Život plný hnevu a nevyriešených tráum
Ahojte, bola tu podobná debata, tak dám aj svoj pohľad. Môj život je jeden hnev. Snažím sa každý deň začať dobre, mať pozitívne myšlienky, na konci dňa je to však stále rovnaké.
Hnevám sa na človeka, ktorý zabil moju životnú lásku a ja som už nedokázala ďalej fungovať tak ako predtým. Že mi zničil zdravie a moje telo, ktoré už v mladom veku bolo znetvorené. Hnevám sa na náš súdny systém, ktorý roky nekonal a napokon v podstate nechal ujsť človeka do zahraničia a nič nerobia preto, aby ho našli. Hnevám sa na lekárov, ktorí mi svojou nečinnosťou zabili môjho otca. A aj keď som dávala podnet na UPDZS, nič som nedosiahla, lebo sa navzájom žiaľ veľmi dobre kryjú. Hnevám sa na seba, že som sa nedokázala postarať o svoju ťažko chorú mamu s demenciou a musela som ju napokon umiestniť do zariadenia. A hnevám sa na nich, čo tam s tými klientmi robia alebo skôr nerobia a že v podstate ju nechali zomrieť, čo som sa dozvedela až ex post. Hnevám sa na svojho ex, že som pre neho nikdy nebola na prvom mieste, že ma nikdy poriadne nemiloval, že na prvé miesto dával iba svoju rodinu, svoju mamu a zobral mi tak 8 rokov môjho život v nádeji, že my dvaja k sebe patríme a budeme spolu, a že som jeho životná láska a všetko bude dobre. Hnevám sa na seba, že som mu požičala peniaze, keď bol na mizine. Áno, toto je iba moja a moja chyba. Mala som vedieť, že nikdy nebude pracovať a že my ich nevráti. Hnevám sa na svojho brata, čo mi vôbec nepomohol pri rodičoch, za to po ich smrti chcel všetko a so mnou prestal komunikovať, lebo nedostal vraj z dedičstva toľko koľko ja. Pri tom mu rodičia za života kúpili byt a dali nemalú sumu peňazí. V podstate ma nepozná a už nemám brata. Lebo peniaze. Za žiadne peniaze sveta by som si nekúpila jeho lásku.
Vychodila som xy terapií, asi som tam nechala min 2500 eur, ak nie viac.
Skúšala som AD, jógu, meditácie, pobyty v prírode, riadené relaxácie. Neviedlo to absolútne nikam. Snažila som sa, zmeniť mindset, ale nezmenila som kolobeh vecí okolo seba. Chcela som zmeniť moje vnímanie, ale nedá sa to. A tak som tu a dúfam, že toto vypísať mi pomôže.
Aj keď viem, že MK nikomu nič nedaruje a budú tu všetky hejty sveta na mňa a ja sa v podstate budem zase hnevať sama na seba, že som bola taká sprostá a písala som o svojich pocitoch na MK... že čo som si myslela?
@anonym_autor ja sa pýtam, prečo riešiš v sebe veci, ktoré nijako už nedokážeš ovplyvniť? Prečo sa stále vŕtaš v minulosti ktorá už nenávratne skončila? Veď vidíš, že si tým nijako neprospievaš. S bratom si sa rozhádala, ostatným si na smiech, alebo o tebe za tvojím chrbtom hovoria ako o starej zatrpknutej babe. Možno si len povedz a dosť. A nemusíš ani začínať deň pozitívnymi myšlienkami, lebo tie máš žiaľ iba zautomatizované, ale nedržíš sa ich.
@anonym_autor ja sa pýtam, prečo riešiš v sebe veci, ktoré nijako už nedokážeš ovplyvniť? Prečo sa stále vŕtaš v minulosti ktorá už nenávratne skončila? Veď vidíš, že si tým nijako neprospievaš. S bratom si sa rozhádala, ostatným si na smiech, alebo o tebe za tvojím chrbtom hovoria ako o starej zatrpknutej babe. Možno si len povedz a dosť. A nemusíš ani začínať deň pozitívnymi myšlienkami, lebo tie máš žiaľ iba zautomatizované, ale nedržíš sa ich.
@janamoto78 nepovažujem sa starú zatrpknutú babu. Komu ostatným som na smiech prosím ťa? Nemám ešte ani 40 zďaleka. Áno, som poznačená fyzicky, aj možno psychicky tými úmrtiami a stratami, ale nemyslím, že sa niekto zo mňa smeje.
