icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

mysga
18. máj 2016

@yanni ale takto na pohlad, aky sexoš ten šejk :D

bellahc
18. máj 2016

@mysga co si pipiiiii?!! Nebud naivnaaa! 😃
Sa ti smradi cierni teraz len zazimovali volakde v dierach, cochvila vylezu a to este len bude basavel, pockaj! Myslim, ze je to napisane v Sibyle, ze "zivi budu mrtvym zavidiet"...
Si kukni na youtube len niektoru zo Zameny manzeliek, kde je muz moslim- cisty otras. Zena je tam jak handra. Upratane, navarene, o deti a muza postarane to pochopim, ale aby si zena nemohla dovolit synov zapajat do domacich prac, lebo ON TO NEDOVOLI, no to ma podrz!
Ale na to musi mat zena zrejme prisposobeny zaludok.
Kks ja by som skakala z koze tri razy denne. 😡😡😡

yanni
18. máj 2016

@mysga viel kam je najlepsie zdrhnut? Do ich krajin. Oni su doma uplne ini ako v Europe. V EU robia bordel, len natrcaju ruky (cest vynimkam) a tu su ti ludia uplne normalni, ziju si vlastny zivot, v celku priatelski. Ale zase Daudis nepotrebuju zdrhat. Tu maju vsetko a zije sa im tu neuveritelne dobre. nenadarmo ej SA momentalne jedna z najbezpecnejsich krajin sveta. Tu ani len kriminalitu nemate. A vedia preco. Jednoducho si nedovolia. za kradez npr. je odtatie ruky. A na "bielych" si aj tak nik nedovoli. Su sice aj neprijemne furie Arabky, strasne nam zavidia a nech sa hada kto chce, je to nauzaj tak, ZAVIDIA, nasu bielu pokozku. Keby ste vedeli aky dlhy je regal s "bieliacimi" kremami. Dokonca aj v opalovacom kreme je bieliaca latka.
Ale inak, hlavne ked mate deti, su uplne ze super. Tu je rodina nadovsetko. Zial je to aj vidno. Deti su maly bohovia a to co si nedovoli uz moja 10 mesacna dcera (a to nehovorim o velkacoch), tu je na dennom poriadku v velkych arabskych deti.Ziadna vychova. Mozu a dovolia si vsetko. grrrr

mysga
18. máj 2016

@bellahc ma nestraš, ja som posero :D si budem nadavat, ze budem mat dieta do takeho sveta, najskor sme mali ujst do mexika :D ale ja mam plan, moj drahy sa musi ešte viac vyšvihnúť na nejakeho programatora a potom zoberieme uver a prcháme do južnej ameriky :D sakra, ked sa o tomto bavime, ja sa fakt bojim bojov a vojen,ved ja neznesiem ani polulicnu bitku a nechcem byt zocelena vojnou. Existuju iste anglicke kolonie, co su rozne ostrovy,kde clovek nepotrebuje ani viza :D hahaha som sialena.

mysga
18. máj 2016

Jezis sak musim ist do roboty. :D potom pisem

tomiholjubavi
18. máj 2016

@yanni teraz som si spomenula na vsetky tie naše solárkové krasavice a fanynky samoopalovacich kremov, čo až do oranžova sa vedia natriet 😀 nikto neni spokojny s tym, co ma 😀
dobré ránko inak 🙂

bellahc
18. máj 2016

@yanni ked citam tvoje pismenka, akoby som videla vsetkych tych Arabov, co od jari do jesene denne okupuju ulice a Aupark v Piestanoch. Pre nich je zrejme raj zit tu u nas uz len z fin. dovodov. Maju v rodine napr. jedneho, ktory fakt potrebuje ten kupelny pobyt u nas a trepe sa sem s nim cela Family. A ten bordel okolo nich! Decka si nikto nevsima, hlavne ze je pohoda. Najsamlubim, ked stojim za nimi v Tescu pri pokladni a maju 2 plne kosiky handier a topanok. Zabit sa idem vtedy.😕

bellahc
18. máj 2016

@mysga zlato, toto mna dostalo do depky este niekedy v r. 2008.
Som si nadavala, ze som priviedla dieta do takehoto sveta. Neboj nic, nikdy nie je tak zle, aby nebolo este horsie. 👍👍👍

moni244
18. máj 2016

@yanni inac, to je zaujimave, sice by som tak nemohla zit, ale su to zaujimave zvyku

yanni
18. máj 2016

@mysga nooo ci je sejk neviem, ale jeden z mala, co sa aj mne pozdaval. Inak ja nie som velmi na takychto tmavych 😕

natalym
18. máj 2016

41 strán?????????? Bože zase nič neurobím kým to prečítam.

natalym
18. máj 2016

@yanni Zaujímavé čítanie.

