Život po nevere
Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....
@maminuska to sa muž akože do takej šťandy zalúbil?! ja si myslím, že tá citová nevera je horšia, aj v našom prípade. Lebo to len tak neodíde, to chce čas. Napíš podrobnejšie ako si na to prišla a ako reagoval muž. Lebo stále píšeš v hádankách, možno to nám ostatným pomôže, keď chceš prišpievať, tak napíš so vším všudy. díkes 🙂
@p.j.jacky Cakala som skoro rok, ked mala mala mesiac az vtedy zacal presvedcivo tvrdit ako ideme spolu žit, hladal byty a tak. Dovtedy sme to daako neriesili, nepytala som sa ho, prezila tak nejak tehotenstvo. Za rok ma doslovne psychicky znicil, pretoze som sa naskakala totalne na spolocny zivot a cakala. A poslednu dobu to uz bolo o ponizovani... Mozno keby vtedy ked mala mala mesiac s tym tak intenzivne nezacal, nebola by som tak na tom. Porodila som sama, prisla domov sama.. Proste som to akosi vtedy tak nebrala, on s tym prisiel, chodil ju tu nadrdat..kvoli nemu som prestala kojit zo stresov... A naco mi to bolo? Teraz si uvedomil aky je dolezity pre svoje deti (len svojich chlapcov) a ked sa to "prevali" tak co uz.. k malej sa postavi - ako? To si viem predstavit, asi by to prevalenie a jeho postavenie sa k malej bolelo este viac.. aj ked stale mam v sebe tu potrebu aby sa to prevalilo.. Zadostucinnenie, pomsta? Neviem, neurobím to, už som skody napachala dost... To je len ten moj pocit vo vnutri..
@adamuska nezdá sa mi že by som písala v hádankách . Napísala som všetko tak ako bolo .
Ako som na to prišla ? Nuž vlasnte ja som to mala celý čas pred očami , len som tomu nejak neprikladala váhu . Zrazu mi počas môjho tehotenstva začal rozprávať , že aku maju peknu kolegynu a akého má manžela debila a že v noci často plače 😅, a že sa asi rozvedie a tak . Potom raz v pracovnej špičke neprišla do práce a nedala ani vediet a som sa pýtala manžela že kde je , a že on nevie. Tak mu vravím zavolaj jej, a že načo , však mu to povie ked príde . Akokeby sa jej normálne bál.
Raz išiel na školenie, tak som sa pýtala že či ide sám a že hej , a potom som sa ako na potvoru vymkla aj s deťmi. manžel v Prahe , mobil nedostupný , tak som volala najvyššiemu a ten mi dal číslo na ňu , vraj je tam s ním . 😅. A kedy mi puzzl zapadol do seba ? Vtedy ked sa od nás svokra oddelila s vlastným biznisom a ja som si chcela skotrolovať či manžel prerušil v danej činnoosti živnosť, tak som to nahodila do živnostenského a zrazu mi vybehlo kde všade figuruje a aké to moje prekvapenie bolo , keď som zistila že jej robí zodpovedného zástupcu ( kvázi s ňou podnika ). Vtedy mi to urobilo cvak . 😅. Link som skopírovala a hodila mu do skypu s vetou , prosím vysvetli mi to . Nevysvetlil.
Až doma som sa ho opýtala že či mi k tomu chce niečo povedať , či mi vôbec chce niečo povedať. Jediné čo mi povedal že nevie prečo to urobil. Ďalej je ten scenár ako som napísala.
Či bol do nej zamilovaný ? Nuž to by som až tak netvrdila , ale je zrejmé že značná náklonosť tam bola. Či sňou spal ? Myslím že nie , ale vylúčit to neviem. A ani po tom nepátram.
@natali1165 ani neviem co na to napisat.Ten chlap ublizil aj tebe a aj svojej zene.Preto ja hovorim,ked chlap podvadza moze za to on.Ale i tak by som neisla do niecoho, ak by som vedela ze ma zenu ,deti a nieje rozvedeny(a moznosti som mala) ...a asi aj keby bol rozvedeny a mal deti...neviem neviem...k minulosti bude vzdy puto.
@maminuska prepac,necitala som vsetko ,ste spolu ci nie?