@janamoto78 no toto mi je teda rada na boľavú dušu. Som zvedavý čo by si ty robila. Či by si neriešila v sebe také traumy. Či by si sa držala pozitívnych myšlienok. Máš takú skúsenosť so sebou?
@anonym_autor ahoj, chapem tvoj hnev. Ja mam v sebe tiez strasne vela hnevu a priamo to ovlyvnuje moj zivot. Kazdy ti radi ukludbit sa, potlacat.. vies na co mam chut ja? Ist si prenajat dom, izbu, miestbost, to je jedno a k tomu buracie kladivo. Ja si naivne myslim ze toto by mne pomohlo.proste to poriadne pustit von, aj za cenu ze by ma tam seklo, ze si ublizim.ale aspon by som to dala von
@anonym_autor ahoj, chapem tvoj hnev. Ja mam v sebe tiez strasne vela hnevu a priamo to ovlyvnuje moj zivot. Kazdy ti radi ukludbit sa, potlacat.. vies na co mam chut ja? Ist si prenajat dom, izbu, miestbost, to je jedno a k tomu buracie kladivo. Ja si naivne myslim ze toto by mne pomohlo.proste to poriadne pustit von, aj za cenu ze by ma tam seklo, ze si ublizim.ale aspon by som to dala von
@dorinecka45 ano toto by som aj ja mozno potrebovala, na par minut zabudnut na to vsetko a vybit to zo seba. Ale asi by prisla ulava len na chvilu. Jedine ked spim, tak nato nemyslim. Ak mozem zaspat samozrejme.
Hnev neodpustenie zavist je ako rakovina duse nici nas samych, spravodlivy je jedine Boh a ten je ale aj milosrdny
Presla som si tazkym detstvom, tazkymi ranami od tych co maju svoje deti milovat, mama len privierala oci, otec uz nezije, prisla som o dieta, dalsie z deti sa mi opakovane pokusilo skoncit so zivotom (neuspesne) kvoli situacii co sme zazivali, presla som si roznymi inymi problemami, tiez mam ID a znicene zdravie, presli sme dlhu cestu psychoterapie cela rodina, krestanskej psychoterapie, vratila som sa k viere,
bolo to niekolko rokov terapii. Tak ako ti tu pisali odpustit samej sebe je to najtazsie a aj otvorit sa posobeniu dobra v nas a ver ze je ho okolo nas dost
dnes a uz par rokov vlastne fungujeme v pokoji aj ked stale sa nieco deje to je normalne, pracujeme (ID a bolesti ostali ale mam radost ze ich mozem premahat) dieta uz dospele co nam ostalo studuje vysnivany odbor na VS a dari sa mu snazime sa vela cestovat
Nasa hodnota nestoji na nelaske ludi okolo nas ani na tom co nam bolo vzate, svoj zivot sme odovzdali Bohu a on nam posiela domcesty rozne situacie a roznych ludi ale v kazdom z nich je nieco dobre aj ked to nevidime a On dokaze aj to zle co sa obcas deje (a to asi kazdemu) na dobre
Je to v zmene nasho nastavenia a toho kam clovek smeruje a cim je zviazany a zvazovany neustale, ine odporucanie ako milosrdenstvo ktore prinasa pokoj a lasku dat neviem
drz sa
@anonym_autor hned by som ta navstivila, objala, sla s tebou von, alebo zahrala karty, vypocula ta, porozpravala sa, pozrela film, cokolvek .... Samota a smutok bolia. A zlost zlostj.
Vzdy si robila vsetko tak, ako si v danej chvili vedela. Si na seba prisna. A ubolena - fyzicky aj psychicky.
Stretnime sa. Ak si z druheho konca republiky, davajme si stretko cez msg. Ozvi sa mi cez IP, ak by si chcela.
Dobre, ze si sem napisala. Si fajn 🙂
@anonym_autor Si veľmi toxický človek. Zaseknutá v minulosti, vŕtajúca sa v starých krivdách, ktoré už dnes nikoho nezaujimajú, depresívna a točiaca sa neustále v kruhu, bez akéhokoľvek snahy pohnúť sa dopredu. Vyžaduješ ľútosť, reaguješ na ňu ako na potravu, pritom l je to tiež negatívna emócia a nijako ti nepomôže. A vôbec si nepripúšťaš dobré veci, ktoré sa ti stali - zbavila si sa nezodpovedného chlapa, zdedila si peniaze... S takýmto nastavením mysle nielenže k sebe nikoho nepritiahneš, ale priam odoženieš aj toho, čo k Tebe omylom zablúdi.
