icon

Život po 40tke

13. mar 2021

Ženy mám nejaký spleen.Som vydatá 16 r a asi ma chytá nejaká depresia stredného veku.Dieta má 12 r už má svoj svet najradšej zatvorené dvere na izbe a mama daj pokoj a iba jesť😃vždy som zila pre dieťa, rodinu celé dni s dcerou prekecala, smiali sme sa, športovali, spolu varili teraz sa jej nič nechce vidím ako ju otravujem.Muž chodí až podvečer a chytá má nejaká nostalgia za tým čo bolo.Mam pocit, že máme strasny stereotyp a, keď si predstavím takto ďalšie roky mám z toho úzkosť.Casto sa prichytim ako spomínam aké to bolo fajn, keď bolo dieťa menšie koľko aktivít, radosti ako sme ako rodina mali.Teraz a nemyslím si, že je to koronou je to nuda nad nudu.Manzelstvo máme fajn žiadne nevery, finančne tiež dobre

Strana
z3
erickatt
14. mar 2021

No chapem ta. Decko dospele cele dni za pc bo prednášky ak nie pomoze porobi. Ja mam svoju pracu zatvorenu. Chodim von so psom, varim , upratujem , zacala som hackovat. A niektore dni depka ako svina, nie je co. Okna som uz tento rok umyla 3 x . A to som vlastne aj bez penazi. Okolo nijaka kamoska, vsetko cez okres.

matkahelka
14. mar 2021

ja ti nedam typy, lebo ja citim presne to iste. cely tvoj prispevok je akoby som citala svoje pocity. mam 11rocnu dceru, muz podnika, cize doma je skutocne minimalne, casto len cez vikendy. ale teda ja oproti tebe som uz o level vyssie, ja si uz aj poplacem. som vyslovene nestastna. u mna to zacalo minuly rok a covid situacia to totalne prehlbila. mam super pracu, sme skvely kolektiv, aktualne som polroka na HO a teda ubija ma neskutocne, ze som zavreta len doma. s muzom a dcerou sme zili velmi aktivne, kino, restika, vela sme cestovali, minimalne raz mesacne vikend niekde mimo domu, viackrat rocne zahranicie. a tento marazmus aktualne- max potraviny a les za domom, pre mna je to strasne. tiez si stale opakujem, ze musim byt vdacna, ze nemusim rozmyslat, co kupim a co nie, ze mozem snivat o dovolenkach a neriesit existencne problemy. ale taketo vnutorne vycitky zaberu na chvilu a potom mi je zase tazko. ja s istotou viem, ze by mi dalsie dieta pomohlo v tomto mojom stave a velmi po nom tuzime, len zial, nedari sa a zrejme sa prirodzene ani nepodari a o to vacsie depky mam, o to viac staro a nepotrebne sa citim. viackrat denne sa pristihnem, ako spominam na casy pocas VŠ, aky bol pre mna svet gombicka, aky krasny zivot som mala. a ako to strasne uletelo. a ako by som to chcela vratit spat. proste kriza stredneho veku ako vysita.

lenqua_12325
14. mar 2021

Este mozes cestovat. Ja sa tesim na to, ako zacnem cestovat ked deti vyrastu. Nemusis riesit kufor plny podbradnikov, plienok, kde prihriat mlieko alebo rychlo hladat zachod, ci utekat na hotel lebo decka su unavene 🙂

lula313
14. mar 2021

Autorka, keď píšeš, že vieš jazyky, tak čo keby si ich doucovala nejaké mensie deti? Tie ti budú štebotať, daju ti nejakú motivaciu sa pripravovať na hodiny, aby boli zaujimave a budeš sa citit aj uzitocna😊

marcellka32
15. mar 2021

@lenqua_12325 a ja už len čakám kedy korona dovolí cestovanie v tom zmysle, kedy sa bude dať všetko robiť a budú všade ľudia 🙂 v 40 len začína život

anita6666
15. mar 2021

Najdi si milenca,čo ťa pravidelne dobre pretiahne a budeš mať hneď pestrejší život. Aj sa budeš musieť o seba stále starať a dobre vyzerať aj vzruso aj všetko.

danieli
15. mar 2021

@littlebubble je to moznost, nie povinnost, uplne chapem, ak si to niekto uz neprosi, ale ti, ktori sa rozhodli pre dietatko vo vyssom veku su spokojni, vedeli do coho idu a prinasa im to radost, rovnako tvoja mamina vie, ze toto si uz neprosi, v rodine mame vydatu kocku po 35-ke, ktora usudila, ze deticky nechce vobec, nevie si predstavit tu obetu, vstavanie v noci, choroby, starosti, takto to preziva ona, kazdy sme iny a snivame o roznych veciach

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
littlebubble
15. mar 2021

@danieli Takto.Bolo to chcené, ale nikto nerozmýšľa nad tým, že aj v 50tke treba vládať a byť zdravotne fit.Tieto veci sa ukázali až o pár rokov neskôr, že to už nie je ako v 20tke.Vždy si treba pripočítať +10 rokov či to zvládneme.Ja by som nechcela ani po 30tke 😂.V 40tke by som už rada mala parťáka.

Samozrejme, každá sme iná 🙂.Nie každá je v 50tke na tom fyzicky zle.

Strana
z3