icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

suem
17. máj 2016

@zita19 😀 😀 😀

tomiholjubavi
17. máj 2016

@ervenka sleda neponuknes? 🙂 nech aj baby maju zazitok 🙂

sense
17. máj 2016

@cawes veru ked uz aj u nas zacina byt problem s ludmi ...apropo novinsku odhladom persoenliche Durchsage si uz pocula, tak taky bojkot uz davno nebol...apropo groteska ako aj tato tema

kvetinka0099
17. máj 2016

@bebe91 skus si ju nevsimat, nech si hovori co chce, priatel nech si najde pracu a zoberete si uver, my sme tiez nechcely ist do podnajmu pretoze niekomu platif 500€ za podnajom a nikdy to nebude tvoje a este ktomu hoci kedy ta mozu virazit, my sme si nieco nasetrily stoho zme zacaly stavat dom a na dokonceni si zobereme maly uver, ale viem ze to bude nase .

sense
17. máj 2016

@marcelatje tak ano najlepsi adept.....idem ja radsej spat uz.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zita19
17. máj 2016

@suem pojde vytrieskat ucitelku, ked v slove vižily opravi jej dietku 2 hrubky 😝 Ale dalo sa napisat aj vižyly takze, nieco malo sa na nu v skola pochytilo. Alebo nahoda? 😕

ervenka
17. máj 2016

@tomiholjubavi zavinace by nestacili? mam v sladko-kyslom naleve. Alebo upeciem lekkerbek? To vam dufam ponukli.

somavi
17. máj 2016

@bebe91 ja tá uplne chápem! Ti, že bývaš u svokry neznamená , že jej patríš . A už vôbec nie tvoje dieťa . Ty si jeho matka a mala by si s tým riadne oboznámiť aj svokru. Ak chceš dávať malej toľko a toľko mi, nech to akceptuje a dáva jej toľko mlieka a pod, ty si mama. Nenechaj sa buzerovat . Prenajmite si nejaký maly bytík a bude... Ak môžete .

kvetinka0099
17. máj 2016

@suem ano su zle , pretoze sama davas priklady svojim detom ako sa maju spravat ze? Vysmievat druhe deti potom ze odkial to tie deti maju .velmi dobry vzor jak male decko.

tomiholjubavi
17. máj 2016

@ervenka neponukli..iba zmutovane banany 😀 ale viem, ze slovo lekker znamena mňamkovy ..takze to isto bude čosika dobrého 🙂

suem
17. máj 2016

@kvetinka0099 😀 😀 😀 ty budes brana na milost aj ked nemas VS 😀 Budu z vas velke kamosky a budete si drukovat 😉

ervenka
17. máj 2016

@tomiholjubavi taketo nieco- vyprazana rybka s prilohou, hranolky povinne, zelenina podla chuti

lubkavargova1
17. máj 2016

@ervenka kriste pane...to jak on tam je to maslo....no bleeee...ale mozno je to fajne...ja osm ten typ, ze zjem, ale nesmiem vediet co jem...az neskor...potom mi je to uz suma-fuk co to bolo...jooooo a nesmie to namna zmurkat z taniera!

tomiholjubavi
17. máj 2016

dievčence, našla som hudbu k uvodnej scéne filmu (k tej, kde vo víchrici stojí mrcha pred spráchnivelym domom a očakava nič netušiacu kvazi nevestu):

https://www.youtube.com/watch?v=-W1JKLWqocI
zita19
17. máj 2016

@suem myslim, ze su na jednej taktovacej frekvencii. Tam bude taky sulad, ze sa svokruse nebudu stacit cudovat, ked zacnu realizovat svoje ukladne plany ako s nimi vyjebabrat 😀 😀

suem
17. máj 2016

@tomiholjubavi 😀 😀 😀 😀

ervenka
17. máj 2016

@lubkavargova1 chobotnicka zmurk zmurk, alebo taky homar. mnaaan.

emily76
17. máj 2016

@somavi nemozu si nic prenajat, pretoze podla zakladatelky v podnajme byvaju iba cigani....presne jej slova..

zita19
17. máj 2016

@tomiholjubavi vyborna volba 😀 😀 😀

cawes
17. máj 2016

@sense pocula a co nesuhlas???

bellahc
17. máj 2016

@tomiholjubavi stacili mi prve 4 sekundy.. 😀

sense
17. máj 2016

@tomiholjubavi si zabila s tou uvodnou hudbou.

cawes
17. máj 2016

@sense a co sa ma menit na BaV?

tomiholjubavi
17. máj 2016

@bellahc až od 15tej sekundy je to dobré 😀

kvetinka0099
17. máj 2016

@suem dievcata vy sa musite velice nudit ked chcete do kazdej ripat, chodte robyt volaco uzitocnejsie, chcela by som vidiet vasu domacnost ked tu cely den vipisujete, to teda musi vypadat -kralovstvo spindirek 😀 😠

mysga
17. máj 2016
sense
17. máj 2016

@cawes kazdynsi robi z toho prdel a.nikto.to nerobi....kokega dnes vypilustil jednu uzastnu le "skoda ze zabudol stlacit oranzove tlacitko" myslim ze namiesto prestavky by sme skoncili na.koberci a u nas niekto pod ten mail vyvesal vystrizok uz neviem z kt. Reglementu ze verhalten codex o ochrane sukromia

bellahc
17. máj 2016

@emily76 aj tento zakladatelkin vyrok hovori len o jej povrchnosti a nadradenosti.
Pecene holuby odmalicka rovno do papule...
Ale tak jej treba, kto vysoko lieta, napokon si dobre nad.be hubu.

sense
17. máj 2016

@cawes neviem co sa ma.menit....nic som nepostrehla...

zita19
17. máj 2016

@kvetinka0099 dojdu argumenty, zacne sa nadavat. 😀 😀 😀 Prid na kontrolu. Kedykolvek. Mas moje oficialne pozvanie.