Život po nevere
Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....
@maximouse asi zavisi od cloveka, ci chce vediet vsetko, ci len to, ze to uz skoncilo...psychologovia ale tvrdia, ze je lepsie sa vysporiadat zo vsetkym, co sa stalo, na zaciatku, lebo ked sa neskor vytiahne nieco na svetlo,tak Ta to moze tak rozhodit, ze aj ked si mu uz odpustila, potom to nezvladnes...a myslim, ze je to uplne jedno, ci sla iniciativa z jeho ci jej strany...on mal povedat NIE, dakujem, som zenaty. No mozno pre @adamuska by to bolo dobre vediet, ako k tomu doslo, aby to mohla v buducnosti predvidat a on aby sa tomu mohol vyvarovat.... Napr. ak to bolo na vianocnej party, kde sa pripili, uz nepojde sam, ak to zacalo tak, ze najprv boli kamosi, zverovali si starosti a problemy z domu, tak by si uz nemal hladat take *kamosky*...
@bianka0111 myslim ze aj on preto mlci,zerie ho svedomie.... ze vraj vobec nepremyslal ze by od nas odisiel,vlastne ani nema kde jedine s nou do podnajmu a s cudzimi detmi (som zistila zase ja)a nech mi teda povie na co bolo dobre...dovod mi zatial nepovedal,asi chcel ujst od reality.ale to kazdy mame take chvilky ze chceme byt myslienkami inde ale realita je realita.
Ty si zhresila,mas noveho partnera mala by si si odpustit... sme ludia robime chyby...ja na toho mojho sa hnevam ale tak nejako inak,neviem to opisat....chcem mu odpustit vsak nebol na vine len on,kazdy mame ten podiel. Aj ten tvoj ex ked ho to stale drzi,raz ti odpusti....
@adri266 prave vcera som pozerala vecer sama film, on bol v robote na nocnej a v tom filme zaznela veta. .... 🙂
Rachel nemozem sa s tebou vyspat,som zenaty.....mna skoro vystrelo.Potom som to mojmu poslala v maily,myslis, ze reagoval,schoval hlavu do piesku.... ano su situacie ked sa clovek ocitne v uzkych,ale z kazdej by sa mal vyhrabat .ona ked nanho zmurkla tak bol namakko,to nechapem doteraz alebo ho znasilnila....
Oni v robote mali v tom case opekacku,vecierok,rozlucku,tam po sebe museli vystartovat,na tom budem trvat aby mi to povedal.
Jeden kolega uz pan v rokoch sa mi zveril ze v zivote mohol mat zien kolko chcel,ale mal doma zenu,deti tak na co by si s milenkov komplikoval zivot.jemu stacilo si zaflirtovat sami bez sexu,pokukat a dovi. Tymto sa dnesni chlapi uz neriadia.
@adamuska tak mu skus rozumne, bez hnevu, vysvetlit, preco je pre Teba dolezite, aby si pocula celu pravdu a co vlastne chces od neho pocut. Napis mu to na papier, vsetky otazky, ktore na neho mas a nech si pomaly vybera, ktoru chce zodpovedat. Ja v jednom rozumiem aj jeho...stratil milenku, mozno pre neho blizku dusu /tym ho vobec neobhajujem/, takze mozno je to pre neho tiez tazke preberat...ze sa hanbi...dufam, ze sa hanbi, pretoze to aspon znamena, ze ma aku taku chrbtovu kost....a ze Ty nie si bez viny, povedz, upierala si mu sex? Bila si ho? Kricala si na neho? Nevsimala si ho? A on Teba? Venoval sa Ti pred tou neverou? Fakt by bolo dobre to poriesit na poradni, lebo on mohol mat s Tebou problem o ktorom Ty ani netusis, a kym sa to nepreberie, je mozne, ze sa takyto stav bude opakovat....pripadne chod na poradnu aj sama, dohodni si stretko, a jemu povedz, ze by si bola velmi rada, a velmi by Ti to pomohlo, ak by siel s TEbou. Ak nie, chod sama...uvidis, pomoze Ti to...
