icon

Život po nevere

adamuska
10. aug 2013

Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....

p.j.jacky
24. sep 2013

@ella555 Ak by nechcel,tak by ma nepodviedol,ci?

natali1165
24. sep 2013

@bipsy Robila som charitu skor ako som ho spoznala... A nebudem tvrdit, že som na nu ohlad brala, ked som s nim bola, nakolko som nebrala...Skoncila som to, nepovolila som v kontakte, i ked vola, pise, chodi mi pred dvere. Nepovedala som nikomu nic. A ani nemienim. A más pravdu hanbin sa pozrieť do zrkadla, ale uz to nezmenim.

p.j.jacky
24. sep 2013

Este asi taky moj pohlad je,ze je naozaj lahsie davat vinu tej milenke,nez manzelovy.Vtedy je aj odpustenie a zachrana manzelstva realnejsia . 😒

1bambula
24. sep 2013

@natali1165 povies svojej dcere pravdu??? ...zalubila som sa do zenateho muza, ktory podvadzal svoju manzelku aja som nebrala na nu a ich deti ohlad ani som ju nelutovala. z takehoto vztahu si sa dcera moja narodila....

natali1165
24. sep 2013

@1bambula áno. Iná pravda nie je...

ella555
24. sep 2013

@p.j.jacky Nechcela som tym znizit vinu muza, len ukazat na to, ze nie vzdy je scenar, ze muz poluje na zenu. Jasne ze maju svoj podiel viny na tom ze podlahli, len mozno to bola len chyba, nie prvotny umysel. Moj muz si napr. toto vycital, ze mal mat rozum a nikdy to nemal nechat zajst tak daleko.

maminuska
24. sep 2013

@p.j.jacky nie vždy, lebo aj ked žena dáva za chybu iba milenke , tak aj tak v podvedomí tuší že má v tom prsty aj manžel , pretože či si to niektorá prizná alebo nie, jednoducho nepovedal to nie, takže v konečnom dôsledku ak skutočne príde aj k fyzickej nevere tak chcel , pretože mu nikto pištol pri hlave nedržal. ( predpokladám ).
Lenže muži sú skutočne jednoduchšie stvorenia a manipulovať s nimi v čase určitej nepohody v manželstve je úžasne jednoduché . Taktiež manipulovať s mužom , ktorý je vhodený do úlohy záchrancu pre smutnu , opustenú ženu je tiež jednoduché . Nehovorím v tomto prípade o chronických sukničkároch .

adri266
24. sep 2013

@moonlight1210 ano, mas pravdu...ale opakujem po sty x, mne by sa to nestalo, NIKDY by som manzela nepodviedla. Bodka. Su veci, ktore zo zasady nerobim, a toto je jedna z nich. A tu nejde o to, ci som vieriaca, ci nie, ale o moje vlastne moralne principy.
A klamstvo by som vedela pochopit v jednej jedinej situacii. Vtedy, ak by som nemala ziadne dokazy, len nejake smiesne podozrenie. Ak by vtedy chlap povedal, ze nic sa nedeje, tak to chapem. Co ale nechapem je, ak zena vsetko vie, ma vypisy uctu, emaily, sms-ky, atd a on stale tvrdohlavo zapiera a robi z nej paranoicku. Nuz, a ak by povedal, ze prepac, ale nepoviem Ti vsetko, v tom momente by som si predstavila najhorsie veci, ake ma vedia napadnut /od roznych sex. praktik, cez S/M, a pod/ a v tom pripade by som sa rozhodla pre rozvod. Lebo stale sa bavime o zenach, ako je adamuska, ktora svojmu manzelovi dala sancu, ze ostanu spolu, ale ako krok VYLIECENIA sa chcela vediet, coho k tomu viedlo, atd...preco by sa on mal obavat, ze ho opusti? O nevere vie. chce len vediet to info okolo, ako to napisala @ella555 . Aby sa clovek vedel s tym vysporiadat...
A nehnevaj sa, ja neveru nepovazujem za posmyknutie 😒 Je to nieco, co clovek vedome vykona s vedomim, ze ohrozuje svoje manzelstvo a svoju rodinu.

