icon

Život po nevere

adamuska
10. aug 2013

Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....

ma77
16. aug 2013

@zuzanka7117 To sme si hovorili každa že neveru by sme neodpustili a sme s mužmi nadalej aj ja som 15rokov hovorila mužovi že vela veci odpustim ale neveru nikdy a on to vedel a aj tak to urobil ☹ lahko s ahovori tažšie kona 😉

zuzanka7117
17. aug 2013

@ma77 veru tak. A hlavne ak su medzi tym uz aj deti.

adri266
17. aug 2013

@willbehappy fiha...takze super, ze poradna to rozhybala, aspon vies, na com si. Tabletky v ziadnom pripade neber, skus ist na dlhu prechadzku, zavolat kamoske, sadnut si za net a vypisat svoje problemy. Uvidis, casom to bude lepsie, ale zaciatky byvaju tazke.

Nieco mi vsak na manzelovom vysvetleni nesedi 😒 Psychologicka Ti spominala, ze to vyzera na sex. poruchu, on hadze pricinu na Teba /vsak samozrejme, ako inak, ktory chlap sa prizna,z e len bol zvedavy a chcel si uzit s inou??? 😔 / Na jednej strane mu Tvoja dominacia vyhovuje, na druhej vadi 😒 A najhorsie, podla mna, je to, ze si zase vzala vinu na seba, lebo Ty planujes robit nieco so sebou, ist na terapiu a pritom by to mal byt ON. Podla mna Ta dostal tam, kde chcel. Ty si vinna, Ty budes chodit na terapiu, ty sa budes snazit, on bude mat viac casu na konicky, na seba...no proste idealny zivot pre zenateho chlapa 🙄 . A co bude robit on? Slubil Ti nieco? Ako bude on pracovat na sebe? Na vasom vztahu? A ozaj ho nikde nepustas? Ked nema cas na svoje konicky, kedy stihal frajerku? V tom pripade by som to uhrala aj tak, ze jeden vecer ide on von, druhy vecer si sprav babsku jazdu Ty. Nech je to obojstranne.

A este jedna poznamka, chlapi byvaju neverni aj vo vztahoch,ked su stastni a manzelky miluju...takze ak to ma v sebe, Ty sa mozes neviem ako snazit, ale on Ti moze byt neverny zas. Tu ide o to, aby on pochopil, ako velmi Ta svojim spravanim ranil, co sa moze stat, ak sa ta nevera stane znovu /rozvod, rozchod/ a hlavne aby si uvedomil, ze nevera bola jeho rozhodnutie, nie Tvoja chyba. Probelmy sa riesia inak.

Rozpravajte sa o tom, preberajte to, daj mu na vedomie, ze Ta zranil, ale na druhej strane ho chval, ze o vas vztah bojuje, ze sa otvoril, ze sa teraz mozete pohnut dalej. Na terapiu chodte znovu, najdi si kamosku, ktora Ti babo na hodinku postrazi, ak vasi byvaju tak daleko. Urob si novy uces, chod do posilky, alebo naopak zjedz kilo cokolady 😀
A ak je naozaj problem v tom, ze Teba vidi ako dominanciu, skuste v spalni nove hry, kde prave Ty budes submisivna...a v realnom zivote mu davaj na vyber z dvoch veci, ktore si vybrala dopredu Ty 😀 bude mat pocit, ze on rozhodne, ze ma konecne slovo, ale Ty ho tam naved. Drzim vam prsty, nech vam to vyjde a nech vas to posunie dopredu 🙂

adri266
17. aug 2013

@ma77 @motylikova3 nuz, neveru by som neverou neriesila 😒 Spadla si na jeho uroven. Stalo to za to? Asi nie...a co si spravila, moze len zhorsit jeho spravanie k Tebe.
Teraz sa fakt cudujem, ze
1, este s nim si
2, ze trvrdis, ze ho milujes /ak ano, ako si ho mohla tiez podviest???
3, mu vycitas, co spravil, ked Ty si spravila to iste.

