Život s dvomi deťmi v garsónke
Ahojte ani neviem, ako mám začať. Bývame momentálne v 4,5 izbovom byte ja, môj už bývalý partner a 2 deti (1 a 4 roky). Starsia dcera je autistka. Bývalý partner totižto je patologicky gambler bez štipky empatie. Poza chrbát nabral pôžičky prehráva všetko dokonca prehral aj tento byt. Byt ide na predaj ( vlastnikom je on kedze to zdedil) a ja jedine miesto kam môžem ísť je moja garsónka. Platím na nej hypotéku a podnájom je drahý, nemám šancu to sama zatiahnuť a plus s deťmi nemám šancu. Bojím sa ako dám sama s deťmi v takom malom byte.
Ked musis,tam musis a zmestite sa aj tam.
@anonym_autor a keby si dala garsónku do prenájmu ? Aspoň 1 izbový byt by som nejak skúsila.
@gabriela2952 zálohové platby plus hypotéka, to mi nevyjde.
Zvládneš to. Neznamena to že tam ostanete navždy.
Ja osobne by som to nedala. Mna po narodeni malej islo trafit v 1izbovom. Ale ked nemas inu moznost a nie si rozpistana ako ja tak to isto nejako pojde
@anonym_autor koľko to to vychádza? Ak pôjdeš do garsónky tak jedine bez neho a dúfam že nemáte spoločný majetok a máte zrušený BSM ak nie, toto rieš rýchlo, aby si nesplácala tiež. Garsónku prenajímaš teraz? Ak áno, koľko máš príjem?
Vobec z toho nemaj obavy, deti mas malicke, stabilizujte sa, ukludnite, zabyvate - o 5 rokov mozte byt niekde uplne inde. Budes mat menej upratovania, viac casu, budete si blizsie. Hlavne budes mat klud od partnera, ktory by vas stiahol na uplne dno. O chvilku moze ist maly do jasiel, budes pracovat…. Dobre bude, drzim palce 🙂
Autorka z kadiaľ si?
@anonym_autor koľko to to vychádza? Ak pôjdeš do garsónky tak jedine bez neho a dúfam že nemáte spoločný majetok a máte zrušený BSM ak nie, toto rieš rýchlo, aby si nesplácala tiež. Garsónku prenajímaš teraz? Ak áno, koľko máš príjem?
@anonym_62cddb niesme manželia, a pôjdeme tam len ja a deti bez neho samozrejme. Rodičovský momentálne.
Autorka z kadiaľ si?
@anonym_62cddb zvolen
@anonym_autor Je to strecha nad hlavou, nie je to pohodlne, ale detom na pocit zazemia to staci. Budete chodit vela von, urcite sa to da zvladnut.
Ma ti kto zobrať deti z garsónky, aby si si psychicky oddýchla? Ak áno, zvládneš to. Dcéra je ťažká autistka? Nepotrebuje tvoje druhé dieťa priestor byť v kľude keď má starśia ataky? Vieš garsónku oddeliť priestorovo bezpečne aby niečo na deti nespadlo ?
@anonym_62cddb zvolen
@anonym_autor nápis čo by ti pomohlo možno sa to niekto kto žije sám pre seba a chce byť v živote ešte nápomocný ozve 🙏🙏🙏🙏.
VÝZVA NA POMOC ZVOLEN.
@anonym_autor Je to strecha nad hlavou, nie je to pohodlne, ale detom na pocit zazemia to staci. Budete chodit vela von, urcite sa to da zvladnut.
@marianarem záleží aký ťažký autizmus má jej dcéra. Deti cítia stres takže bez jeho zlej aury sa im určite polepší. Dnes už vieme že deti reagujú na stres rodičov produkciou stresových hormónov.
@anonym_autor tak stále lepšie bývať s deťmi v garsónke, ako pod mostom či v azylaku nie?
a garzonku prenajimas teraz a z toho splacas hypo hej? ak nedokazes si to predstavit zit a splacat to, a zvladnut tak garzonku budes musiet asi predat a chod do podnajmu.
ja byt tebou by som bola rada že aspon máte ist kde, prisposobite sa, zvyknete si neboj.Držím palce
garzonku predat, kupot o nieco vacsi byt
v garzonke s dvoma detmi je to naozaj iba kratkodobe, docasne riesienie.
vziat si dobreho pravnika - kvoli vyzivnemu a casti penazi za ten muzov byt - aj ty si prispievala do domacnost, to nie je tak, ze nemas na nic narok.
@anonym_autor všetko sa dá zvládnuť...moj brat bývali v garsónke dvaja dospelý , dve deti a pes...niekoľko rokov...ked čakali tretie, tak konečne vymenili za 3 izbovy
Máš strechu nad hlavou? Máš. Keby si v situácii, že nemáš ísť absolútne kam, tak by ti aj garsónka bola dobrá.
poznám rodinu kde žili pár v garsonke s 2 deťmi a ešte sme aj my chodili k nim na návštevu - ale hneď ako mohli, išli do vačšieho. skús si vyzistiť o koľko viac ťa bude stáť ten prenájom vačšieho bytu ak by si tú garsonku prenajala - to nie je zlá myšlienka… ale myslím, že aj v garsonke sa dá keď to inak nejde. ak je zariadená funkčne a pekne…
Máš strechu nad hlavou? Máš. Keby si v situácii, že nemáš ísť absolútne kam, tak by ti aj garsónka bola dobrá.
