icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

zuzkaanicka
17. máj 2016

@mimcurik ma ... a tym to konci 😝

zita19
17. máj 2016

@timea7 aj Prdy zamkli. Tiez sme plakali ako male deti ked im zoberu lizatko

timea7
17. máj 2016

@zita19 ale chlpatú hruď vymazali.....

mimcurik
17. máj 2016

@zuzkaanicka uz aj ja som zdegenerovana z toho .... som si cca 5 chyb nasla vo svojom prispevku :D

tomiholjubavi
17. máj 2016

@fra slovensko je na prvom mieste iba preto, ze je to mapa len EU, keby tam zahrnuli aj ex-jugoslaviu,tak by sme neobsadili taku nelichotivu priečku. tu ziju ludia s rodicmi, az kym rodicia nepomru..ale potom zas nemaju dom pre seba, lebo uz na prvom poschodi byvaju ich deti 😀 🙄 ☹ (neviem ani akeho smajlika dat k takej tragikomedii)

zita19
17. máj 2016

@natali277 nedam, to radsej ich splachnem do hajzla, ak by som nejake zvysne mala. Zopakujem, takym exotom je aj radit skoda, nie to este pomahat.

evittam
17. máj 2016

@bebe91 A u teba - ako som stihla dočítať - je niekto kto má "len učňovku" - tak má "posratú učňovku"?!!!! Moja, tak ti niečo vysvetlím-dúfam, že pochopíš - môj chlap má podľa teba "len tú posratú učňovku" a má inteligenciu väčšiu ako ty s tvojim chlapom dohromady a ešte plus a zarobí také peniaze za mesiac, ktoré ty možno veľmi dlho a ak niekedy uvidíš za pol roka....-to len k tomu mať "len posratú učňovku"......To, že má dnes každý "flákač" VŠ lebo to chceli rodičia je irelevantné (slovenský slovník cudzích slov) - česť výnimkám.

romanovic
17. máj 2016

@bebe91 nejak takto si predstavujem ficovolica mladsej generacie...

bluka2
17. máj 2016

@fra To snad ani nie je mozne! Viac ako 50%? Ja nepoznam nikoho v tom veku, zijuceho s rodicmi, Ak by som sa zamyslala hodinu, mozno by som nasla, ale za 5 min. mi nikto nenapadol.

tomiholjubavi
17. máj 2016

a teraz si idem dočitat, čo ste za tri hodiny popisali 😀

zita19
17. máj 2016

@mimcurik VS, na ktoru robia nabor. To uz je len vyhra 😝 Aj tu este nema skoncenu.

zuzkaanicka
17. máj 2016

@tomiholjubavi ocuvaj, uz pises scenar? 😅

tomiholjubavi
17. máj 2016

@zita19 tie prdy bola dobra tema..spominam nostalgicky 😀 prva, do ktorej som sa na koniku kedy zapojila 😀

tomiholjubavi
17. máj 2016

@zuzkaanicka nie, ale prišli susedy na navstevu a jedna mala štavnate pikošky o svojom ex-manželovi, tak som počuvala ako svina v raží 😀...a ked som prišla, tu už naplnate 35tu stranu 😀

lienka_snehulienka
17. máj 2016

@bebe91 Myslím, že viaceré sme ti prispeli až-až. Za to, že sa to tu teraz totálne zvrtlo a väčšina žien sa tu už len baví, si môžeš sama. Veď ty si vlastne ani nechcela radu. Na prvých dvadsiatich stranách si tých rád dostala kopec. Akurát, že sa ti ani jedna nepáčila, pretože každá z nich bola trefou do živého a musela by si si priznať, že chyba nie je iba v svokre, ale aj v tebe. Alebo si čakala, že ti tu niekto povie, že takúto situáciu tiež zažil a vyriešil ju tým, že svokre pohrozil, že keď sa nezmení, tak už nikdy neuvidí svoju vnučku? Citové vydieranie je megasuper riešenie, tým si ten rešpekt a úctu iste získaš, najmä keď vôbec nie si v pozícii, v ktorej si môžeš dovoliť vyskakovať...

Skús nám prosím ťa ešte raz zhrnúť, čo vlastne chceš, lebo ja sa v tom už strácam. Založila si diskusiu s prosbou o radu. Dostala si dvadsať strán rád (potom niekde to už začal byť úlet) rôzneho druhu. Návrhy na to, aby ste sa osamostatnili, aj rady, aby si stiahla chvost a naučila sa pokore. Nič z toho nebolo podľa tvojho gusta. Tak nám skús prosím teda povedať, o čom teda táto diskusia mala byť.

zuzkaanicka
17. máj 2016

@tomiholjubavi tak zacni pisat, to bude trhak o akom v Novohrade este nepoculi 😅

ervenka
17. máj 2016

@fra lenze toto je velmi skreslene. Kolko deti zije v zahranici, ale maju trvaly pobyt na SVK, velmi casto na rodicovskej adrese.