Podla mna Ti taky zivot asi vyhovuje. Ale mne by nevyhovoval a nedokazala by som zit s clovekom, o ktorom by som vedela, ze chodi za kazdou suknou, hoc aky dobry by bol otec, galantny ku mne, bohaty a neviem este aky...ved tu ide aj o sebauctu. Ako si potom mozes vazit samu seba? Ake vzory davate svojim detom???? Ako sa raz bude Tvoj syn spravat k manzelke? Keby sme zili v 17. storoci, ked zeny drzali hubu a krok, nepoviem. Ale doba je ina...

willbehappy
17. aug 2013

@adri266 Nechcela som, aby to vyznelo, ze ja sa idem menit, ze ja pojdem do poradne. Manzel uznava plne svoju chybu, chce ju napravit. Ja samozrejme tiez mam co menit. Ono je v tom viac, ako sa zmesti do jedneho prispevku, resp. aj veci, ktore na net nechcem pisat. Kazdopadne do poradne ideme spolu, na parovu terapiu a v pripade, ze ja sa budem stale trapit a spominat na jeho "preslap", vtedy by som isla na invididualnu - ale to kvoli sebe, aby som sa zbytocne netrapila nad niecim, co nedokazem ovplyvnit.
Na vztahu ideme pracovat obaja. Ty ma sice obhajujes (zlata si), ale ja som nikdy nebola ta, ktora si pytala povolenie niekam ist, proste som oznamila a isla, zatial co manzel prestal chodit na futbal, aby travil cas s malym, tiez mi neskutocne pomaha v domacnosti, z prace chodi rovno domov. Ja som to brala tak, ze ved je medzi ludmi v praci, tak co ma co chodit po vonku 😒 No a napriklad, mna rodicia v zivote za nic nechvalili, tak mne napriklad pochvaly pripadaju zbytocne - malickost, ale dokaze to zmenit vztah. No a takychto veci je viac, tak len dufam, ze na tom dokazeme zapracovat a lubit sa. Lebo tym sme si isti, ze sa lubime a nechceme bez seba zit. Ani jeden z nas nie je bez viny, ale aspon sme sa dostali do bodu, kedy to chceme napravit a vieme sa o tom rozpravat.

adri266
17. aug 2013

@willbehappy aha, tak som mu asi ublizila 😝 nechcela som. Je super, ze bojujete obaja a teraz aj trochu rozumiem jemu, preco povedal, co povedal. Takze lubte sa, snazte sa, bojujte a uvidite, ze bude lepsie ako cez medove tyzdne.

Len ozaj skoda, ze pary viac so sebou nerozpravaju, ze com im vadi, co sa im paci, nabehnu na rutinu, niektore veci sa v sebe dusia a potom to takto dopadne ☹ Bude to pre vas oboch ponaucenie. A neboj sa, ak Ti on ukaze, ze sa chce zmenit, ze Ta lubi, ze bude o vas vztah bojovat, Tvoje pochybnosti zmiznu. Ale skus aj jemu niekedy vysvetlit, ze budu dni, ked budes mat chut do neho nieco hodit, ale ze to pominie a ze vtedy bud od neho chces, aby Ta len objal a povedal, ze ho to mrzi,pripadne sa Ti len vyhybal, kym Ta to neprejde

ma77
17. aug 2013

@adri266 ale jasne že by som ho nepodviedla ja by som to nedokazala lebo ho lubim ale uprimne napadlo ma to velakrat ale presne tak ako hovoriš znižila by som sa na jeho uroven a to nech cem ja mam aspon na rozdiel od neho čiste svedomie 😉

