Život po nevere
Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....
@adamuska
Ajoj. S muzom som 4 roky z toho pol roka zijeme ako manzelia... Nevera nerada o nej pocujem pisem citam... Ale my sme jednu prekonaly a nebola zo strany manzela ale z mojej... Viete on sa mi nevenoval tak ako zena potrebuje...tj. pohladenie objatie sex bol aj je o nom ja mu len roztiahnem nohy a on si poskace. Nemam z toho nic.
Z muzom sme vybavovali uver a chodili na obhliadky bytu obhliadky nam robil jeden chlapik padol mi do oka a ja jemu. Na zaciatku slo o flirt. Doberali sme si jeden druheho. Natolko ma zblbol ze som odisla od muza. Muz na mna kaslal tak som to hladala inde. Dnes viem ze som bola naivna a ze mi lichotilo to co mi moj muz nedal. Po sexe odfrcal a viac sa neukazal ani neozval... Ja som sa vratila k muzovi a neveru som tajila vydrzalo to rok. Zacal ma kontaktovat na Fb a zvadzat... Muz mi nasiel konverzaciu v maily utekal domov z roboty v monterkach a mne bolo zle od strachu lebo viem co je zac... Hovado... Zbil ma tak ze mi bolo zle az ale pravom... Tyzden ma tyral... Neviem ci pravom... Ale asi som si zasluzila... Nevera nas vztahpoznacila podpychuje ma a nie moc dobre sa mi to pocuva... Dufam ze neveru uz nikdy nebudem musiet riesit ci on alevo ja...
ked to spravil raz urobi to aj druhy aj treti krat hlada nieco co mu ty nevies dat
Ja nie som vydata ale s priatelom zijeme spolu 4roky.ked som zistila ze ma podvadza mala som to doslova cierna na bielom nahodou som mu otvorila konzervaciu na fb akokeby mi nieco vravelo nech sa na to pozriem no poviem vam ze ja nie som ziadna krasawica ale ta zena s krasou nemala nic spolocne preto som bola zvedava co si s takou vypisuje.Potom som mu pekne pobalila veci a pekne som ho vysackovala.zacala som sa zamyslat kde sa stala chyba preco to spravil.prosikal sa plakak nech mu odpustim ja som mu odpustila.prisla som na to ze ked je vo vztahu niekto neverny je to chyba z oboch stran.ja som sa mu tolko nevenovala tak sa porozhliadol inde.a ci sa da odpustit?ano da ale treba chciet.treba vela sil a povedat si ze ja som ta zena po ktorej moj muz tuzi kazdy den.a treba sa aj tak spravat aby tuzil len po vas.
@katushka1234 podla mna chyba, zacni si vazit samu seba, ved aj on sa ma k tebe spravat aby si nesla za inym...otvor oci, ja som sa poucila...odpustila..ale myslim v prvom rade na seba, uz by ma jeho nevera tak nezlomila lebo uz nie je stred mojho vesmiru iba jeho velmi dolezita sucast...
@sopkape odkial vies ze som nesla???😀
@katushka1234 no precitaj si svoj prispevok, pises ze chyba na oboch stranach, to vacsinou je uznavam, aj ked niekedy si ten podvadzajuci najde dovod aby zahol, a ten druhy moze byt dokonaly..odpustit mozes nie je to nic zle, ani sa hanbit ze nevernika stale lubis( moja skusenost) treba pracovat na vztahu ale nielen ty ako si napisala, aby ti neusiel...chapes to je chyba..byt pekna...ale pre seba pre svoj pocit nie kvoli inym, ver mi mozes sa aj zodriet a ked ti bude chciet zahnut zahne ti..ty sama si osobnost, nepotrebujes sa len ty starat o jeho potrwby, pochybujem ze on o seba teraz neviemako dba aby si mu neusla..toto som myslela..🙂
@srdiecko9 nie nemyslela som, aspon v tomto to bolo čo sa týka obnovy vztahu v pohode, predstavovala som si ich ked som bola sama a prepadla ma depresia...
už je to pol roka čo sa to stalo, a je to lepšie, nehovorím, žeby som nebola radšej, keby sa to nikdy nebolo stalo, ale treba sa sustredit len na to prečo sa to stalo, také myšlienky si treba zakázat, nevedu k ničomu , len k ničeniu človeka...
teraz som spokojná, dovera sa vracia, snažíme sa obaja, tak snad zostane toto ako 13. komnata nášho vztahu, ale to ukáže čas.