@maminuska je to podobné ako u nás, nešťastná ženská sa im zaplietla pod nohy. A oni jej sadli na lep. Je super ako to berieš, možno je to tým že už je toľko rokov po. a si totálne nad vecou. U mňa je to ešte čerstvé, dúfam, že aj ja to tak budem brať a hlavne, že naše partnerstvo sa tým upevní, zatiaľ je to na dobrej ceste. Držím ti palce, pozerám, že čakáš ďalšie dieťatko 🙂
@adamuska neviem , ale ani vtedy som to nejak tragicky nebrala . Možno u mňa nabehol nejaký obranný mechanizmus , ktorý spôsobil že som to brala tak akokeby sa ma to ani netýkalo , jednoducho to išlo mimo mňa. Možno to spôsobila moja pragmatická a racionálna povaha , ktorá si povedala no tak čo ? V najhoršom prípade sa druhýkrát rozvedieš. Určite by ma to bolelo , ale viem že by som to zvládla a znova našla tu peknu stránku života.
Moja kamarátka manželovu neveru vyriešila tak , že keď chcel od nej odísť k milenke , nebránila mu. Povedala mu , že mu dáva rok na to aby sa vrátil. Presne rok , ani o deň viac ani menej. Ak sa presne v tento deň nevráti, tak na druhý deň podáva žiadosť o rozvod. Ihneď podala žiadosť o zverenie detí do starostlivosti ( 3 a 5 rokov ) , určenie výživného na ne do rozvodu .
Do roka bol jej drahý muž u nej doma aj s kuframi . Strávený čas s milenkou v jednej domácnosti často hrá pre manželku . Už to nie je také vzrúšo , lebo aj milenka začína vyžadovať, začínaju jej vadiť " jeho deti ", vadí jej že čast prostriedkov posiela na " jeho deti " , chuť zakázaného ovocia sa stráca a nabieha sa do stereotypu.
Len na toto treba mať ako sa povie " gule " A toto môže použit len žena ktorá sa má veľmi rada a vie prečo takuto cestu použila, zrejme má manžela ešte rada a vie že bude schopná po roku túto kapitolu uzavrieť bez toho aby mu to vyhadzovala na oči.
Ahojte...ja to nemam tak celkom potvrdene. Ked som bola s obomi chlapcami na materskej sme sa s muzom dohodli,ze ak si najdem lepsie platenu robotu ako ma on tak pojde on na matersku. Ja som zacala robit casnicku. Po par mesiacoch ma zoznamil s jednou susedkou ktora ma tri deti s dvoma muzmi, je asi o 6 rokov staria ako ja. Nieje ani chudsia a myslim ze ani krajsia. Jediny rozdiel medzi mnou a nou je ze ona ma asi o dve cisla vacsie prsia ako ja a to mam trojky.
Nebrala som to nijako zle...chodievali sme spolu na pieskovisko a kupalisko. Ale ked to zacalo byt Ivanka sem, Ivanka tam uz mi to nebolo jedno. Susedia mi volali ked som bola v robote ze spolu sedia v bare a to sa mi uz nepacilo. Potom z nicoho nic sa prestali stretavat. Ked ona priska ku nam tak on ani neprisiel do miestnosti a ked sme my prisli za nim takisel inam.
Tak si myslim ze sa istotne nieco stalo a bud si nevyhovovali alebo im to bolo trapne stretavat sa. Co si myslite?
ja to mám odžité tiež...dokonca dvakrát...
môj exmanžel ma podviedol s inou, ostala tehotná...nedokázala som to odpustiť...nakoľko možno aj preto, že máme spolu dieťa...alebo možno aj preto, že som zistila, že ma len využíval....vlastne som si otvorila oči...alebo preto, že som ho asi ani nemilovala, bola som mladá, mala som 17 keď sme sa dali dokopy a myslela, že je to takto dobre...no nebolo....
a tiež som si to prežila s priateľom...odpustila som mu to, žijeme dobre, rozprávame sa o všetkom...on si uvedomil, že nás miluje a sme jeho život...a dokazuje mi to každý deň...je pravda, že dosť často na to myslím a stane sa, že mu to ešte hodím do tváre,poplačem si a ideme ďalej...je to ťažké...nezabudnem na to určite nikdy...nikdy som nevedela pochopiť, ako dokážu takéto veci ľudia odpustiť, ale už viem, nad lásku nemá nič...láska prekonala všetko...každý si zaslúži šancu...
odišiel z práce ( pracoval ďaleko od nás, býval na ubytovni), našiel si prácu tu, aby mohol byť s nami....miluje malú a cítim, že aj mňa....dokonca uvažujeme aj na svadbe....
