icon

Život s gemblerom a klamárom

12evka12
21. máj 2019

Ahojte,

Vytvorila som túto diskusiu pretože by som potrebovala vedieť názor niekoho objektívneho, pretože stále počúvam rady iba od známych.

S manželom sme spolu 5 rokov, zobrali sme sa pred rokom. Týždeň pred naším prvým výročím som zistila, ze je gembler a 5 rokov mi vo všetkom klamal.

Žili sme s našimi rodičmi a všetko bolo v poriadku. Kým našim nezmizlo 2000 eur. Po pár dňoch sa manžel priznal, že ich zobral. Priznal sa, že má finančné problémy, ktoré chcel vyriešiť tým, že stávkoval.

Manžel sa priznal, že na začiatku nášho vzťahu, si zobral 2 úvey a pôžičku v nebankovke kvôli svojim kamarátom aby im pomohol. Jeden kamarát mu úver spláca a druhý úver na cca 15 000 eur + nebankovku na 800 eur mu ďalší kamarát nespláca. Ja som vedela iba o úver na tých 15 000.

Cca po pol roku nášho manželstva mal manžel 2 autonehody v práci. O jednej som vedela o druhej mi nepovedal. Keďže sme pracovali v jednej firne tak som sa o druhej autonehode dozvedela náhodou od šéfa ( čo bolo dosť nepríjemné). Manžel sa potom priznal a povedal mi, že to je vybavené a všetko preplatí poisťovňa.

Keď našim zmizlo 2000 eur, tak sa priznal k tomu, že poisťovňa mu autonehodu nepreplatila a všetky úspory aj ukradnuté peniaze minul na stávky aby vyhral na poškodené auto. Taktiež minul aj 12 splátok na úver, ktoré mu dal kamarát dopredu.

Po tom ako sa všetko prevalilo, tam som sa s manželom chcela rozviesť. Ale sľuboval mi že sa to už nikdy nezopakuje, že si užnikdy nepodá, že ma miluje a nechce o mňa prísť. Tak som ho zobrala naspäť. Dohodli sme sa, že budem mať prístup k jeho účtu, že mi bude dávať bločky keď pôjde na nákup.

Vydržalo to iba 2 týždňe. Našim znovu zmizli peniaze ( bolo to iba pár eur ale zmizli), a ešte sme zistili, že mame zobral prsteň, ktorý dal do záložne, stalo sa to ešte pred tým ako sa ku všetkému priznal, ale o tomto nám nepovedal, aj keď mi prisahal, že už viem úplne všetko.

Neviem čo mám robiť, manžela milujem a nikdy som si nemyslela, že sa budem po roku rozvádzať ale neviem či dokážem žiť s človekom ktorý mi klame, kradne a stávkuje. Stále mi sľubuje, že sa to už nikdy nestane, že si uvedomil všetky chyby, že ma miluje a nechce o mňa prísť, chce ísť aj psychológovi ( ale iba na individuálne sedenia, na žiadne liečenie nechce ísť, pretože on už nepodáva a nikdy nebude). V minulosti mal problémy s automatmi ( vraj kvôli zlej partii) ale keď sme spolu chodili tak celý čas tipoval ( vraj kvôli úverom aby vyhral a nemusela som sa trápiť kvôli jeho úverom). O problémoch s automatmi som nevedela, nepovedal mi to on ani jeho rodina, ktorá o tom samozrejme vedela.

Stále hovorí, že väčšie sumy začal podávať až keď mal autonehody, ale to nie je pravda, pretože som zistila že minul aj 1500eur, ktoré mu banka vrátila z úveru a to bolo ešte pred nehodami.

Neviem čo mám robiť, nechcem sa rozvádzat, ale neviem či dokážem žiť v neustálom strachu, že sa to môže zopakovať. Že prehrá všetko. Deti zatiaľ nemáme.

Bojím sa, že rozvod budem ľutovať pretože mi sľubuje, že sa zmenil, a taktiež by som to vnímala ako svoje zlyhanie, pretože by som ho opustila keď je chorý ( pretože gemblerstvo je vážna diagnóza). Nedokážem žiť s ním ani bez neho.

Ďakujem za rady.

Ďakujem.

jamika84
24. máj 2019

@catherinah presne som toto začala písať a ked som to chcela poslať tak mi to nešlo..len krútilo a krútilo koliesko a aj tak neodoslalo...príde mi to ako fake skôr..len aby sa malo o čom písať 😏

rojko
24. máj 2019

Čo budeš robiť, keď budete mať dieťa a ty nebudeš mať ani na mlieko???
Rozvod!!! To chceš platiť jeho dlžoby, si jeho manželka... smrad jeden

majarobo
24. máj 2019

autorka radšej nereaguje . Baby všimli ste si zaregistrovaný nick kontroverzná téma a autorka nereaguje alebo zmazané . za posledné 3 mesiace u svokry som nič,znásilnenie a potrat, svadba s cudzincom a zopár ďalších štyl ,odseky ,témy a veľa podobného písania. náhoda.asi ťažko už tu bolo naznačené že ked je dlho nič zaujímavé objaví sa nový nick, a niekto robí sondy a prieskum ako tu ženy reagujú na témy .