Rada odpoviem ak tým niekomu pomožem, pretože aj ked to znie šialene, tieto riadky v tejto teme ma držali nad vodou🙂
Ináč dievčatá, ktoré ste sem písali ak sa vám chce, napíšte ako sa vám darí teraz, možno povzbudíme ostatné, že nevera nie vždy znamená koniec vztahu🙂
@srdiecko9 ja ti poviem, že keď chcete funguvať ďalej aj po nevere, nepredstavuj si v spálni nikoho len teba a toho svojho. Musíš si to nejako v hlave naprogramovať. Aj keď ja som s tým problém nemala.... ukázala som mu, že je môj a nebudem sa deliť s ním s nikým. On to asi pochopil 🙂
@adamuska
@sopkape dakujem Vám obom. Pomáha mi hlavne to, ze na mna obe posobite velmi vyrovnane a sebavedome. A to je pre mna velmi podstatne, vtedy som si ista, ze sa to da. Snazim sa zrovnat si to a on mam pocit, ze trpi este viac ako ja. Tiez som zila pre rodinu a seba odsuvala bokom. Vcera som sa prihlasila na tanecnu a strasne sa tam tesim..este raz dakujem !!
@srdiecko9 ak si mu uz odpustila, chce to len cas, kym to vsetko znormalnie. A ber to aj tak: Tvoj partner nemal pred TEbou ine sex. partnerky? A na ne si myslela v spalni?
Co bolo, bolo. Ak ste uz pomereni a dohodnuti, ze chcete na tom vsetkom dalej pracovat, daj tomu trosku cas, ziskaj trosku sebavedomia, ta tanecna je vyborny krok 🙂
caute baby....
tiez si tym momentalne prechadzam....a neviem ako dalej.....
zistila som ze ma mm podvadza s kolegynou, cele to prasklo asi pred dvomi mesiacmi ale tusila som to uz asi 4 mesiace....zmenil sa, stale s telefonom na uchu, tiche zvonenie, neskore prichody.....indicie boli jasne.....az som raz nahodou nasla ich komunikaciu na fb.....a do toho jeden anonynmy telefonat, ktory mi vsetko potvrdil.....potom sa mi priznal.....najskor som sa chcela rozviest, potom kvoli detom som si povedala, ze sa to pokusime ustat.....lenze stale na to myslim...mm teraz seka dobrotu, pomaha viac s detmi, snazi sa, travi s nami kazdu volnu chvilu.....ale ja k nemu uz asi nic necitim....nedoverujem.....neviem zabudnut.....povedala som mu ze sa chcem rozviest.....on nechce....ale ja mam pocit ze to smeruje len k tomu jedinemu....aby toho nebolo malo, tak asi pred dvomi tyzdnami mi poslal smsku , ktora, evidentne nebola urcena mne ale jej.....proste sa asi pomylil.....bolo tam jej meno, hned doletel za mnou a plakal, prosil na kolenach ze to mu zblbla predikcia v telefone a ze sprava mala byt urcena mne....samozrejme ze tomu neverim......toto este viac podkopalo moju nedoveru voci nemu.....ale fakt neviem co dalej....mame 2 male deti, firmu.....ked spomeniem rozvod tak nechce o t tom ani pocut....prosi, slubuje....ale ja uz dalej takto nemozem....prosim poradte....