adkoalauri
17. aug 2013

@willbehappy Podľa mňa mužov treba za všetko pochváliť... U nás hoci len pomohol nazbierať slivky, sa mu za to poďakujem. Aby cítil, že je dôležitý 😀 To, že ja 3 hod. potom zaváram, to je samozrejmé 😉 A napr. aj keď sa malý narodil, aj keď som niekedy frflala, ale vždy mohol odísť na tréning(stolný tenis hrá). Má ho 2x do týždňa + sobotu máva zápas a ja som to zariadila tak, že vtedy som odišla k prastarej mame na 2-3 hod. alebo sme s malým začali chodiť na plávanie, zavolala som jeho mamu ( tá mu väčšinou vynadala, prečo s tým ešte neskončí 😀 ), zavolala som svoju mamu - proste stále nejaký program, aby som si aj ja odpočinula a boli sme všetci spokojní 🙂. Švagriná napr. prestala púšťať manžela na tieto tréningy - keď sa im narodila dcéra, začala sa mu vyhrážať, plakala 2 dni, keď odišiel napriek tomu - a raz som mm naznačila, že začnem sa asi tak správať jak ona, však s tým plačom všetko dosiahne - a nato mi mm povedal, že už by sme boli dávno rozvedení, keby som s ním robila to, čo ona so švagrom. Z toho som pochopila, že potrebujú mať slobodu-cítiť, že robia si, čo chcú. A keď sa nad tým zamyslím, nech hrá ten stolný tenis, vybúri sa tam, dobre sa unavia, hecujú sa navzájom a keď príde unavený, sem-tam ho pomasírujem a myslí si, že je kráľ (aj keď ja som viac unavená, ako on). Lepšie, ako by sedel za PC, v krčme, behal za ženami. Treba ich rozmaznávať 😉

zuriva
18. aug 2013

@adkoalauri nuz, ale snad by to malo platit aj obojstranne, to rozmaznavanie, nie? 😒 Mrzi ma to, ze ked tu citam tieto pribehy, napriek tomu,z e neverny je manzel, je na manzelke, aby ho obskakovala, masirovala, chvalila, pustala ho von, kym ona sa snazi o perfektnu domacnost 🙄 🙄 🙄

ella555
18. aug 2013

@zuriva Ja si myslim, ze by to malo byt obojstranne. Moj manzel si ceni, ze som ho hned nevykopla, ako som mu prisla na neveru a povedal to viackrat. On si je vedomi, ze spravil hlupost a chybu a teda dost sa snazi. Druha vec je, ze chlapi su spokojnesi, ked maju pocti, ze su doleziti a potrebni a samozrejme aj pochvaleni. Ja si mysli, ze som dost samostatna osoba a snazim sa robit si vsetko sama a tvarila som sa, ze chlapa nepotrebujem a to napr. bola chyba, milenka mu denne pisala, ako ho potrebuje a aky je uzasny.Samozrejme, to plati aj o zenach aj my chceme pochvalit a ocenit 🙂

maminuska
18. aug 2013

Mne je len smutno kočky že uvažujete stále nad tým čo všetko ste robili Vy zle , že tu píšete že treba chlapa chválit ako nejaké zvieratko , že ho puštate aby si mysleli "cítiť, že robia si, čo chcú", že chlap potrebuje cítit že ho žena potrebuje.
Zamysleli ste sa niekedy nad tým , že či ste aj vy boli spokojné v tom vzťahu ? Čo tu len čítam tak stále len oni muži ... a čo vy ?

Hoci muži konanaju ďaleko viac pudovo , stále maju OP a teda sú svojprávne bytosti a teda musia si byt vedomí prípadných následkov ktoré prídu . Ak sú nespokojní , tiež maju OP a maju to povedať.
Avšak u mnohých vás tu cítim len nekonečný strach z toho aby som zas niečo neurobila zle a " nedala dôvod na neveru " . Lenže takto žiť ďalej nemôžete. Mať panický strach z toho že " odo mňa odíde " lebo ..... Muž si to lebo nájde vždy ak chce a môžete byť akokoľvek dokonalé .

