icon

Zistila som že moj budúci manžel je zadlžený , čo dalej? 🥺

sima789
1. jan 2020

ahojte dievčatá , vcera som zistila že moj priateľ s ktorým som už 9 rokov , zobral pred 5 rokmi vysokú pôžičku . Za tretinu tejto pôžičky kúpil auto ostatne s prepáčením preflakal , zistila som to keď mi tvrdil že odkladá na spoločný zivot a keď som chcela aby mi ukázal koľko už odložil tak sa priznal že nic lebo spláca pôžičku . Vraj ju musí splácať ešte 4 roky .... o 4 mesiace by sme sa mali brat . Lenže !!! Ako prvé , našu dôveru to tak nastrbilo že sa bojím že budem v kuse v strese čo zas vyvedie , no na druhej strane bol mladý a sprostý a ľutuje to ( veď kazdy robí chyby) sľúbil že si nájde ešte jednu pracu aby to bolo čím skor splatené . Za ďalšie neprejde dlh aj na mna po svadbe , aj keď ho bral ako slobodný ? Zažili ste nieco podobne ? Mam ho rada , ale neviem ako budeme fungovať .... čo ak ho zase napadne zobrat pôžičky .... a ja budem v problémoch ... a je tu ešte jeden háčik dosť vela tipuje ... keď Som zistila koľko zato dáva mesačne peňazí tak som myslela že ho zabijem .... povedala som mu že zruším svadbu že toto neni možné !!!! Tak mi povedal že dá posielat vyplatu na moj účet a všetkými peniazmi budem disponovať ja !!! Inak je to super muž stara sa o mna , je chápavý , pomáha s prácami , nepije .... nemozem vidieť len chyby . Ale naozaj neviem ... zrušiť svadbu ? Alebo veriť že sa to zmení , na to tipovanie by nepomohol psychológ ? Poraďte 🥺

naty1987
2. jan 2020

Super že tu jej radite ruky preč ved toho človeka ani nepoznáte a sú spolu 9rokov a len ty sama vieš aký je ...to že nam tu napíšeš že mal dlh a čo?????kazdy je v dnešnej dobe zadlžený či už hypotekou alebo iným uverom na čokoľvek a keď premýšľas len nad peniazmi tak sa na to vyser lebo život vám prinesie aj iné prekážky nie len finančné .....sama musíš vedieť aký je ten človek k tebe ako sa správa ved ste spolu už pár rokov....

A ako čítam je u väčšiny jednoduchsie poslať ho do čerta než riešiť problém.....

A za ďalšie toto je vec ktorú máš riešiť s tým tvojim doma tak že si o tom pokecate nikto z MK netuší ako to u vás celé je takže držím palce A pekny deň

laila22
2. jan 2020

@naty1987 je rozdiel zobrať úver na dom, leasing na auto a úver na auto a,, zvýšenie štandardu,, zvyšok peňazí preflákať a pretipovať... A klamať 5 rokov, že šetrím na našu budúcnosť a nakoniec zistiť, že nemá nič len dlhý o ktorých klamal 5 rokov. Skvelú radu si jej dala. Nepozerá na svet cez peniaze.. Ú mňa by stratil dôveru.

laila22
2. jan 2020

@naty1987 a za ďalšie? Ona ma riešiť jeho dlhy, jeho problém? Musela by byť pekne hlúpa.

miadi
2. jan 2020

Pozri keby len zobral uver na auto a splacal ho a nepovie ti ok.. ale tie ostatne peniaze co rozflakal tipovanim svedci o jeho hluposti. On si myslel ze vyhra a auto bude mat zadara? 5rokov Ta klamal a vas vztah sa za 9 rokov nikam neposunul. Stratila si snim dost casu. Su dve najvacsie chyby ake naivne ženy robia- 1 beru si niekoho s nadejou že ho zmenia . 2 urobia si snim deti. Ktore potom trpia lebo otec je egoista a mama chudera ktora sa koli nemu trapi. Ale rob ako chces si strojcom svojho stastia/nestastia.