@matulka1981 zacni riesit veci ako by bol rozvod jasny. Majetok, deti, prijem, porozvodove vzajomne stretavanie, oznamenie pribuznym a najblizsim znamym, byvanie, volny cas, organizaciu povinnosti, ... predstav si, ze tvoj muz bude volny (aj proti svojej voli, lebo rozviest nechce) a najde si teda inu... mala by si s nou vediet vyjst dobre kvoli detom... proste zacni riesit akoby sa to cele uz dialo - co citis? Fakt to takto chces? ...
A ak ti zrazu bude jasne, ze chces s muzom ostat, lebo ho aj tak milujes, tak smer psycholog. To nie je hanba. Musis sa naucit vyrovnat s tym co sa stalo (hlavne kvoli sebe) a odpustit. Sama to nezvladas, ostanes zatrpknuta. A pokial by on fakt bol taky kreten, ze nevie ovladnut svoje pudy a stale ma nutkanie tajne sediet na dvoch stolickach, aj tak potrebujes radu od psycholga a rozobrat svoje pocity a myslienky, lebo sa rozvodu asi pototm nevyhnes. Ale dolezite bude, aby si inemu muzovi potom verit vedela a nespadla do ziarlivosti. Aby to co sa ti stalo, ostalo zalezitost exmanzelstva a netahalo sa s tebou cely zivot.
@moonlight1210 dakujem za nazor.... 😉
papiere na rozvod uz mam nachystane, ale tiez s tym nie som uplne stotoznena.....hlavne kvoli detom co a ako.....a asi stale k nemu nieco citim, aj ked bez dovery sa uz tazko da fungovat..... 😝
stale si kladiem otazku ako vobec mohol....keby to bola jednorazovka na nejakom vecierku tak to este viem prekusnut, ale tahalo sa to dlhsie.....a to fakt zatial neviem prekusnut a zabudnut....a hlava sa vygumovat neda, ani sa tvarit ze sa nic nestalo.... 😝
mozno fakt skusim toho psychologa.....mm ma nahovara na manzelsku poradnu, len ja si neviem predstavit cudziemu cloveku rozpravat o svojich problemoch......neviem ci by to vobec nieco pomohlo.... 😖
@matulka1981 ak je manzel ochotny chodit do poradne, tak na to pristup. aj to svedci o tom, ze chce situaciu riesit. Keby nechcel, sam by sa chystal opustit vas vztah.
Mali ste predtym dobre manzelstvo? vsetko fungovalo?
@filipal ako to asi funguje v takej poradni nevies?....to sa tam chodi spolocne ci kazdy zvlast?....dovtedy sme mali pekny vztah, vsetko sa to zacalo nejako kazit ked som nastupila po MD do prace, malo casu na vsetko, on je dost pracovne vytazeny a ja takisto, domov sme chodili v podstate len spavat......do toho deti a vsetok volny cas sa tocil len okolo deti, na seba sme nemali vobec cas....asi tam sa to nejako pokazilo, ale teda ani vo sne by ma nenapadlo ze to bude riesit takto a vyplakavat sa na pleci cudzej zeny.... 😖 😝
Ahojte.. ak milujete a on sa snaží, skúste dať šancu.. Ja som neveru zažila zo strany exmanžela, bolo to dávno. Neváhala som ani sekundu, behom 2 dní ako som na to prišla som vybielila byt a odsťahovala sa aj vtedy s ročným synom. Žiadne také, že kvôli deťom, financiám atď. sa nerozvediem. Bolo to ťažké postaviť sa sama na vlastné nohy, na materskej, bez bývania, ale zvládla som to. Lenže, bolo tam to "lenže"- keby som ho fakt úprimne milovala a bolo v tom vzťahu to čo má byť, neodišla by som. Žijem už z druhým mužom.. prišli sme už o dve detičky. Ked sa to stalo prvýkrát, tak ho to vzalo, že to riešil s inou.. mojou kolegyňou. Ako mnohé z vás, klasika, prišla som na to, keď nechal otvorené správy na pc. Konfrontovala som ho, ukázala som mu to, plakala, kričala, 2 týždne po strate dieťaťa ma to úplne zložilo. Myslela som, že zošaliem. Zapieral, ona prišla za mnou a priznala.Hrýzlo ju svedomie, ako mi tak