Život po nevere
Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....
@kveta A vidíš, sama priznávaš niečo podobné, ako ja... Že nenávidíš tú druhú... Kde tu v tejto vete máš to... že som vyslovila, že ju nenávidím.... Zas si si len niečo nesprávne vyvodila... nečudo.. si plná nenávisti, žiaľu, bolesti a hlavne hnevu... Že niekoho považujem za zlého, naivného a hlúpeho je len niečo podobné.... o vlastnej nenávisti som tu nepísala nič.... To bola len poznámka, ako tu všetko moralizuješ a pritom si sama plná nenávisti voči jednej žene a jej podobným...
@ella555 Hmmmm. Kazda sa snazi verit svojmu muzovi. Aj ked nejako predtym sklamal, dolezity krok je zase mu verit. A ona tiez len verila. Jeho zataz bola ze ze este nebol rozvedeny. Ale nezil so zenou, zil s dotycnou. Takze sa SPRAVAL tak aby mu verila, neboli to len reci. Tuna manzelia zase maju zataz v tom, ze raz sklamali, podviedli. ALE, ak sa SPRAVAJU tak aby sa im zacalo verit, tak zena ak chce s nim zit, tak proste verit musi. A nie je to naivita. Tam vidim podobnost. A znova pisem, papier nepapier, to nie je zaruka, alebo nejake oznacenie. Ja som rada ze som sa rozviedla, ale keby som vedela ake natahovacky a ponizovanie bude na sude, neviem ci by som do toho sla taka odhodlana a tesiaca sa ze budem slobodna. Tak si viem predstavit ze niekto je raz rozvedeny a nechce to zazit znova, alebo sa nechce natahovat o deti, vie co ma doma, ze by bolo peklo. Dam nejake priklady, neviem ako to je naozaj a co si o tom mysli ten druhy partner, ale zvonka je to takto.
Kamarat je rozvedeny, zena ho podvadzala. Podla jeho slov prispieva na dceru, dava jej aj pomimo. Viem ze sa stretavaju, plati jej draheho konicka, chodia spolu na obedy. Exmanzelka chce zvysovat vyzivne a zapiera ze jej dava nieco bokom, chce vyssie a vyssie sumy. Jednoznacne to nie je v prospech dietata, kedze to je spokojne, kupuje jej oblecenie, dava vyzivne kolko ma urcene, ale dava viac, mozno aj niekolkokrat. Ale jeho ex chce prachy navyse, nie oblecenie pre dceru. Tak dava navrhy na sud a kedze vie ze on na dcere lipne, vydiera ho cez nu, ze ju da svedcit a podobne. Co on nechce dopustit aby z toho nemala traumu. Ak by neboli rozvedeni uz davnejsie, tak by som si vedela predstavit ze s nou sa tazko da rozviest slusne. Ak by ho vydierala nie kvoli vyzivnemu ale kvoli rozvodu dcerou, asi tazko by sa rozviedol. Takze viem si to predstavit (ak by to bolo naopak ako to hovori on a chrapun by nebola ona ale on, tak potom to je o tom, ze si viem predstavit ze ona s nim by mala strach sa rozviest).
Poznam cloveka ktory sa rozviedol po nespokojnom dlhorocnom manzelstve. Pockal na plnolestost deti a dovi dopo. Dovtedy bol naoko vzorny manzel, aj ked s vlastnym zivotom a doma len akoze. Ale platil vsetko, podporoval, zil ako ostatni manzelia ziju. Ale do manzelstva bol zatiahnuty podvodom (ako tu uz tusim aj kveta pisala) a pocas manz.sa len potvrdzovalo ze bol vyuzity. Takze si splnil povinnost voci detom a ukoncil to.
Ja som zila cele manzelstvo s tym ze manzel mi zatajil dolezite veci (da sa kvoli tomu nase manz.anulovat, ale nespravim to) ktore som sa dozvedela kratko po svadbe. Potom som sa 4roky snazila a davala sance, ale bolo to marne. Keby som to vedela predtym, mozem si vybrat ci idem do manzelstva aj s tym alebo nie. Rozvod bol sice neprijemny, potupny, vycerpavajuci ale rychly. Ked som sa definitivne rozhodla ze sa rozvedeniem, stretla som svojho Muza. Nebola som este papierovo rozvedena, ale vztah tam uz zacal, aj ked vsetky nalezitosti vztahu to malo az ked som mala v rukach rozvodove papiere. Tiez sme s exom uz vtedy spolu nezili ako manzelia skoro rok, ale papiere....Musela prist ta posl.kvapka. Ale aby si niekto kto neplni ziadne manz.povinnosti, necti si ma a nevazi, len ma uraza, ponizuje, ublizuje...aby si niekto taky na mna robil narok len za to ze ma na mna papier, tak to pardon.