@bubu4125
mozno aj u nas to je chyba ze sme zacali spolu chodit ked som mala 16 a on 19 tak sme boli nevybujaceni a ja si to vynahradzm detmi on susedkou a ktovie o com este neviem
tak ti prajem aby ti to uz vyslo a nech je uz verny a neblbne
@bubu4125 to je super, ze Tvoj priatel spravil kroky pre napravu. Drzim prsty, nech to bolo posledne sklamanie pre Teba
. Chcem este dodat, ze nevera nema nic spolocne s vekom, kedy zacnete spolu chodit. Dokonca viac podvadzaju ludia, ktori maju pre trvalym vztahom strasne vela partnerov na jednu noc, takze je chyba si mysliet, ze ked sa uz *vyburi* za mlada, mna podvadzat nebude...neveru sposobuju ine faktory...prilezitost, zmena moralnych zasad, hranie sa na butlavu vrbu, velka zmena v zivote, problemy vo vztahu, ale aj vztah, kde je chlap prilis spokojny, male naroky ale aj vysoke naroky na chlapa...proste milion veci, ktore my neovplyvnime. Tu ide len o charakter toho muza a cloveka, ci dokaze v danom momente odolat pokuseniu a mysliet na dosledky /rozvod, rozchod/....pretoze pravda je, ze maloktory chlap, ktory ma milenku, je pre nu ochotny stratit svoju rodinu.
@miminka1986 nuz, Tvoj manzel sa sprava poriadne podozrivo...a prave zmena v spravani moze indikovat, ze sa nieco deje. A spytala si ho , co sa medzi nimi udialo? Nechcem Ti vkladat chrobaka do hlavy, ale na Tvojom mieste by som mu skontrolovala mobil alebo maily...A takisto by si si mala dat otazku, ze co spravis v pripade, ak na nieco prides...A takisto, chlapi nepodvadzaju manzelky len s chudsimi, krajsimi, mladsimi...staci, ze maju tri veci, vsak viete ktore 🙄 Alebo dokonca aj styri 🙄 ...o vyzor tu vobec nie je...proste je INA ako Ty...
@miminka1986 chyba to nie je, lebo je veľa párov, ktorý i napriek mladému veku ostanú spolu...u nás bolo to, že ja som mala ružové okuliare....no u môjho ex bol problém to, že je neskutočný narcis, čo sa ukázalo až po narodení malej...zistil, že môj život sa netočí už len okolo neho, ale hlavne okolo malej....a to mu začalo vadiť, tak tú pozornosť, čo som ja venovala malej,začal hľadať u inej....tak teraz si papá to, čo si navaril....
@adri266 spravil kroky k náprave, no nedokážem mu ešte stále dôverovať ako kedysi...trápi ma to, no on to chápe....povedal, že moje vrtochy bude tolerovať, lebo mu to zato stojí...aj keď ani sám nechápe svoje chybné kroky, vraj len to chce zabudnúť a nemyslieť a neťahať to do nášho života...
ďakujem, verím, že to už bude v najlepšom poriadku....moje city k nemu sa nezmenili ani po zistení jeho nevery....
toto sa dialo cca 2,5 roka dozadu. Ja som sa ho na to opytala ale tvrdil ze nic nebolo, ale ktory chlap pokial nic nenajdes v mobile ci v maile alebo ich neprichytis ze je neverny....pochybujem ze mi to vobec niekedy povie. Ja som to dlho riesila v hlave a riadne ma to zozieralo ale uz na to akosi kaslem. Zacal posluchat a myslim si ze je odvtedy verny ale clovek nikdy nevie.....to ze chlapi nepodvadzaju len s peknymi viem ale by ma to mozno bolelo menej. Takto som stvalo velmi.
uz ma to napadlo,sorry,niekedy mam problemy so skratkami v slovencine .
Dievcata, ja prave prezivam toto iste o com sa tu bavite.