mohli ublížiť zrovna, keď on mi mal byť oporou. Chcela som odísť, chcela som zmiznúť na koniec sveta, nemala som sa o tom s kým porozprávať. On nekomunikoval, zmietol to zo stola. Povedala som si, že dám šancu, počkám, vychladnem aj ja aj on a aj som chápala, že to bol jeho spôsob ako sa vyrovnať s mojím potratom. S odstupom času sme sa už o tom dokázali baviť, priznal, že to mal riešiť rozhovorom so mnou, nie sa na mňa vykašľať. Chlapi rôzne situácie aj rôzne riešia. Ja som zo zdrav. dôvodov sa nemohla milovať, jemu to neskutočne vadilo, jedno s druhým a problém bol na svete. O pol roka sme prišli aj o druhé mimi. Teraz to riešil inak.. lebo vedel, že predtým spravil chybu. Strašne som sa bála, že sa to zopakuje, že je koniec, ale vedela som, že aj ja to musím inak. Lebo som sa naučila, že v krízových situáciách by najradšej vzal nohy na plecia a skočil na prvú čo mu príde do cesty. Musela som triezvo uvažovať a snažila som sa ho zamestnať. Pomôž s tým a s tým, vybav, nakúp, postaraj sa o malého, ja nemôžem teraz nič. sex nehrozil ani nehrozí a to sa snažím vynahradiť byť blízko pri sebe, dotýkať sa, pozerať telku v objatí, držať sa za ruky pri zaspávaní, neha, pohladenie, písať mu do práce a ked viem, že sa dlho pár dní neuvidíme. Zaujímam sa, pýtam aj ked mne je ovela horšie ako jemu, fyzicky aj psychicky. Bojujem, lebo keby som toto nerobila, v sekunde má náhradu. Možno nemám dlhoročné manželstvo ako vy mnohé, ale toto je taká rada.. či už je kríza, či len nemáte čas na seba, stereotyp, bla, bla, aj keď je vám to možno proti srsti, urobte vy ten prvý krok, dajte najavo záujem, lásku, snahu, ustúpte, budte aktívne, upravte sa aj keby ste najradšej nevyliezli z postele. Každý jeden to ocení a nás to v konečnom dôsledku nič nestojí. Musíme vedieť odpustiť- iste až po zhodnotení pre a proti. Som sa rozpísala, ale aj mne sa takto trošku uľavilo. No strach a že sa to zopakuje budem cítiť asi navždy.
@matulka1981 ak s tym nie si stotoznena, zatial si daj este cas.
lebo rozvedies sa, ale bude ta stvat vela veci naraz. aj to, ze si skoncila nieco, co si vlastne az tak koncit nechcela, len si "musela" (lebo si nezvladala svoje stavy nedovery).
budes citi svoje zlyhanie, jeho zlyhanie preto este ako vinnejsie, budes sa preto citi napríklad este zradenejsia a oklamanejsia - tieto veci sa potom vedia podvedomo tahat zivotom velmi dlho.
nemusis sa bat rozpravat o tom cudziemu cloveku, ten tam na to je, zacat mozes ako chces, kludne aj od prostriedka, trebárs tou vecou, co aktualne stve najviac, on/ona si ta uz znaviguje, tak aby si sa sama v tom zacala vyznat.
castym problémom byva napríklad to, ze riesis kopec veci spojených s neverou, ale casto ich riesis ako zastupny problem toho, ze nevies presne definovat, co ta na tom vlastne najviac zo vsetkeho stve a nici.
myslim, ale ze tebe by pomohlo na zaciatok, keby si tam bola sama. aby si sa necitila zviazana podat veci tak ako ich prave citis, aj keby to nebola az tak uplne pravda. pri manzelovi by si sa stale asi kontrolovala, ci sa drzis faktov. nayvse nepotrebujes teraz konfrontaciu, ked sa aj on zacne hajit a pripominat ti tvoje chyby, ktore keby si bola byvala neurobila, on by bol byval nehodil ockom po inej.
skus dat tomu este par pokusov. uz len pre ten pocit, ze si sa snazila urobit, co si pokladala za potrebne.
ak to nevyjde, tak to nevyjde. mozes z toho tazit, ze apson pomozes svojej psychike pripravit sa na rozvod.