@petraxy6 no dobre, ale keby nebol dopyt, nebola by ponuka, nie??? Zase nemozeme vsetko zvazovat len na tu milenku, pochybujem, zeby to tak dlho trvalo, ak by mu to bolo proti voli, nie? VSak on ma tiez slobodnu volu a hlavne mozog...
Nuz, ked bol posilneny alkoholom, lahko sa takeho veci stavaju 😠 😠 😠Ale to ho vobec neosparvedlnuje. Ja nechapem, ked zena alebo muz povedia, ze partnerovi, ktory sa dopustil nevery, SAMOZREJME odpustili, lebo mal vtedy vypite 😒 ale vsak ked sa neviem kontrolovat, tak nepijem v spolocnosti, v ktorej lahko moze dojst k takymto veciam, nie? Ale asi chcem vela, ked v dnesnej dobe ludia nemaju problem vypit pol litra vodky a sadnut si za volant 🙄
@adamuska tu je dobry uryvok z jednej knihy o manzelstve: http://www.porta.sk/t-jak-beze-slov-zlepsit-sve... Najma ten test je dobry, bolo by zaujimave, na kolko otazok by Tvoj manzel odpovedal ANO...
@adri266 nehovorím že nie. ale je čistá pravda, že by s ním neľahla keby mala rozum. rozum má, ale krútia sa v ňom len ewrá. Spala aj s bývalým aj s mojim, dokonca aj s tretím (to sa teraz roznieslo). S bývalým je v stálom kontakte a nevadí jej si s ním písať verejne na FB. Keby môjho ex až tak veľmi ľúbila, tak exovi dá zbohom. Lebo 6 rokov strávených s ním sa nedá len tak vymazať - môj názor.
@adri266 ty si tu v pozicii nejakej psychologicky 🙂 dobre pises.Ideme tento tyzden k psychologicke,len neviem co on tam...najlepsie by bolo nevernikov posadit na detektor lzi,preco to este nikto nenavrhol.... a ten alkohol,on nepije,takze...skor ho musela znasilnit,to som uz pisala... a on opatovne ju....inak co to je za zenu,ma dve deti presne v rovnakom veku ako nase,zije s muzom a bali chlapa druhej.vsak to je nerealne aspon z jednej strany,ona sa s muzom medzitym rozisla,nadalej byva s nim,urcite nema kde ist a chcela od mojho aby sa so mnou rozviedol....no ja nechapem...on chce byt ale doma....
@adamuska Kedy sme odpustili
Posted on 5. August 2013 by Tina
OdpusteniePrečo je odpúšťanie tak dôležité? Prečo nemôžem celú minulosť nechať minulosťou, zahrabať ju, zabudnúť, odstrčiť a venovať sa prítomnosti a plánovaniu budúcnosti? Jasné že to môžem spraviť. Môžem všetko. Len je otázne, v akom stave budem. A tak môžem aj odpustiť, prispieť k môjmu uzdraveniu, vyrovnaniu, harmonizácii, v konečnom dôsledku radosti a šťastia v prítomnosti.
Čo sa stalo v minulosti, stalo sa. Môžem si uvedomiť, že v tom momente a v tých okoľnostiach, dal/urobil/povedal každý zúčastnený (teda aj ja) to, čo v danom momente najlepšie vedel. Jeho a moje vtedajšie najlepšie bolo ovplyvnené mnohými faktormi, ktoré ja nemám šancu vidieť a môže sa veľmi líšiť od toho, ako by sme na tú istú situáciu zareagovali dnes. Pričom, dnes by to už nebola tá istá situácia ;) . Preto nekonečné myšlienkové slučky „keby bolo keby“ mi teraz nepomôžu. Môžem si zobrať zo situácie uvedomenie, ako by som v podobnej situácii reagovala dnes. Ale zostávať v nekonečnom vnútornom dialógu a rozoberaní, ma len oberá o energiu, ktorú môžem využiť na krajšie veci.
