icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

fuska
17. máj 2016

@tomiholjubavi Vidim, ze si zacala citat tuto funny story. Cakam, ze vylezie z teba nieco prudko poucne a usmevne. 😀

sasa1310
17. máj 2016

@bebe91 počuvaj ma, lebo teraz si ma fakt naštvala ty slečna vysokoškolská.
Ty čo si dokázala s tou svojou vysokou školou? Čo také? kľudne napíš. Roztiahla si nohy a porodila dieťa??
Máš 24 rokov a holý zadok, ktorý sušíš v prašivom dome, v ktorom ani ten hajzel do ktorého serieš nie je tvoj. Tak si láskavo tu hubu neobtieraj o ľudí, ktorí majú učňovku alebo SOŠ.
Lebo ten človek, ktorý má učňovku už v tvojom veku dávno nebol závislý na cudzích ľuďoch ako ty.
Môj manžel má posranú učňovku ako ty píšeš a v tvojom veku t.j. 24 rokov už mal svoju nehnuteľnosť, autá, nábytok, ktorý mu nemusela kupovať jeho mama. A v 34 ako má tvoj skvelý priateľ ani nebudem písať kde je. S posranou učňovkou.
Takže kurva čo si ty dosiahla??????? Šetríš 10 eur zo štátneho príspevku, na ktorý sa ti skladá xy ľudí s učňovkou????
Takú facku by som ti dala, že by si sa otočila 3x a možno by si pochopila. Ty slečna titulovaná.

mysga
17. máj 2016

@bebe91 prečo by ti mala svokra niečo kupovať? podla akych tradicii ideš? To ste nejakí moslimovia, že ťa svokrovci mali vyplatiť kravami a kozami a ťavami a zlatom?

ejka82
17. máj 2016

@sasa1310 nieže by som nesúhlasila, ale dá sa aj slušne. Aj slovník vypovedá o inteligencii človeka..

suve99
17. máj 2016

@mysga - no, neviem... 😀 😀 😀 😀 😀

mysga
17. máj 2016

@pehavcek ja som ostala nepochopena už 30x, keď tomuto dievčatu napišem argumenty, normalne realne argumenty, tak nereaguje. Ona zareaguje na 1/3 vety, ktorú uzná za vhodné. Čiže nie som ani nejaký psychológ a môžem vyhlásiť, že čítanie s porozumením slečna nezvláda.

Argumentáciu nezvláda tiež, jednoducho ju ignoruje. Reaguje na čo chce, vidí čo chce, výhovoriek má plnú riť, stále nezareagovala ani raz na to, prečo chce niečo od svojej svokry keď má 40 ročného chlapa! To od babky starej niečo žiada? Mňa švihne. Ja som mojej mame včera volala s prosbou, že na narodeniny nech mi dá peniaze, lebo si chceme kúpiť stôl a stoličky a aj to mi bolo blbé, že si to nevieme zaobstarať sami.

tomiholjubavi
17. máj 2016

@fuska veru nevylezie nič...usudila som, že tuto temu ani vobec nema zmysel komentovat... 😅

fuska
17. máj 2016

@tomiholjubavi Ale to snad nie. Ja tu cakam len na tvoj vtipny komentar. 😀 No nic, idem varit. 😀 😀

tomiholjubavi
17. máj 2016

@fuska my dnes mame filety z tuniaka 🙂 a ty čo dobreho chystas? 🙂

fuska
17. máj 2016

@tomiholjubavi Spagety s orechami. 😀 Bez polievky. Nejako mi zacali na polievky nosiky ohrnat. 🙂

bebe91
autor
17. máj 2016

@mysga asi nemam cas odpisat na vsetko ja nesedim cely den na riti aby som odpisovala, ja si nevylihujem rit cely den za pc alebo mobilom a tu je dokaz ze niektory preco maju take velke usta, tipujem ze sa nasackovali k nejakemu prachacovi a nevedia co je hladat pracu a zit so svokrou..takto uz chapem vam damy...

suem
17. máj 2016

@sasa1310 kontroluj sa osoba, lebo ta nevzdelanost z tvojho slovnika az krici. Milujem taketo vykrikovanie, ze ja od 18 makam a vy ste do 25 studovali z "mojich dani". Az na to, ze ja za rok odvediem statu tolko, co clovek s nizkou mzdou za 5 rokov. Tak sa ukludni a pis ako sa na stranku pre ženy patri. 😠

tomiholjubavi
17. máj 2016

@fuska ale aby som ta nesklamala, napisem ti pikošku 😀 včera sa nam svokor vyhrazal, ze ak neprestaneme byt taki marnotratni, odstahuje sa k frajerke 😀 (od hrozy by sme najradsej okamžite začali šetrit, len aby ostal 😀 😀 😀 )
a orechove spagety lubim..mnaaam..a este viac makove 🙂 dobry vyber.

sense
17. máj 2016

@sasa1310 veru tak chvalabohu ze sikovnost a inteligencia sa nemeria podla poctu vysokych skol....

tamisi
17. máj 2016

@tomiholjubavi ja som začala robiť banánovú strechu... tu je ticho... nevestičke roka už asi zabral xanax... 😉

fuska
17. máj 2016

@tomiholjubavi 😀 😀 😀 Dakujem, nesklamala si. 🙂 Pekny den.

