Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@m.i.r.i ale ved sa ti vsetko do temy hodi - prizivnictvo, lenivy chlap, vysoke skoly, spolunazivanie, :D nikto nemoze povedat,ze sme od temy.
Este sme neprebrali reality :D ked som citala tie prispevky, za kolko sa predavaju byty v ich meste... och :D ja mam ale tiez lacno,.dvojizbak za 36 000 :D nechapem,ako sa ludia mozu obhanat furt tym,ze neziju v BA, ja bych tam ani zit nemohla, ved tam idu dvojizbaky okolo 80 000 :D zarobim viac ale dam o 400 eur vyse na hypoteku :D
@mysga noooo ten plati. To vravi aj moj muz. A to je pravy Nemec ako repa 😀
ale vies, to je ako vsade. Najdu sa aj pekne, alebo skor, normalne. Ja sa nejak za zenami neobraciam 😀
Mam Nemky kamosky ale nejak to neriesim. To by skor muzi mohli na tuto temu nieco dodat. Ale uz sa to tak miesa, ze ani nevies co je Nemec, Slovak, Martan. 😀
no mate pravdu. Su fakt hladove doliny. len niektori mladi ako keby nechapali. ked nie je, nie len smoklit, ze nie je ale odist a pokusit stastie inde.
@bebe91 počúvaj ma, ty trapka malá, vysokoškolská pani Bc. si ako soplavé malé decko, vypočítavé.
Mne by bolo hanbou pýtať od mojich rodičov!!! HANBOU!!! majú chudáci starostí dosť...to isté od svokrovcov (aj keď tí sú na tom finančne dobre, občas nám prispejú, ale nič svetaborné). Sa spamätaj, lebo dopadneš zle... a kebyže poctivo študuješ tie tvoje zákony (najmä z oblastí občianskeho práva a rodiny) tak by si zistila kto má akú povinnosť prispievať!!!! odporúčam si to poctivo naštudovať....ak nepochopíš, už je len jedna možnosť - smer PSYCHIATRIA - ďalej to komentovať nebudem...lebo by ma z teba porazilo !!!
@suem To bola, potom som radšej ešte rýchlo šla na výšku :D Ale tá mi tiež pomohla akurát tak k osamostatneniu sa, lebo keď som sa vrátila domov a už som bola zvyknutá žiť sama/no, v skutočnosti žiť partyživot s kamoškami na byte :D a mama mi stále do čohosi mrmlala - kam ideš, kedy prídeš, s kým ideš, no nezvyk :D tak po troch mesiacoch chodenia s priateľom sme začali spolu bývať.
@natalym viete, ze minimalna mzda v srbsku je 150 euro 😒 a naklady na zivot len o nieco nizsie ako na slovensku..a človek aj za ten umieracik maká, lebo je rad, ze sa zamestna. mam jednu znamu, jej muz je totalny domased... nikto nerobil, zili u jeho otca a financovali sa z jedného dochodku (oni traja plus dve deti)..a robota ziadna. tak ona isla doslova zobronit od dveri k dveram, nech ju ktosi zamestna...nakoniec sa nad nou zmiloval albanec a zamestnal ju v pekarni za minimalku. a ona s výškou, cela stastna, ze po noci peče bureky, lebo vlastník jej da aj chleba, koláče a rožky pre deti a platí jej odvody (čo tam nie je samozrejmost, ak robí človek u privatnika). ked nam to vypravala, len sme čumeli, ako sa zle zije a len kusok od nas...ale trochu si je aj sama na vine, ze trpi takeho darmožráča. cudzi albanec ma nad jej detmi viac zlutovania ako jej vlastny muz, ktory len sedi na vajcach, hnije doma a pofajčieva cigarety z penazi, čo ona zarobí u "smradlavého šiptára" (ako pán velkomožny nazýva vlastníka pekárne).
@mysga
@tomiholjubavi zvyčajne sú si ľudia sami na vine... :( Je iné mať nejakú ranu osudu typu - nehoda. postihnutie, postihnuté dieťa, choroba, smrť živitela a podobne... A je iné sa zmieriť s neschopnosťou vlastnou alebo manželovou.
@tomiholjubavi Ja viem ťažko sa žije, ale si proste za moju robotu si predstavujem viac. 😉 Alebo možno máme vysoké ceny. Niekedy mám ten pocit, že už nevedia čo pýtať, euro sem tam. Však to 30 sk.
