Život bez televízora
Ahojte, ako vnímate život bez TV? Respektíve výchovu dieťaťa bez prítomnosti televízora?
Ahoj, my to tak mame. Maly ma 3 roky a nieco. Dokopy stravil asi 2 hod za cely svoj zivot pred TV. Jedneho dna sme si nepredplatili TV, tak ju nemame a nechyba nam. Citame, sme cely den vonku, citame citame a skladame puzzle vymyslame si pribehy. Sem tam sa teraz zapne youtube, ten po 5 min vypina, ze otrava. My dospeli si vecer, ked spinka, pustime filmy Voyo, Netflix, Rai 1, Canale 5 atd.
@kate_cs nehodnotím ... Len konštatujem. Bez mobilu som vyrastala aj ja..aj vonku som bola, veľa, a jedla aj hrozno, veľa čítala, čítam dodnes veľa, b úplne iný život ako je teraz, ale fakt mi nikto nikdy nezakazoval, resp. nikdy sa neriešilo, či si pozrieme telku... Dnes sa z telky robí veľký postrach, nerozumiem prečo ... Tak isto sladkosti. Veď tie deti sa k tomu všetkému aj tak dostanú, a pokiaľ je všetkého s mierou, nič zle sa nedeje ... To je len taká predstava dnešnej doby.. lebo dieťa telku nie, ale rodič celý deň na mobile je už ok....
My nemáme televízor 8 rokov a na dcéra vidí rozprávku pár krát za mesiac, radšej sa spolu hráme, čítame si, chodíme veľa von, hráme sa s inými deťmi... To dieťa obrazovku nepotrebuje. Potrebuje, aby sa mu rodič venoval a nie, aby ho odložil k obrazovke. Nie vždy je to jednoduché, nie vždy sa nám rodičom chce, ale na dieťa to má obrovský vplyv 🙂
Neviem no, ale ja žasnem, že čo tu čítam. :D Ja si neviem predstaviť svoje detstvo bez TV. Jednoducho aj TV môže ponúknuť zábavný program. Osobne ja som vyrástal na športových programoch, ale samozrejme pozrel som občas seriál alebo film, aby som bol v obraze, že o čom sa rozprávajú moji rovesníci v škole, keď hovorili, že mal by ísť nejaký dobrý film a urobil si na to nejaký ten názor... Pozeral som hlavne šport v TV a aj pozerám dodnes. Dnešné filmy nebavia ma až tak veľmi. Ja si myslím, že oveľa väčším zlom sú pre detí PC, či notebooky ako TV… Na TV som nepočul, že by bol niekto závislý. Sám bojujem so závislosťou na notebooku. Prakticky celú korona krízu ťahám za notebookom a je to vidno. Som za ním celé dní na invalidnom dôchodku. Slušná závislosť je vybudovaná už. Snažím sa zmeniť to trochu.
@jana_eyre_2 ja s tebou suhlasim ale autorka sa pytala na TV az potom tusim niekde v komentoch upresnila ze sa jedna v podstate o media ako take.
Pre mna TV a ine media nie je to iste, lebo ako som pisala vyssie, vadia mi primitivne opakujuce sa reklamy, uputavky, agresivne podavane spravy a podobne. To na streame z netu nemam. Takze rozdiel v tom je.
Ja poznám jedného chlapca, ktorý má v izbe tv aj s netflixom a raz sa mi priznal že pozerá aj filmy na maminkinom profile😱. Vtedy mal osem rokov. ... my momentálne TV doma nemáme, lebo aj kebyze ju máme tak ju nepozeráme... mojim deťom tv nechýba, mne niekedy, hlavne netflix v sobotu večer 😆.
@babulkomale autorka sa pýta na život bez televízora.. až nižšie písala o tom že mysli úplne všetko čo vysielanie a media zahrnaju(aj k takému extrému som sa vyjadrila v prvom komente). ty píšeš o televíznom vysielaní.. polovica žien to tu poňala o televíznom vysielaní kde sú reklamy.. príde mi zvláštne keď niekto sveto svete tvrdí že doma televízor nemajú a potom povedia že pozerajú rozprávky na PC.. ja v tom rozdiel nevidím, jedine teda vo veľkosti obrazu ako to tu už niekto poznamenal.. my televízor ako spotrebič máme, moje deti však televízne vysielanie videli možno 3x v živote aj to na návšteve.. mňa len mierne irituje, že sa tu pokladá za nejakú záruku inteligencie ak niekto povie že televízor doma nemajú a pritom filmy či rozprávky pozerajú na počítači.. nie je v tom rozdiel, rozdiel je jediné v tom čo v tom televízore beží..
@masandra Myslel som to skôr tak, že som pozeral od nejakých 4 rokov na TV. Aj to len športové prenosy (jeden športový prenos mal tak max. cca. 2 hodiny). Netreba hovoriť, že ako často išiel niekedy šport v TV, keď rýdzo športové stanice boli len zahraničné Eurosport, DSF a občas niečo išlo na STV.
