Život pod dohľadom svokra
Ahojte baby. Mam taky problém a už neviem ako ho riešiť keďže tu asi hovorím do vetra. Týka sa to môjho svokra... Z manželom sme si postavili nás vysnívaný dom bohužiaľ blízko svokrovcov. Keď sme sa nasťahovali narodil sa nám krásny chlapček a všetko by bolo ako v rozprávke až na toho svokra ktorý nám jednoducho nedá pokoja od kedy sme došli z nemocnice je u nás každý boží deň ja som rada ze ma rad svojho vnuka ale toto už proste preháňa. Keď som prišla z nemocnice bol tu aj 6 krát za deň nemohla som si pospať hormóny vo mne buchali bola som strašne unavená a on tu bol stále nemohla som ani nakojit syna lebo sa na nás vždy pozeral a proste mi to vadilo a hambila som sa. Potom som sa stoho zrútila lebo to bolo neúnosné a s manželom sme sa škaredo pohádali ale stal nakoniec na mojej strane a upozornil ho na to lenže môj svokor ma každého na háku takže vôbec nepomohlo a pokračovalo to ďalej až som to už nezvládla a po 6nedeli som malého odstavila od kojenia co mi je strašne ľúto. Mam dom ktorý budem celí život splácať a nemám v ňom pokoj. Nemôžem sa kľudne najesť, osprchovať a o WC ani nehovorím. Mám obavy ze ak toto neskončí tak ja budem nútená odísť lebo už ďalej nevládzem. Svojho muža milujem ale žiť pod dohľadom svokra ktorý je u nás každý deň nezvládam. Už som sa snažila urobiť aj kompromis každý deň som doobeda zašla na chvíľu ku svokrovcom ale nepomohlo poobede bol zasa u nás. Už neviem čo robiť a vidím ze už aj manžel má toho dosť. Ďakujem každej zienke ktorá prečítala až sem. Potrebovala som to zo seba dat von pekný deň
@heln prepac, ale preco ma tolerovat, co sa jej nepaci. Ved nechce, aby vobec nechodil, len aby tam v kuse nebol Je doma, chce mat trocha kludu sama pre seba. Ak sa svokor nudi, nech si najde inu zabavu
a nie je on tak trochu na teba úchylný?
autorka, Asertivita nie je privítať svokríka z úsmevom, asertivita je trvať slušne na svojom.
Povedz mu " Nie, dnu vás nepustím, počkajte vonku, oblečiem malého a môžete ho kočíkovať." Rozprávaj sa s ním kludne cez okno. Môže ho hodinu, dve vonku kočíkovať, ked chodí za malým a nie za tebou.
Ked clovek nepozna zdravu mieru, treba mu natvrdo povedat, ze si nezelas neohlasene navstevy. Nech vrati kluce, alebo radsej rovno vymen zamku. Nabuduce, ked pride, povedz mu, ze dieta spi (ma svoj rezim) a ty sa musis venovat domacnosti.
Hrozne, ze dospeli ludia nechapu taketo zakladne veci 🙄
Baby ale píšete, že bude svokor dobrý a somariny. Keď si niekto niečo neželá a presahuje to hranice tak treba zakročiť. Autorka ma svoj zivot, chce mať svoj režim, tieto sprostosti neustále a dokola,že aký bude dobrý. Keby mám takto niekoho denno denne doma tak ho vyhodím. Môj dom, moj hrad a nezaujímalo by ma kto prišiel. Autorka chcela len kľud, vycerpava ju to a je jej to už aj nepríjemné. Keď niektorá nechcete danú vec tak to budete jest/akceptovať len pre pokoj v rodine? 🤦♀️ mne už príde, že všetky len ste ticho lebo rodina. Žijete vlastne tak aby rodina bola spokojná a vy nie.
Autorka- otvor okno, povedz,ze spis a ideš si ďalej ľahnúť, zatvor q chod si ľahnúť.
Vypnut zvoncek,zamknut dvere a hotovo.
@ttonicum ja nechápem ako môžu ak užívateľskú navadzat na to aby trpela to co ju nervuje. A co čítam už mu hovorili, tu treba proste ísť už ostro, nevpustit,ignorovať, ale ak to maju ako vyššie písali,že sú bez plota,tak neviem, to naozaj si určit hranice, ale toto kvázi ani uzivatelka nema čo riešiť, to ma muž povedať
@sasa1310 nie to určite nie len on si myslí že robí dobre a nevie sa nakochat malého len si neuvedomuje ze to proste neide každý deň a po celich dňoch. Jednoducho potom nemám pokoj chcem si aj ja oddýchnuť keď mali spi alebo si zacvičiť lenže keď mali spí tak on sedí a cumi do telky a čaká kedy sa mali zobudí. Je to už jednoducho neúnosné pre mňa keď je tu stále ale určite majú všetky baby pravdu ze musím tvrdšie zakročiť lebo ja si vlastne ani neuzivam svoje babetko keďže vždy musím riešiť toto a keď sa niekomu postazujem tak mi každý povie ze ho mam nechať lebo on ma radosť a to ma brutálne vytáča celi čas sa snažím po dobrom ale už to takto ďalej nepôjde
Ale prečo ho pustíš do domu keď ho tam nechceš?
