icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

fuska
17. máj 2016

@zuzkaanicka VUTBR? 😀

sissik
17. máj 2016

@bebe91 dievča, som od Lučenca ale prisaham že netuším o akých tradíciách točíš. A že by tam niekde bola tradícia mať decko pred svadbou a bývať u rodičov priateľa vôbec netuším. Tak prestaň trepat blbosti, odloz uterák tam, kam podľa hnusnej svokry patrí a prisposob sa. Ak to nedokážeš, tak sa zbal aby si neskončila na niečom silnejsom ako xanaxe. Akože naivita niektorých žien je neskutočná

zuzana76
17. máj 2016

@edita56 hm a to uz Vysoka skola ekonomie a manazmentu klesla takto, ze ponuka rozne studijne programy, na ktore sa dostane hocikto?

sense
17. máj 2016

@bebe91 nemyslim si ze si lenoch ze mas narok nanrodicak na ten ma narok zial kazda zena kt porodi dieta....ale stazujes sa aky mas na hovno zivot ale este si preto aby si ho jala lepsi nuc neurobila len sa stazujes aky je tento svet k tebe zly

tomiholjubavi
17. máj 2016

ženy, ženy 😀 človek si na par hodin odbehne pohrabat zahradu a ked sa vratim, dalsie 4 strany popísane 😀

@bebe91 ak chces naozaj situaciu vyriesit - bud sa odstahuj, alebo si zvykni. nehladaj dovod preco sa to neda, ale sposob, ako sa to da...
a na tvojom mieste by som si bud odstranila profilovku, alebo dala vymazat tuto temu, lebo z toho možeš mat veliky pruser. toto je verejna stranka a nikdy nevies, kto čo číta. preto by sem nemala pisat nic,co nechces, aby sa dopočuli ludia, o ktorych hovoríš. Lebo je realna šanca, že sa to dozvedia.

sense
17. máj 2016

A pritom za to aky ho mas mozes len a len ty sama

lubkavargova1
17. máj 2016

@sissik tam mate tradiciu ze nevesta pride s vybavou a zenichova strana zabezpeci bejvak....jak ze mlada o tom vie a ty nic??? A ja blba tez zijem na vychode a hladam chlopa tu...asi rozhodim siete viac 🙂

bebe91
autor
17. máj 2016

@pribinak a ty si myslis ze dom zlatokopka? Co si ty vlastne zena ci muz z tvojho niku neviem ale keby som bola zlatokopka neriesila by som toto nemyslis? Si na vedlajsej kolaji a ty by si mal dospiet aby si pochopil pochopila iste veci a ak mas nudnu pracu za velke prachy tak preposli im aj tvoju hodinami odsedenu rit s ktorou uz nevies co robit od nudy

edita56
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
17. máj 2016

@edita56 ja som myslela, ze je to filialka Ekonimickej univerzity v BA, ale aj tak, dnes ma diplom naozaj kde kto, aj ten kto nechce, hadam este aj proti svojej voli

pribinak
17. máj 2016

@bebe91 kde a v ktorom prispevku ti pisem, ze si zlatokopka? dakujem zaodpoved

Ku zvysku tvojho prispevku, ano, makam za slusne prachy, to je fakt, ale ja som nieco pre to aj urobila, urob aj ty a mozes tiez makat za slusne prachy

lubkavargova1
17. máj 2016

A co ze robi tvoj drahy priatel? Aku ma pracu? Nech konkretizuje draha pani autorka.

fuska
17. máj 2016

@lubkavargova1 Mne sa zda, ze teraz robi v nejakom zavode pracu, ktora je pod uroven jeho vzdelania. Mari sa mi, ze take nieco na zaciatku pisala.

sissik
17. máj 2016

@lubkavargova1 ale nevesta 😉 nie priateľka. A to je aj inde taká tradícia. Myslim, že toto je ale prežité keďže žijeme v 3.tisícročí. Takže bud sa prisposobim alebo idem po svojom. Ak chcem niečo ovplyvniť, tak normálnou diskusiou a nie ohovaranim. Ak sa k tomu svokra dostane, bude to iná mela 😀

edita56
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
17. máj 2016

@edita56 ved viem, preto som to napisala

bratislavcankanm
17. máj 2016

@zuzkaanicka tiez mi nejde do hlavy ta financna matematika... mam vela takych znamych (v podstate su to spoluziaci, ale ja som to s nimi studovala len ako vedlajsi odbor, na magisterske studium som si nakoniec vybrala nieco ine)... ti moji znami financni matematici ziju vselikde, v BA su tusim len traja, aj v zahranici, ale aj na Orave, dalej v okresoch LM, KN... vselikde na SK nasli pracu

prasiatko30
17. máj 2016

🙄kebyze sa aplikuje jedno zname sk prislovie tak jedna by uz choidla ako kvitnuci orgovan🙄

lubkavargova1
17. máj 2016

Jaaaaj cize je normalny robos...tak potom vsetko zapadlo ako ma.

