icon

Život po nevere

adamuska
10. aug 2013

Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....

p.j.jacky
29. okt 2013

a na to najdolezitejsie som zabudla.Vyhrazal sa ,ze ak mu nedam na plyn,tak necha byt odpojit....

ivka225
29. okt 2013

@ p.j.jacky Viem, ze to teraz nie je najpodstatnejsie, ale ak sa pevnemu disku nic nestalo (co je celkom mozne), vsetky subory sa daju obnovit

p.j.jacky
29. okt 2013

@ivka225 zatial mi ten disk nechce dat,vraj je v oprave...

adri266
29. okt 2013

@p.j.jacky on Ta bude vydierat aj po rozvode, chruno jeden 🙄 🙄 🙄 ESte mu nedoslo, ze uz nie ste manzelia...no co uz, drz sa

moonlight1210
30. okt 2013

@p.j.jacky Akekolvek peniaze mu das tak len prevodom na ucet s jasnym pomenovanim v ucele platby. Napriklad Najom za byt september 2013.
Urcite uz nikdy nie z rucky do rucky. O doveru sa pripravil sam.

Viem, ze je to tazke, ale skus sa na neho pozerat ako na niekoho kto uz nevie co by vyhrabal aby na teba mal. Ale nema. Skracuju sa mu paky a dosah. Raz sa od neho definitivne oslobodis a on sa bude moct svojou bezmocnostou sam.

Ako sa dostal k tvojmu disku? Ja by som ten rozbity notebook z ruky nedala. Prave preto aby sa mi nedostal k hardisku a nemohol odtial stiahnut cokolvek co vo vhodne vymyslenom kontexte sa da pouzit ako dokaz proti tebe.

p.j.jacky
30. okt 2013

@moonlight1210 peniaze som mu nastastie poslala s pomenovanim cez ucet 😉
a notebook mi bol v tej chvilu uplne ukradnuty,retovala som dcerku,lebo sa to odohralo pred nou,tesne pred spanim!

iveta71
3. nov 2013

Ja mám za sebou manželovu neveru a riešila som to roky antidepresívami. Natrápila som sa riadne. Nerozviedla som sa lebo som ho veľmi ľúbila. A dostala som sa z toho tak, že som si našla aj ja milenca ale až po 15 rokoch. Neplánovane. Prasklo to a si žijem v spokojnom manželstve...... Manžel mi nemôže nič vyčítať a vyjadril sa, že ma má rád a nechce ma stratiť a ja som na druhej strane rada, že som sa toho druhého blázna zbavila, tak si teraz s manželom žijeme a sme radi, že to takto všetko dopadlo. Niekedy sú takéto šoky na niečo dobré. Máme svoje priority a dohodli sme sa, že nebudeme spomínať čo bolo a zatiaľ to klape.

sliznik
8. nov 2013

Nevera v medzi partnermi nemá ci robiť!
Nikdy by som to neurobil a ani nikdy neodpustil.
Žil som dlho so zenou, ktora ma neľúbila. Nespravil som to.
A vzťah je založený na dôvere, komunikácii, záväzkoch, povinnostiach, láske....
Je nevyhnutné, aby partner bol zároveň najlepší priateľ!
Tak ake odpúšťanie???

jana306
10. nov 2013

@brumodoro ja už tri roky... ☹

sopkape
11. nov 2013

@sliznik no vidis, ty si zil so zenou co ta nelubila...a zil si s nou... kazdy pripad nevery je iny...kazdy ma ine pozadie,.. bit sa do prs ja neodpustim by som nerobila...lebo ja mam deti a moj muz urobil obrovsku chybu za ktoru je potrestany hlavne on, tym ze nema moju bezpodmienecnu doveru...ale snazi sa, teraz ja po case bojujem s tym ,,ako to mohol a neurobi to zas? Ale mam deti, chova sa ku mne aj k nim super..tak preco nedat sancu? Ved som slubovala v dobrom aj v zlom...tak preco nie?Okrem toho nik mi nezaruci ze dalsi partner mi to neurobi, to mam detom tak ublizovat? Ja sa radsej posnazim a dam tomu cas neznicim rodinu bez snahy a sance ked mu na nas zalezi, keby som vedela zastavit myslienky v hlave mozno by sme boli stastnejsi ako kedykolvek predtym zatial sa mi moc nedari...