@sissmiss Vies ja viem pochopit, ze mu naletela, za to ju nepovazujem za naivnu, ale ja osobne mam vzdy taku kontrolku, hlavne ked s nim teda chcela to dieta, tak vtedy by si uz mala byt ista tym, ze sa rozvedie resp. je rozvedeny, casu na to mal dost, deti boli planovane a po nejakom case a toto je pre mna uz znak naivity a teraz darmo place a hneva sa na manzelku, ze jej dieta nema otca. Nemalo ho uz ked ho robili. A naviac, ked vedela aky je, ze dokaze podvadzat vlastnu manzelku a opustit deti, kt. s nou ma, tak to asi nejaky verny a spolahlivy partner nebude. Aj ked to nakoniec nedokazal.
Každý máme svoju pravdu... zapojila som sa do témy život po nevere... nie do témy zatrpknuté a nešťastné podvedené manželky... asi by ste mali zmeniť názov témy... a najlepšie, ak si z tohto urobíte súkromku... porúčam sa 😉
@ella555 tak to zase jasne, so vsetkym suhlasim. Len som poukazovala na to, ze papier nie je vzdy zaruka niecoho. Naletela, ale to bolo len na zaciatku, potom to uz bolo o nej ako sa zachova. Vybrala si a teraz kyda na vsetkych naokolo 🙄 Isla do toho doborovolne, natahovala sa o chrapuna a aby nevyzerala az tak zle ze spavala so zenatym a on doma zenu a male deti, tak ide kydat na tie manzelky co maju fajn chlapov, ved nech su vsetky zeny nestastne, preco len ona
@ella555 myslim ze na zaciatku ich nemala, ak sa spraval tak ze zil sam, tak to je klamstvo voci nej- ale to trvalo tak par tyzdnov. Mala to mat jasne po mesiaci, dvoch, troch, ze co dalej, ci sa naozaj rozvadza. Jednoznacne sa nerozvadzal a ona to po kratkej dobe vedela. Takze ano, dostala sa do vztahu s nespravnymi infoskami, a aj signaly (ktory chlap co podvadza a neplanuje odist od manzelky bude s milenkou travit kazdy den aj vikend) boli klamlive, ale pokracovat v tom, bolo komplet jej rozhodnutie, to ze sa nerozvadza zistila rychlo. Ako som pisala, rozvod trva cca mesiac az tri. Ak sa nenatahuju pojednavania a ide na to prvy sup. Takze sice za zaciatok by som ju nevinila, ale potom casom mala plnu zodpovednost. Kupila som raz taky akoze zlaty naramok. Doteraz ho mam, aby som si pripomenula svoju blbost. Kazdy mame nejaku strunu a su podvodnici ktori vedia ako zahrat, nikto nie je uplne odolny, najde sa na kazdom nieco. A moze naletiet. Ale ak si to uvedomi, to uz je o inom ci pokracuje v zlom alebo odide
Každý si musí v sebe usporiadať čo je pre neho dôležité, čo vykonal, čo bolo dobré a čo nie. Za seba viem, že som konala nezodpovedne. Spočiatku asi pudovo, potom s obrosvskou láskou, potom priši výčitky, majetníckosť a potom zalúžený pád na hubu... Ja som "nevyhrala". Ale ja som ani nesúťažila, ani by som nikdy nebrala niečo ako výhru. Rozhodol sa ostat pri manželke a ja to rešpektujem. Vnútorne ma síce niečo trápi ale čo presne definovať neviem. Tiež má manželku peknú, vzdelanú ... Včera mi písall, poprosil ma, že dnes by chcel prísť za dcerkou... neodpísala som..
@ella555 Aj ja to tak vnímam, nebyť malej dávno by som to "hodila za hlavu"...
@adamuska myslim, ze tu pise preto, lebo sa citi rovnako podvedena ako vsetky podvedene manzelky. Ju ale podviedol zenaty chlap, ktory podvadzal svoju manzelku, takze to od neho mohla ocakavat. Je to to iste, ako ist do manzelstva s pijanom, drogovo zavislym, ci fetakom...oni sa po svadbe nikdy nezmenia....ani ten, co podvadza manzelku, neostane verny milenke. A myslim, ze nam chcela povedat, ze najhorsi z toho vsetkeho je ten chlap, lebo podvadza manzelku, aj milenku.
@sissmiss pises velmi rozumne, len nesuhlasim s tym, ze papier je len papier. Kym je zenaty a nema to poriesene, mala by tam svietit cervena kontrolka...ak ho ozaj tak lubila, tak mohla na ten rozvod mesiac dva pockat...ved podla vsetkeho boli spolu dost dlho, ked stihli dve deti...a clovek uz pocuva tolko tych pribehoch o rozvadzajucich *nestastnych* chlapoch, ze sa cudujem, ze mu naletela ....
