icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

fuska
16. máj 2016

@bebe91 Kokos dievca, ja kebyze som tvoja svokra a toto o sebe citam na internete, tak ta vyrazim z toho svojho prasiveho domu ako prasiveho psa. Otras. Ja som vacsinou kludny clovek, ale som poburena. 🤐

calais
16. máj 2016

si sa prejavila teraz riadne, že prašívý dom? Tak by si z neho letela, žeby si nestihla vnímať na ktorej svetovej strane sa nachádzaš.

petkovadanuska23
16. máj 2016

@calais Presne 🙂

moni244
Odpoveď bola odstránená
guinevre
16. máj 2016

@bebe91 Ja by som si ako svokra do domu urcite nenastahovala syna a jeho rodinu, ako je to neprijemne tebe, tak je to mozno neprijemne aj jej, ani vy ani ona (s muzom, alebo sama) nemate skuromie. Cim skor treba riesit pracu, aj tvoj muz aj ty, a odstahovat, ked nie do svojho, tak aj do podnajmu.

petkovadanuska23
16. máj 2016

A naco si v tom prasivom dome?Tak ked ta mamicka neprichylila,ale vymenila za chlapa,tak aspon nabytok moze kupit do izby nie?Chod babke teda alebo kam...Naco si tam,ked je to prasivy dom??Ty si pripad ozaj...Sa mi zda ze na vine je zasa nevesta...

bebe91
autor
16. máj 2016

Fajn, tak vidím že veľa z vás ani len netuší o čo ide. Priatel keď príde domov je OK, večer pred spaním keby sme si chceli dopriať trošku chvílu pre seba tak je už unavený, čo si myslíte prečo nemôžeme byť spolu cez deň? Kvôli svokre!!! Takže náš vzťah sa rozpadáva kvôli nej. Ďalej neviem či musím ešte raz napísať ale dieťa sme chceli lebo tam bola možnosť že po priatelovej 35ke nemôže mať dieťa, keďže mal také gény, ajtak sme sa pokúšali 1,5 roka. Čo sa xanaxu týka najradšej by som nebrala ale načo to je vlastne? Nie je to liek na ukludnenie? Neberiem marihuanu ani žiadne tvrdé drogy tak nechápem prečo je to taký problém. A čo sa týka toho že mi svokru tak veľmi ľutujete to svedčí iba o tom že ste so svojou svokrou buď ani nebývali alebo máte možnosť otvoriť voči nej ústa, ja tú možnosť nemám keďže som doma len s ňou. Ja som už aj varila, piekla ale do všetkého sa stará že toto takto, toto hentak, to už nie je pomoc ale buzerovanie.

terezka1947
16. máj 2016

@bebe91 aaajjjajaj.....vies co?
ja som bez rodicov,teda=pocas tehu a nasl.aj potom,s malym dietatom som opatrovala mamku s rakovinou,kt.trebalo prebalovat,davat jej jest,atd.....a zvladla som to
Svokru nemam,zomrela,svokor je chory...este sa nakoneic ja budem starat o neho....
a vies,co?
mam aj VS,kt.som si splatila sama...si predstav...dalo sa to
Mam super manzela a nevyzierame nikoho...robime,co mozme a zvladame to s Bozou pomocou.
Ale..toto nie je o mne...su tu zeny,kt.maju daleko horsie problemy....a su v zivote vdacnejsie

nehnevaj sa...ale si ma svojim nadavanim tak nahnevala....jaaaaj...prasivy dom????
prasivy dom?????
ja na mieste tvojej "buducej,potencialnej mozno nikdy svokry" kopla do zadku a vyhodila von

a mozno by to aj urobila....ale asi ma rada svoje vnucatko,teba a aj svojho syna,ked vas ma doma

prepac,ale nemohla som reagovat inak
zamysli sa nad sebou...prip.nad tym,co by si robila ty v jej situacii,ci by si taku zenu nevyhodila z domu ty sama

moni244
16. máj 2016

@bebe91 vas vztah sa rozpada, lebo ste obaja nezrely na rodinu, dieta, osamostatnite sa a zite ako sa ma, to, ze mas leniveho chlapa, co si nevedel nasetrit, je uz tvoj problem a musis s nim zit

petkovadanuska23
16. máj 2016

To nieje Tvoja svokra ale cudza zena...Najprv ste si mali dat do poriadku zivot a potom riesit dieta...Co je to za chlapabked vsetko caka od mamy?Vidis,ta Vas asúon prijala,ta tvoja nie...Ani babka...Adi vedeli preco...