Ja ked som prišla na to že môj manžel sa v čase mojej tretej tehotnosti nejak zahľadel do kolegyne , dostal čas na nápravu a ked sa to zopakuje odídem od neho . A on vie že ja nikdy nehovorím do vetra. Neskúmam , nepátram a o veci ktorá sa stala pred 4 rokmi nehovoríme, naďalej tam kolegyna pracuje, ja dokonca pracujem občas s nimi . Medzitým sa ona rozviedla a o dva roky znova vydala. Táto skusenost ma posilnila a posunula vpred k samostatnosti . Dnes viem že by ma manželov odchod bolel , ale určite by som sa nezrutila a nedostala na sociálne dno. Prežila by som a našla si novu cestičku životom .

adkoalauri
18. aug 2013

@zuriva no je to také trochu nespravodlivé ☹

fidka79
Odpoveď bola odstránená
willbehappy
18. aug 2013

@maminuska Uprimne, nikdy nebudes mat o vztahu inych dvoch ludi dostatok informacii, aby si ho spravne posudila. Tak ti nemusi byt smutno za nase vztahy. Ty sama vies, preco si zostala s manzelom, nechaj aj nas, aby sme mali svoje dovody. To, aky ho ktora ma, je uz na jej zodpovednosti, vyzretosti. Mne pripada spravne, ak sa o vztah bojuje, ak je tam laska. Vela veci sa da v zivote zmenit, aj spravanie jeden k druhemu. A myslim, ze vacsina zien da manzelovi jasne najavo, ze jedna nevera staci, viac sa tolerovat nebude. Ak by som vo vztahu nebola stastna, nezostavala by som v nom. Uz som pisala, ze sa na fore nikdy neda opisat vsetko, fungovanie predtym a podobne, pritom vela reakcii tu je v zmysle - svine chlapi, kaslite na nich, nebudte sliepky, nerobte so seba chudery. Nie je to tak, za to aky vztah je, mozu obaja. A ked si obaja dokazu priznat chybu a pracovat na vztahu, je to super. Mne sa zase nepaci, ked sa zeny stavaju do pozicie obete a zo svojho chlapa robia tu najvacsiu svinu. Moj muz je ten najlepsi muz, akeho poznam, neodkopnem ho, ked vidim, ze sa hanbi za chybu, ktoru urobil. Je mi smutno jedine z toho,ze to k tej chybe vyustilo, tak ale - hod kamenom, ak si bez viny...
Kazdopadne,na zaklade niektorych prispevkov som sa rozhodla nezapajat dalej do tohto fora a vratit sa k svojmu povodnemu nicku. Zelam vsetkym zienkam spokojny zivot, ktory si budu zit na zaklade svojich vlastnych rozhodnuti.

maminuska
18. aug 2013

@willbehappy no zjavne sme sa nepochopili . Píšeš uplne o niečom inom o čom som písala ja.

ella555
18. aug 2013

@fidka79 No vsak pisem, ze to ma byt obojstranne, t.j. rovnakou mierou sa snazia obaja, aby sa ten druhy dobre citil.

motylikova3
20. aug 2013

adri266 pacia sa mi tvoje nazory. to. ze som mu to vratila som chcela navrhnut tym zenam, ktore chcu ostat so svojim partnerom, ale nedokazu vydrzat ani jeden den bez toho aby nehodili niaku vycitku. Ked bude mat aj ona nieco co spravila, bude cusat. Lebo ak to bude stale dookola vytahovat, chlap si povie, ze radsej mal byt s tou druhou. Viem, ze som klesla na jeho uroven. Ale ja sa na to dnes uz pozeram trochu inak. Preco sme si my v nasej spolocnosti dali sex ako nieco na com ma byt zalozeny vztah. Ked si dvaja nerozumeju a hadaju sa pre hociaku malickost pred detmi a nemusia si byt ani neverny, tiez tym nejdu detom dobrym prikladom. Sex je len pchanie niecoho niekam. az ked je v tom aj laska, tak to ma uroven. Ale ruku na srdce zienky. Kolko krat ste zazili naozaj skutocny sex plny lasky. A muzi to maju este viac bez citov.

