icon

Život pod dohľadom svokra

24. jan 2023

Ahojte baby. Mam taky problém a už neviem ako ho riešiť keďže tu asi hovorím do vetra. Týka sa to môjho svokra... Z manželom sme si postavili nás vysnívaný dom bohužiaľ blízko svokrovcov. Keď sme sa nasťahovali narodil sa nám krásny chlapček a všetko by bolo ako v rozprávke až na toho svokra ktorý nám jednoducho nedá pokoja od kedy sme došli z nemocnice je u nás každý boží deň ja som rada ze ma rad svojho vnuka ale toto už proste preháňa. Keď som prišla z nemocnice bol tu aj 6 krát za deň nemohla som si pospať hormóny vo mne buchali bola som strašne unavená a on tu bol stále nemohla som ani nakojit syna lebo sa na nás vždy pozeral a proste mi to vadilo a hambila som sa. Potom som sa stoho zrútila lebo to bolo neúnosné a s manželom sme sa škaredo pohádali ale stal nakoniec na mojej strane a upozornil ho na to lenže môj svokor ma každého na háku takže vôbec nepomohlo a pokračovalo to ďalej až som to už nezvládla a po 6nedeli som malého odstavila od kojenia co mi je strašne ľúto. Mam dom ktorý budem celí život splácať a nemám v ňom pokoj. Nemôžem sa kľudne najesť, osprchovať a o WC ani nehovorím. Mám obavy ze ak toto neskončí tak ja budem nútená odísť lebo už ďalej nevládzem. Svojho muža milujem ale žiť pod dohľadom svokra ktorý je u nás každý deň nezvládam. Už som sa snažila urobiť aj kompromis každý deň som doobeda zašla na chvíľu ku svokrovcom ale nepomohlo poobede bol zasa u nás. Už neviem čo robiť a vidím ze už aj manžel má toho dosť. Ďakujem každej zienke ktorá prečítala až sem. Potrebovala som to zo seba dat von pekný deň

Strana
z3
autor
24. jan 2023

@veronicka1901 no presne toto mu manžel povedal asi 100 krát a nič. Niekedy mám pocit že mu asi niekto sedí na vedení

autor
24. jan 2023

@jonnie a co sa týka mojej sestri tak ta príde raz do týždňa aj to mi vždy dá vedieť a nevleti mi do domu len tak. A po ďalšie je to náš dom takže keď mi tu príde aj pápež malo by to byť jedno. Ani on by mi nevadil len ide o to ze je tu každý deň

danieli
24. jan 2023

A neskusis pri dalsej navsteve nechat svokrovi vnucika na full time a full service so zoznamom co kedy urobit a ist k svokre na kavu? So ziariacimi ockami by som sa mu podakovala za oddych a este sa aj naobedovala u svokry…mozno ma ozaj tak dlhe vedenie, ze si neuvedomuje, ze je to cez ciaru, ludia zabudaju…nie vzdy su empaticki…

cacianka
24. jan 2023

Úplne natvrdo mu zober kľúče. Aj príde a položí ich, zober.
Alebo muž k nim, zoberte z vešiaku, z vrecka, natvrdo vypýta aj pred mamou.
Alebo aj tak vymeniť dávku, taký pripeceny si mohol dať urobiť kópiu !
Nič sa nestane ak nebude mať nikto náhradné kľúče, tie môžete schovať niekde na dvore a v prípade veľkej nutnosti navigujete
Keby sa v dome čokoľvek stalo keď nie ste doma, aj tak nikto to nezistí, pokiaľ tam nejde lašovat bez vedomia majiteľov.
Ešte aj bránu zamkynajte, dajte guľu, vypínaj zvonček, blokuj mu mobil.
Aj keby som mala 3 levy na dvor vypustiť, pirane do vodnej priekopy , a do vzduchu 2 mrchozrutov, nikto mi neprejde bez môjho súhlasu

cacianka
24. jan 2023

Zajtra napíš či si kľúče zobrala

andreatytler
25. jan 2023

Chces aby bol vlk syty a aj ovca cela. Chces mat so svokrom dobry vztah ale zaroven mu zakazat navstevy. Na toto nie je ine riesenie ako to ze zoberies svokra pod pazuchu a odvedies ho k dveram, povies: sme velmi radi ze ste prisli pozriet, ale je to uz neunosne a potrebujem aby ste boli prec a dvere za nim zavries. Ak sa urazi, tak sa urazi. Preco ti je vztah so svokrom prednejsi ako kojenie vlastneho dietata?

som_realistka
25. jan 2023

Ahoj, máš to ťažké, môj svokor bol tiež podobný, dlhšie trvalo, kým sme si v komunikovali veci, ale ako hovoria baby, zaukoluj ho, daj mu kočík a posli von, že malý lepšie spi v kočíku, a co sa týka ostatného, dedkovai počujú len čo chcú 😀 takže musíš pomaly a jasne, vysvetliť, že máš nejakú prácu a popravde prekáža ti v činnosti.

kristinapetronela
25. jan 2023

Normálne ho vyhodit ...jasné k starším ľuďom sa treba pekne správať ale toto je už nehorázne čo si k tebe dovoľuje ... Zamknúť ,neotvarat ,ísť preč

