Život s invalidom
Ahojte,
chcem poznas Vas nazor na moj problem...zijem styri a pol roka s priatelom...po roku sme sa rozisli, nefungovalo to..lenze tri mesiace po rozchode mu amptovali nohu a ja som ho nedokazala v tom nechat samotného, tak som sa vratila...dost ho to zmenilo, ale nie natolko, aby som bola stastna...ucia som ho chodit, vsetko sme preskakali, som s nim 24 hodin...zaciatky sa celkom dali, lenze uz je bez nohy 3 roky, chodi, cim dalej, tym horsie, jeho nic nebavi, nic nezaujima, mimo svojho zamestnania( a to zase doma kancelaria) nerobi nic...bud spi, alebo sa stazuje..nikam nechodime, tym, ze robim u neho, praca je jedina tema na rozhovor, prstom nepohne, tak najest sa, na vecko a do postele..som na prasky...ked ho necham, budem za spinu, ked ho nenecham, zblaznim sa...
Idem spat dievcence...hlavu mi ide roztrhnut, takze, kym ma chyta na spanok, lebo bude dalsie rano s krvavými ocami...dobru nocku vsetkym...a vdaka,,,,
@samasebou rob,co citis.si s nim z lutosti a to tiez nie je dobre.mozno sa po tvojom odchode spamata a zacne zit a aspon takto mu pomozes.je to hnusne,co pisem,ale aj ty mas pravo na stastny zivot.nemozes byt cely zivot samaritankou.vela stastia.tvoje dieta si zasluzi poriadny zivot a nie s clovekom,ktory je tak zatrpknuty,ze tym otravi cele okolie
@sunshineka potrebovala som to s niekym prebrat, nie je to sranda...v kazdom pripade, musi to skoncit,podobnych ran mame uz vela....rano som mu urobila kavu, sedime, pytam sa, kolko je hodin, lebo som na ne nevidela, on ze tak dve...reku ja sa nepytam,kedy si isiel spat, ale kolko je hodin..on ze odhadujem dve poobede...on berie trikrát tolko liekov,ako mu lekar predpisal, nie od bolesti, on chce proste spat,alebo byt mimo...cize on je vo svojom svete, cez vikendy vnima len svetlo a tmu vonku,sedi,lezi,robi na pocitaci,spi a potom ani nevie,kde je sever..aby jeden patdesiatnik takto zil...hovorim mu, ja uz s tebou nevladzem, mam ta rada, ale nelubim ta,netesim sa na nic, na zajtra, na nic...on to nechape...ze jaj, zas si na mna zla, zo vsetkeho robis vedu, chces zahodit pekny vztah...ja uz sa ani nepytam na vas nazor dievcence, mam v tom jasno...cely vikend zas v riti, nech mu poviem aj ze chod do prdele,on mi povie, ze to ma prejde...takze,pomaly,potichu,prec....
@samasebou nemá zmysel s ním ostávať, on ťa len tými rečami vydiera, neboj nič si neurobí...je len slaboch...ty máš život ešte pred sebou a nestojí za to prežiť ho s takýmto sebcom.... ja na tvojom mieste by som sa k nemu nevrátila...keď to neklapalo vtedy, teraz už dupľom nebude... takže dvihni kotvy a šup žiť krajší život pre seba a so synom!
@samasebou "chces zahodit pekny vztah" .... moje nervy toto pocut tak ma asi roztrhne
kazdopadne drzim palce 🙂
sak a preco mam zaludocne vredy...velmi mi pomohla tato diskusia, mala som sa registrovat skor...vy ste tu asi silnejsie....mala_hobitka...to by ta rozdrapilo v lufte...a este nieco...vy chapete chlapov,co stale placu?...on, ked zacnem,ze rozchod, place za 10 minut 6X, system rozplakany do sekundy, po placi je do troch sekun a repete...