mojkamojka
17. máj 2016

@bebe91 "halooooo? vie vôbec niekto o čom je táto diskusia?? vie niekto niečo normalne prispieť?" Ano, ja viem o com je a myslim, ze nie som jedina. Je o nekonecnej hluposti, vychcanosti a ziadnej davke sebareflexie....

ervenka
17. máj 2016

@tomiholjubavi priznaj sa,ze ty si Maxim E. Matkin. A nezatajuj, lebo cim viac budes, tym viac to bude zretelne... 😉

yanni
17. máj 2016

@evittam presne, mas svätu pravdu. Co sa tu pisalo? Co studuje? Socialnu pracu? 😀 😀 😀 😀 😕 😕 😕 😕 😠 😠 😠 😠 Ved to je zname, to studuju vsetci ti, co sa nikde inde nedostali. len aby bola VS.
mam dve kamosky z gympla. Jedna ledva zmaturovala, hlavna vec VS. Druha prepadla v tretom rocniku, v ete cez prazdniny musela robit opravne a ich urobit ak chcela s nami maturovat. No spravila ale s odretymi usami. Ale teraz hlavna vec ma VS. A hadajte co obe vystudovali. Noooooo....kto vie. Telefonny joker alebo 50:50? 😀
No a co tie de dnes robia. Jedna, ta co prepadla, nejaku "pisacku" (alebo varicku kavy) v nejakom kancli (aj to jej musela mama tlacenku vybavit) a druha, ta co ledva zmaturovala, je predavacka a predava pancusky. No nic v zlom, aspon zarabaju vlastne prachy ale vystatovat sa takymto odborom a hlavne, ked v nom clovek nerobi. No ja neviem.

sasa1310
17. máj 2016

@ervenka keby len v zahraničí. Stačí pozrieť do BA, koľko ich tu je s trvalým pobytom mimo BA u rodičov

tomiholjubavi
17. máj 2016

@ervenka ale nie len to 🙂 napr. všetci ti co byvaju v podnajme maju tiez trvale bydlisko u rodicov...napr. ja mam stale na slovensku adresu u našich a realne tam nebyvam od 19tich 🙂 @fra

tomiholjubavi
17. máj 2016

@ervenka nielenže nie som, ale k mojej hanbe som neprečitala ešte ani jednu jej knihu 😕 ale nick ma suprovsky 🙂

evittam
17. máj 2016

@yanni No veď presne tak a to sa tu niekto kto nie je schopný postarať sa o svoju rodinu a ešte aj chlap, ktorý ma 34 rokov a že vraj VŠ vzdelanie a je strašne inteligentný bude vyvyšovať nad niekoho kto má akože "len učňovku" - no taký je svet - kedysi bola maturita "veľké plus" a dnes "klobáskový inžinieri". Ale našťastie takýchto ľudí nemám vo svojej blízkosti a naši priatelia sú o niečom inom...... 🙂 A keď "nedajbože" poradíš ako sa jej nepáči tak si ešte za debila lebo nemáš VŠ......😀
Ale že sa dobre bavím.....😀

zita19
17. máj 2016

@zuzkaanicka @tomiholjubavi myslim, ze po vsetkych tych "literarnych" veldielach co MK vyprodukoval, toto by som aj zasluzilo vydania na papieri, pripadne sfilmovanie. Len obavam sa, ze epilog by sa musel vymysliet. Lebo to ako skonci tento zivotny pribeh je vsetkym jasne. Dve hnidy budu nadalej hliviet a cakat, kto sa o nich postara. Takto sa oskarove filmy nekoncia 😝 Jedine, ze by pod zaverecnymi titulkami bol detailny zaber na dvoch opustenych starych zufalcov sediacich pred prasivym domom, ktori sa dvojhlasne stazuju, ze sa o nich rodicia nestaraju a na drzovku pomreli...

fra
17. máj 2016

Hm, tak potom to nie je s naším Slovenskom až také zlé 🙂

bellahc
17. máj 2016

@marcelatje Lisku zboznujem. Ten jeho prejav...
Tak nestravitelny az je na zozratie. Mam ho este aj v navigacii ako komentatora. 😀 Totalne nemozny a zrovna to je na nom mnamiiiii!

evittam
17. máj 2016

@zita19 No tak toto si ani lepšie uzavrieť nemohla....... 😉 😀

yanni
17. máj 2016

Baby ano, tak tak. Ja som uz davno bola v zahranici, dokonca vydata, aj matka som uz bola, ked som zrusila trvaly pobyt na SK u rodicov.
A naj fresh priklad, mam "maleho" brata (30 rokov) ten je tiez uz dlhoooo v DE, uz aj vystudoval, aj sa zivi sam, aj ma vlastny byt a trvaly pobyt na SK u nasich zrusil DNES 😀 Ma dovolenku tak sa po troch rokoch ukazal na SK a dnes na skype mi oznamil tuto novinu 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yanni
17. máj 2016

@evittam aj ja sa bavim. Chlop sa uz na druhy bok obratil. Este budem mat tichu domacnost. 😕 😀