@p.j.jacky tie rozne scenare mas od neho? Alebo si si ich poskladala z nejakych dokazov?
Vies, nikdy nebudes mat 100 percentnu istotu, ze Ti vravi pravdu, hlavne vtedy, ak sa tie scenare lisia 😖 preto ja vravim, ze manzelovi je treba jasne povedat, ze mu sancu davas, ale ze chces celu a jasnu pravdu. A ze v pripade, ak niekedy zistis, ze Ti klamal, bude to znamenat koniec. Ste dohodnuti, ze budete aj nadalej spolu? Ukoncil to s nou? Ja by som este poradila terapiu, psycholog lahko pride na to, ci klame, a ci je patologicky klamar...

adamuska
autor
24. sep 2013

@moonlight1210
@adri266 baby, nestíham čítať, tak ste to tu rozjeli....
zhrňam to: celú pravdu sa od nich nedozvieme, tú našu pravdu, chlapi majú inú pravdu, takže potom sa ťažko chápeme... a prečo sa stále trápiť a vrtať v tom. Ako poznám toho mojho rozhovorí sa, ale až to bude za ním totálne, možno až o pár rokov. Ono mu to hrozne dlho trvá priznať si chybu aj v iných bežných veciach, nieto v takejto situácii.
a nebudem sa tým už trápiť....
Nechcem vedieť úplné podrobnosti - kašlem na nich čo keby ako robili, ani nemali poriadne kde, len v robote pod kamerami, alebo boli spolu na nákupy ttoť všetko - niekde si rozdávali bozky ako tínedžeri, a niečo viac.
Ozaj čo to môže znamenať " sex bol len tak napoly" aký to je sex?! To sa vás pýtam tak na odľahčenie :!
Aj minule som mu hovorila, že čo ja viem kde si si to rozdával s kým a on "a odkiaľ ty vieš že som s nou mal sex, nie je to pravda" tak čo, trochu som mu uverila... On ju mal fakt iba ako bútlavú vŕbu, nedalo mu svedomie s nou spávať, /niekde som čítala, že vydatá žena so ženatým to stíhajú robiť 2x do mesiaca/
@ella555 aj u nás to bolo podobné, veľmi s ňou, najskôr ona nešťastná a on jej robil bútlavú vrbu, potom navzájom. Naši sú si dosť podobní.
@p.j.jacky
ale jedno je pravda, my ženy všetko zveličujeme a máme nenormálnu predstavivosť. On mi to povedal aj v tej súvislosti, keď som od neho chcela vedieť nejaké podrobnosti a on, že aj ked mi povie ako to bolo, ja stále budem pochybovať a nebudem chcieť uveriť.
Tak napríklad včera, večer mu pozerám do mobilu a tam 2 neznáme čísla, už som ich išla hľadať cez net. A potom ma to trklo, však objednával pizzu!
Trochu odľahčené, ale teraz mám také bezva obdobie 😉

bipsy
24. sep 2013

@p.j.jacky o to nie, ten muz nesie tiez svoju vinu a tiez je zodpovedny za svoje ciny. Ked chcu zachranit svoje manzelstvo, v prvom rade musia riesit seba a nie tu tretiu osobu, ta by mala byt uz uplne out... Nepatri do toho manzelstva.

adamuska
autor
24. sep 2013

@adri266 no len aby si si tu niekedy nezaložila tému "zalúbila som sa ale nie do manžela" haha, nikdy nehovor nikdy. Aj ja mám zásady, ale človek fakt nikdy nevie čo ho postrihne v živote a o láske to platí. Ale niečo je láska ako cit a niečo je mať s niekým vzťah, to sú dve rozličné veci... aj o tom sa tá polemizovať
To fakt môže psychologička prísť na to či klame? Ona tomu môjho povedala, že hrá psychologicnú hru voči mne, ale nemyslela neveru, ale bežné veci. Asi sa jej to za zatvorenými dverami spýtam, aký má názor naňho, neviem teda či sa to smie....

saimonkaa
24. sep 2013

MOja skusenost je z o vsetkych stran....Zazila som ako 12 rocna neveru svojho otca voci mame, potom ako revans jednorazovu neveru mamy voci otcovi, zazila som si neveru aj zo dve na vlastnej kozi ale vyskusala som si aj byt nevernickou...Cloveka to v zivote niekde posilni, niekde ublizi jeho dovere k ludom. Nemal by sa ale nikto z nas opustat, pretoze si musime polozit otazku, ci nam ti ludia za to stoja, aby nam dokazali takymto sposobom ublizit.
@adamuska drzim ti ale palce, aby si tu bolest v srdci prekonala a rozhodla sa tak, aby si bola stastna ty s tvojimi detmi.

moonlight1210
24. sep 2013

@maminuska to je pravda, ze namotat chlapa na bezradnu bezbrannu damu v nesnazich je dost lahke. ale aj tak tam musi byt iskra, lebo je sice ochotny pomahat a snazit sa, ale nezalubi sa do toho pocitu, ze je pre nu rytier. takze ulohu tam zohrava aj pritazlivost k nej. musi mat ona v sebe nieco, co ho uputava (vonkajsi vzhlad - staci, ze ma rysy a crty, co sa mu pacia, alebo nieco v jej povahe, co mu je blizke).
inak ho nenamota ani na pomoc, ani na zdoverovanie sa so svojimi problemami, ani na doverne pocuvanie jeho problemov a hladkanie ega, ani na to, ze mu bude davat najavo, ze je skvely a nedoceneny muz.
takze cisto ochotne rameno v spravnej chvili nestaci, aby vznikol (milenecky) vztah.
muzi teda vobec nie su jednoduche stvorenia, ktorym staci mazat med okolo pusy.