alexandraalexandrova
2. jan 2020

@sima789 Urobila by som toto:
1. svadbu by som nateraz zrusila. S tym ze nie je to navzdy, v buducnosti sa mozete kludne zobrat, ale na to sa musia zmenit niektore veci...
2. partnerovi by som vysvetlila ze sa pri nom uz necitim v bezpeci a dovera je narusena a apelovala by som na to aby zacal cim skor navstevovat psychologa s ktorym na svojom probleme bude pracovat. Ak na to pristupi, stoj pri nom a podporuj ho. Ak sa da do poriadku, zobrat sa mozete potom, podla toho ako sa veci vyvinu. Ak sa bude tvarit ze on vlastne problem nema a psychologa netreba, opustila by som ho, lebo v takomto pripade s nim nedokazes pohnut a nasledky si ponesies spolu s nim...
Bohuzial...este by som na zaver napisala, ze ti o dlhu povedal vlastne iba preto lebo sa to uz inak nedalo...o tipovani tiez. Stale tam mozu byt veci ktore ti nepovedal...preto by som teraz do svadby urcite nesla a bola by som velmi opatrna...

sima789
autor
2. jan 2020

@naty1987 áno riešime to , už 3 dni sa o tom rozprávame . A premýšľame čo dákej , to že som to tu napisala bolo mozno len filtrácia aby má to menej ťažilo s aby som si prečítala príbehy ľudí čo mali podobný problem a videla či je nádej alebo nie . Nie vzťah nie je o peniazoch to je pravda preto pisem že kazdy robí chyby a chcem mu pomôcť ale čo ta druha strana ... to že mi klamal ... a tajil .. s tým sa dá ako vysporiadať . Mam pocit že to čo tu ľudia píšu sú o nieco horšie závislosti a gemblerstva on neprehráva vsetko , dáva len značnú časť z výplaty na tipovanie , a ďalšiu časť na splácanie pôžičky . Zarobí okolo 650 EUR , minuly mesiac dal na stávkovanie 150 a pôžičku spláca 260 , splatí sa nájom benzín a na nic iné neostáva . O com to je zivot . To je už jedno , každopádne dakujem za rady . Myslím že svadbu pozastavíme a či už sa podarí takýto naštrbená vzťah napraviť to neviem ....

sima789
autor
2. jan 2020

Nie kazdy mediac je to suma . Keď som nato prisla mala som nervy len na kontrolu jedného mesiaca . Vraj preto lebo sa blížila svadba a chcel vyplatiť dlh ... 🥺

laila22
2. jan 2020

@sima789 držím palce, úprimne neviem na co by si si brala takého človeka... 150e na stávkovanie mesačne. To už za tých 5 rokov prehral nové auto. Časom sa to zvrhne na ten 3i byt ako baby písali... V prípade môjho suseda dom.... Tiež vypadli byť v pohode a on, ved na začiatku nehadzal do stroja celú výplatu...

anonymka11
2. jan 2020

@sima789 ahoj napíšem ti ako dcéra človeka ktorý tiež často stavkoval a opýtam sa ta myslíš ze naši sú ešte spolu? Ze to dopadlo šťastné? V žiadnom prípade.. Klamal ta, zarobí 650 eur a z toho 150 minie na stávkovanie co je naozaj dosť neostávajú vám peniaze na nič iné a co potom keď budete mat deti? Na tie tiež nebude lebo stávkovanie sa bude stále stupňovať lebo bude veriť, že Vám tým zabezpečí lepší život a pritom Vás len bude ťahať do záhuby a ver mi, že vaše deti budú tie ktoré budú najviac trpieť viem o com hovorím. To nebude život bude to tvoje prežívanie, prežívanie Vás všetkých. Prídu dlhý prídu sľuby prídu sklamania a stále dokola to isté to co ti tu písali baby otvor oči odíd z kratšej cesty kým to ide kým je čas kým sa to dá a nie si zadlzena aj ty neber si ho rozid sa život ide ďalej bude to síce bolieť ale menej ako potom nerob takú hlúposť veľa z nás má vlastné skúsenosti ci s priateľmi manželmi otcami alebo príbuzními stávkovanie je začiatok konca rovnako ako každá jedna závislosť. A aj keď ti dá výplatu dlhý ľahko spraví

anonymka11
2. jan 2020

@anonymka11 môj otec na stávkovanie prehral nie len náš majetok ale aj majetok mojej babky teda jeho mamy zničil hneď niekoľko životov veľa ľudí dostal na mizinu a nebral ohľad ani na vlastné deti a prehral myslím ze aj 5 izbový byt a peniaze sú vo vetre vždy to začína pomaly

alexandraalexandrova
2. jan 2020

@sima789 no, ono sa to moze casom stupnovat, vies? Nikto nezacinal tak ze rovno stavil velku sumu, ono to ide postupne, po krokoch, cim dalej, tym viac az to ten clovek uz viac neovlada...vy ste mam pocit este len v zaciatkoch, aj ked 150 eur zo 650 je teda brutal vela. Ale bude sa to pravdepodobne zhorsovat...citala som taku knizku...dost dobre opisane ako to tito ludia maju, mozno si ju precitaj aj ty a pochopis to lepsie:
https://www.martinus.sk/?uItem=204108
Drzim palce...