tomiholjubavi
17. máj 2016

@sissik svokra sa k tomu velmi lahko moze dostat...lucenec je male mesto..a celkovo je slovensko mala krajina. stačí jeden ochotník, ktorý si diskusiu skopíruje a dá svokre prečítat. Svokra sa dozvie, že ma prašivý dom plus všetko to okolo toho a zakladatelka sa viac nebude musiet vyhrazat, ze odide, uz nebude mat inu možnost...tiež neverím, že partner by sa potešil informáciam, ktoré by sa o svojej rodine a domove dočítal v tejto diskusii.
Zakladatelka velmi riskuje, že sa to k dostane do nesprávnych uší a velmi to nasere svokru aj chlapa. Ak by sa nahodou pre niečo rozišli, takto skopírovaný text a informácie (o xanaxe napr.) by sa dali použiť aj na súde o určenie malej do opatrovania. lebo šak si zober, byvat nema kde, zabezpečenie nema, plus pikošky, čo sú tu popísane... 😅

fuska
17. máj 2016

@tomiholjubavi Ja to uz mam skopirovane. Ale pre vlastne potesenie a zabavu, ak budem mat blby den. 😀 Ale mozno uz nejaky sused fachci a robi ctrl+c a ctrl+v. 😀 😀

pribinak
17. máj 2016

@tomiholjubavi ja som jej to tiez pisala, nech da prec svoju fotku aj fotku malej a odpisala mi, ze nevadi, ze by sa to svokra dozvedela, aspon by vedela co si o nej mysli - nieco v takom zmysle.
a tak jej pisem, ze aby tu nemala novu temu, ze partner mi dal pred jeho mamou facku.

jedine, co ju ciastocne ospravedlnuje je fakt, ze je mladucka, lebo neviem-neviem co by dievca robilo, keby jej svokra povedala, zbal sa a tahaj prec. kam by sla aj s malickou? jej to akosi nedopina

pribinak
17. máj 2016

@fuska mi uz tuto diskusiu citame v robote cela parta, dnes mame dlhy den, o zabavu je postarane

pribinak
17. máj 2016

@silviaa kolega ti posiela pozdrav, presne toto iste povedal (volebne pravo)

m.i.r.i
17. máj 2016

baby, citam po par stranach a od vcera mam o zabavu postarane...🙂

Priatel do 31 panic ...nezamestnany..tak to zacalo..potom uz ze aku ma super VS - super odbor -- ved on je vlastne studovany a sikovny...teraz k tomu vyborna AJ, ved pracoval aj v Irsku...--- zaujimave, ze ked v tom Irsku pracoval tak si nic nenasetril??? Ale teraz s takou kvalifikaciou si nemoze najst pracu a vlastne nie ze nemoze -- NIK mu nenajde -- lebo tradicia v rodine hovori asi, ze pracu maju najst pribuzni...

Inak my tiez nemame do Lucenca daleko a manzel tam ma istu cast rodiny..a s takymi tradiciami som sa nikdy nestretla 🙂 Napriklad chalan niekde v tvojom veku aj s priatelkou makaju vo Svajciarsku, vzdelavaju sa, ucia jazyk, odkladaju peniazky, v lete davaju na opravu domu pre rodicov...idu si kupit byt ako investiciu uz po par rokoch...a aj ked su spolu uz 6 rokov tak kdeze deti...mlady rozmysla otvorit si nieco vlastne ked sa vratia zo Svajcu, opravit a prestavat dom, rodicom pristavat novu pristabu, zabezpecit sa a potom riesit deti..a neviem kde je ta lucenecka tradicia.....asi si zabudla ze pises na forum, kde su mamicky zo vsetkych kutov a isteze aj z Lucenca, takze takymito tradiciami asi nikoho nepresvedcis..ale ved urobim si tradiciu tak ako mi vyhovuje...a ked je este takato, ze ja nic nemusim a vsetko mi davaju, tak super..som len zvedava ako tu tradiciu budes dodrziavat ty ...pri takomto pristupe a schopnostiach mas co robit zacat setrit aby si dcera raz kupila aspon vilu, zaplatila skolu, nasla pracu...ked to neviete vy dvaja mladi teraz u seba, nikdy to neposkytnete detom...

mimcurik
17. máj 2016

@tomiholjubavi ani by som sa necudovala keby tej svokre nejaky ,,ochotnik" ukazal tuto diskusiu ....
ale inak sa mi nechce verit ze moze byt niekto tak hlupy a aj po xy upozorneniach nechavat fotku svoju aj malej .....
uz od urcitej strany diskusie mam pocit ,že táto osoba nie je tou osobou ako na fotke a fotku len odniekial stiahla a taktiez foto malej (teda ze je to FAKE) a vydava sa zaosobou ktorou nie je opat len nejake decko alebo niekto kto sa nudi ,alebo je to nejaka psychicky chora osobnost ,ktorá ani sama nevie čo píše .... no mozno len ja som tak naivna ,že neverím že takto ,,hlúpa " osoba ozaj existuje ....

tomiholjubavi
17. máj 2016

@fuska alebo printscreen a ma to aj s fotečkou 😀
@pribinak nepisala, ze ma 24? tak to neni az taka mladučka, ved je skoro moja rovesnička. ako mne je to jedno, nech si pise co chce, ja jej svokru nepoznam, ani nikoho z tej časti SK..a možno som aj trochu paranoidna, ale myslim si, že toto je priam zahravanie si s ohnom. lebo aj tej bosorke svokre moze dojst trpezlivost a povie jej, nech sa prace kade-lahsie. a ak si tata začne narokovat na dieta, to bude mat ešte veselo a ozajstne problemy...poznam taky jeden par z okolia, sa natahuju o chuda chlapca celu večnost...udavaju sa, vytahuju najhoršie špinavosti...takto pisany text by bol pre oboch uplna chutovecka a nevahali by to vyuzit ani sekundu.

pribinak
17. máj 2016

@mimcurik tiez nad tym rozmyslam, ci toto nie je len nejaky nudiaci sa pubertak. ved to by jej asi svokra nedovolila tolko sediet za pc a o dieta sa kedy stara?

fuska
17. máj 2016

@bratislavcankanm Tie boli vraj pre ciganov, ktori si znicili byvanie. A ako uz bolo pisane, ona do podnajmu nepojde, lebo v podnajme ziju iba cigani. 😀