@anonym_autor hned by som ta navstivila, objala, sla s tebou von, alebo zahrala karty, vypocula ta, porozpravala sa, pozrela film, cokolvek .... Samota a smutok bolia. A zlost zlostj.
Vzdy si robila vsetko tak, ako si v danej chvili vedela. Si na seba prisna. A ubolena - fyzicky aj psychicky.
Stretnime sa. Ak si z druheho konca republiky, davajme si stretko cez msg. Ozvi sa mi cez IP, ak by si chcela.
Dobre, ze si sem napisala. Si fajn 🙂
@eva8 klobúk dole ❤️👍
@anonym_autor Si veľmi toxický človek. Zaseknutá v minulosti, vŕtajúca sa v starých krivdách, ktoré už dnes nikoho nezaujimajú, depresívna a točiaca sa neustále v kruhu, bez akéhokoľvek snahy pohnúť sa dopredu. Vyžaduješ ľútosť, reaguješ na ňu ako na potravu, pritom l je to tiež negatívna emócia a nijako ti nepomôže. A vôbec si nepripúšťaš dobré veci, ktoré sa ti stali - zbavila si sa nezodpovedného chlapa, zdedila si peniaze... S takýmto nastavením mysle nielenže k sebe nikoho nepritiahneš, ale priam odoženieš aj toho, čo k Tebe omylom zablúdi.
@anonym_712f30 máš pocit, že keď človek príde o snúbenca, dieťa, rodičov a najlepšieho kamaráta je toxický? Kde píšem, že som zdedila peniaze? Že som napísala lebo peniaze? Sú to pozemky na druhom konci, ktoré aktuálne ani neviem predať a jeden polorozpadnutý dom, kde aktuálne bývajú cigáni a nejako sa tam vybudovali. Ani ich odtiaľ nevieme dostať. Ale môj brat aj to potrebuje, jemu bolo málo, čo dostal za života. Ale že celá starostlivosť bola na mne celý život, to už nevidel. Nejako si sa nenašla dobre v mojom texte. Prečo si myslíš, že som zaseknutá v minulosti? Ja každý deň rieším dnešok. Ako prežiť, ako fungovať, ako ísť ďalej. Ak by som bola zaseknutá v minulosti, tak tu nie som. A to ty dobre vieš. Jediný toxický človek si tu ty. A aj keď si anonym, viem kto si.
@anonym_autor Presne viem, kde je tvoj problém. Tvoj problém je v tom, že si nikdy vo svojom vnútri nepripustíš, že nie si dokonalá. Z toho pramení tvoj hnev a pokiaľ si nepripustíš, že proste si len človek a pripustíš si, že ani ty, ani svet nie je dokonalý, tak sa nič nezmení (teda aspoň nie permanentne). Kľudne si pripusti, že si proste aj zlá osoba občas, aj keď nie úmyselne. Zmier sa s tým. A akceptuj realitu. Tu máš video, čo má 4 minúty, od jedného z najväčších odborníkov všetkých dôb na túto tému: https://www.facebook.com/share/r/1B7pLTWWJS/
@anonym_autor Presne viem, kde je tvoj problém. Tvoj problém je v tom, že si nikdy vo svojom vnútri nepripustíš, že nie si dokonalá. Z toho pramení tvoj hnev a pokiaľ si nepripustíš, že proste si len človek a pripustíš si, že ani ty, ani svet nie je dokonalý, tak sa nič nezmení (teda aspoň nie permanentne). Kľudne si pripusti, že si proste aj zlá osoba občas, aj keď nie úmyselne. Zmier sa s tým. A akceptuj realitu. Tu máš video, čo má 4 minúty, od jedného z najväčších odborníkov všetkých dôb na túto tému: https://www.facebook.com/share/r/1B7pLTWWJS/
@bystrozraky vieš čo práve naopak. Ja sa považujem za tak nedokonalú osobu. Nikdy som sa nepovažovala za "majstra svetla", vždy som vedela objektívne o svojich pozitívach a hlavne svojim slabých stránkach. Odkedy sa udiali určité veci, tak sa neodhaľujem na verejnosti pre to, že viem ako vyzerám. Nechodím na kúpaliská, nenosím krátke sukne a nohavice, lebo nechcem aby na mňa ľudia zazerali. Nebola som schopná vynosiť dieťa, nebola som dosť dobrá ani na to, aby so mnou priateľ bol. Čiže ja si tú svoju nedokonalosť uvedomujem veľmi dobre. A aj to, kde mám mantinely, čo ešte je pre mňa a čo už nie. Poznám svoje limity.