evita2222
2. jan 2020

@sima789 Dať štvrtinu platu na hazard a brať to, že neprehráva celú výplatu je naozaj nezodpovedné zmýšľanie. Z Vašich prechádzajúcich príspevkov je zrejme, že ste ho do svadby plačom donútili a chcete sa za každú cenu vydať a čakáte len aby to iní odobrili. S takým nezodpovedným klamárom je to skok do pekla.

iinuska
2. jan 2020

Utekaaaaj

laila22
2. jan 2020

@sima789 ešte poznám príbeh muža, podnikal mal zlatníctvo, nový dom, časom kúpil dom na zobore... Vieš ako skončil ako bezdomovec v záhradnej chatke, ktorú mu kúpil brat lekár... Prehral zlatníctvo, dom sa podarilo nejakým zázrakom zachrániť jeho žene, už si nepamätám podrobnosti. Ona sa s ním rozviedla, chvíľu ho nechala bývať u nich v pivnici s termínom vystahovania. Brat sa nad ním ulutostil a kúpil záhradnú chatku. Ale dlhy ostali, viem, že chvíľu robil ako zlatnik, ale z roboty ho vyhodili.. Neviem ako teraz žije. Ale asi dobre nie. A ešte. Po rozvode skúšal s tým seknut. Viem, že mal priateľku a zobrali nejaký úver na byt. Myslím, že ona... A on minul tie prachy na byt.

jantato
2. jan 2020

mužov brat je gembler a nikdy by som si takého cloveka nezobrala, jak moze niekto kto zaraba 650€ ,dat 150 na tipovanie,lebo si mysli ze vyhra do svadby a vsetko vyplati? Ako on sa mam ist ženiť , zárobok nič moc na chlapa a namiesto toho aby aspon nieco usetril na svadbu alebo veci co treba ,tak cape peniaze na tipovanie? Takto nerozmyšla dospely človek ktory sa ma starat o rodinu a v buducnosti o svoje deti,toto je zmyšlanie chorého zavisleho človeka. Ako ano, niekedy treba dať človeku šancu sa polepšiť ale v tomto pripade by som ja osobne dala ruky preč.

danielinaa
2. jan 2020

Nehnevaj sa ale 650 na chlapa je zalostne malo. Tolko mam ja spolu so stravnou kartou ako obycajna predavacka na Orave. Dokonca ked su odmeny, mam aj 750 az 800. Nevie ani uarobit a este to aj rozflaka. Ruky prec od neho

danielinaa
2. jan 2020

150x12=1800 za rok. 18000 za 10 rokov. Za 30 rokov 54 000 eur. Veruze u nas na Orave mimo okresneho mesta kupis za to byt. Ruky prec od neho, dobre ti radime

miadi
2. jan 2020

Nezvyknem tu uražat inteligenciu druhych žien. Ale ked citam tvoje odpovede mam pocit ze slovo naivna je pre teba slabe. On zarobi iba 650 a az 150 minie na zavislost a ty si to este opeknujes a ospravedlnuješ. Potom tu budes mat temu o tom ako nemate z coho zit. A pytat oblecko pre babo lebo z materskej ti neostane nic. A tvoj chlap sa postara akurat o to aby ste boli v minuse.

lucinkab
2. jan 2020

Boze zena? Ak sa chces vydat a myslis ze iny vyber nemas...tak sa vydaj ,no yz teraz lutujem deti ak dake budete mat .....

sima789
autor
2. jan 2020

Sno tych 150 je vela , vobec to neospravedlňujem , naopak som nahnevaná !!! Len keď vy tu píšete že pregemblovsli cele majetky tak som to chcela porovnať . A áno 650 je malo ale my sme z východu, tu nieje ľahké najst si nieco lepšie . Ja mam vyštudované ing . A pracujem za 650 tiež . A niesom z toho happy ale nikam má zobrat nechcú lebo nemám prax.

