neprestala by som ho lubit. A urcite by som ho neodkopla.
@anonym_902cca mam syna z ivf. Keby zistim ze mi zamenili vajicko a nie je moj neprestala by som ho lubit. A urcite by som ho neodkopla.
@really8 podla mna je to uplne ine, ked dieta v tebe rastlo, porodila si ho, dojcila, je tvoje, vajicko hore-dole, vyrastlo v tvojom tele... nemyslim, ze je to rovnake vnimanie aj pre muza... rovnako neverim, ze by si nezacala v hlave premietat casom, ze ake by bolo "tvoje" dieta a ake povahove crty ci co podedilo po zene, co ani nepoznas...takym pocitom sa nevyhnes.. nebudu ta dominovat, ale budes to vnimat.
Autor mas plne pravo na tieto pocity a aj na hnev. To dieta nie je tvoje, mozu sa tu baby aj na hlavu stavat, ze mate vztah a si pre neho ako otec, ale nim proste nie si… je to hnusny podraz od tvojej zeny, asi ten najhorsi. Nech mu ponahana bio otca, ona urcite vie, kto bola alternative b, len ty si bol ochotnejsi do tej svadby asi vtedy ist a lepsi husband material…
Je ine, ked muz ide vedome do toho, ze zena deti ma a je ochotne nahradnym otcom, a uplne ine, ked ho zena takto oklame. Nechapem, ako toto vie niekto porovnavat.
Uprac si to v hlave, ak budes chciet vo vztahu pokracovat, pokracuj, dietatu nic nevrav. Ak sa chces od nich uplne odstrihnut, tak sa odstrihni, tiez to kazdy pochopi, ze preco. Este si mlady, najdes si zenu, ktora bude mat oci len pre teba a zalozis si rodinu a budes mat svoje dieta/deti. Mas na to plne pravo.
@anonym_ec33f4 konečne normálny komentár k veci napísaný..plne súhlasím so všetkým..urob tak, ako to ty cítiš..
@really8 to si ty a ďalšia polovica to tak necíti. Ja by som tiež nechcela cudzie dieťa, proste nie.
Tak je to zrada. So ženou by som sa rozišla lebo to je vypočitava sviňa, dieťa si tiež zasluži poznať pravdu. ale potrebuje cítiť, že ho máš rád. ...aj pre neho to je zrada od matky. Tvoja chyba je že si si mal dať urobiť testy hneď a nie teraz.
@really8 to si ty a ďalšia polovica to tak necíti. Ja by som tiež nechcela cudzie dieťa, proste nie.
@anonym_ec33f4 samozrejme ze by som myslela na to ake by bolo ako vyzeralo. Ale to neznamena ze by som ho prestala lubit. Ved milujem toho cloveka, nie vajicko.
@anonym_902cca takze dieta o ktore by si sa denne starala, ucila ho chodit, jest, rozpravat, tulila by si sa k nemu vecer by si proste nechala tak. Ten tak proste. Prepla by si city. Zbalila by si sa a odisla. Chapem ze ju nemoze ani vidiet. Ale to dieta mam rada pre to ake je a ako spolu zijeme nie pre to ze je to moj material
Niekedy je lepšie nezistovat. Co teraz?
koľko má dieťa rokov ? Ak je maličký , tak si ťa ani nebude pamätať , ak by si bol schopný sa rozviesť a vymazať ich zo života. Ak už vníma a má 6+ rokov, tak neviem ....
Vzhľadom k tomu, že Ťa žena účelne klamala do očí a syn nie je tvoj, najlepšie pre seba čo môžeš spraviť je opustiť ju, to je správna cesta. Či sa budeš chcieť stýkať s dieťaťom, ktoré naozaj nie je Tvoje je už na Tebe. Ja osobne by som sa s tým dieťaťom už nestýkala, veď je cudzie a jeho matka št****. Radšej si založ svoju rodinu s novou ženou.
@anonym_autor
Možno ani manželka nevie, že to nie je tvoj syn.
@anonym_autor preco si zacal mat podozrenie ze syn nie je tvoj?

a to sa uz daju testy spravit aj bez dovolenia matky? alebo ako to je? asi by si sa o tom mal porozpravat v prvom rade s nou...