Uvedomením si a prijatím minulej situácie s ňou zároveň uzatváram mier. So sebou a s ostatnými. Čerešničkou je odpustenie všetkým zúčastneným a odpustenie mne samej. Môžem použiť napríklad nasledujúcu vetu:
„Ďakujem a prijímam túto skúsenosť, beriem si z nej ponaučenie pre prítomnosť. Všetkým zúčastneným tu a teraz odpúšťam a prosím ich o odpustenie, odpúšťam aj mne samej. S láskou pre všetkých. Nech sa tak stane.“
Nestačí odpustit vedome. Aby nastala aj energetická harmónia, treba odpustenie aj precítiť. Pri tom pomáha pomenovanie emócii/pocitov pri pomyslení si na danú situáciu. Ak mám v sebe naďalej iné ako vyrovnané, láskyplné pocity, tak viem, že som situáciu ešte nespracovala a nepodarilo sa mi ani na 100% odpustiť.
Indikátorom, či som situáciu spracovala, prijala a úspešne odpustila je, ako som už napísala, pomenovanie emócií. Ja som sa to musela postupne naučiť, keďže som ich vedela tak „dokonale“ zahrabať. Pri tom mi pomáhalo, keď som si našla pomenovanie emócií a snažila som sa zistiť, či ich v sebe nájdem (vo vzťahu k danej problémovej situácii).
Ak si chcem otestovať, či sa mi podarilo úspešne odpustiť a prijať situáciu, v mojej mysli na ňu nahliadnem a precítim. Ak cítim čo len jednu z nasledujúcich vecí, treba ešte na niečom v mojom vnútri pracovať:
- Strach
- Pocit byť podvedeným
- Zneužitie, využitie
- Hnev, rozhorčenie
- Úzkosť
- Panika, hystéria
- Zúrivosť
- Stiesnenosť, strnulosť
- Urazenie
- Sklamanie
- Pomstychtivosť
- Pocit opustenia, odpojenia
- Pocit menejcennosti, neprijatia, nemilovania
- … iná deštrukčná emócia
Tento zoznam asi nie je úplný, podľa potreby ho dopĺňam (poprípade doplňte vy ;) ). Niekedy prebieha spracovanie jednej situácie postupne, až keď som precítila, prijala a spracovala jednu emóciu, ukáže sa mi ďalšia.
Pomáha mi uvedomiť si, že každú situáciu som vpustila do života ja, dovolila som jej vzniknúť, dovolila som jej ukázať mi niečo. Prijímam čo sa stalo, preciťujem zmierenie, odpúšťam sebe a iným, prosím o odpustenie. Približne v tomto kolobehu sa snažím deštrukčné emócie od-pustiť.
K procesom zmierenia, odpoustenia môžu byť nápomocné šamanské cesty, meditácie, rôzne energetické liečenia a čistenia.
Ak sa mi podarilo odpustiť, cítim v sebe lásku, vnútorný mier, oslobodenie, kľud na duši a energetické putá sú vyčistené.
S láskou
Tina
@adamuska mam nieco odcitane 🙂 Tak to je super, ze ide s Tebou, neboj, psychologicka na to pojde zlahka. Najprv sa Ta spyta, aky mas problem, ak si emotivna,priprav si kopu vreckoviek...no a on bude reagovat na to, co povies...
A co je to za zenu??? Znovu tazko niekoho ineho sudit, mohla si precitat jeho signaly mylne, ak sa zaujimal o jej zivot, ako sa ma, ako to zvlada doma, ak bol on jej butlavou vrbou, nie je potom tazko skoncit az v posteli...ale znovu opakujem, obaja su dospeli, aspon jeden z nich mal drzat nohavice na sebe 😠 😠 😠 A este jedna taka osobna otazka, nemusis odpovedat, neuvazovala si ho poslat na testy na sexualne prenosne choroby?