takze stale to ostava pri tom, ze musia v danej chvili chciet obaja a obaja vedia do coho idu a co riskuju. len v dany moment je prilezitost si tu ochotu "zdvodnit".

p.j.jacky
24. sep 2013

@ella555
@maminuska
@adri266 V skratke:
Mali sme problemi.Rizikove tehu,malo sexu,nervozita,odcudzenie sa.Jeho rodina ma neznasa.Ona bola jeho vrbou...on bol jej vrbou.Februar 2012 -Nakoniec sa zamiloval a odisiel(byval u mamy a chodil za nou na navstevy).Podal si ziadost,ktoru na pojednavani stiahol August 20012.Chodili sme do MP,ale neuspesne,lebo mal pocit ze mi psych.drzi stranu.Marec 13Nasiel si partiu a zacal sa snimi tulat po nociach.Nespaval doma ,vyhovaral sa na svoju sestru ze treba jej pomoct lebo ma tiez problemy.v maji 2013 som podala ziadost ja. Nasla som si kamosa. zacal o mna bojovat.Sme spolu,medzitym som sa dozvedela ze stej partie mal jednorazovku(tipicka kurva,bali zenacov,ci chlapov co maju doma zeny a deti) .Za 15 dni mame rozvod.Spime spolu,ale dodrziavame akysi odstup.rozvod nechce aby som stiahla a ja sa aj bojim ho stiahnut lebo mu neverim,ze by to bolo ine....K nevere ho dokopali okolnosti ktore sa tocia okolo jeho rodiny.Teraz uz je v tom aj moja rodina primiesana a je to cele na h....

Moje pocity,mikne ma ked mu zabrzuci mobil,ked telefonuje,ked ide prec.ked meska...v milenkou z minuleho roka je stale v kontakte, s kurvickou tohto leta je tiez stale v kontakte....hovori ze ani jednej z nich nema co ponuknut...lebo som tam stale ja...

adamuska
autor
24. sep 2013

@saimonkaa díkes. Ja si myslím, že toto prekonám-prekonáme, sme na dobrej ceste. Len tá povestná bodka nám ešte k tomu chýba

maminuska
24. sep 2013

@adamuska ten sex napoly , ako mi vysvetlil kamarát ktorý zahol a ospravedlnoval to tým , že je ,keď sa muž nedorobí do konca 😀 . Čudné ponímanie nie ? A ešte to uzavrel že on ani teda nepodviedol .

ella555
24. sep 2013

@p.j.jacky Fuu, no u vas je toho viac, asi by som ten rozvod dotiahla dokonca, on ti nedava dovod mu verit, ani sa nesprava zodpovedne, kolko ste boli predtym spolu?

1bambula
24. sep 2013

@natali1165 a vies ze ti neverim ??? uz teraz sa ospravedlnujes sama pred sebou...

ella555
24. sep 2013

@maminuska Tak ked to beru takto, tak to ani moj nepodviedol 😀 (podla toho co tvrdi)

p.j.jacky
24. sep 2013

@ella555 Boli sme spolu 16rokov.Ano my mame naozaj vela problemov.A tie problemi boli spustace ze hladal inde utechu a nakoniec aj ja.... ☹
Za obe nevery sa mi ospravedlnil a povedal ze ho to mrzi.Ze to sa nikdy nemalo stat.On ale vidi to ze ublizil tym dvom zenam,lebo ich vyuzil a odkopol a ja?...neviem kde som ja,podla neho mam pocit ze netrpim.

adri266
24. sep 2013

@adamuska 😀 😀 😀
nuz, zalubeniu sa clovek nedokaze zabranit. ALE dokazem tomu predist, t.j. nerobim nikomu butlavu vrbu, ani sa nikomu nezalujem, co je jeden z hlavnych dovodov na neveru, podla statistik...Takze je viacerych takych chlapov, ktory si zacali tym, ze len kecali na zaciatku o svojich problemoch...
A keby sa to uz aj stalo, NAJPRV riesim manzelstvo, t.j. bud na nom pracuje, alebo sa rozvediem, az potom zacinam vztah s inym clovekom. Tak by to malo byt, ci nie???
A este, nevera sa nerovna laske, tot moj nazor. A porekadlo, ze nikdy nehovor nikdy hovoria len alibisti alebo ludia, ktori si nechavaju otvorene zadne dvierka, bez urazky...jednoducho opita nesoferujem, nechodim na cervenu, drogy neberiem a su dalsie veci, ktore NIKDY nespravim...
A pokial viem, take testy sa na sedeniach robievaju, len neviem, ci by Ti, ako partnerke, mohol psycholog povedat vysledok...ale vsak skus sa spytat...