sardinka335
16. máj 2016

Tu sa podobny problém rieši týžden čo týžden ako na beziacom pase. Prepáč, ale to je tak, ked ste ,,riešili,, najprv dieta a potom byvanie. Ja chapem aka je dnes situácia....ale ako vravíš tvoj amant je rad ze zije za mamine trovy a do slučky hypo na 30 rokov sa mu nechce. Sak to chapem, ale potom nezakladam rodinu ked mam holu riť. Aj 1 izbák by vam na začiatok stačil. A ako dopadla tato tvoja tema??
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/aky-je-rozdiel-vo-financiach-pri-vlastnom-byte-a-prenajimanim-2/

bebe91
autor
16. máj 2016

@fuska A vieš že by som aj rada išla? LEN NIE JE KAM !!!!!! Bože môj, ja píšem o tom že nie sú financie a tu sa obhajuje svokra...Mám pocit že vy ste všetky svokry čo ju obhajujete...Naozaj nechápem, väčšina ľudí má problém so svokrou ale tu na koníku...no som sa veľmi nepríjemne prekvapila....čakala som radu a namiesto toho dostanem zdr za to že ja som aká zlá...no ďakujem pekne...tu už človek ani pomoc nemôže poprosiť...

guinevre
16. máj 2016

@bebe91 Dievca, ty asi nechapes, ze ste sa nasackovali svokre do domu, a stazujes sa ze kvoli nej nemate sukromie. Moja svokra ma niekolkoizbovy byt, aj dom 20-30km od mesta v ktorom byvame, a aj tak sme s muzom zili podnajme ked sme sa rozhodli spolu byvat. Ani ma nenapadlo trepat sa k svokre, lebo som vedela, ze to je jej byt, a nikto by tam nemal sukromie, a nemala by som ani narok stazovat sa na to ako kvoli nej nemam sukromie, ved by som byvala u nej!

Vas vztah sa nerozpadava kvoli svokre ale kvoli tomu, ze ste dvaja dospeli co sa rozhodli zalozit si rodinu, ale byvanie, osamostatnenie, robotu neriesite, takze vasa svokra to vyhrala.

guinevre
16. máj 2016

@bebe91 Preco nejdete byvat k tvojej mame?

sense
16. máj 2016

@bebe91 mas pravdu ja som so svokrou nebyvala mozno sj preto ze mi bolo prednejsie vlastne byvanie a zazemie .... Cize som priviedla dieta ja svet ked malo vlastnu v izbu v nasom vlastnim byvani a nebola som odkazana na to aby ma de facto niekto cudsi prichylil....este je ina moznost skola ta nebavi tak sup sup do prace....dieta do jasli a prilozis ruku k dielu aby ste sa mohli o niefi skor osamostatnit

sabina1975
16. máj 2016

@bebe91 prepac ale za 1; tvoj priatel ma 34 a byva u rodicov !?! za mna neschopny chlap za 2; ty mas zodpovednost !?! u mna urcite nie najprv treba skoncit skolu najst si pracu uzavriet zvazok manzelsky najst si byvanie a potom rodit toto je zodpovednost a nie skocit do postele urobit si dieta nastahovat sa ku svokre a kydat na nu

sense
16. máj 2016

@guinevre mama ju nechce ma noveho priatela

fidka79
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
16. máj 2016

@bebe91 radu si dostala....zatni zuby na par rokov,rob ako chce ona....a popri zatinani zubov sporte s parnerom na svoej byvanie...alebo nech si vyriesi lepsiu pracu a zacnite v podnajme...riesienia su

ale co cakas,ze ti kto napise?
ine ti neostava,ked si uz tam,kde si...

guinevre
16. máj 2016

@bebe91 Cakala si radu? Ved to je rada - rieste si pracu a financie, aby ste sa mohli osamostatnit, ci to ma vasa svokra namiesto vas vyriesit?

bebe91
autor
16. máj 2016

@petkovadanuska23 Ešte tolko že ja som verila priatelovi že bude pri mne stáť ale sklamala som sa v ňom...zato som vybrala tú možnosť lebo on to tak chcel, ja som mu povedala že definitívne ale už teraz mám dosť z rozkazovačiek...síce som cudzia žena v doma ale nie bábka na motúze...prepáč

petkovadanuska23
16. máj 2016

@bebe91 No vidis...Neni kde...Tak drz hubu a prisposob sa pravidla cudzieho domu k ktorom zijes...Tebe sa nikto nebude prisposobovat...Daj decko do jasli,nechajvskolu a chod robit,zadovazte si vladtne byvanie...Co chces pocut?Ake si chudatenko?

fuska
16. máj 2016

@bebe91 Co ti mam na toto napisat? Ved vstan a chod do prace. Aha, neda sa. Tak drz hubu a krok a bud neskutocne vdacna, ze ti svokra dovoli u nej zit, aj ked ty na nu takto bryzgas. Roztiahnut nohy si vedela, tak sa sama uziv, aby si nemusela zit s diabolskou mrchou, ktora moze aj za tornada v USA.

