Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
A to som si uz zacinala mysliet, ze som tu uz citala vsetko
@bebe91 kua keď si taká sebavedomá a svokra ťa štve, prečo teraz píšeš z toho prašivého domu??
Už ti svokra dieťa okupkala aj nakŕmila??
Prečo si nezbalíš ten nábytok, ktorý ti mama kúpila do toho prašivého domu a nejdeš DO SVOJHO??
Veď si sebavedomá, študovaná, inteligentná mladá dáma. Tak prečo si tak odkázaná na pomoc od tej mrchy svokry? Čo si vlastne dokázala ty sama pre seba a pre tvoje dieťa????
Bez toho, aby si čakala na pomoc od štátu alebo od mami, od svokry alebo od starkej?
Porodila si? Waaau. A teraz tu ťa majú a nech sa postarajú, veď si rodila.
A dobre porozmýšľaj pred spaním, že kde by si asi spinkala, keby si tú mrchu svokru nemala.
Tebe ani ten titul dorobil netreba, ty už titulovaná si.
Ja mam zlu svokru. S manzelom sme 11ty rok spolu. Ked sme sa zoznamili nemali ma radi, lebo som zahoracka, fajn prekusli sme. Potom ked sme sa odstahovali do podnajmu, bola som zla, lebo som im ukradla syna. Manzel mal prijem iba z doktorantskeho studia a ja som hladala pracu. Fajn, zvladli sme. Ked sme sa brali svokra bola velmi neprijemna, nakricali sme na seba zopar veci, nieco aj lutujem, nieco vobec. Ked som bola tehotna uz sme byvali vo vlastnom a svokra furt len strasila, aby som nepotratila. Ked sa nam narodil maly, tak mal zdravotne problemy, kvoli ktorym svokra odmietala prist ho pozriet. Ked nam zomrel povedala nam, ze aspon si oddychneme. Vela zleho povedala, ale keby som byvala u nej a prispievala iba 50€ na cely chod domacnosti, tak by som cusala ako vos pod chrastou a v zivote nikdy by som jej byt nenazvala prasivym. Vaz si co mas, lebo ked o to prides zistis o com je skutocny zivot. A nie externe studovat a popritom mat len dieta a robit si deti s 34 rocnym chlapom, ktory nemal nasetreny ani cent a zil u mamicky.
@michala.s ☹ prajem ti uz len same dobre veci, aby ta stretli...
@zita19 myslim,ze tejto babenke nepomoze ani svätena voda 😝
Toto je fakt smutne citanie...trosku pokory dievca zlate. Nie aby si bola stastna, ze mas s dcerkou teplu postel a strechu nad hlavou, ty sa tu radsej lutujes ☹ Ved odid, ked si taka frajerka, urcite tam nie si priputana k radiatoru... Len az potom ti dojde, ze ta svokra bola v podstate fajn zenska...
@stellamaris ale pomohlo by jej. Kufor pred dvere, nech sa stara ked sa jej tem prasivI dom aj s osadenstvom nazamluva 😝 Par faciek od zivota by jej ociska navrch hlavy vypucili
Napata som ako guma v gatach, ci babenka hodi este jeden xanax a daco napise. Lebo to, ze by sla buchat hlavu o firštok, ze aka je sprosta neprichadza do uvahy... Tu haMba fackovat nebude nikdy. 😝
@zuzkavladko tak vieš, mama nemá toľko financií, aby jej byt kúpila 😢 😢
K tomuto je treba dodat len jedno - nech ti to vsetko pan boh opalti na tvojich detoch 🙄🙄🙄
@sasa1310 no vsak ani svokra nema, ani mama nema, opelovac sa tiez nepretrhne aby si narobil problemy. Naco by sa stahoval z domu? Ma full servis, asi velmi dobre vie, ze ta jeho krehotinka by ho neofukovala ako mamicka. A mamicka ofukuje aj vecne nespokojnu krehotinku a ich dieta. Len neviem ci ju lutovat, ci povedat Co si si vychovala to mas.
Takeho ofukovaneho synacika mam za kolegu. Mne je z neho zle, ked ho porovnam s mojimi detmi. Este pred rokom som hovorila, ze ho treba ozenit. Pred mesiacom som povedla, ze ziadna zena nemoze byt taka aby si jeho zasluzila. Dnes vecer viem, ze taka je, len skoda, ze uz nie je volna.
Mile damy prajem vam pekny vecer niektorym z vas dakujem za usmevny vecer, zakladatelke za to ze vdaka nej mam dnes vecer tlak v normale .... A pani "svokre" prajem aby sa k nej dostalo co si o nej kvazi nevesta mysli, predpokladam ze ak je ozaj taka mrcha bude presne vediet ako sa ma ako skutocna mrcha z prasiveho domu k nevdacnikom zachovat...
@yanni krepa je len v BB 😅
@zuzkaanicka aj ZV ma dost krepych! 😉
@bellahc ja som sice rodena zvolencanka, ale slovicko krepa som pocula az v BB 😉
@yanni na mna sa taketo jazykove lahodky lepia. A pouzivam ich castesie ako tie nase vychdniarske. Tam malokto rozumie. Aj ked je pravda, ze viac ako polovica Bratislavcanov uoplne v pohode 😀 😀 Ale BA nie je cele Slovensko 😉 A nehovoriac o tom, ze krepý znie tak civilizovanejsie ako gluptak, aj ked vyznam je uplne identicky 🙂
A mne tak chyyyyba. Si uz len s kamoskou tak vravime, aj to z takej tej hravej recesie. 😝
Ale musim podotknut, ze celkom priznacnym vyrazom zrejme zavrsime tuto dnesnu temu. 😂😂😂
u nas v RK krepy znamena zdrav. postihnuty

@zita19 teraz uz budem za sprostu, ale zrejme jej tie lieky nerobia dobre...