A este mi napadlo, pred detmi sa to snazte nerozoberat. Znovu, mam to precitane 😀 , ze deti su potom casto ovplyvnene takou situaciou v buducnosti. Syn podvadzajuceho otca zvykne podvadzat tiez /videl doma, ze je to normalne/ a dievca byva ovplyvnene tym, ze ak matka neveru odpustila, ona bude tiez neveru pokladat za nieco, co je bezne, normalne....
@adamuska Čakala som od Teba odpoved, ale myslela som, že bude plná nenávisti a hnevu,pretože som pochybila ako Tvoj manžel. Myslím, že nevera muža a ženy je odlišná, nie vždy ale vačšinou....Ja som do toho dala lásku, a emocie...no chlap, to urobí ako skrat...a taha to kým, sa mu na to nepríde, lebo to akosi nevie zastavit...Možno ani nevie, prečo to spravil..ano, každý chce ujst od stereotypu, no vačšinou je domacnost na žene, a preto chlapi sú tí, ktorým sa unká lahšie....Moj exmanžel ma nechcel počúvať ani pochopit, chcel ma spat za každú cenu, aj za stratu sebaúcty, a to som ja nechcela..Neviem sa mu pozriet do očí, a asi to ani už nikdy pojde...no Vy to skúste...nezutekajte tak ako som to urobila ja!!!
@adri266 kedže som sa to dozvedela tesne pred našou spoločnou dovolenkou, tak som rozmýšľala, že zrútim sa alebo to zoberiem s chladnou hlavou, na tej dovolenke sme boli a správali sme sa k sebe pekne ako voľakedy dávno a deti boli veľmi zlaté. Ano boli aj scény, ale všetko mimo detí a hlavne na uzde sme sa obaja držali a v kľude rozprávali, resp. ja rozprávala a on bud ano-nie hovoril.... keby sme neboli na inom mieste len doma tak to neprežijem....
A ešte ma napadlo ked som mu povedala, že sa neospravedlnil a on "to ti mám povedať prepáč..... On je citlivá povaha, ale prepáč mi hádam nikdy nepovedal.... chorobz, ked som mu niečo o tom reptala, tak že netreba, to ako mám chápať?! bud on si myslí že ona je mníška alebo ja neviem, mali vždy ochranu, alebo čo? rozhodne to ešte s ním preberiem. Spávali sme spolu počas tej aféry, takže....
@bianka0111 pre nás je tá nevera novým začiatkom, vzťah išiel z kopca už riadne dlho. Síce som bola iniciátorkou záchrany ale nič nepomáhalo. Aj pred nedávnom som sa ho pýtala, že dokiaľ budeme takto žiť a neriešiť to, a on nič. A nekoniec som zase ja tá, čo to odhalila, jemu sa hrozne uľavilo. Nechcem sa v tom neustále rýpať, aj ja som si povedala, že možno chlapec ani nevie prečo to urobil, nevedel to proste zastavi ť /ja som si prečítala maily kde mu ona stále písala, či sa mu môže ozvať, že prečo ju ignoruje, je zmätená z jeho správania, prečo jej nevolá naspäť..../
TY to celých 5 rokov dusíš v sebe a čo nezájdeš k psychologičke, ja som objednala seba aj s ním pôjdem. Rieš to moja, aj keď si pochybila akože ty,,ale boli ste na to dvaja, nielen ty. Aj ja muža neobviňujem, sme na to dvaja, síce sa hrozne hnevám nanho...
@adamuska a on jej nepovedal, ze konci ten vztah??? Tak to je divne 😒 Myslim, ze si ona tiez zasluzi, v uvodzovkach,a by vedela na com je a aby nemala zbytocnu nadej, ze to moze pokracovat....
a ano, nevera moze byt aj zaciatkom niecoho pekneho. Citala som 😀 , ze nevera je ako atomova bomba...vsetko, co bolo dovtedy, znici, ale uz na nas zalezi, co sa po nej zrodi...