sliznik
11. nov 2013

@sopkape Chcel som tym povedat len tolko, že podraz tohto typu natoľko nastrbi dôveru, že taký človek nemá co robit po mojom boku. A poďalšie : Z mojho chlapskeho pohľadu....
Odpustením riskuješ recidívu toho skutku! Cisto hypoteticky, s istú pom času si moze povedať : vtedy mi to prešlo, ani moc nevyvádzala....

Jednoducho nedokazal by som žiť pod jarmom niecoho takého, ako je podraz od osoby, ktorej venujem každú chvíľku svojho života

sopkape
11. nov 2013

@sliznik ale vyvadzam len trosku rafinovanejsie, nevyhadzujem na oci co urobil, ale vyzrat si to vyzerie, nestacj sa cudovat kde sa podelo jeho sladke dievcatko...ukazala som mu ze sa viem o seba a deti sama postarat, ze nie je pre mna boh akym bol...tak sa boji, lebo vie ze ma stratil a musi ziskat spat..ja som ho neprosila aby sa s nou rozisiel ani aby sa ku mne vratil,..to ho sokovalo..teraz je to tazke. Chcela by som to vratit spat, ale na druhej strane sa citim slobodna, neodpustila som aj ked som myslela ze ano, lebo nikdy nicim si ho pred sebou neobhajim, ale snazim sa uz len kvoli detom, ale aj kvoli nam, kym mu nepreplo boli sme velmi stastni, tak snad cssom sa to vrati, ale dakujem za chlapsky nazor, inac moj naj kamarat mi zas povedal, ze keby ma nelubi nevrati sa k nan, to bol jeho chlapsky nazor..ktovie ako to bude, ci budeme spolu, predtym som nepochybovala o tom a to bola chyba, bola som si nim moc ista a nestarala sa o tu iskru vo vztahu🙂

kveta
12. nov 2013

@sopkape Nechcem Ti brat iluzie, ale ten stary pocit stastia sa nevrati.

sopkape
12. nov 2013

@kveta neberies, ja viem ze sa nevrati lebo aj ja som uz ina vsetko je ine, ozaj u nas platilo to s tou atomovou bombou, ktora vsetko znici..ale mozno casom ten pocit stastia aj ked iny pride, lebo teraz som stastna, potom nie som...stale sa to vnimanie nevery vo mne meni, najskor mi to bolo jedno, potom to bola najhorsia vec, nechapala som ako s nim mozem byt dalej, teraz sa to urovnava, ale ozaj odporucam nevypitovat sa na podrobnosti lebo velakrat sa mi stane, ze ma ta depka chyti ked ideme kolo miesta kde s nou bol...ale celkovo konstatujem ze moje city k nemu ochladli, lubim ho, to ano a chcem aby bolo dobre a aj ked sa snazi to vsetko napravit, prejavuje city a zaujem o nas, robi veci, po ktorych som vzdy tuzila uz to neviem tak ocenit

alzbetinka
14. nov 2013

Aj ja mam taku situaciu doma a som na nervy

sopkape
14. nov 2013

@alzbetinka :( to chce cas a pevne nervy,....