12evka12
autor
24. máj 2019

Ahojte, bohuzial to co som napisala je pravda, aj ked by som bola najradsej keby nie 😕... dakujem vsetkym za prispevky, velmi mi to pomohlo, a len ste mi potvrdili to co mi hovoria vsetci...este by som chcela odpovedat na par otazok, ktore ste sa pytali - svojho manzela nekryjem, samozrejme moja rodina o tom vie a aj ked s tym nesuhlasil, tak som ho prinutila aby sa s tym priznal aj jeho rodicom, ukradnute peniaze sme mojim rodicom hned vratili, so spolocnych uspor ktore nam este zostali, a co hovoria nasi??? Po tom ako sa zistilo ze zmizli peniaze tak tatino skoncil v nemocnici (skoro dostal infarkt- to si nikdy neodpustim), aj napriek vsetkemu manzela zobrali naspat kvoli mne, povedali, ze budu vzdy stat pri mne...aj ked sa to stalo znovu tak povedali ze je to na mne ako sa rozhodnem, ze urobia vsetko pre to aby mi pomohli...mam najlepsich rodicov na svete a aj preto som sa rozhodla rozviest pretoze si neviem predstavit ze by to mali zazit znovu...len moj manzel a jeho rodina s tym moc nesuhlasia a stale ma presviedcaju ze som urobila chybu...

simcika
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
24. máj 2019

@12evka12 no tak ti su vtipni 😂 Manzelova rodina dobre vie, kto zanho bude tie dlhy splacat.

jamika84
24. máj 2019

@12evka12 pane bože,nerieš jeho rodinu ale seba...spamataj sa konečne ženo!Koľko ti doteraz pomohla jeho rodina s jeho problémami?Ani PRD predpokladám,tak sa vykašli na to všetko už a začni žiť svoj život.Hlavu hore, taktiež nos,vystrč kozy,stiahni riť a ŽI!☺

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
stela01
24. máj 2019

@ptmt1011 treba sa naučiť hovoriť Nie .

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
23121974
Autor odpoveď zmazal
mamcotka
25. máj 2019

Utekaj preboha!!!!!!!

ave17
25. máj 2019

@deti95060810 ja by som sa hanbila aj za to, že minul kamarotove peniaze na úver, fuuu, to by bol pre mňa koniec, hanba ešte aj mimo rodiny 🙂

stela01
26. máj 2019

@ptmt1011 to poznám , tiež som stym bojovala aj ešte bojujem cely život ale už pri niektorých ľuďoch a situáciách sa inak ani nedá .

zara1357
Autor odpoveď zmazal
zara1357
Autor odpoveď zmazal
dorianx
30. máj 2019

@12evka12
Je to u kazdeho inak. Kto z Vas hraval automaty, stavkoval??? Ja cca pred 10-12 rokmi a mozno tak 20-30tis eur, ale prestal som, bez terapie, liecenia atd. Vsetko je to v hlave, nehovorim ze to je jednoduche ale ludia sa mozu zmenit, rovnako ako moze dlhorocny fajciar prestat fajcit tak gambler moze prestat gamblovat. Ty musis sama vediet ci to dokaze alebo nie!