Ďakujem vám krásne baby za všetky odpovede 😘😘 niekedy aj toto pomôže keď ľudia človeka pochopia a podporia. ĎAKUJEM 🥰
Ahoj, autorka aspon svokra sa mu snazi dohovorit. Pocuj a nemohla by si sa so svokrom dohodnut nech ide maleho kocikovat? 2 hodinky pred obedom a 2 hodinky poobede. Aj mna by otravoval keby tam bol denne 100x.
Tiež hlavne nerozumiem, ako sa dostane teda dnu. On zazvoní, a ty otvoríš? Alebo ma kľúče?
Veď v prvom prípade neotvaraj a hotovo. V druhom (prečo ma tie kľúče) nechám ich v zámku a možno mu to dôjde.
Lebo keď je on blbec a nechápe, tak jednoducho by som bola drzá tiež a rozhodne by som neobmedzovala sa vo svojom dome a dupľom neodstavila dieťa len kvôli svokrovi.
Svokrovi povedz, ze mate svoj program a zelate si, aby sa ozyval dopredu, ked bude chciet prist pozret maleho. Vy nie ste na gumicke. Daj mu slusne hranice a zapoj do toho celeho muza.
Riwsenie existuje len ho nechces aplikovat. Zamknut a bodka, preco ? Lebo mi narusujete sukromie. Sa musis sama rozhodnut ci budes neuroticka matka alebo pretrpis 3min trapnosti a bude klud.
A este aby som odtavila decko pre nevychovanebo svokra? Akoze kde sme. Ate mi prisli cicky ocumivat? Dovi dopo von.
a keby si mu vzdy dala do ruky kocik, nech ide kocikovat. Musis to tak vymysliet, keduz si neda pivedat, nech chodi v urcite hodiny a vzdy bude kocikovat trebars
Koľko má rokov?
@jana_eyre_2 toto mi presne povedal muz, ze my navstevu nemusime vyhanat, staci, ked sa na mna pozru . 😄 Vravim, ako dobre. 😄
@luccija 73 ale na svoj vek je riadne čiperny až príliš
A ako sa dostane dnu?
ja som sa so svokrom brutal pohadala, vliezol mi do spalne ked som polonaha spala, odvtedy mam pokoj, mame sa radi inak 😅 len trebalo vycistit vzduch a ujasnit si veci, jemu treba povedat rovno lebo si sedi na kabli
Povedať mu nech príde, keď bude doma aj manžel. Toto je čudné aby ťa prepadával doma samu s dieťaťom 🙄
Prispel vám na dom? Asi sa so svokrou necíti dobre, ak do neho stále hustí.. u teba ma klud. Navyše, ak ti tam chodí aj sestra, ťažko oponovať. Určite nemáš 10r, aby si sa mala báť? Co ti akože urobí? Zduje sa? Mne, ak aj prišla návšteva a bolo treba kojiť... šla som do izby a bolo mi jedno, že to trvalo..
autorka mas tu 300x otazku ako sa dostane dnu, preco ho pustis … ani raz si neodpovedala. Mozete si za to sami.
@dzejn80 no bohužiaľ ma kľúče ktoré im manžel nechal ešte keď som bola v nemocnici a manžel v práci. Bolo to pre prípad keď bude niečo treba doniesť nejaké veci a tak lenže kľúče tam už zostali a môj svokor to asi nepochopil načo ich ma. Z jednej strany je dobre ze tie kľúče tam sú ved hocičo sa môže stať človek sa zabuchne alebo niečo začne tiecť keď niesme doma. Ale určite ich nedostal na to aby tu sedel nonstop aj preto sme sa pohádali a dosť často sa hádame s mužom takže áno mate pravdu môžme si za to aj sami lenže nikdy by ma nenapadlo ze to takto skončí. Ja nám tiež napr kľúče od bratovho domu a nikdy by som si nedovolila vojsť bez zazvonenia alebo bez jeho povolenia len tak preto toto nemôžem pochopiť. Ak mi chcete poradiť ze mu mam vziať kľúče tak netreba pretože hneď zajtra si toto vyriešim. Ale ako sa hovorí človek sa učí na vlastnich chybách. Ja len jednoducho nedokážem pochopiť ako toto môže robiť sa proste správa ako keby bol doma a to ze mu manžel dal kľúče neznamená ze tu ma byt vždy chcem len aby pochopil ze sú nejaké hranice a celi čas sa snažím to slušne vysvetliť ale ako tu niektoré baby píšu tak po dobrom stým nepohnem
@jonnie nie na dom nám neprispel nič ale zasa nám dal pozemok ale keby som vedela ze ma čaká toto tak ten pozemok určite nechcem a radšej si kúpim iní na 100 km ďaleko

kolko ma maly teraz? chapem ze je to otravne, ale asi sa ho nezbavis a zachovat dobre vztahy je dolezite, lebo o par mesiacov to mozno ocenis, ked maly zacne lozit, ze na neho bude davat pozor. zamestnaj ho, daj mu maleho, nech ho strazi a nech sa s nim hra, ty si chod navarit, umyt riad, umyt vlasy. a vymedzuj hranice, prepac svokor, teraz sa mi to nehodi, ale ked uz si tu, mozes mi osupat zemiaky....