icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

m.i.r.i
18. máj 2016

@natalym no ja mam aj teraz kamosku co ziju doma tak, ze ona s muzom a dvoma dcerkami, jej sestra a jej matka....muz je doma Bohom.....nerobi vobec nic..ale naozaj nic..ani muzske prace..on iba zaraba...a zivi cele zenske osadenstvo...teda ta kamoskina sestrtra tiez pracuje a niecim prispieva, ale to je vsetko...starka nezamestnana este do dochodku par rockov chyba, matka na materskej, 2 deti..a on vlastne vsetko plati...a zeny makaju doma..tie robia vsetko...nielen ze varit a upratovat, ale to vidite bezne ze babka kosi, teta okopava zahradu, mama deckam zbuchava pieskovisko, vybavuje pokazeny bojler, obvolava stolarov...a v ruke vrtacka, sroby a ona tiez majstruje...vsetko pre deti v zahrade tie zeny spravili, muz nevie doslova ani vymenit ziarovku..ten typ chlapa co je nulovy do akychkolvek prac, aj tych muzskych.....ale su spokojni.....je to ako je...kazdy ma v dome svoju ulohu a respektuju sa.....svokra nedudre ze ma nejake nemozneho zata, pretoze zas chlap ma ine kvality, zarobi..zena nedudre ze s nimi nikdy nie je, ze sa nehra s detmi, lebo vie, ze musi byt v praci..a ked potrebuje ona pomoct s detmi, ma tam matku aj sestru..deti ked su chore, tak vsetky zeny kmitaju v noci okolo nich a chlap so stuplami v usiach spi v obyvacke...ma full servis...no a fici to tam 🙂

tomiholjubavi
18. máj 2016

Baby, ked uz tu mame taku volnu diskusiu, idem sa vam postazovat..posledne dva dni sme robili v zahrade a vsetky casti tela, ktore som mala odhalene, sa mi pokryli takymito červenymi flakmi a svrbiii to jak svina. najhoršie to je na tvari a krku...vyzeram ako červeno-biela flakata rysuľa 😀 u nas je uz fajn teplučko, nad 20 stupnov a včera pripekalo..tak to asi bude nejaka alergia na slnko, alebo čo ☹ v skutočnosti je to ešte červenejšie, ako na fotke ...čo mam na to hodit?

yanni
18. máj 2016

@bellahc ved to je nsjhorsie. Len sa stazovat ale riesenie hladat, to je uz tazka robota.
Najlepsie bola ta hlaska s tym dietatom, ze musi byt do opelovacovej 35 lebo..... 😕

lanczi
18. máj 2016

Baby,to čo to? Musela som ist sa pozriet na horny úvod či sa my nesniva a nie som v mojej oblúbemej téme o varení! No ale dobre robite,aspon naučite našu princess aj niečo užitočné🙂

m.i.r.i
18. máj 2016

@yanni ano, inak mala som na jazyku tych Rusov..to je teraz postrach vsade co som pocula...
A ano, iste su to skor mladi, skor menej solventni...opijaju sa, kadeco....preto vravim, ze je to viacmenej istym sposobom take ludske..ako ked mladeho drzia rodicia nakratko a potom sa odtrhne z retaze a nevie co zo sebou..aj tu ziju doma ako poslusne deti, vo svojej krajine bordel robit nemozu...ale pridu von, kde to nie je ich a este im to aj toleruju, lebo ved my sme bohati Nemci, Anglicania, tak nevedia co so sebou...
Ti Arabi ale maju ine myslenie ako vidim..my ich tu nechceme, nechceme ani ich prachy, ani ich turizmus, ani nic..pridu nam vyciciavat socialne davky do Europy ale plati jedno a to iste - MY IM TO STALE DOVOLIME....su chraneni, diskriminovani, chudaci...ako u nas Romovia, ktori si mozu dovolit daleko viac ako bieli, lebo bozechran ruku na nich zdvihnut, hned su diskriminovani....proste ludske..akakolvek to je mentalita

lanczi
18. máj 2016

@tomiholjubavi Alergia na slnko,aj ho mavam,kúp si na to špecialny opalovak,prejde to.

natalym
18. máj 2016

@m.i.r.i Veď vravím, že s týmto nemám až taký problemos. Ja vlastne neznášam keď sa mi motá popod nohy. Nech maká v robote a nosí prašule. 😀

fuska
18. máj 2016

@tomiholjubavi Ja by som to len udrziavala v cistote a maximalne nejaky aloe vera gel.

mysga
18. máj 2016

@yanni Zakladateľku tu chápeme všetci. Ja by som asi tiež bola alergická na svokru, keby s ňou žijem. A zrejme aj keby je najväčší poklad pod slnkom.