Hypnoza alebo homeopatiká?
Hypnoza alebo homeopatiká?
@darius_a hypnoza mi vrati ludi, o ktorych som prisla a navrati mi zdravie? Len sa pytam. Lebo to potrebujem.
@anonym_autor potrebujes sa vyrovnat so situaciou
@eva8 ja som sa so situaciou vyrovnala, hnev mi osta a zrejme ostane. Hypnozu som skusala, aj EMDR, aj regres.
@bystrozraky vieš čo práve naopak. Ja sa považujem za tak nedokonalú osobu. Nikdy som sa nepovažovala za "majstra svetla", vždy som vedela objektívne o svojich pozitívach a hlavne svojim slabých stránkach. Odkedy sa udiali určité veci, tak sa neodhaľujem na verejnosti pre to, že viem ako vyzerám. Nechodím na kúpaliská, nenosím krátke sukne a nohavice, lebo nechcem aby na mňa ľudia zazerali. Nebola som schopná vynosiť dieťa, nebola som dosť dobrá ani na to, aby so mnou priateľ bol. Čiže ja si tú svoju nedokonalosť uvedomujem veľmi dobre. A aj to, kde mám mantinely, čo ešte je pre mňa a čo už nie. Poznám svoje limity.
@anonym_autor Pekne si to zhrnula – presne tak, ako by som to očakával a ako som písal. A ja presne viem, o čom hovoríš. To, čo si napísala, všetko sedí. Ten konflikt, čo vytvára hnev, je akceptácia toho všetkého. Darmo vieš a povieš, že nie si dokonalá – pokiaľ to neakceptuješ. Vypočuj si to, čo som ti poslal, párkrát a počúvaj každé slovo a uvedomuj si ho. Pochopíš to veľmi rýchlo. Lebo jedno je isté – že si veľmi chytrá osoba, čo samozrejme vytvára silné sklony k racionalizácii, a to robí samozrejme rozuzlenie troška ťažšie.
@anonym_autor Pekne si to zhrnula – presne tak, ako by som to očakával a ako som písal. A ja presne viem, o čom hovoríš. To, čo si napísala, všetko sedí. Ten konflikt, čo vytvára hnev, je akceptácia toho všetkého. Darmo vieš a povieš, že nie si dokonalá – pokiaľ to neakceptuješ. Vypočuj si to, čo som ti poslal, párkrát a počúvaj každé slovo a uvedomuj si ho. Pochopíš to veľmi rýchlo. Lebo jedno je isté – že si veľmi chytrá osoba, čo samozrejme vytvára silné sklony k racionalizácii, a to robí samozrejme rozuzlenie troška ťažšie.
@bystrozraky ok začala som, pošli však niečo po slovensky, moja angličtina je slabá na to.
@bystrozraky ok začala som, pošli však niečo po slovensky, moja angličtina je slabá na to.
@anonym_autor No škoda, lebo to bolo presne to, čo ty potrebuješ. Oplatí sa kvôli tomu naučiť sa tých pár slov, lebo veľa ich v tom texte zase nie je. Po česky je jedna, čo je oveľa obsažnejšia, ktorá zahŕňa vlastne všetko, a je to jedna z najlepších, čo poznám...
https://www.youtube.com/watch?v=bExDT96xTVkOdporúčam počúvať na slúchadkách v posteli 🙂
Mam to podobne, ako ty, tie krivdy a nespravodlivisti, ale obcas pride nejaka satisfakcia🌷ty deti nespominas, ak ta tu nic nedrzi, sadni na Quenn Mary a cestuj pi svete... Tam je 25%l udi z podobnych dovodov, kaslu na vsetko, uzivaj7 zivot. 🚢🚢🚢
@anonym_712f30 prepasla si tvoju zivotnu sancu Mlcat. Mlcat je zlato a huba na spacir septik. Sa ti tu kyda, ked teba nikto nezrazil, nepodrazil, neskalicil. Len co som vyrozumela jej najvacsie traumy. Zalez, orosim ta🙏🙏🙏
ja na tvojom.mieste počuvam kresťansku hudbu, ktora sa bude dotýkat tvojho srdca, vyplačeš a odplaviš svoj žial, zožeň si kresťansku literatúru o utrpení a modli sa každy deň..