bikita
18. máj 2016

V Lc su nízke platy áno ale aj ceny nehnuteľnosti su výrazne nižšie a teda aj nájmy ... Známy tam býval v najme platili 100e za jednoizbový byt. A predstav si vôbec to neboli Rómovia 😀 ak dávate svokre 250e zato by ste tam určite našli bývanie
@bebe91

yanni
18. máj 2016

@bellahc to je normalne s tymi synmi. Moj brasko studoval v DE na jednej z Uni, ktora je zname, ze tam studuju bohati moslimovia. Jednoducho bohati oteckovia davaju synov vystudovat v zahranici. A to je jedna z najlepsich cisto Technickych Univerzit v Nemecku. A brasko na internate daval "kurzy" varenia takmer vsetkym moslimov. A tiez bordel vzdy nechapli po sebe v kuchyni, to braskovi sa tie rurockove vlasy este viac zbrckaveli 😀
Nie vazne, jedna taka prihoda.Brasko, ze ked to videl, nevedel, ci sa ma smiat alebo plakat. Chlapik si robil obed. Dotearz nezistil, so to malo byt za "menu". V hrnci voda a v nej podotykam neotvorena konzerva s rybickami 😀 😀 😀 😀 Viete, take tie sardinky atd.
Brasko na Araba pozera ako puk a Arab, ze co? Tak mu to brasko naserviroval. Nic vari, to je uz hotove.vytiahol tanier, otvoril konzervu, povyberal z rybiciek chrbticu, nakrajal cibuli pokvapkal citronom, odkrojil chlieb a strcil to chlapikovi (mal tak okolo 30 rokov!!!!!) pod nos. A ten si len prsty oblizoval. 😀 😀 😀
Ale u nicht to je jednoducho tak. Chlapi v kuchyni nemaju co robit.
Ale na druhej strane, takto sa robia connections. O pivco atd. zadara mal brasko postarane na cele studium. Akurat, ze zacali za nim chodit vsetci novi aby im ukazal ako co 😀 😀 😀 😀 😀
Jednemu musel este aj ukazat ako sa pouziva zachodova kefa. Oni tam normalne mali na kazdom zachode obrazkove instrukcie ale niektori ani len tie obrazky nepochopili. 😕

tomiholjubavi
18. máj 2016

@yanni mam podobnu z internatu. na vlastne oči som videla ženskú v rychlovarnej konvici varit parky a vifon...a to bola na svojej izbe ešte povazovana za kucharskeho guru 😀 niektore baby nevedeli nič, ale fakt, že nič pripravit...20 ročna vysokoskolacka si prvy krat v zivote sama natrierala chleba maslom a este sa rozculovala, ze jej to nejde. (lebo mala to tvrde maslo v kocke, ktore treba najskor trochu oteplit v izbe) som tiež čumela neveriacky...

yanni
18. máj 2016

@bellahc no to aj u nas v Mnichove. V lete ich je tam ako hadov. Tiez jeden ma neico, ide na kliniku ale dovedie si celu pereput. Moj muz ma niekedy nervy. Tak sme tu na mieste ale Arabi radi chodia do Europy. A ked nieco treba vyskusat dohodnut atd. (rozumej bussines), tak oni nieze by to urobili tu, kedze je tu cela "osadka" ale trepu sa oni a aeste aj nasi chlapi zase niekde do Nemecka alebo Francuzska. Mna uz z nicht ide niekedy porazit.
Inak co je zaujimave, ked su letni "klinikovi" turisti v DE tak muzi su fakt ze uplne mili a zenske furie. Myslia si ze ked maju prachy, tak su nieco viac.

mysga
18. máj 2016

@tomiholjubavi ja som biela ako stena a vždy som s tým bola zmierená a nepokúšam sa to zmeniť. Nemám rada slnko, keď cítim, ako sa do mňa tie lúče opierajú a spekajú mi kožu kdesi pri vode, brrrr, zimomriavky, hneď vidím tie moje znamienka rakovinové :D a makeup sa mi niekedy aj najbledší zdá moc tmavý :D :D Predpokladám, že by ma tam tie ženy závisťou prebodli, ak je to tak.

@yanni ale takí sú aj slovenskí chlapi :D kedysi tu tiež úradovali tradičné postupy (okrem toho, že rodičia kupujú bývanie deťom v kraji našej zakladatelky témy :D:D:D) že chlap nemá čo robiť v kuchyni a veľmi veľa žien sa toho doteraz drží. A potom si chlap ani ohriať jedlo nevie, kým je žena v pôrodnici a objednáva si každý deň pizzu. :D

mysga
18. máj 2016

@yanni mysím si, že tí muži sú milí, lebo chcú obšuknúť biele mäsko a ženy fúrie, lebo to vedia :D:D:D

