Život na horskej chate
Ahojte dámy (a páni), prevádzkujeme jednu horskú chatu kúsok v trenčianskom kraji a kvôli odchodu do dôchodku a materskej dovolenke nás opúšťajú dvaja zamestnanci. Myslíte, že je reálne zohnať manželský/partnerský pár, ktorý by sa na tú chatu presťahoval a pracoval? Žena v kuchyni/pri bare a muž ako údržbár/nočný strážnik? Nie je to ďaleko od mesta, ale je to predsa zmena životného štýlu. Myslíte si,že je reálne niekoho takého objaviť? Vedeli by ste si vy predstaviť takúto veľkú zmenu?
Ahoj, môj muž robil na horskej chate v NT, keď sme spolu začínali. Majitelia boli a teda aj sú manželský pár. Plus mal kolegov, ktorí spolu chodili. Takže určite sa dá nájsť takýchto ľudí, ale chce to dobre nastavené podmienky a samozrejme skvelý plat. Neviem, o akú chatu sa jedná u vás, ale manžel robil na jednej z najnavštevovanejších a obrat tam mali super, takže aj zamestnanci boli v sezóne dobre ohodnotení. V mimosezóne to bolo ale horšie
Ale zabudla som dodať, že všetci robili +- na týždňovky, ale niektorí ťahali aj dlhšie, ak boli bez záväzkov
Kebyze mame odrastene deti, zajtra by sme s muzom nastupili.
@chatarovazena
Takže je to chata, v ktorej je reštaurácia s terasou asi pre 100 ľudí a 35 lôžok. Nejde nám o ľudí, ktorí budú zapriahnutí 24 hodín denne 7 dní v týždni. Je to komerčný priestor, nie pracovný tábor. O šiestej sa zatvára, v noci nie sú vždy ubytovaní hostia, takže práca nočného strážnika je skôr o tom, aby objekt nezostal opustený. Sú tam aj iní zamestnanci, takže sa nebude pracovať každý deň.
@chatarovazena ach my by sme s mužom hneď išli.
To so viem predstaviť skôr pre niekoho 40plus, čo mal deti rýchlo a má ich už odrastené. Mladší okolo 20 možno skúsia. bude ich lákať dobrodružstvo, ale ak zistia, že musia byť k dispozícii skoro stále, je to zodpovednosť, tak si nájdu iné. A zase pár 25-30 sa zaučí a žena otehotnie a môžeš hľadať náhradu.
@chatarovazena A plat, však napíš koľko by robili, koľko by mali voľna. A rovnako čo by všetko robila žena a čo muž. Potom sa môžeme vyjadriť k adekvátnej sume. A určite by to malo byť odstupňované aj sezonne, ak je tam cez leto napriklad plno ľudí a nestíhajú ani odskočiť na wc pomaly mali by dostať viac ako napríklad niekedy v mesiaci kedy tam nezavíta skoro nik a len tam sedia a nič nerobia.
@chatarovazena mňa by zaujímalo, koľko platíš tým , ktorí teraz odchádzajú na materskú a do dôchodku?
Skúsim odpovedať všetkým naraz, snáď nezabudnem na žiadnu otázku.
Náplň práce:
Muž - hlavne to nočné stráženie, v lete pokosiť, v zime odhrnúť sneh, vymeniť žiarovky, pomôcť pri vykládke tovaru
Žena - pomocné práce v kuchyni, obsluha pri bare, výmena posteľného prádla.
Pracovna doba podľa dohody, ale v zásade niečo v zmysle krátky - dlhý týždeň, máme stabilný tím (pracujú tam 12-15 rokov), ktorý dochádza z blízkeho mesta, hľadáme niekoho, kto nás doplní.
Čo sa týka mzdy, vždy sa to riešilo tak,že sa na konkrétnu pozíciu vzal priemer z regiónu a prihodilo sa 100-150 eur, plus v sezóne odmeny v závislosti od tržby.
Tak ja si zase myslim, ze je to nerealne.
Manželský/partnerský pár, kde zena sa musi zvrtat v kuchyni aj pri bare a muz - remeselnik, ktory musi vsetko opravit (taky sa hlada veeelmi tazko) + plat, ktory tipujem nebude atraktivny. Podla mna nenajdete ale vela stastia.
@chatarovazena ked sa vam tam nieco pokazi, koho volate? Tvoj prispevok bol napisany tak, ze na tej chate budu iba oni dvaja. A preco tam vlastne musia zit, ked ostatny zamestanci dochadzaju?
@chatarovazena to znie super!😍 hneď by sme išli, ale obaja máme online biznis, je tam internet? 😁
Tak Facebook opäť raz nesklamal, už sa nám nejaké dvojice ozvali, uvidíme , čo z toho bude. Všetkým veľmi pekne ďakujem za zapojenie sa do diskusie.
@0kristina0 ostatní majú asi rodiny a dochádzajú ona potrebuje niekoho, kto tam bude hlavne v noci
Ahoj chatarova žena🙂 Úprimne sa priznám, že som sa zaregistrovala iba aby som mohla odpovedať na tvoju diskusiu. Áno ! Určite nájdeš skvelých ľudí ! Pretože ja a môj partner snívame presne o niečom takomto. Príroda je náš život a práca s ľudmi je to čo nás baví. Toto je ideálne skĺbenie týchto dvoch veci. Naše povahy, naše koníčky a náš životný štýl sú úplne prispôsobené tejto pracovnej ponuke :D Už dlho snívame o niečom takomto…ak by si náhodou reálne hľadala dvoch odhodlaných ľudí, určite by sme mali obrovský záujem. A ak nie, aspoň ti prajem veľa šťastia a určite nájdeš dvoch zodpovedných ľudí, ktorí si tú prácu určite zamilujú !

@zooeynka no práveže nevieme nič o tom, čo tam ako funguje, či je to iba chata ako - bar , reštika alebo ponúka aj ubytovanie pre pár ľudí.