mysga
17. máj 2016

@bebe91 Ak tým myslíš mňa, že som nasáčkovana u pracháča, tak ti prajem všeličo, ty šteňa vyšinuté. :D

Môj pracháč mal hovno, keď sme spolu začali, žili sme v prenájme v garzonke a ja som chodila na vysokú popri tom do roboty a môj chlap robil vo fabrike za 500 eur. Keďže sme šikovní a životaschopní tak sme sa za 3 roky spolužitia aj niekam dostali, ty parazit.

suem
17. máj 2016

@bebe91 žiaľ ak sa ti u svokry nepači, musite /musiš sa odstahovat ty/vy. Je to jej dom, moze si tam robit co chce. Hladajte maly podnajom, casom ked dostudujes a budes aj ty zarabat kupite na hypo byt. Tym, ze na svokru kydas zhadzujes len sama seba.

ejka82
17. máj 2016

@mysga zbytočne jej to budeš vysvetľovať. Je to frustrovaná žaba, ktorá všetko dostala k riti a zarazu jej niekto povedal nie. Ona nechápe, že je načase postarať sa sama o seba, ona nechápe, že namiesto toho, aby bola svokre vďačná, že môže u nej bývať zadarmo a dokonca, ak som správne pochopila, jej aj dieťa postráži. Nie, ona namiesto toho len otŕča papuľu a sťažuje sa na to, aký má ťažký život. Nevadí, že jej chlap v 40tke ešte nemá vlastné bývanie, na vine sú všetci naokolo...

suem
17. máj 2016

@mysga Kraaasne, jedna lepsia ako druha. Mali by ste sa hanbit vsetky, este si aj zle priat. Zasa som raz narazila na "inteligentne" diskutujuce.

mysga
17. máj 2016

@suem Ja som tomuto dievčaťu vysvetlovala pekne. Pozri si moje prvé príspevky, stále mala nejaké "ale" a nakoniec mi napíše, že som si nabalila pracháča? Ty by si sa nenahnevala? Lebo mňa toto naštve do vývrtky.

mysga
17. máj 2016

@suem a aby to nevyzeralo, že jej prajem smrť, alebo aký fras - prajem jej, nech dobre padne na ústa s celou tou svojou príživníckou povahou.

suem
17. máj 2016

@mysga Nie necitala, ale ak je to mlada žaba ako pises, tak sa nad nu povznes. Život kazdeho naučí 😉
Ked si seba predstavim, ze by som na univerzite mala dieta a musela ziť so svokrou ... moja ctižiadosť by dostala riadne na frak a co by som bola schopna popisat radsej ani nemyslim. Verim jej ze je flustrovana, s ditatom, bez ukoncenej VS, bez prijmu, kdesi na dedine. Vieš ako sa hovorí - zufale ženy robia zufale veci ☹

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mysga
17. máj 2016

@suem Ja viem, mrzí ma, keď sa neovládnem, ja nie som taký človek, ale som sama na seba hrdá, že ja a môj partner sa snažíme a prináša to ovocie a jednoducho ma to veľmi urazilo.

tomiholjubavi
17. máj 2016

@tamisi ak je tato svokra na xanax, tak moj svokor je rovno na morfium 😀 ...ale tak, kazdemu najtazsie padne to, čo ma doma sam 🙂

tamisi
17. máj 2016

...ja sa vyjadrím poslednýkrát... vôbec jej nezávidím jej situáciu bývanie so svokrovcami... či dobrými, či zlými... len TEN JEJ POSTOJ k všetkému a k Vám tu všetkým......
najprv sa o seba troška postarám a potom začnem osočovať... a ak by aj tá,,MRCHA,, čo škrečkuje- je lakomá bo musí hladné krky živiť... kúpila i ten byt...nie novostavbu...bude tu na pretrase za ten hnusný starý byt? starý obklad, či kuchynskú linku... a o tom to tu všetko je..... odkaz pre autorku...zastav sa nadýchni sa hlavu hore... a neubližuj sebe.... svojim... aaaa nerob si nepriateľov tam kde nie sú.... život iba začínaš... i vlastnej dcérke štartovať...

moni244
17. máj 2016

@suem ale ona to dieta PLANOVALA 1,5 roka, jej priatel, v 32 rokoch bez prace, lebo mamicka mu pracu nenasla, studuje externe socialnu pracu, ktoru jej dotuje starka, nepracovala, ma 24, jedine, co caka, ze jej "svokra" kupi byt, lebo tak to ma byt a takato sa tu ide obuvat do ludi s ucnovkou? Cista dedinska ...... co si mysli, ze ked studuje VS, tak sa kazdy z nej posklada

tamisi
17. máj 2016

@tomiholjubavi tak veru...každá má to svoje... no tu máme priestor keď sme šťastné, či zúfalé... ale ona nechcela počuť nič iné ... iba poľutovať...no ale o tom nie je diskusia...

bebe91
autor
17. máj 2016

@moni244 nestudujem socialnu pracu vidno ze sa do odborov nevyznate a necakam aby mi svokra kupila byt takze ste ani toto nepovhopili chcem len aby starsie generacie povedali aky maju nazor na byvanie ako to riesili a pod. Uz to viac pochopitelnejsie neviem napisat.