@kvadrinkaaa s dvoma zdravými deťmi je garsónka záhul a nieto s autistkou. Ak ma ťažký autizmus, môže to byť nemožné pri druhom dieťati, ktoré môže zo stresu pochorieť.
@anonym_autor ja by som počkala kým pôjdeš do práce (na materskej ťažko riešiť pôžičky) a potom by som riešila predaj garsónky a kúpu aspoň 2 izbového bytu. Je super, že máš aspoň tu garsónku, že máš kde ísť. Ku rodičom sa ísť nedá prípadne nevedia ti financne pomôcť ? Alebo aspoň dať dom do zábezpeky aby si si kúpila väčší byt.
Neber to pasivne a chod do utoku... Kolko nabral, kde, ake ma dlhy, aku hodotu byt... Ten retard pride o 400 000vy byt a dlhy su mozno 150 000€..rozdiel pristane na ucte exe kruteho👽prosim ta ries, hned a razantne,s detmi na poradu k judr... aku ma rodinu, segru, mamku, je z nich niekto pouzitelny... Zaujimaj sa lebo o rok v tom kamrliku trpko zaplaces.... 😡
Dcérka má síce autizmus ale nie je nijako konfliktných, je milá a vie sa prispôsobiť všetkému len to chvíľu trvá. Garsónka je prerobená a bude prisbosobena deťom. Ja verím, že časom keď si dám dokopy svoje majetkové veci, tak určite pôjdeme do väčšieho. Ja sa len trápim kvôli nim lebo chcem pre nich co najlepšie. Ale pocit byt vo svojom a konečne nezit s pocitom, že ste v cudzom a môžu vás vyhodiť, už to nechcem zažiť, teraz len musím pracovať na tom aby sme mali v budúcnosti niečo väčšie.
Neber to pasivne a chod do utoku... Kolko nabral, kde, ake ma dlhy, aku hodotu byt... Ten retard pride o 400 000vy byt a dlhy su mozno 150 000€..rozdiel pristane na ucte exe kruteho👽prosim ta ries, hned a razantne,s detmi na poradu k judr... aku ma rodinu, segru, mamku, je z nich niekto pouzitelny... Zaujimaj sa lebo o rok v tom kamrliku trpko zaplaces.... 😡
@ahhola 200 000 ani to to nie , takú ma hodnotu. Ešte je na nom hypotéka co nabrali predtým jeho rodičia.
@ahhola 200 000 ani to to nie , takú ma hodnotu. Ešte je na nom hypotéka co nabrali predtým jeho rodičia.
@anonym_autor ... no vidis, treba zistit zostatok hypo, dlh exa, mozno ho ide exek. Obtiahnut o 40 000,aj to su peniaze, ktore nestihol prehrat svojim deckam a mala by si ich dostat ty a dopracovat sa k aspon 50m2 bytu.
Neboj sa, dá sa to zvládnuť aj na takom malom priestore. My sme dlho byvali traja na 25m2 a ja som to vôbec nepociťovala ako nejaký diskomfort. Boli sme veľmi veľa vonku, zredukovali sme materiálne veci a žili skromne a zároveň šťastne. Veľa sme sa venovali sebe samým a bolo to fajn. Občas samozrejme to bol aj zahul, ale ja som videla aj veľa pozitív.
@anonym_autor deti mas este male. v tom veku sa vedia prisposobit. dokonale. viem o com hovorim. rokmi som zistila, ze deti potrebuju Tvoju pritomnost. nasi chalani 10, 12r maju svoju izbu. najvacsiu v celom byte a vies kde aj tak travia drvivu vacsinu dna? v kuchyni a obyvacke pri nas. dokonca po rokoch vyslo na povrch, ze oni najradsej aj spia v spalni pri nas !! na matraci na zemi. bude dobre casom, ak im vyclenis maly priestor na hranie kazdemu zvlast- napr. maly stolcek. predpokladam, ze nastupom na strednu sa to zmeni.
jednoznacne vsak suhlasim s nazorom, ze casom aspon 1 izb. byt. na samosatnu izbu maju este kopec casu.
Máš kam ísť ….to je výborne. Absolútny základ mat strechu nad hlavou
Nič si nerob z tých reči že jeziisss oni by to v garsónke nedali. Ty musíš, tak to zvládneš.
Veď tam nebudeš navždy. Za pár rokov budeš niekde uolne inde. Budeš pracovať, mat stabilný príjem, mat výživné, prídavky, daňový bonus
A začneš riešiť väčší byt
Ja som tu minule písala o známej, že s 2 bratmi a mamou žili v garsónke. Nikto sa nezblaznil, všetci urobili VS. Sú to slušní ľudia.
Tvoje deti sú malé, prispôsobia sa. Ty im z toho urobíš domov. To je najdôležitejšie
Vieš vysku dlhov? Hodnota nehnuteľnosti?

@anonym_autor a keby si dala garsónku do prenájmu ? Aspoň 1 izbový byt by som nejak skúsila.