dadulina78
8. jún 2019

@12evka12 Dobre píšu baby, rozvod! Ja ho práve riešim, zijem s podobným mužom. Nanešťastie, mame aj 11-mesačného syna, ale to je asi jedine, za čo môžem byt manželovi vďačná. Manželmi sme 8 rokov, najväčšie tipovanie sa prevalilo v tehotenstve, kedy mi sľuboval, že sa to zmení. Len zabudol, že k horšiemu. Už predtým tajil roky tipovanie, prisla som na to asi 5 rokov dozadu, no ešte to vedel predo mnou skrývať, casom som prisla na jeho finty, a postupne som odhalovala jeho pravú tvar. U nás sa síce jedna dokopy asi “len” o max 5000 EUR, ale aj to naštve. Kradnúť nekradol, takze to som našťastie nemusela riešiť, ale pozor na to, lebo pri gamblingu s jedlom rastie chut - najskôr 5 EUR, potom 50 EUR, zrazu nestačí ani 500 EUR. Najhoršie je, že manžel pocas môjho tehotenstva prišiel o prácu (dôvod vyhadzovu neviem doteraz), rodičia ho vydedili (asi vedia prečo) a on na to začal nekontrolovateľne chlastat - ako by gambling nestačil. Potom chlast obmedzil, ale je zo stále zlé. Dnes je to už tak, že sa denne hádame, stále klame, pred týždňom som našla tikety a jeho reakcia? Som rad, že si ich našla, už sa mi ich nechce skrývať! 😡 Jeden deň tvrdi, že sa ide liečiť, druhy deň to už nie je pravda a ešte som si vypočula, že som polovičná matka, nechapava a netolerantné manželka (dobrá na navarenie, upratanie, opratie a zarobok). Je mu jedno, že okráda o peniaze aj svojho syna (lebo berie zo spoločného rozpočtu, že áno), dokonca sa oháňa vierou (a ešte aj v nedeľu do kostola chodí), on tvrdí, že on závislý nie je a len ja sa z neho snažím robiť zleho človeka. Jeho otec robil to iste kedysi, v jeho rodine je to asi tradícia. Dokonca ani jeho matka ani sestra nereagovali na to, aby mu dohovorili (keď sa riešilo, že pôjdem s ním odborníkovi), ešte sa nechali počuť, že veď to je OK, keď si sem tam podá za euro 🙈 ja už nevladzem a chcem pre syna iný a lepší život. Nech mu niekto takýto nie je vzorom. Právnička už rieši žiadosť, budúci týždeň sa podáva na súd. Už mám dosť toho, aby som doma robila policajta a Sherlocka Holmesa. Koniec tajným kontokorentom, dlzobam, zahmlievaniu, neúcte a presviedcaniu, že gambling je normálny. Nie je.

102030
8. jún 2019

Milá @12evka12, všetky žienky, ktoré písali v príspevkoch predo mnou, majú pravdu a radia Ti veľmi dobre.
Naozaj by si sa len trápila.
Život máš pred sebou, tak prečo by si nemohla žiť lepšie, krajšie, šťastnejšie?

6mia6
9. jún 2019

@dadulina78 držím palce.

evita168
9. jún 2019

@12evka12 nohy na plecia a utekaj ako o zivot od neho nezmenk sa ba naopak este sa to bude ak stupňovat a mozno mu manzelstvo prislo aj vhod ako aj jeho rodine lebo vedia ze uz si za jeho dlhy zodpovedna aj ty a vsetko pada aj na tvoju hlavu...... no by som ho hnala kade lahsie

6223
9. jún 2019

@dorianx mna by zaujimalo co bol ten hlavny impuls ze si prestal ako pises

magda15
Odpoveď bola odstránená
mareri
Odpoveď bola odstránená
bobricek1979
5. sep 2019

@12evka12 ani neuvazuj ostať s ním hneď rozvod prídu deti spoločný majetok však ostaneš na ulici utekaj kým je čas takýto ľudia potrebujú odbornú pomoc ale musia chcieť takže to je beh na dlhé trate neváhaj utekaj kým si mladá bezdetna

12evka12
autor
12. jan 2021

Ahojte vsetci, akosi mam potrebu napisat vam ako to cele dopadlo. Chcela by som sa vam podakovat za vsetky vase nazory, ktore mi velmi pomohli a otvorili mi oci. Som uz cca rok rozvedena a neolutovala som to ani raz. Mam priatela s ktorym som stastna a vdaka nemu zacinam postupne znovu verit ludom 🙂.

dadulina78
12. jan 2021

@12evka12 to je super, teším sa a verím, že snáď aj ja nájdem svoje šťastie. Ja som rozvedená od mája a tiež to neľutujem, aj keď mi exmanžel robí ešte stále peklo prostredníctvom rôznych inštitúcií (súd, sociálka, generálna prokuratúra, okresný úrad, polícia) hlavne kvôli malému synovi. Lebo byť gamblerom (tiperom) sa v kresťanskej rodine nenosí a ani nikdy neprizná. Ja som dodatočne ešte zistila, o koľko peňazí ma okradol a to som bystrá žena, ale títo gambleri si idú svoje a narobia dlžoby za chrbtom, že je človeku zle.

12evka12
autor
12. jan 2021

@dadulina78 presne viem o com hovoris, aj moj byvaly bol z krestanskej rodiny, svagrina a svokra su zdravotne sestry a nikto z nich nechcel priznat ze je gambler...postupne som sa este dozvedala co vsetko urobil a v com ma klamal az mi zle z toho bolo....no hrozne...ale uz je to za mnou a chvalabohu uz nemusim riesit jeho problemy...a verim tomu ze urcite najdes svoje stastie vtedy ked to budes najmenej cakat 🙂

leeo
12. jan 2021

@12evka12 nebude to tvoje zlyhanie, ale jeho. Do manzelstva sa ma vstupovat bez tajomstiev, ktore maju zly dopad na vztah. On ohrozil vas vztah, nie ty. Ja osobne nie som za rozvody, ale volba je na tebe.

lily246
13. jan 2021

@12evka12 teším sa že si našla silu zmeniť svoj život k lepšiemu, prajem všetko dobré ❤