adri266
14. nov 2013

@alzbetinka a aj snahu z partnerovej strany o napravu. Drzim prsty

ellise
15. nov 2013

@sliznik ale ty by si nám tady mohl přiblížit myšlení chlapů, ......co si myslí, ....co prožívají když se nevěra provalí..... když se chtěji vrátit...... když tvrdí že se svou minulostí vyspořádání a opravdu to chtějí napravit... možná by to spoustě žen pomohlo sklidnit mysl

darkabarka23
15. nov 2013

@sopkape držím palce,nech znovu prídu chvíle šťastia a spokojnosti vo vašom vzťahu,lebo píšem z vlastnej skúsenosti,že je to možné.Aj u nás bola nevera,ale priznávam,že z mojej strany,keď som chcela začať nový život s niekým iným,keď naše manželstvo krachovalo,a vtedy sa stalo ,že manžel si až vtedy uvedomil,čo stráca,a zmenil sa,čo by som nikdy neverila,že je možné,stal sa z neho úžasný človek,a je to už pár rokov,a vzťah máme veľmi dobrý.Zmenil sa na základe nevery,keby tej nebolo,asi by sme dnes boli každý inde.A to som ja ako mladá vravela,že nevera?,ja nikdy!!Čiže naozaj platí,nikdy nehovor nikdy.A všetci čo chcú súdiť,nech súdia,aj keď vlastne nemajú predstavu,čo a ako sme prežívali,nech odsudzujú,ja si svoj život život aj s manželom žijem šťastne,neľutujem nič,pretože na základe všetkého čo sa udialo,žijeme spolu tu a teraz,mnoho vecí sme pochopili a uvedomili si.K minulosti sa nevraciame,je to zbytočné.Hľadíme dopredu a spoločne plánujeme náš život.Neobhajujem neveru,to sa ani nedá,lebo má mnoho podôb,ale život po nevere vo vzťahu určite možný je,aj keď možno nie po každej,záleží od okolností.Ak však majú obaja záujem spoločne a úprimne budovať svoj vzťah,určite je to možné,mať po čase opäť šťastné,spokojné a vyrovnané manželstvo.

kveta
15. nov 2013

@darkabarka23
-Nelutujem nic..-
Toto je presne ten postoj, ktory mne brani neveru odpustit.. Ze mi najblizsi clovek neskutocne ublizil a nelutuje to.

darkabarka23
15. nov 2013

Keby niekto tu nepodpichol a neodsúdil,veľmi by som sa čudovala.Nie neľutujem,lebo bez všetkého čo sa stalo,by som s mojím manželom už nebola.

sopkape
15. nov 2013

@darkabarka23 ja si myslim to iste, co mi pomoze lutost nad tym, treba sa snazit teraz, aby partner nepochyboval, som velmi zranena, ale skor mi pomaha ked muz sa snazi robit veci co som chcela a nerobil, ze vidim ze to chce aby som bola stastna a teraz to ma so mnou dost tazke..vela veci sa neverou vyjasnilo, vsetko znicila co bolo, ale zasa vela veci je lepsich....dakujem ja tomu verim, teraz to je menej a menej co ma chytia smutne myslienky...a hlavne vidim ze mu na mne zalezi,ale nie slovami ani neklaci predomnou, len sa so mnou rozprava, vela sa hadame, ale preto ze som bola zvyknuta ze bol ticho len aby bolo dovre, teraz som rada ze prejavi svoj nazor aj ked nie vzdy sa mi paci, ale velakrat sa dopracujeme k rieseniu ovela lepsiemu ako predtym,ni a sex, nikdy nebol taky dobry, nikdy sne necitili taku vasen, cize som sa nijdy necitila taka atraktivna, takze ano, nevera ma znicila, ale svojim sposobom aj zachranila🙂

kveta
15. nov 2013

@darkabarka23 To nebolo podpichnutie. To bolo upozornenie, ze niekto vedla Teba moze trpiet a ani o tom nevies..

kveta
15. nov 2013

@sopkape Ty ale v cinoch svojho muza vidis ospravedlnenie. Snazi sa, robi co Ti na ociach vidi.. Predstav si, ze by sa on nijak nezmenil a este by z neho salal nazor: Nic nelutujem.