Robota je na hovienko aj v našom kraji. Strašná bieda, samé fabriky a podobné demotivačné veci. Väčšina žien tú obstriháva gumené tesnenia pre nejakých kórejcov za 400 eur. :D ALE bohužial, čo je horšie, nemať nič a plakať, alebo mať aspon 400 eur a plakať?
Dodatok, - s vysokými školami :D
ono niekedy to netreba zas az tak porovnavat tie ceny bytov a platy..niekedy je to ozaj take skreslene...su aj v BA zial profesie kde zarobia tych 500 eur..z toho sa v BA zit neda...v mensom meste je to uz lepsie...kazdopadne, niekedy si nevieme ani predstavit ako sa v tych hladovych dolinach zije..my kokretne v LC mame cast rodiny..a napriklad najblizsia rodina -- mamicka s VS ekonomickou pracuje v poistovni, je rada, ze je rada, za tych cca 500 eur...manzel vo fabrike, velkej medzinarodnej, ktori sa vyznate mozno viete aka pri Lucenci ma svoju pobocku -- za minimalku......on ked rozprava ako tam s nimi zaobchadzaju tak mi je do placu...ta kontrola, ani prdnut si nemoze ist sprepacenim aby odisiel z vyroby...stikacky, sledovanie odchodu zamestnanca kazdu minitu, riadena dovolenka, ktoru nevies este ani v juni kedy bude, nemaju sancu si ani naplanovat dovolenku a nieco zarezervovat...oni dvaja ako rodicia sa nevedia zhodnut kedy budu moct ist spolocne na dovcu a to moze byt aj tak maximalne 10 dni, lebo 2 tyzdne vkuse nedostanu..teraz chlapa povysili, ze bude veduci, sa ho pytam, ze kolko mu pridali..tak ze nic...ani cent..ze bude sef, bude mat viac zodpovednosti, bude musiet zaskakovat ked nejaky zamestnanec vypadne ale za to nema nic...ze odpoved dostal, ze ma byt rad ze postupil a ze robi...ked zapiska alebo ze to nechce, tak dovi dopo,, dalsich 200 ludi caka na jeho robotu...maju jedneho syna 10 rocneho..snazia sa mu dat vsetko..kupili pred par rokmi stary dom, chlap viacmenej sam a s kamosmi ho prerabal, nieco to trvalo, ale je to mensi ale krasny domcek....ziju tak ze si dopraju aj dovolenku ak im to vyjde casovo aspon v Chorvatsku, so synom chodia na vylety, do ZOO atd..aby mal vsetko, ale viac deti ani do uvahy neprichadza.....samozrejme splacaju este splatky za prestavbu domu...Ono tie byty su lacne ale niekedy ozaj si predstavit nasetrit si na nejaky alebo sa vobec zadlzit hypotekou v kraji, kde mozes prist o pracu kedykolvek a idu nenajdes tak lahko, iba ak zas menis posobisko, bud cestujes niekde do BB kazdy den kde ti tiez zas nedaju neviem o kolko viac a precestujes mesacne 200 eur...alebo sa prestahujes ale zas naklady sa zvysia, nechas dom, byt, hypoteku a vsetko zmenis? Akoze vsetko je mozne, mnohi sme museli menit..ale naozaj je to velmi tazke a nie cele SK moze byt v BA alebo v zahranici...
Samozrejme to neospravedlnuje darmozracov ako je manzel zakladatelky a ich tradicie..to som len chcela podotknut, ze ten lacny byt v LC nie je veru ziadna vyhra...a take lahke to nie je..
@tomiholjubavi daj si na to aloe vera. ja to mavam tiez na prvom slnku :( bez kremu na opalovanie ani z domu nevyjdem
Zas uznávam, že neviem prečo, ale mňa vždy všade zobrali. Nezamestnanosť ako sviňa a mňa berú všade. Môj otec robil tie výberové konania na zamestnancov a naučil ma všetky fígle tabulkové, podla ktorých vyberajú zamestnancov. A tam, kde tabulkovo nejdú sa zas viem predať. Ja som asi dieťa šťasteny. Odvšadial odchádzam po trištvrte roku, lebo sa nudím.