@samasebou niekedy človeku nejviac pomožeš s tym že mu "nepomôžeš"..neviem či tomu rozumieš,ale niekedy človek musi padnut na same dno aby sa mohol odrazit..on sa nemože,lebo si tam a podaš pomocnu ruku,je toho vedomi,,vieš možno prave ty si tou pričinou že je tam kde je,keby bol len na seba odkazany už by bol možno inde..Tiež som bola v podobnej situacii pred rokmy/nohy mal,ale mal iny problem),nebudem rozpisovat,sme spolu len chodili,tiež som sa trapila ale vratila som sa z kratšej cesty,rozišla sa.tiež som trpla či si niečo neurobi,ale odrazil sa,naštastie sa mu dari vo všetkých sferach života a možno už aj zabudol že existujem🙂) Kup mu knihu o super chlapikon Nick Vujičic pohladaj si na nete,je to muž ktory sa narodil bez všetkých končatin,už ako mlady sa osamostatnil od rodičov zacal byvat sam,sam vsetko robil okolo seba,pracoval,nedavno sa ozenil a narodil sa mu syncek..Porozmyslaj,cim mu sposobiš viac zla,ak s nim zostaneš alebo odídeš?
@samasebou Tak stym skus seknut postupne,ak ti peniaze nerobia problem chodte zo synom na nejake prdlzene vykendy preč,nakup mu,ved posediačky sa navarit da,daj mu vsetko pod ruku a odite na par dni,takto postupne budes vidiet ze to zvlada aj bez teba..inak on zrejme tiež nebude v tomto vztahu niak extra stasny,ked sa stale utlmuje liekmi aby spal,unikal..ak by ho niečo naplnovalo chcel by viac žit,vy ste už asi navzájom pritažou..
@samasebou moja, ja zijem s invalidom uz par rokov. Moj je od narodenia- nema ruku. Spociatku vsetko bolo krásne, bol samostatný, veselý, no akonáhle sme sa zobrali tak je to jeden ufrflanec a od narodenia je veeelmi rozmaznaný. Vsetko dostal po com tuzil. Zodpovednost totalne slaba, vsetko mu treba stokrát pripominat a vobec doma nepomáha, len obcas, vsak cely zivot na neho brali ohlad. 😠 Tvoj partner asi potrebuje psychologicku pomoc, lebo mava depsresie podla vsetkeho. Moj ej ako tak v pohode, ale ako som pisala správanie katastrofalne, je zvyknutý na to, že skacte okolo mna vsak som tu.
@svetluska82 Vitaj v klube...a a teraz mi povedz,kolko to vydrzis?..lebo ja som fakt na tom uz zle...
@svetluska82
@samasebou apropo...ja poznam chlapa bez ruky, ten sa ide potrhat,aby nebol nikomu na obtiaz...to je to iste, ja som pochopila,ze ten moj iny nebude...ak ten tvoj bude, ja ti to len poprajem...ste este mlaiy...stareho psa novym kouskum nenaucis...
No iny nebude aj ked by som si to priala.my si zijeme kazfy svoj zivot. On si kukol dnes pat filmov. Ja som bola na prechadzke a oprala...ani som ho poriadne nevidela.ano zoziera ma to. Teraz dlhsie ako nema pracu zvykol si ze vsetko taham ja. Kedze je pohodlny tak sa nevzdelava ani na sebe nemaka.ma maturitu nevie jazyk dochodok slaby kedze nema ani polovicny.moznosti na zamestnanie slabe kedze manualne nemoze pracovat a na pohovoroch v bankach zlyhava kvoli handikapu.
Toto je pre mna tazke....vobec si nevazi vo robimpre neho,nic mu nevycitam a prefsa som nevdacnica
@samasebou kokos on ta normalne citovo vydiera... sak jasne ze pre neho je lepsie zit vo svojom svete ako sa postavit celom k realite a nieco so sebou urobit....

@samasebou citove vydieranie, zaobera sa len sam zo sebou. neda sa zit so zobrakom, co len natrca ruky daj, daj lebo ja nemam [hovorim o jeho brani citov} chce len brat a nedavat a na ten svoj citovy egoizmus ma podla seba dozivotny dostatocny dovod...aha moja stratena noha 😖 😖 😖
nebude mu teda nikdy dost co mu das...