Muz si nasiel frajreku do ktorej sa neskutocne zamiloval. Je uz raz rozvedeny s dvoma detmi a po dlohorocnom snazeni sa nam po 5.rokoch podarilo dietatko, ktore ma teraz dva roky. Od aprila zacal byt iny az z neho vyklzlo, ze "citovo ku mne ochladol". Vedela som , ze za tak stupidnou vetou moze byt len ina zena. Aj sa to potvrdilo az o dva mesiace, ked som v starom telefone nasla jeho komunikaciu s dotycnou pani o 3 roky mladsou 35 rocnou , s dvoma detmi. Ta sa stihla za tri mesiace rozviest a ako tvrdila zacat si "budovat vzah" s moji manzelom . Muz za nou chodil kazdy den na noc a samozrejme sa stretavali aj cez den.
Nadviazala som kontakt s jej vtedy este manzelom, aby som zitila co sa deje a co mozem od nich ocakavat. Stalo sa to , co nikto necakal. Zacali sme sa stretavat s jej manzelom a zalubil sa do mna. Cele leto sme sa stretavali , a mne sa manzel stale viac vzdaloval. Dohodli sme sa na rozdeleni majetku a pomohla som mu najst si byt, kam sa mal prestahovat. Stale som vsak minulost s nim nemala vysporiadanu a vlastne stale som ho lubila. Az sa stalo to, na co som cakala v podvedomi celych 5 mesiacov, ..Manzel sa rozisiel s dotycnou pani , doteraz netusim preco.
Od pondelka sa uplne inak sprava ku mne , otocil o 180stupnov a nebyt toho ze spava vo vedlajsej izbe, tak by ste si vsetci mysleli ze sme idealny par.. komunikuje, snazi sa nadviazat rozhovor, ma mily hlas zrazu ku mne.....Lenze je tu par veci..podvadzal ma 5 mesiacov, ja som voci nemu zaujala chladne stanovisko. Neplakala som , nedobijala sa k nemu, neprosila som , len som si zacala budovat v tichosti svoj zovot. Prihasila som sa na jazyk, do skoly, zacala som sa este viac o seba starat a nasla som si milenca v podobe uz teraz ex manzela manzelovej frajerky. A tu je problem. Neviem co mam robit. Maznela som milovala ako nikoho pred tym, myslim, ze ho mam aj teraz rada, ale uz mu neverim. Chce sa k nam vratit naozaj , alebo je to len preto , ze ho omrzela ta pani. Neurobi to zas, ked je uz raz rozvedeny a nerobilo mu problem hovorit so mnou a dalsom rozvode? Da sa zmenit zo dna na den? Je mam pocit , ze otocil zas behom par dni. Muz ma uz 45, tak by mohol vediet co konecne chce.S exmanzelom tej pani som sa rozisla pred tyzdnom a pol , lebo ho jednoducho nelubim. Viem, ze mi moze narobit problemy, a povedat manzelovi, ze sa so mnou tri mesiace stykal....je totiz dost jesitny a mozno by si rad pohladkal ego preve tym , ze mu povie: ty si trt...l mou zenu a ja zas tvoju
neviem co mam robit?, ci zachovat rodinu, ale s tym pocitom, ze neviem ci muzovi odpustim, hoci ho priznavam milujem stale, alebo to nechat tak , ved aj tak uz jednu rodinu opustil.... fakt neviem...co ked zajtra zas povie, ze "citovo ochladol"?
@16eliza A preco sa bojis, ze by sa manzel dozvedel, ze si mala vztah s manzelom jeho milenky? Ved vtedy ste boli na rozvod, on odchadzal a mal milenku. Osobne by som vycistila stol a vsetko mu povedala a aj s nim odkomunikovala, preco vlastne zmenil nazor, ak ho milujes a je to otec tvojho dietata mozes skusit s nim ostat, ale zaruky ti nikto neda, ze vam to vydrzi. Bola by som v tom ale velmi opatrna, kedze uz jeden rozvod ma za sebou a ani teraz mu to zjavne nerobilo problem, vyzera, ze vernost a zodpovednost nie je jeho silnou strankou. Ja by som asi na rozhodnutie potrebovala poznat dovod, preco to ukoncil s milenkou, ak ho poslala ona(milenka) k vode, tak asi jeho navrat nebude z lasky k tebe.