Môj cieľ:
Chcem byť učiteľka v MŠ, ja viem, ze som na to stvorená, s deťmi to viem, som vodcovský typ, kreatívna, dobrá a školský rok trvá 10 mesiacov, čiže keď sa začnem nudiť tak budem mať pauzu. :D
Ale bohužial, musela som si nájsť robotu na neurčito (tu je skôr tento problém - všade samé určito, určito a podobne) v inom odbore a kúpiť si byt. Po materskej budem už tá učiteľka.
A inak, nech sa neprechválim, tak to horšie - som strašne (fyzicky) lenivá a prešpekulovaná :D
Dámy, už prosim ukludnite sa, predstavili ste sa, verím že táto diskusia sa nedostane k vašim deťom inak budu mať zlý príklad do života. Ja sa hanbiť za nič nemusím, napísala som pravdu, požiadala som pomoc ohľadne toho či s tým mal niekto skúsenosti, len okrajovo vám môžem napísať že bolo zopár žien čo mi napísali súkromnú správu radšej aby ste vy, premúdrelé ženské nemuseli do nich pindať. Viete život niekedy nie je taký aký si predstavujete, ja som si tiež nie toto predstavovala, ale iné som nedostala. A čo sa týka toho že ste pracovali od 18tky, kašlem na to, tu ani na brigádu nezoberú len tak hocikoho a tipujem že ste v tom čase vedeli ktorá je tá správna riť ktorú treba lízať, aspoň tak sa vraví a mimochodom som bola aj ja brigádovať a h...o som s tým dosiahla, pretože všetko čo som zarobila išlo do domácnosti a výdavky (telefon, internet), tak mi tu radšej nech nevypisujú nejaké štence cez neznámy nick bez fotky lebo mám pocit akoby to písalo 11 ročné dieťa čo si myslí že život je prechádzka ružovou záhradou. Nikdy som nikoho nežiadala aby mi peniaze dal, len som chcela aby som bola súčasťou roiny, ale svokra nechcela tak nech sa páči, povedala som jej svoj názor. Kydať na človeka koho nepoznáte? Asi ste príliš obľúbené v spoločnosti že dámy? Pretože obľúbené žienky nikdy nikto nemal rád!!!! A toto si zapamätajte...Hlavne ak riešite uplne iné veci než je téma. Mali ste v pláne ma nahnevať? Taaak veľmi je mi ľuto, ale nepodarilo sa 🙂 Mala som úžastnú noc a to kvôli tomu že som vám neurobila tú radosť 🙂 Takže rada do budúcnosti: Neviem koľko máte rokov, či ste reálne osoby ale radšej sa nenavážajte do iných keď si ani tvár nechcete odhaliť, princeznééééé 😀 A mimochodom, dosť pochybujem že vy, ktoré ste takými silnými zástancami toho že ste si vybudovali dom, pochybujem že z dvoch paltov, zrejme aj vám pomohla rodina, len za to sa už dámy hanbia priznať. Nuž, veľa šťastia do budúcna, ja mám rešpekt k ľuďom, takže si berte príklad z takých ľudí, máte sa čo učiť ešte. Au revoir (v preklade je to ahoj) 🙂
@mysga moj muz dava pracu, má vela kamaratov čo tiez maju firmy a zamestnavaju ludi a on mi vzdy povie...nepracuje len ten kto NECHCE...nejaka praca sa vzdy da najst. Mozno nie idealna. Ale mnoho ludi bude vzdy radšej na davkach....vynimky sa najdu samozrejme.
@sardinka335 My keď sme v robote robili výberové konanie.... Tak som bola až smutná z toho, ako by som ja nikoho nezamestnala... 😒
Veľa ľudí (hlavne tí po škole) má nenormálne nároky. Potom sú ľudia, ktorých mi je až ľúto, vyštudované majú neviem čo všetko a nedokážu sa v tom uplatniť a chcú ísť aj na požíciu upratovača. Z pohladu zamestnávatela - zamestnaj niekoho, kto má vyššie ambicie, kolko ti v robote vydrzi? Zamestnaj ženu - haha, môj sef mi asi miliardukrat povedal, že sa zblaznia, ak ostanem tehotna, ešte to nevedia... Zamestnaj ženu, čo má doma dieťa a bude kazdý mesiac na očerke.
Je to celé nejaké poondiaté...

@tomiholjubavi skus ten Fenistil ako baby pisali, alebo Dithiaden by bol super, ak mas