A spytaj sa ho jasne, co tym myslel, ze sa nemusis bat ohladom chorob. Ved ide o Tvoje zdravie, ale aj zdravie vasich deti...A inak toto fakt NIKDY nepochopim, ako moze mat aj milenku a spavat aj s manzelkou a este sa jej pritom pozerat do oci. Fuuuuuuuuuj, tu jednu do guli by si teda zasluzil...
A ze Ti nevie povedat prepac? Znovu, polopate mu vysvetli, preco je pre Teba dolezite, aby sa Ti ospravedlnil za svoje pocinanie, ze Ti ublizil,z e sklamal Tvoju doveru. Ma svoju hrdost, chapem, vsak ktory chlap si rad prizna, ze pochybil...ALE, ak spachas nejaky zly skutok, mozes ocakavat nejaky trest. Spytala si sa ho, ze ci myslel na to, co by sa stalo, ked na to prides? co vase deti??
My to mame za sebou a ja som teda chcela vediet vsetky podrobnosti, bez toho by som to asi nedokazala spracovat, stale by som mala v sebe otazky ako to vlastne bolo. Pre mna dostat odpovede na vsetky otazky znamenalo zacat mu opat doverovat. U nas to bolo ako ten vybuch, a po nom sme zacali budovat nieco nove a snad lepsie, aby sa neopakovali tie chyby a problemy, co nas doviedli az k odcudzeniu a nevere. U nas nevera bola vyustenim dlhej trojrocnej krizy a v podstate som myslela, ze cesty spat uz nie je, ale nevera, kt. mala znamenat koniec nakoniec nas vztah zachranila. Moj manzel svoju milenku miloval,(kym sa mu otvorili oci, nic nie je dokonale ani milenka, ale v obdobi zamilovanosti, tie chyby chlapy nevidia), nebol to len sex, nasiel u nej to co mu doma vtedy chybalo a preto je dobre sa o vsetkom porozpravat a vsetko si vyjasnit.A inak to trvalo mozno aj mesiac, kym sa od nej uplne odputal, mozno aj dva. Ona sa snazila ho ziskat stale a nechcela pochopit, ze je koniec. A to skutocne ospravedlnenie prislo az neskor, ked uz to bolo za nami.
@ella555 nejako takto to je aj u nás, len s tým že ešte neviem všetky podrobnosti.... díkes, že si sa vyjadrila, opäť sa mi potvrdzuje, že je aj iná cesta ako rozvod. Aj ja som myslela, že nás vzťah sa už rúca do zabudnutia, a teraz po nevere ako kedy som sa znovu naštartovala a chcem to všetko naspäť. Nechápem ani sama seba, že prečo som ho ihned nevyhodila z domu... ale nedá sa to...
On ti nemal problém o tom hovoriť?
Never mu, pokiaľ spolu robia, pokušenie tam vždy je. Vzťah už nikdy nebude taký ako bol, nikdy nezabudneš,aj keď sním zostaneš, je to smutné ale je to tak, žijem tak 5 rokov....
Ahojte. Tak ja mám jedno manželstvo za sebou. Ale. Boli sme mladí a nemali sme toho "prežitého" . Keď som začala mať podozrenie na jeho nevery tak som začala aj ja. Podvádzali sme sa, klamali...to už sme mali aj dieťa...potom sme mysleli že všetko zahodíme za hlavu, zobrali sme sa, a do roka aj rozviedli...takže v skratke. Ale bolo tam toho aj viec..boĺ gambler....
Teraz žijem s priatelom na milión percent bez nevery. Keď sme sa spoznávali, tak keď mi povedal, že z jeho strany je nevera neodpustiteľná, bolo mi to čudné....ale teraz máme krásny vzťah, nádherný, veľmi si ho vážim, lebo je vzorný otec a priateľ...
Nevera sa odpustiť dá určite ale z vlastnej skúsenosti už to nebude len nedôvera, ale aj neúcta k tomu druhému a veľa iných problémov.....