@matulka1981 ved si aj slusne definovala priciny vasho odcudzenia. Je to tak, ze na vztahu treba pracovat, niekedy to - alebo skoro nikdy, to nejde samo od seba. Treba si doslova naordinovat spolocne chvile.
Vecer osamote, idealne nejaky vikend mimo domu, wellnes pobyt, bez deti. Zakazat si niekedy pocitace, telku a venovat sa len sami sebe.
Casto sa nam ani nechce do toho, az potom zistime, ako to nasmu vztahu prospelo. Obdobie v manzelstve, ked su deti male, je velmi narocne, casto prichadzaju krizy.
V poradni sa da pracovat aj spolocne, aj osamote, ako pise moonlight1210 , mozno by si sa citila uvolnenejsie bez partnera.
Odpustit neveru je mozne, ale musis to zvladnut hlavne ty. citovo, zranil ta a ty musis nadobudnut stratenu sebauctu.
kocky dakujem za rady....
asi skusime tu manzelsku poradnu.....ja to v sebe dusim uz skoro tri mesiace a k nicomu to nevedie.....vie o tom len moja kamoska, pred rodinou sa tvarime ze je vsetko v najlepsom poriadku....medzi nami mna asi aj stve to, ze v podstate sa to prevalilo a ked mu odpustim tak sa budem trapit zase akurat ja ......chcela by som ho nejako (neviem ci sa vyjadrim spravne aby to bolo spravne pochopene 😀 )''vytrestat'' za to co nam urobil, ako ma vodil za nos, vyhovaral sa na pracu a popri tom si uzival s inou..... 😝 ........chvilu mam pocit ze to mam v hlave ''upratane'' a snazim sa odpustit a nepripominat a na druhy den by som ho najradsej roztrhla jak zabu, tresla dverami a vsetko mu vykricala....
@kubkovamama obdivujem ta ako si sa s tym dokazala vyrovnat.... 😎 klobuk dole pred tebou a prajem v zivote uz len vsetko dobre.... 😉
@matulka1981 no ta zlost je pochopitelna! by som roztrhala takeho chlapa! ten hnev by mal ist z teba von, nepotlacaj ho. Akurat formu skus vymysliet....mne v takej zlosti pomahal beh. nejako vybit tu negativnu energiu.
a ON nech si vymysli, ako to odcinit. Kazdy den nech ta nosi na rukach! 🙂))) aspon mesiac. 😅
@matulka1981 ☹
@matulka1981 dakujem a aj tebe veľa sily.. ja myslím, že spolu zostanete.Len bude to dlho bolieť a záleží hlavne na ňom ako dlho.
@willbehappy u mňa by takýto-"chlípnik" žiadnú šancu nemal 😀
@kubkovamama teba podviedol exmanžel? a potom aj druhý muž???? správne som pochopila???? načo ti je chlap v tvojom živote teda???? ako bonus napíšeš, že "v sekunde by ,mal inú"....to ti nestačí mať tuto vedomosť, ktorá hovorí za všetko? bojovať s tým, že ak žena nebude robiť toto a hento a neviem čo tak, muž si nájde v sekunde inú??? no nech si nájde, s pokojom ho vyprevadím 😅 nemalo by to byť tak trochu naopak? 😅

@sliznik ale napadlo a velakrat no daj svoj postoj chlapa na takuto situaciu ako sa mam spravat? 😉