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
grankosko
25. jan 2023

Ak ste sa mu to snažili povedať aj tak nejak ľudsky a on proste stále nič, tak by som proste vymenila zámky, aby si len tak dvere neotvoril. Iná možnosť podľa mňa nie je, lebo takto sa fakt len stane, že to aj medzi tebou a manželom začne škrípať a môže to dopadnúť zle. Ja by som po dohode s mužom tie zámky vymenila

autor
25. jan 2023

@elizabet173 presne tak aj ja dúfam ze si to všetky ženy prečítajú a bude to varovanie ako to môže skončiť. Dnes ráno som zašla k svokrovcom a vzala si tie kľúče a odišla dúfam ze to už konečne pochopí. Ale aj tak mi je do plaču s tejto situácie ale už to musí naozaj skončiť. A to ze som sa vyžalovala a potom prečítala všetky rady mi naozaj pomohlo urobiť aspoň prvý krok. A teraz idem k svojim rodičom na kávu a potom keď prídem tak zamknem dvere a možno aj skriňu na ne založím 😂 už chcem naozaj pokoj

autor
25. jan 2023

Žienky ešte jedna vec teraz som čítala diskusiu o tom svokrovi a plote ale to som nepísala ja môj svokor je drbnuti na hlavu ale nepije ešte to by mi tak chýbalo 😂😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jaond19
25. jan 2023

Fuha, tak dieta odstavís, ale dedka nie... nalepit na dvere papier ze mas podozrenie na covid, ze tyzden neprijimas navstevy, strcit do zamku kluc a neotvorí si. O dalsi tyzden nalepit na dvere odkaz ze ma maly sopel a kycha, neprijimas navstevy az dokým nedas vediet. Co sa bude dobíjat cez okno? Vymenit zamky ale urcite.

h2
25. jan 2023

Aká bola reakcia, keď si zobrala kľúče?

kakawah
25. jan 2023

Svokrovi treba ukázať kto je tu doma. On vas oboch berie ako deti a nerešpektuje vás a vy sa ho bojite, nechcete sa ho dotknúť atď. Ja som kedysi tiež povedala svoje svokrovi. V inej veci, ale tiež sa do niečoho miešal, do čoho nemal, aj svokra mu dohovarala, ona sa nemiesala nikdy do ničoho, ale svokor je tiež taký svojský. Manžel bol v zahraničí, dohovaral mu cez telefon, ale nepomohlo. Raz som mu povedala svoje, kľudne, bez nervov, v pokoji, ale rázne, a to mi nemuseli radiť ženy na koňovi, ani som internet vtedy nemala. No a svokor pochopil, par dní sme sa obchádzali, bol urazený, možno si o mne pomyslel, čo som zač, lebo on inak komandoval svoju ženu aj dcéru stále, tak oni také submisivne typy, ale ja som mu ukázala, že čo sa týka môjho dieťaťa, on nemá čo do toho kecať. Inak po čase sa to ukludnilo. Vychádzame v pohode, hlavné sa už nestará.

kikulienka94
25. jan 2023

To čoj e, že dieťa spí a on sedí na návšteve na gauči a kuka na teplu a a čaká kým sa dieťa zobudí?? :D no veď keď dieťa zaspí tak ho šupni do kočíka a nech ide svokor kočíkovať , keď ho pár krát vyženieš do tej zimy tak ho to rýchlo prejde, alebo aspoň vypadne z tvojho domu.
Skúsila by som mu povedať na začiatku návštevy, že keď dieťa zaspí, tak ty potrebuješ robiť XY a zavoláš mu keď sa dieťa zase zobudí, aby prišiel.
Keď dieťa zaspí tak mu treba zase pripomenúť že ideš robiť XY a teda nech príde neskôr,
Alebo majte nejakú aktivitu poobede (baby plavanie), zavolaj si kamošky, chod s dieťaťom von do mesta a podobne. Proste nebývaj stale doma

jonnie
26. jan 2023

Vyplatte mu sumu za pozemok to .a stále pocit, že ma pravo.
A za ďalšie.. ty a nik iný mu to musíš povedať, že ako si to predstavuješ. Darmo sa hádam s mužom...

nicegirl369
26. jan 2023

On je sprostý? Podla mna len svojhlavy a prepac, ale sprosta si ty. Preco ho do domu pustis?

petedea
2. feb 2023

Mal som tak trosku podobny problem s rodinou manzelky, ale neslo len o svokra a jeho caste navstevy, ale islo skor o bratov manzelky, ktori si mysleli, ze mi budu nieco dovolovat, alebo zakazovat, ci dokonca starat sa do mojej zeny a este aj do mna, alebo do nasich zalezitosti.
Manzelka ma prilis slabu povahu na to, aby to dokazala riesit ona.
A ja zase nie som ten typ, ktory si necha brnkat po nose, som skor poriadne ostry a tvrdy.
Zo zaciatku som sa snazil po dobrom, ale nepomohlo.
A potom som proste bratom manzelky predviedol, ake to je, ked sa ma niekto snazi nasierat a nevie prestat.
A mal som z nejakych dovodov potycku, aj so svokrom, aj so svokrou.
Proste, obaja robili nieco, co sa mi nepacilo a nemienil som im to strpiet a trosku som povolil uzdu mojej prchkej povahe, co robim len vtedy, ked mam na to dovod.
A od vtedy, svaty pokoj, uz nikto z rodiny manzelky nema odvahu, sa do nas nejako zastarat, alebo robit nieco, co nema.
Skus to tak aj ty, najprv pekne a ked to nepomoze, tak sa poriadne naser.

cacianka
2. feb 2023

Ako sa vyvíja svokrova návštevnosť?

Strana
z3