@elizita Lenze vela veci si dnes fakt pozries cez web, nepotrebujes na to tv.
Ja ked som u svokrovcov a vidim ake chujoviny davaju telky, proste ja sa necudujem, ze tu ludia v tomto state veria hoaxom, ak svoje dni zaplnaju takymi kravinami.
A ver, ze malokto, kto ma tv, upenvlivo vybera, ze da 2 filmy za tyzden + nejaku relaciu. Velmi vela rodinam tv ide pocas celeho dna.
Ja som cez sviatky videla 2 filmy - maria terezia a jozef mak - mam z toho zazitky, emocie. Vcera som bola v kine na king richard - zas uplne super film.
Mame doma taku zazracnu "skrinku" ze dokazeme chytat na monitore tv stanice - ale nech si pozeram tv programy z dola hore a naopak... pre mna strata casu a ja fakt nebudem pozerat nejake debilne inkognito, radsej si vypocujem dobry podcast.
Tym ze s tv nie som v "kontakte" asi 14 rokov, ja uz vobec nemam navyk na nu, mne je to neprirodzene pred nou sediet.
@wewerka01
Lenze serial - ma niekolko casti a teraz musis mysliet na to, kedy to davaju a si viazana na tv program, inak si mimo deja.
Zial, na vacsine slovenskych programoch davaju jedine tie soap opery nulovej hodnoty. Ako ja chapem ludi, co su doma nepracuju, maju zdravotne problemy, ale ak je clvoek aktivny, uz si ten cas chrani a ide na kvalitu.
Skor si clovek zapne netflix a ma to tam aj v anglictine.
@zmrzlinka2021 veď na netflixe máš tiež kopy a kopy seriálov a pustis si ich podľa toho ako chces ty a kedy chces, na nič nie si viazaná.. ja pozerám hlavne seriály ale len kvalitné, žiadne soap opery o ktorých píšeš a inkognito ani neviem čo to je..
@jana_eyre_2 jasne, ale pozries si podla uvazenia. Fakt k tomuto vlastnit televizor nepotrebujem
@zmrzlinka2021 no ja radšej vidím väčšiu obrazovku z gauča ako mať monitor niekde na stole..
My nemáme TV a ani neplánujeme kúpiť. Cca raz týždenne si niečo pozrieme na PC, deťom tiež púšťame len občas na PC. Neviem, nejak nám to nechýba. Ja si rada čítam, deti veľa športujú a aj sa radi hrajú, pred spaním im čítame. Proste mám pocit, že sa nám tá telka dáko nevmestí do denného režimu, fakt ju tam napcháme len cez víkendy, aj to hlavne v zime, keď sme menej von. Deti si to kompenzujú u starých rodičov, tam pozerávajú viac. Ale doma sme proste nikdy nepocítili potrebu tú telku kúpiť.
Normálne. Môj syn už má 18r. celý čas sme nemali tv, niežeby sme naň nemali, jednoducho tv je pre mňa zbytočný rozmar. Nikdy by som neodkladala dieťa pred tv. My sme sa hrali, všetko robili spolu, tvorili, turistika, proste vždy a stále spolu. Vytvorili sme si silné a dôverné puto, vďaka tomu, že nebol odložený. Aj, keď, nevrátim, v škole sa rozprávali o Spidermanovi, transformátor ... a syn len počúval. Nevedel, kto a čo to je,ale sa nesťažoval.
v dnesnej dobe podla mna absolutne nerealne...a nejde len o tv ale celkovo o elektroniku, mame jeden oravu v obyvacke, chceli aj do detskej ale nedovolili sme
ja si neviem predstavit nemam telku doma

Nemať úplne telku je od veci. Už len z dôvodu, že si pozrieť večer nejaký seriál. Na vianoce rozprávky a najmä dnes smart televízory kde je všetko v apkach. Viem, čo hovorím lebo v Uk sme nemali športové programy. A v máji to bol týždenný research kde kukat hokej.
Letnú olympiádu sme pozerali spoločne a vysvetľovala som synovi všetky športy. Najviac sa mu páčilo plávanie a skoky do vody. 😂
Akože bez telky jak za trest. Ani Sagana na tour de France, ani hokej, ani futbal 🙏
Aktuálne zeriem seriál Doktor z Hôr 😂
Už tam aj idem na výlet kde sa nakrúcal v Alpách, v Rakúsku.
Dokumenty sa pozerame s otvorenými ústami. Na CT1 Pohľad z výšky ( krajiny). Pozerame České a Sk filmy bez reklám. Markízu a Jojku vôbec. Sk seriály su od veci. Reality show =0.
Správy raz za 2 týždne 😂