@adamuska Ako si žijeme? no kvôli deťom sme asi spolu, ja neviem oni ho milujú a ja by som im to asi nemohla spraviť, že by som ho opustila, otec je perfektný, on sa síce tvári a správa, že to ľutuje, že ma má rád, ale ja tomu neverím, tiež je so mnou asi len kvôli deťom, v tej robote už nepracuje. On bol pre mňa dovtedy celým životom, milovala som ho, po prepuknutí som myslela že sa to nezmení, bojovala som o neho, ale čas ukázal, že to už nie je láska. možno keby to bol jednorazový sex vedela by som odpustiť, stane sa. Ale takto klamať a žiť dvojitý život, možno aj 2 roky, to nie.Ale nehovorím že zostaneme navždy spolu, možno je to otázka času, zatiaľ nám to takto vyhovuje a hlavne deti sú šťastné, to mi stačí.
@brumodoro fiha, tak to mas ozaj tazky zivot. 😔 Ale chapem Tvoje rozhodnutie. Lepsi cert ktoreho poznas ako ten, ktoreho nepoznas...a aspon uz s neverou skoncil? On sa k Tebe sprava normalne, lepsie ci horsie ako predtym?
A vies, chlapi su ozaj taki, ze oni dokazu manzelku milovat z celeho srdca a zahybat s inou 😖 Proste si dokazu vytvorit dva paralelne svety.
@adamuska presne viem, co prezivas. Prezivam totiz to iste, v rovnakom case. Mame 10mesacne babo a pred tromi tyzdnami som zistila, ze manzel spava s kolegynou. Ona je mlada, bezdetna. "Pracovne" ju volam fuchtla. Tahali to spolu tri mesiace, zoznamili sa na sluzobnej ceste, inak v praci nie su bezne v kontakte. Napisala som jej email, ziadne urazky, len to, ze jej zelam, aby sa jej stalo presne to iste. Aby mala manzelstvo, v ktorom ju ani nenapadne, ze ju manzel bude podvadzat a nech ju podvadza s niekym, kto vie, ze ma manzelku a babatko. Mala som pocit, ze sa mi zrutil svet. Chcela som odist, potom som chcela, aby odisiel on. Ukoncil to s nou v den, ked som mu na to prisla (ona to zobrala v pohode, takze nejaka zamilovanost tam nebola), olutoval, plakal, aby som ho neopustala, dal mi hesla do mobilu a emailu, aby som si mohla skontrolovat, ze si s nou uz nepise. Ja mam take manio-depresivne stavy - ked som s nim a vidim, ze sa snazi, chcem s nim zostat, manzelstvo mame perfektne, velmi si spolu rozumieme, vela sa nasmejeme, podporujeme sa vo vsetkom (az na neveru 😎 ). Ked som sama, vtedy mam depky, myslim na to, ako to spolu robili a ubija ma to.
Sex po porode nebol to prave orechove, chcela som to riesit, bavili sme sa o tom, nakoniec to poriesil s inou... No a do poradne ideme aj my, uz sme nasli jednu zenu, zajtra jej mame volat, aby nam dala termin. Kedze mame male babo a na blizku ziadna rodina, budeme tam chodit kazdy zvlast. Ale aj tak lepsie ako nic, lebo sa topim vo vlastnych emociach, neviem si sama pomoct, chvilu je to fajn, chvilu na slucku (obrazne). Lubim ho hrozne, nechcem byt bez neho, ani on bezo mna (tvrdi), chcem bojovat o manzelstvo, ale tie negativne emocie ma nicia a ak poradna nepomoze, radsej sa rozideme.
Jaj a este - moja podmienka bola, ze si najde novu pracu a uz si ju aj hlada. Jasne, ked bude chciet, podvedie ma aj v novej praci, to chapem, ja len nemozem zniest myslienku, ze sa s nou este stretne, aj keby to bolo len nahodou vo vytahu...

@petraxy6 a niekomu nedopne ani tam, na smrtelne posteli ☹ To su ludia bez moralnych a etickych zasad