ked sa uprimne modliš, Boh ta vypočuje a pomôže ti niest tvoje bolesti...pýtaj sa, hladaj odpovede, že prečo..chod na omšu, vyplač sa, potrebuješ to ako soĺ...poxiadaj o modlitbu, pridaj sa do nejakej skupinky veriacich, od toho su tu, aby si pomahali navzájom
ja na tvojom.mieste počuvam kresťansku hudbu, ktora sa bude dotýkat tvojho srdca, vyplačeš a odplaviš svoj žial, zožeň si kresťansku literatúru o utrpení a modli sa každy deň..
ked sa uprimne modliš, Boh ta vypočuje a pomôže ti niest tvoje bolesti...pýtaj sa, hladaj odpovede, že prečo..chod na omšu, vyplač sa, potrebuješ to ako soĺ...poxiadaj o modlitbu, pridaj sa do nejakej skupinky veriacich, od toho su tu, aby si pomahali navzájom
@karolinakr chodím do kostola, pravidelne na spoveď, modlím sa, za mojich rodičov, za môjho snúbenca, za moje dieťa, o ktoré som prišla, za seba samú. Mám veľmi dobrého kamaráta kňaza, a za sebou veľa rozhovorov s ním, ale aj inými kňazmi a rehoľníkmi. Pamätám si, keď prišiel za mnou do nemocnice, potom čo sa to stalo. Smrdel za cigaretami, taký bol z toho rozhodený, že fajčil jednu od druhej. Ležala som zafačovaná na posteli, nadopovaná liekmi. Povedala som mu, Jožko, ľudia vravia, že Boh to tak chcel, že sa s tým mám zmieriť, že si ho povolal k sebe. A on mi povedal a teraz naozaj citujem: "Ale do pi*i! Boh to takto určite nechcel. Je to vina jedného človeka, Boh s tým nemá nič spoločné."
@anonym_autor Je zázrak, že si ešte tu, po tom všetkom, čo sa ti stalo. Si silná osobnosť.
Je ťažké prestať sa hnevať, ale nie nemožné.
Tiež by som odporučila ísť po ceste s Bohom.
@karolinakr chodím do kostola, pravidelne na spoveď, modlím sa, za mojich rodičov, za môjho snúbenca, za moje dieťa, o ktoré som prišla, za seba samú. Mám veľmi dobrého kamaráta kňaza, a za sebou veľa rozhovorov s ním, ale aj inými kňazmi a rehoľníkmi. Pamätám si, keď prišiel za mnou do nemocnice, potom čo sa to stalo. Smrdel za cigaretami, taký bol z toho rozhodený, že fajčil jednu od druhej. Ležala som zafačovaná na posteli, nadopovaná liekmi. Povedala som mu, Jožko, ľudia vravia, že Boh to tak chcel, že sa s tým mám zmieriť, že si ho povolal k sebe. A on mi povedal a teraz naozaj citujem: "Ale do pi*i! Boh to takto určite nechcel. Je to vina jedného človeka, Boh s tým nemá nič spoločné."
@anonym_autor prežila si radost, pokoj niekedy? na rôzne situacie ludia reaguju rôzne...moja mama a jedna teta mali nie dobre manželstvo, tete dokonca išlo o život..aj jedna je zranena aj druha...z mojej mamy je troska utrápena, zničena, vyzera o 20r. staršie zatrpknutá, tá teta usmiata, čerpa silu z Boha a pomaha druhym - i ked jej manželstvo nevyšlo, čerpa silu z priatelstiev...tiež tak niekedy, ked sa utapam v sebaĺutosti, si na ňu spomeniem
tym chcem povedat, niekedy je ťažko sa rozhodnut, ktorou cestou pôjdeme
život máme len jeden, druhý už nebude
ked nemôžme zmeniť okolnosti, môžme zmenit naš postoj k nim
..z lasky k sebe samej si hĺadaj veci, ktore ťa potešia..žehnaj si do svojho života, priťahuj si dobro, ked potrebuješ lieky na nervy, tak ich ber
vyzera, že maš vplyvom udalosti ťažkú depresiu..

Popísané tu toho bolo dosť, viem že si aj na terapie zanevrela, ale keďže si spomínala aj tie meditácie, tak ti ponúkam zadarmo thetahealing terapiu, ak by ťa to oslovilo aspoň troška.. neslubujem ti ani že sa ti zázračné zmení život, ani že po jednej terapii sa budeš cítiť ako nový človek, ale možno ti to pomôže na začiatok alebo na pár dní sa cítiť ľahšie. Ak by si mala zauuikem tak mi napíš správu