lubikan
20. aug 2013

no ja som konkretne neveru nezazila,alebo ani jeden z nas nepodviedol s inym partnerom....ALE manzel si nasiel divnu,pre mna v ziadnom pripade neprijatelnu partiu,kazdu chvilu bol na vecierku,co vikend,to opias....trvalo to hadam aj 2 roky......zacalo to ked som bola tehotna....tak si viete predstavit,ako som sa citila,ze ja s miminkom,bez pomoci a on akoze v robote a pritom bol s nimi,potom som aj nachadzala fotky s ich akcii....pre mna to bola nevera,ale inym sposobom....a jeho vysvetlenie,ci vie ze existujem bolo,ze ved si mohla ist s nami....no isto,tehtona,kojaca,s 2- mi detmi po pajzloch sa motat????

nastastie ho to potom preslo,partia sa rozpadla,chlapec zistil,ze neboli az taky skvely a hlavne prisiel na to,ze som mala pravdu,ze ked uz sa chce motat ,tak nech sa mota s ludmi na urovni...

nedokazem mu to odpustit,hoci to uz s odstupom casu chapem,ze potreboval vypadnut(problemy v robote,rodine)...ale tazim z tejto skusenosti doteraz....som nad vecou,aspon mam argumnet,ked ja nieco chcem,ked si ja nieco chcem kupit.....vyuzivam to vo svoj prospech...ked potrebujem,vytykam mu to a on sranda sranduca,sklopi usi a mna to bavi 😀 😀

motylikova3
20. aug 2013

Zienky, ako odpovedate na konkretny nik, ze vidno na koho reagujete. Uz som skusala kliknut na kadeco a neviem.

lubikan
20. aug 2013

@motylikova3 pod jej prispevkom je "odpovedz"...na to klikni

lubikan
20. aug 2013

@motylikova3 vedla datumu

motylikova3
20. aug 2013

lubikan S tymi vycitkami a tesenim sa, ze on sklopi usi opatrne. Aby sa toho nepresytil. Zena musi byt trochu potvora ale odtial-potial.

adri266
20. aug 2013

@motylikova3 jaj. Ak sex je len pchanie nieco niekam, preco Ta to stve, ze Tvoj manzel sexuje s inou????

Lebo pre mna je sex niecim dovernym a sukromnym medzi dvoma osobami, ktore k sebe citia lasku, respekt, doveru. Preto by ma to strasne stvalo, ak by moj manzel hladal sex niekde inde

motylikova3
21. aug 2013

Urcite mas pravdu a straz si v sebe tento pocit co najdlhsie. Ale ked sa to uz prevali a stane sa to, ako vsetkym v tomto fore, kazda hladame sposob ako sa z tej neskutocnej bolesti vyliecit. A len dovtedy citis bolest, kym ho milujes.
Preto som nazvala sex ako nie to najdolezitejsie vo vztahu. urcite ani ty nasi chlapi tomu nepridavali velku vahu, ked nas podvadzali. Z ich pohladu je to vacsinou len ulet, bez niakeho vacsieho citu. Pritom nas miluju a nechcu o nas prist.
Musi si kazda najst dvovod, preco sa s nim oplati este ostat. A ak este aj dokazeme nevycitat co vykonal, tak sme kralovnami s ktorymi sa im oplati zotrvat.
Pozerala som spetne tvoje prispevky, ale nikde som nenasla, ci mas skusenost s neverou???