@adri266 to su take zasady ako s tou cervenou. Niekedy ta zivot donuti, resp niekedy je to lepsie riesenie- zenie sa za tebou hasicske auto, na semaforoch sa im nemas ako kam uhnut, musis na cervenu a odbocis hned doprava aby ta nezabili. Je hlupe dat si zavazok ze nikdy na cervenu, lebo moze nastat situacia, a zvycane nastane, ktora je sice bizarna, ale stavaju sa vselijake veci, ktora proste donuti priznat si ze niektore pravidla sa dodrzat nedaju. Mozes sa vzdy snazit o najlepsie mozne riesenie. Kazdopadne, ak by ta katy ked ho spoznala sa drzala zasady ze ak ma pan papiere tak sa nanho ani nepozrie, nemala by dnes s nim dieta. Ale panko by si nasiel ine lono. Takze manzelka by na tom bola rovnako. Pan by na tom bol rovnako. Katy by nebola na tom rovnako. Je teoria ze vsetko co robime si vyberame, aj nespravnych partnerov. Ze si davame nejaku lekciu s nimi, kazdy nam nieco da, pre nieco ho potrebujeme. Ak je katy jedno ze pan a dalsi pan a dalsi pani su zenati a takych vyhladava a potom place ze nevedela, ved sa chcel rozvadzat, tak no...asi ma nieco so sebavedomim, lebo na plnohodnotny vztah treba gule. Ak je uz podvadzana v tom vztahu kedze pan spava aj s manzelkou, tak co horsie moze byt, uz sa onho deli, nema ho stale. Ak je to ale inak slusna holka, ktora slapla vedla, verila mu vtedy kedy nemala a potom mozno chcela to dieta, a uz nema zaujem o polovztahy, tak asi to dieta bolo to, co z toho malo byt. Neviem. Poznam pary co sa dali dokopy ked bol jeden v rozvodovom kolotoci. Odstahovany ale este papiere neboli na poriadku. Mohli sa hrat na to, ze az odvtedy a odvtedy. Ale medzi zrelymi dospelymi ludmi trosku zbytocne. Kazdopadne, len ak to niekam speje, nie ak ten dotycny hra mrtveho chrobaka a stale nabuduce nabuduce. Proste su aj ludia ktori nie su este rozvedeni ale su volni. Aj ja som tak bola.
Ale zrejme na tom nieco bude ze najskor ukoncit jeden vztah az potom zacat druhy...porozmyslam nad tym
@sissmiss ano, bola si volna, ale predpokladam, ze Tvoj partner VEDEL o tom, ze si uz hladas ineho a ze vas vztah konci...ale hore spominana manzelka o nicom nevedela...v tom je ten rozdiel.
A este, ak by kazdy tak rozmyslal, ze ziaden vztah bez toho, kym by bol ten druhy rozvedeny, tak by si panko nenasiel ziadnu inu...dava to logiku, nie? 😎
A ten priklad s tou cervenou a hasicskym autom...no velmi to neberiem, lebo to nie je kazdodenna situacia...to by som mozno prirovnala k situacii, ak chlap ci zena rok nemaju sex, lebo ich partner takym sposobom vydiera, vobec nema zaujem, sam ma milenca, milenku...ale to nebol ani jeden pripad zo zien, ktore tu riesia problem s neverou...
@adri266 ten priklad s cervenou som nedala ako prirovnanie k niecomu vo vztahu, len ako to, ze si pisala ze mas zasady ze na cervenu nejdes, to bolo len k tomu.
Nemyslim ze moj partner vedel ze si niekoho hladam. Popravde, nehladala som, ale ak by som dakoho vtedy stretla, asi by som sa snazila vyriesit povodny vztah. Rozviest alebo riesit. My sme zili tak, ze to ani uz nebolo spoluzitie. Len to nebolo ukoncene rozvodom. Ako vravim, rozviest sa da vzdy. Ja som vedela ze sa ponizovat nenecham, on to skusal, tak sme spolu nezili. Neviem to tak dobre napisat asi. Proste ja nie som nici majetok, ak s niekym som, tak som s nim dobrovolne, nie na zaklade papiera. Sme dospeli, zreli ludia. Ak ma partner spravanie ktore nie je zlucitelne so vztahom, necitim sa byt povinna dodrziavat nieco ja. Nie ako akt pomsty, ale vztah je o dvoch ludoch, ak je jeden z neho vonku, nemusim drzat iluziu.
@sissmiss byt neverny je podla mna vec charakteru..takze cely jeho charakter je taky na figu...jeho spravanie k milenke, frajerke, k dietatu, ktore vraj chcel, ale podla mna to bola len vec na manipulaciu milenky...
A keby sme nemali svoje zasady a pravidla, kam by tento svet dospel??? 😔 😔 😔
Este ma tak napadlo...
Bolo tu spomenute/vytknute preco manzelky nevernikov riesia milenky svojich muzov a nie len muzov.Podla seba mozem napisat,ze asi preto,lebo hladala som dovod preco zrovna ONA,cim bola ina,lepsia,zauijimavejsia.Vedela ze ma doma zenu,male dieta.Vedela ze nieje rozvedeny,preco ona do toho vstahu isla..... 😕

@katy31 Na diagnozu som sa pytala, lebo mi bolo jasne, ze si si taku diagnozu vymyslela..