Ale tá tuposť, čo z nej kazdým ďalším príspevkom začala pretekať je až neuveritelná. Veď aj ja som jej najskôr normálne radila a potom som si z toho začala robiť srandu. :D Ona hovorí, že v prenájme žijú cigáni. Ale keď už sa o tomto bavíme, tak má presne takú tú rómsku osadnícku povahu - všetko dostať zadarmo, všetko je zlé, trhám si vlasy, mám psychické problémy, všetko preháňam, nič sa nedá, robota neni... :D

tomiholjubavi
18. máj 2016

@lanczi sa zblaznim z toho, do pol jednej v noci sa mi ani zaspat nedalo, som sa škrabkala 😀

natalym
18. máj 2016

@m.i.r.i Pozor zase, ale povedz mi ktorý Slovák zamestná Róma? Len príde sa ukázať a už nie je voľné miesto. Nezastávam sa ich, ale slušný Róm to má veľmi ťažké.
Jedna kočka písala, že sa išla info na prácu, je Rómka, nič a išla jej sestra, tá je bledšia a ju vzali !!! 😉
Chápem čo si tým myslela, ale toto mi dosť vadí, predsudky.

mysga
18. máj 2016

@tomiholjubavi opýtaj sa svokra, ten vie všetko, ako som si zatial všimla :D

mysga
18. máj 2016

@natalym Môj šef je róm :D Ale určite to majú ťažšie.

yanni
18. máj 2016

@m.i.r.i no ked su vsetci spokojni, tak je to OK. Ja by som tak nemohla zit. Moj muz je ing. (astronautika) ale vie aj oprat, aj navarit (dokonca lepsie ako ja, aspon tie tzv. "tazke" jedla, rozumej na zaludok-gulas atd.), o decka sa vie tiez postarat, aj doma co to porobi, jeho oblubena cinnost je vysavat. Ale zase netrha sa, ked nemusi, nerobi nic. V noci tez vstane k detom (ked samozrejme pocuje 😕 ), aj by nakojil, keby mohol. 😀
Ale obcas som aj rada, ze je cely den v robote, niekedy sa mi fakt len smachce popod nohy a to by som vrazdila.

tomiholjubavi
18. máj 2016

@mysga isto 😀 keby ten zistil, ze mam alergiu na slnko, mal by o dalsi dokaz viac do svojej upirsko-bosorackej teorii o mne 😀

natalym
18. máj 2016

@mysga Aj ja som mala, super človek a tá rodina............ 🙂

yanni
18. máj 2016

@tomiholjubavi mas fenistil? To pomaha. Bud gel alebo aj kvapky si daj podla navodu na lyzicku a zapi. Inak to nemusi byt len slnko. Co si robila v zahrade? Aj enjaka zelina ti mohla podrazdit pokozku.

A ze vrak fajn teplucko 20 stupnov 😕 U nas je 43 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀

suve99
18. máj 2016

@tomiholjubavi - vypadá to na alergickú reakciu...dobré by bolo dať si Zodac, príp. Fenistil tabletky. A bohužial vyhýbať sa slnku, nezjedla si náhodou niečo, čo bežne nejedávaš ?

lanczi
18. máj 2016

@tomiholjubavi Ja mam od EUCERIN-sun allergy protencion factor 50 tento jeden mi zabral,inak tiež na začiatku leta vyzeram takto,a košela na seba. Kup ho Miška,pomože,prisahamám že čim dalej tym viec ludi je alergických z tohto zamoreného sveta,ako dieta som behavala pre 40r. bez ničoho a nič mi nebolo,a teraz na staré kolená totok.

mysga
18. máj 2016

@natalym môj šéf róm má tiež predsudky voči rómom, ale on vraví, že to nie sú rómovia, ale cigáni. napr. v leviciach otvárali ďalšiu pobočku a povedal mi, že no.. prišla tam taká rómka... a asi sa nehodí toto povedať... ale viete oni sú fakt takí cigáni v tých leviciach....

yanni
18. máj 2016

@m.i.r.i tak tak. my sme vsetci rasisti. V jednej Arbasko-moslimskej diskusii tu na SK, jedna mualtka obvinila CELE SLovenskeo, ze je rasisticke. No my za to mozme, ze jej mama ju mala s cernochom a jej sa na SK zilo zle, lebo bola "ina". Niektore zenske sa fakt nevedia ovladat.
Volakedy za totacov som slovo rasista/rasizmus ani nepocula. Ved sme mali aj ciernych, aj Kubancov, aj Vietnamcekov a nikdy nebol problem. Fakt treba len diktoturu a vsetkych drzat na kratko, co sa nevedia ovladatu