Kokos, kam tento svet speje. Aby clovek prebral zodpovednost za svoje konanie, to nie, ale kydat tu na svojich chlebodarcov, tak to ano.

janickacrazy
16. máj 2016

@bebe91 Možeš byť rada, že ti ide svokra pokočíkovať malú, mne kočíkovať nikdy nebola ani moja mama a ani svokra a to mám už tretie dieťa, všetky som si musela odkočíkovať sama. Isť sama do mesta bez dieťaťa je pre mna nesplnený sen, bývam na dedine a moja mama býva 10 minút peši odo mna, ale ked ju poprosím, nech mi malého postráži aspon na pol hodiny, čo zájdem na poštu a do obchodu, tak ona nemože, nedá sa, má robotu, bla bla. Ani ked spí tak nepríde. Ja sa nesťažujem, len konštatujem ako to je u nás. Našťastie bývame sami. Musíš na tom hladať aj nejaké pozitiva, nielen to zlé. Alebo potom sa fakt už len odsťahovať. A to, že ten tvoj má 34 rokov to ma úplne zabilo.

bebe91
autor
16. máj 2016

@fidka79 Zato lebo študujem externe, tak ako mám ísť na intrák...

petkovadanuska23
16. máj 2016

@guinevre Lebo mamicka milovana ju ani na zachod nepusti koli chlapovi...

sissy27
16. máj 2016

@bebe91 amen tma... ja reku píše nejaká 18 ročná dievčina, ktorej sa zadarilo dieťatko so spolužiakom a nevedia, kde je sever... a toť dospelá žena, k tomu 34 ročný lenivý odroň, čo sa mu nechce od mamičky a dieťa plánované...dôvod: lebo v rodine široko ďaleko nikto dieťa nemá... ako rozum sa mi zastavuje... a po jednej banálnej hádke xanax? 😕 čo budeš robiť, až nastanú ozajstné problémy?
vyhrážaš sa priateľovi, že od neho odídeš - a kam prosím ťa? k mame nemôžeš ani na wc, na vlastné bývanie nemáš, tak kam chceš utekať? ak máš kde s dieťaťom byť, tak potom prečo tam nie si už dávno?
Alebo sa osamostatni - či už len ty s malým, alebo spolu s priateľom, alebo akceptuj podmienky toho, kto ti dal strechu nad hlavou, svetlo, teplo a plnú chladničku...

sardinka335
16. máj 2016

@bebe91 Radu si dostala - treba sa osamostatniť. Ja by som ani s vlastnou mamou byvat nechcela ani so svokrou a to mame celkom dobré vztahy. Jednoducho časom vzdy sa ludia ,,prejedia,, a nastane ponorkova choroba. Kazdy ma mat podla moznosti to svoje sukromie, aj starý a aj mladý. Jedine ze sa jej budeš vyhybat a viac menej sediet vo svojej izbe.

bebe91
autor
16. máj 2016

@janickacrazy No áno, 34 rokov a šporí po 100 eur, vieš si to predstaviť kedy si z toho kúpime byt? Podnájom by sa aj dal ale aj to je také že jeden deň prídeš a hocikedy ťa môžu vyraziť...

maciatkolulu
16. máj 2016

@bebe91 pocuvaj ma, toto nemyslis vazne? Byvas yadarmo, dieta ti strazi, mas izbu a aj obyvacku pre seba a ty sa stazujes? Toto je sila, ja sa normalne bojim koho mi donesie domov moj syn.... Ved ste mali ist bvat k tvojej mamine - ako pises, myslis, ze je to aj pre svokru jednoduche? Zrazu tam ma cudzieho cloveka, ktory tvrdi, ze sa svokra vo svojom dome chova ako kralovna, vies moja, ona je aj kralovna vo svojom vlastnom dome 😉 Ja som asi mimo, ale tak ty chodis do skoly, tvoj priatel bol nezamestany a do takychto podmienok ste si urobili dieta, svokra vam poskytla strechu nad hlavou, strazi ti dieta a ty sa stazujes, ze nemalo ponozticky ci co?! Dofrasa, tak si najdi pracu, daj dieta do jasiel, vezmite si uver a zrazu uvidis, ze zivot nie je med lizat. Ved kolko mtiek chodi do skoly a pritom aj pracuju, tak ydvihni prdelku a hajde makat. A priatel nech si tiez najde dve prace a zariadte si byvanie a nie maminu prosit. Dieta ste spravili hold musite sa postarat. Aked na to nemate, tak ako sa hovori, drz hubu a krok, nic z toho co si napisala nevidim take katastrofalne, akurat ma zaujalo, ze neplati priatel nic matke, ja by som sa hanbila ako pes, byvat v dospelosti u matky - svokry a neprispievat a este sa stazovat. Tak to je by som bola uplne ina svina svokra 😉 mne by ste pekne krasne prispievali a ja by som to v pripade, zeby som mala dost vlastnych prostriedkov ukladala vnucatu na ucet a tak. No dievca, este eni skolu nemas, byvanie nemas, manzela nemas a uz vyskakujes veeelmi vysoko, zivot ti moze dat neprijemnu facku....rada, drz sa pri zemy