levandula8
21. aug 2013

Ja som zistila pred rokom, že teraz už moj exmanžel ma 2 roky podvádzal, s dotyčnou a jej detmi chodil na dovolenky a trávil s nimi svoj čas, zatiaľ čo ja s dcérkou sme drepeli doma. svoju neskutočnú vyťaženosť pripisoval pracovnému vyťaženiu, prac. cestám, školeniam a blabla bla- ukrutné výmysly hahaha. po odhalení prejavil akože lutost na týžden. vrátila som sa s dcérkou, ale videla som, že to k ničomu nesmeruje, opäť tajné sms, maily, hovory...opäť ignorácia mojej osoby...až som zažila aj fyzické násilie,,,potom ťahanice o dcéru, zrazu bol neskutočný otec,,,,,až som podala žiadosť o rozvod... už som skoro 3 mesiace rozvedená.....k ničomu inému to podla mna ani po nevere nevedie .......
veľa síl......

ella555
21. aug 2013

@motylikova3 Tak ja si myslim, ze mnoho nevernych chlapov sa jednoducho zamiluje, doma maju problemy vo vztahu, v komunikacii a tak podlahnu caru milenky, kt. je tu pre nich, nic nevycita, obdivuje ich, vacsinou je mladsia, lichoti,atd. No kto by odolal, takze v danej chvili ju miluje a ten sex je z lasky, len potom pride vytriezvenie ( nie u vsetkych) a oni zistia, ze nestoji za to aby prisli o rodinu. A aj tie naroky mileniek zacnu rast a zrazu chcu a vyzaduju a manipuluju a uz to nie je take ruzove.

motylikova3
21. aug 2013

ella555 Mysliš, že je to zamilovanie. Skôr je to len taky ošiaľ. ja som to zistila podľa toho, že bol akože neskutočne zamilovany a bol vlastne na mna akoby nahnevany, že s nim chcem aj napriek tomu ostat až do chvile, ked som mu to vratila a on pocitil tu istu bolesť čo ja. vtedy si uvedomil, že mu na mne viac zaleži, ako na tej druhej. Ale to natahovanie sa potom, kto kedy a preco. uz by som to nechala bez boja. nech si ide kde ho ťaha.

adri266
21. aug 2013

@motylikova3 osobne nemam s neverou skusenost, ale par mojich znamych tym v nedavnej dobe preslo, takze ma tato tema zaujima.

Podla mna ti chlapi neodchadzaju od svojich zien, lebo ich miluju, ale ze sa im paci ten komfort, t.j. uvarene, upratane, napecene, vyprate, atd...kym milenka ma cas len a len na seba a na neho...ved co by mal z takej milenky, ktora by musela den co den chodit do prace, po praci varit, prat, pisat ulohy s detmi...myslis, ze by bola potom k nemu taka rozkosna??? 😎 😎 Isteze nie...takze on si ju setri, rozmaznava, uziva, kym na to zena nepride a nedostane uder do v.... 😝 😝 😝 A este jedna vec...to, ze chlapi hovoria, vsak to nic nebolo, nic to neznamenalo, bol to LEN sex, to je taky blud 🙄 🙄 🙄 Ved prave SEX je pre nich ten NAJdolezitejsi 😠 😠 😠 Tak ako pre zenu je laska a cit...ziaden chlap nedava lasku pred sex, jedine ze su gay 😵

ella555
21. aug 2013

@motylikova3 No on to je taky osial, ja to nazyvam zamilovanie. Nie je to laka, ani ju naozaj nemiluje. No a ano, ak zisti, ze by ta mohol naozaj stratit, asi si uvedomi, ze to nechce. Smutne, ze az potom, ked si mu to vratila, niekomu mozno staci ta hrozba rozvodu a odchodu partnera, aby sa spamatal, ze to vlastne nechce.

ella555
21. aug 2013

@adri266 Mne sa to zda povrchne. Mozno to plati u muzov, co maju milenky stale, ale neverim, ze chlap co zije niekolko rokov (10, 15) usadenym rodinnym zivotom sa zrazu zblazni a nahana milenky len koli sexu. On si hlada novu partnerku, lebo doma mu to neklape, mozno dufa, ze bude lepsia, menej hadava a vycitava, chvilu to tak asi aj je....len potom vytriezvie.