sopkape
15. nov 2013

@kveta zlatusik prepac prosim moju uprimnost, vo vela temach podobne zameranych registrujem tvoje prispevky, su plne smutku, nestastia, nedovery...tak si kladiem otazku, naco si dalej s takym clovekom? Ved si ocividne nestastny clovek, tak s tym nieco urob, tak sa ho spytaj ci ti lutuje ze ti ublizil, ved ked ste rozvedeni a dali ste sa dokopy znovu, tak musel byt na teba dobry, preci nehladis vpred a stale riesis minulost?Nerozumiem ti. A velmi mi ta je luto, lebo takto v kazdom pripade stracas cas, v prvom mozno nedas sancu inemu kt. by ta na rukach nosil, v druhom pripade nedas sancu muzovi aby si ta ziskal, ved nepises zeby bol ba teba zly...mozno tiez nevies tak uznat jeho snahu...neviem ozaj..ja zenu kt. mi nicila manzelstvo neobajujemm, alezasa bez nevery by som nemala co teraz, jasne zeby som brala keby bolo toto bez nevery, ale vies ako sa hovori, vsetko sa deje pre nieco, ja si myslim ze stastna byt mozes, len ty aj musis chciet byt stastna...prepac za uprimnost,svojim sposobom ti rozumiem, je to strasna bolest, ale pre nieco sa nam to stalo...

darkabarka23
15. nov 2013

@kveta my sme si s manželom odpustili navzájom,ja sa nepovyšujem,a dávam mu z mojej lásky maximu,tak ako aj kedysi,keď o ňu nestál,on odpustil mne moje chyby,ja jemu tie jeho.Zachránili sme náš vzťah,rodinu.Môj prístup nie je povýšenecký,a neviem,prečo by môj manžel pri mne mal trpieť.Som osoba úprimná,priamočiara.Neviem klamať,čo sa citov týka,nepretvarujem sa.Do tohto vzťahu som sa vložila celá,urobiť preň maximum.Chyby minulosti,moje aj jeho,sme v minulosti aj nechali.Boli to hrubé chyby bohužiaľ,ale vďaka nim sme sa dostali dnes sem,kde sme teraz.A neviem,odkiaľ berieš názor,že som sa nezmenila.Veci ,ktoré sa v našom vzťahu udiali,zmenili nás oboch a veľmi.Aj keď je to zvláštne.ale náš vzťah sa zmenil k lepšiemu,a pre mňa je toto to najdôležitejšie.

kveta
15. nov 2013

@sopkape Mas IP.

kveta
15. nov 2013

@darkabarka23 Hej, take nieco, keby sa udialo u nas, by mi "stacilo". Len u nas ta sebareflexia prebehla len na jednej strane. U muza neviem ci v tom brani jeho osobnostna zmena vdaka uspesnej kariere alebo hormonalna zmena. On proste chybu v sebe nevidi, o vztahu diskutovat nemieni, hrubu ciaru neciti potrebu robit a je vytoceny, ked tu temu cca raz za rok vobec otvorim.

darkabarka23
15. nov 2013

@sopkape inak je naozaj zvláštne,že vzťah sa môže zlepšiť po takýchto otrasoch,ako nevera.Ale je to naozaj tak.A tiež musím potvrdiť,že aj s tou vášňou a intímnym životom je to u nás,ako u aj vás,lepšie ako kedysi 😉 .Držím palce ,nech toto najťažšie obdobie prejde,a nech máte odteraz naozaj len a len lepší vzťah.Za minulosťou naozaj treba urobiť hrubú čiaru,rýpanie v minulosti aj tak k ničomu nevedie,len jatrí rany.

darkabarka23
15. nov 2013

@kveta aha,tak to je iná situácia,ako u nás.My sme si obaja uznali chyby,jasné,že aj ja.Jeden druhého sme prosili o odpustenie,a na základe toho sme začali znovu,a pracujeme aj teraz na vzťahu.Obaja si uvedomujeme,koľko je potrebné robiť jeden pre druhého.Neobhajujem neveru,že aká to bola úžasná vec,a je smutné,že náš vzťah nabral na kvalite až po udalostiach z minulosti,to je to obrovské mínus, nevera,ale nás fakt posunula ďalej.