A ten polovicny sex, no mne napada taka smiesna vec, ale ani to tu nemozem verejne povedat 😀 😀 😀 Hej, a este som pocula, ze niektori chlapi tak oznacuju oral, alebo anal 😕 😕 😕 Pripadne, ak sa nespravia...

p.j.jacky
24. sep 2013

@moonlight1210 dobre si to napisala...mojho mm namotali tym ze boli velmi hodnucke,mile a chapave....

natali1165
24. sep 2013

@1bambula Neospravedlnujem! Uznavam si, že to nebolo správne. Odovodnujem to tym, ze som sa zamilovala a konala nezodpovedne. Necakam pochopenie, ani nic. Ale necakala som ani take tvrde odsudenie. Nemám dôvod ho hanit pred svojou dcerou a tym jej este viac ublizit. A rokmi ona sama pochopi co som bola zac, ked som taku situaciu dopustila. Preto dovtedy sa budem snazit ju s lakou vychovavat aby mi to raz odpustila. Aj ked sa to nezda citim sa vinna a trapi ma to. Ale nemozem tvrdit, ze som na niekoho braa ohlad, ked som nebrala...

p.j.jacky
24. sep 2013

@adri266 alebo ak ten sex bol katasrofalny...a neuzil si ho podla svojich prestav,tak vlastne to ani sex nebol..aj take som uz pocula... 😀 😔

1bambula
24. sep 2013

@natali1165 vela stastia

ella555
24. sep 2013

@adamuska Ten sex napoly, to bude tym, ze sa neurobil, ani moj sa zevraj neurobil, to ich asi hryzlo svedomie 😀

natali1165
24. sep 2013

@1bambula vďaka za ironiu..

victory1
24. sep 2013

Hm..tazka diskusia...a myslim si, ze kazda sa tu vyjadruje tak, ako citi a jej pohlad zavisi to od toho, v akom case "po nevere" sa nachadza. Obdivujem tie, ktore davaju druhu sancu. Ja napriklad nedokazem spracovat neveru, nedokazem to, ze vyjasnime si to /lebo kazdy z partnerov ma zvycajne na tom svoj podiel/, spravime hrubu ciaru, a zacneme od zaciatku. Je chore riesit krizu v manzelstve niekym tretim...Aj chlap s obmedzenou kapacitou mozgu ma vediet, ze krizu riesia ti dva, ktori ju sposobili a utekat od problemov maju tendenciu len zbabelci...
Ako sa da zacat od zaciatku? Co preto musia partneri spravit? Staci, ze jeden druhemu slubi, ze uz sa to nestane a ze sa s milenkou rozijde...? Staci ak neverny manzel povie, ze nepaci sa mi tvoje velke brucho, tak som si nasiel milenku? A co? Schudnem a zrazu budeme mat idealny vztah? Alebo ak nevernikovi vadi, ze sa venujem viac detom ako jemu..ok, nacas odlozim deti a on bude prioritou..A zmenim celu svoju osobnost kvoli tomu, aby on si udrzal svojho vtaka na uzde??? Da sa prevratit list, ze ok, tak sa tvarme, ze nic sa nestalo, nebudem ti nic vycitat ani sa k tomu vracat..Ale da sa mat v takomto vztahu pokoj duse..nerozmyslat o tom, ze ked nie je so mnou, ze kde asi je, s kym asi je..a ci naozaj robi to, co mi povedal, ze robi?
Ja som to nedokazala...beriem to tak, ze aj vo vztahu sa dvaja partneri vyvijaju a stane sa , ze kazdy inym tempom...a ak ten rychlejsi necaka toho pomalejsieho, nastava kriza. A je pre mnohych jednoduchsie utekat zo vztahu, zakladat stale nove a nove partnerstva, lebo v prvom momente je to jednoduchsie a pohodlnejsie, v novom vztahu to vzdy vyzera tak, ze nic netreba riesit..Je taka doba, monogamne manzelstvo je skor vynimkou, nevera je "normalna", ved robia to politici, "celebrity", zabavaju nas tym media...
Ja sa odmietam prisposobit takejto dobe..a muz, pre ktoreho je nevera prirodzena, si ma nezasluzi...

ella555
24. sep 2013

@p.j.jacky Je to smutne, ak sa to stalo po 16 rokoch. Najhorsie je, ze cim je toho viac, tym tazsie sa s tym da vyrovnat a urobit hrubu ciaru.

moonlight1210
24. sep 2013

@natali1165 a teraz uz ten ohlad beries?