m.i.r.i
18. máj 2016

@natalym ano, aj to je pravda..ale..zas ja co vidim slovaci sice maju tych Romov v zuboch, tych neprisposobivych..ale zas sme narod emocne ovplyvnitelny a ma to niekedy aj plus co sa tyka tych Romov.....len tak ked sledujes napriklad nejake relacie o sikovnych romoch, ludia sa velmi snazia podporit a pomahat, aj ta to k slzam dojme... Ked bola kedysi Superstar s Vierkou Berkyovou, cele SK jej davalo hlasy, pritom nebola iste lepsia ako ta druha..vedeli sme, ze vyhra, lebo Slovaci su taki, je to taka lutost, podpora, ze dievca ma talent, nech ukaze...to uz ako dievca skoncilo je take typicke..ale co viem tak takto je to velmi casto..Adam Cibula -- kulturista, cele SK mu fandilo, az citovo to mnohi brali, ze chlap z osady kam sa dostal...ludia su tymto ludom schopni posielat peniaze, podporit....sikovnych Romov naozaj velmi prajne podporia...ja si myslim, ze slusnych Romov berie vacsina Slovakov velmi pozitivne....len je to pre nich skoda, ze maju 90% svojich takych aki su...a niekedy je potom tazke verit im ked nevies co sa vykluje..To je ako s tymito utecencami...mozno 20% je ozaj chudakov zo Syrie, ale 80% spekulantov, medzi nimi ktove ake percento teroristov - a ako spoznas tych ktorym treba ozaj pomoct? Tak radsej pre vlastnu bezpecnost nechceme nikoho... Tak aj ja ak mam zamestnat Roma, tak musi byt sakramensky dobry a pripadne musim nejako mat dokazane, ze ma neokradne, neznasilni a nic zle nespravi, lebo ako mozes vediet komu verit...cize ano, ti slusni z nich to maju velmi tazke..ale zas aj taky narod ako su Slovaci, ktori sme urcite menej tolerantni ich vieme podporit ak vidime, ze si zasluzia

alexanotbad
18. máj 2016

@suve99 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

moni244
18. máj 2016

@marcelatje no vidíš to 😀 hanba mi, doma mám byť a nie po nociach sa túlať 😀

m.i.r.i
18. máj 2016

baby inak aku dobru temu nam zakladetlka zalozila -- uz mame varenie, alergie, arabov, utecencov...vysoke skoly a vzdelanie sme prebrali..lenivych chlapov...no metal jej za tuto temu..🙂

natalym
18. máj 2016

@m.i.r.i Ta sme od témy. 😉
Inak ja tiež nemám rada moju svokru, aj keď nie je zlá žena, dokonca máme veľa spoločného, ale nemám ju rada. Skrátka som proti nej aj keby čo......... 😀

mysga
18. máj 2016

@yanni slovensko je dost rasisticke. Vela ludi nema rado romov uz len pre to,ze su. Ale myslim si, ze vacsina je ako ja. Aj najbelši biely belši človek, ktory je nechutne príživnícke prasa, mi vadi a vadiť bude :D

tomiholjubavi
18. máj 2016

@yanni @suve99 @lanczi som to spisala a vypravim muza do lekarne. hadam čosi z toho budu mat 🙂 nejedla som nič extra a neviem, ci som robila s niecim, na čo som hakliva..sadili sme ruže a take male biele kríčky. a ešte som si hrdo kupila svoj prvy pomarančovnik do zahrady, dotrepem to domov a svokor hovori, že šak to je oliva 😀 tak nič...aspon budeme mat dalsi olivovnik...
kazdopadne, bud to bude alergia na slnko, na zahradkarčenie, alebo na fyzicku prácu 😀 v rámci prevencie by som sa mohla začat vyhybat poslednym dvom variantam 😀

suve99
18. máj 2016

@m.i.r.i 😀 😀

yanni
18. máj 2016

view baby, ono to die jedno s druhym. Led je väcsina neprisposobiva, tie vynimky to nezachrania. A tie vynimky maju fakt tazky zivot. Ale to je vsade a s kazdym tak.
Ja som vystudovala v DE pravo a ked nie som na materskej robim na sude. A raz tesne po skole som bola tyzden hospitovat na prokurature. A jedna prokuratorka sa ma opytala, ci jej rozumiem. Tak ja ako puk vyvalila na nu oci a co ja mam velku hubu som jej povedal, ze nooooo keby som nerozumela po nemecky asi tu nebudem robit, nie? Ked je uradny a sudny jazyk nemcina 😕
Ja ossom to tiez nemala jednoduche. Terza je to jednoduchsie ako pre 15-20 rokmi. Uz su aj Nemci na ludi z vychodu zvyknuti. Mna len stve, ked niekto povie, a zaujimave je, ze to vravia len Slovaci ze Sloveky vidia nemci len ako stetky. No neviem, ja so toto za takmer 20 rokov v DE nikdy od nijakeho Nemca nepocula. A to sa pohybujem viac menej len v Nemeckej spolocnosti. Slovakov poznam minimum. Daju sa spocitat na prstoch jednej ruky (aspon ti, co ich poznam osobne).