lucinkab
2. jan 2020

@sima789 mi o koze ty o voze.... To je ako s chlastom...zo zaviatku pije ibapiatky potom vikendy potom vkuse... Tvoj uz da 150€ teraz to je 1/4 vyplaty!!!! Bude to len horsie,zrus svadbu a cakaj ked mu este veris,ja by som mu uz neverila ked v zasadnych veciach klame!

kubobubo
2. jan 2020

@sima789 Mám skúsenosti z prveho radu - môj brat. Len pár poznámok - prišla si na pôžičku a tipovanie. Neverím, že toto je celý rozsah a problém. Toto je len špička ľadovca. Podľa mňa pôžičkou povyplácal všetky vtedajšie dlhy a kúpil ešte auto. Ešte sú nebankovky, ktovie koľko známym dlží. Teraz má výčitky svedomia, tak trochu priznal. Závislák je klamár a hovorí, čo chceš počuť. Chceš svadbu, bude klamať, že kvôli svadbe. Reálne gambluje už minimálne 5 rokov a to, že sa o tom pekne teraz porozprávate a posľubuje ti modré z neba, nič nezmení. Nevyhrabal sa z toho siloi svojej vôle sám, takže sľub tebe to nezmení. Liečiť sa dobrovoľne dá málokto. Každý si myslí, že to má pod kontrolou a môže prestať kedy bude chcieť. Blud!!!! Svadbu odlož, nič spoločné. Potom napíš koľko mu tento pekný novoročný záväzok vydržal. Cesta nadol je strašne zlá, buď len pozorovateľ a nie priamy účastník.

sasa1310
2. jan 2020

@sima789 keby chcel, druhú prácu by si už dávno našiel, aby mohol splácať. A za druhé, to sú len výhovorky, že bol mladý a sprostý. Keď klame už pred svadbou v tak podstatnej veci. Ideálny partner, čo ti budem písať.

karolinakr
2. jan 2020

@sima789 vsak vies, vydat sa mozes, ale naco potom za pol roka zakladat diskusie- som tehotna cakam babo, nemame na najom, manzel stavkuje kazdy tyzden, liecit sa nechce.Rozvazmost, mudrost, opatrnost- predvidanie.Stoji mi to za to? Chcem zit s problemovym chlapom? Je cestny, zodpovedny, spolahlivy? Vies, potom ti uz ani dievcata nebudu podielat oblečka pre deti, lebo ta varovali a neposluchla si. To je mudrost a rozvaznost starsich.Ja som mamu nikdy nepocuvla a cas ukazal, ze mala vzdy pravdu, napriek tomu, ze nemala tituly.Vola sa to škola života

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
kubobubo
2. jan 2020

@zahrajzlato Pekne a úprimne od srdiečka jej sľúbil zmenu, tak sa zmení.

letfenixa
2. jan 2020

@zahrajzlato ona je z východu

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
fem
2. jan 2020

@sima789 Bez akehokolvek stresu, v pohode, je schopny pustit obrovsku sumu z vyplaty, nema ani zivotne minimum. 200 eur. To je zavislost, ak nemas nad tym pokoru, tak ta to znici, ked si to chces riesit, ale s pokorou. Pycha predchadza pad. Urcite sa nesnaz nadvysovat a zlepsovat pred inymi ludmi. Zavisli nie su lepsi alebo horsi, rovnejsi. O rieseni som ti uz pisala. Myslis, ze ti ludia ako zacinali, mozno ani nikto nevstupoval do manzelstva s takou pozickou. Stres, psychicka odolnost, dieta, atd. Realny zivot. Urcite ma aj dalsie vydavky na "sebaprezentaciu", velke alebo zbytocne ucty na mobil, internet, tv, udrzba auta, ktovie, co este, pretoze taketo typy, jednoducho nie su spokojni s tym, co maju. Nechcu k tomu prist cielavedomou cinnostou. Na prirodzenej sebaucte a prijatiu a pokore treba potom aj pracovat. Zial ty ho nemozes brat, ze ma ani 200 eur mesacne. Pretoze zadlzeni ludia staci ze sa nieco necakane, stane, vyskoci a je v prusere, berie dalsi dlh. Ak pride na jeho splacanie, nebude mat ani tych 200 , co mu teraz zostava.

sasa1310
2. jan 2020

@karolinakr exekúcie sa síce zastavujú ale dlhy nie. Istiny treba splácať stále. Zastavujú sa len úroky z omeškania