m.i.r.i
18. máj 2016

@yanni ono zas musime uznat ze ani Nemci sa nespravaju doma ako vonku 🙂 Najma ti uzasni dovolenkujuci kade tade po Spanielsku, Mallorke..aj Chorvatsku...my sme na take dovolenky vela nechodili, ale co som pocula z rozpravania rodicov a znamych a tiez od domacich tak najviac neznasaju dovolenkujucich Nemcov a na krk im dychaju Anglicania.....Doma poriadok, vsade cisto, vsetko nacas, vsetko perfektne, ved vieme aki su Nemci, aj ja som v Nemecku nejake tie rocky zila...a vonku ako odtrhnuti z retaze...bordel, hluk, arogancia...akoby museli vypustat paru ked ziju v tom uzasnom poriadku.....Je to mozno do istej miery take ludske...Nejdem nikoho kritizovat, ja mam nemcov celkom rada, nikdy sa mi od nich nedostalo ziadnej krivdy, teraz mam aj sefa Nemca a aj ked ma vsetky typicke nemecke maniere, tak je super...to len na margo toho, ze sa spravaju aj ti arabi inak doma ako vo svete
Tiez ako pises asi je pravda, ze ti co su spokojni ostavaju doma, nemusia utekat...maju sa dobre..a to je v bohatsich krajinach, kde je asi aj vyssia uroven vzdelania, zdravotnictva atd..ako nahle nieco niekde nefuguje, bordel sa dostava von a hlavne k nam ☹

kazdopadne, uz aj tato tema sa zvrtne na utecencov 🙂

yanni
18. máj 2016

A inak, aby sme ostali pri teme. Takyto zivot by si zasluzila zakladatelka temy. Tu ziju casto cele rodiny v jednom dome. Slovo ma vzdy ta najstarsia, cize svokra. By si ani nepipla, este aj na zachod by sa musela vypitat, a nie tak kydat ako kyda ona. Musela by dobre stiahnut chvost.
JA ju aj trosku chapem, nie je lahke zit s inou generaciuo pod jednou strechou a hlavne, ked ta strecha nie je moja. Ale ked nemam, alebo nechcem hldat ine moznosti, musim bud drzat hubu alebo si sadnut a hladat s opacnou stranou moznosti na dobre spoluzitie a uzatvarat kompromisy.

yanni
18. máj 2016

@tomiholjubavi ja som mala tiez v Mnichove na VS kamosku, ta varila zemiaky v supe bez vody. A dufam, ze sedis. Bola to Slovenka, Vychodniarka 😀 😀 😀 😀 😀 😀

tomiholjubavi
18. máj 2016

@mysga to aj svokor razi taku tradiciu...vraj kto to kedy videl, aby si chlap po sebe umyl šálku, ked je zena v dome..o vareni ani nehovoriac...no čistý level balkánsky stredovek 999 😠 😠 postupne si zvyká, už asi aj 5x riady umyl (za 4 roky 😀 )

tomiholjubavi
18. máj 2016

@yanni aj parky v kanvici bola slovenka, z trebišova 😀

tomiholjubavi
18. máj 2016

@m.i.r.i nemci v chorvatsku sú uplna delikateska...aj si upracu, chovaju sa ako ludia, ked ich človek napomenie, tak sa skrotia..zato s anglicanmi mam siahodlhe story, niektore by mi človek ani neuveril... 😀 ...nikto nevie narobit taky strasny mrdnik, ako oni...napr. v gauči (medzi sedadlom a operadlom)..napichane ostrihane nechty 🙄 🙄 to cloveku az zaludok stisne... a o chovani ani nehovoriac..

suve99
18. máj 2016

@yanni ..mužov spolužiak z výšky bol raz taký hladný, že si na panvici griloval skalára z akvarka 😀

natalym
18. máj 2016

No moja svokra raz vyhlásila, keď sme sa bavili, že ten môj doma nepomáha, že na čo by to robil, keď má doma tri ženy. My tri sme sa len na seba pozreli.............. 😕 😕 😕
Ale toto mi až tak nevadí, radšej poviem dcére a mám to bez pindov a dobre ako čakať na neho.
Alebo najnovšie nerobím. Ná keď sa mi chce urobím.

yanni
18. máj 2016

@m.i.r.i ano tak je to. Ale vies preco sa idu Nemci vyburit von? Lebo im to tam dovolia. keby nasadili v tych dovolenkovych krajoch urcite pravidla, tak by to vyzeralo inak. Al samozrejme take Spanielsko, Grecko atd. ziju z ich prachov, su viac-menej chodobni, tak su radi ze su. A väcsinou taketo orgie robi mladez. my cestujeme vela, a ked poviem VELA, tak je to VELAAAA. Ale nikde som taketo nieco nezazila. Musim ale podotknut, my si vzdy vyberame lepsie. A na to mladez nema, alebo tam nejde, lebo vedia, ze v takom hoteli im robit nejaky bordel nedovolia.
Inak este horsi su Rusi. A ti su vsade. Fakt vsade. A co ti robia, jedna hroza. Arabske deti su proti nim este velmi dobre vychovane 😕

bellahc
18. máj 2016

@yanni nema a ani nechce hladat ine moznosti.
Hubu nedrzi a tak spokojna nebude ani pri mame, ani pri babke a napokon jej uleti aj opelovac. Vlastne, kam by isiel neschopak neschopny.

natalym
18. máj 2016

Bože nerobte mi to, ja musím robiť.......

yanni
18. máj 2016

@tomiholjubavi hihi my si upraceme po sebe aste aj postele. V 5 hviezdickovom hoteli. Ja to nechapem, my nikdy nenechame po sebe bordel. A to nas je 6!!!!