@bubu4125 Vrtochy? Co tym myslel...???
a zial, v tom su niektori chlapi rovnaki, ze nechapu, kde spravili chybu. Ved oni nechceli opustit rodinu, neohrozovali partnerku, tak co sa zeny stazuju??? 🙄 🙄 🙄 Proste niekedy emocne IQ hojdacieho konika...
@miminka1986 tak to je tazke, viem si predstavit, ze Ta ta nevedomost zoziera...bol, nebol neverny??? Preco to zacalo, preco to skoncilo??? Viem, opakujem sa, ale neskusila si terapiu? Aby si pomohla sama sebe...ak si s tym zmierena, ze sa mozno nieco stalo, a napriek tomu chces vo vztahu ostat, skus zajst za psychologom a on ti pomoze sa z toho stavu dostat...lebo takto sa len trapis a nicis....drzim prsty...
@16eliza suhlasim s @ella555 . Nikto Ti zaruku neda...A nikdy mu uz verit nebudes, tak ako predtym...ani my sa nemozeme zarucit za nasich manzelov, ze jedneho dna nespravia to iste, co ten Tvoj...jedine sa mozem zarucit za samu seba...takze,ak ho mas rada, frajera si pustila k vode, daj mu jednu, poslednu sancu...a ak Ta znovu sklame, tak ho potom kopni do r... a zacni si budovat novy zivot. Uz si to vlastne zacala, co je skvele, pretoze podvadzane manzelky casto az po nevere zistia, ze cely ich zivot sa tocil okolo rodiny a prave toho neverneho muza 😒
A este jedna vec, myslis, ze chlapi hoc aj vo veku 45 rokov vedia, co chcu??? 😀 😀 😀 Tak preco je prave tolko nevernych chlapov, co maju okolo 50 rokov???
@adri266 vrtochy? proste len to, že mu to začnem vyhadzovať na oči, chytí ma depka alebo začnem plakať, som podráždená.... vtedy ma silno obíjme, pobozká a povie, že som to čo v živote hľadal a že mu je ľúto, že na to prišiel neskoro....ale že mi to chce dokazovať celý život ako veľmi nás miluje....
keby nevidím, ako miluje malú a ona jeho, tak by som to možno aj vzdala....i napriek tomu, že moja dôvera voči nemu je minimálna, cítim jeho lásku....no som neskutočne opatrná....som mu povedala, že keď zistím nejaký malý prešľap z jeho strany, končím...povedal, že bude poslušný psíček....
tak on sa snaží a ja som opatrná....nejako to prekonáme a dúfajme, že bude dobre....
@bubu4125 nuz, neviem, ale byt maximalne sklamana a nevediet sa s neverou vysporiadat je podla neho Tvoj vrtoch??? 😠 😠 😠 Ono to bude este dlho boliet...ale je dobre, ze Ta v takej situacii objime, to mu kvitujem.
Bodaj by to bol z jeho strany naozaj posledna rana pod pas...vela zien po nevere zvazuje ostat hlavne kvoli rodine, detom...ak on vie,ze toto bolo posledny x, co mu take nieco odpustis, tak je snad na dobre ceste... 🙂

@ellise ver tomu že nemala. 🙂 . Ak by aj spali spolu( a možno aj spali ) a chceli byť spolu , tak jednoducho budú spolu .
Ja som tu už písala že hneď na začiatku ako sa to prevalilo tak som povedala " že mu odpúšťam ". odpustila by som mu aj keby s nou spal , rozdiel by bol v tom že zrejme by som tak rýchlo nepokračovala v intímnom živote.
A popravde ani som nemala chuť bojovať so ženou , ktorá je odo mňa o 13 rokov mladšia, bez detí a robiť zo seba šaša. Na to sa mám ja sama veľmi rada.
Nemám s ňou problém pracovať a nemala by som s ňou problém pracovať ani keby s ním spala, je to len práca ktorá živý mňa a moje deti . Určite to však nebude človek s ktorým pôjdem na kávu alebo budeme kamošky. Správam sa k nej korektne ale stále len pracovne. Ona sa ma bála ďaleko viac 😀.
Tak a čo by som s tým dosiahla ak by som ju tam vykmásala za vlasy, alebo dobre vyfackala ? Nič , alebo možno len chvíľkové zadosťučinenie . Lenže jediný kto by sa znemožnil som ja.
Treba sa držať hesla že nepriateľa treba mať nablízku .