Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
Ja som raz vyliala olej do záchoda. Bol tam tak dva týždne.... :D:D:D
A raz som dovyprážala a vyliala olej do mokrého umývadla, to bol zas potom dva týždne po celej kuchyni. :D
@petra3312 mala som koleginu, strasne milu a mudru zenu, ktora mala dar reci a vzdy vedela veci pomenovat tymi spravnymi, aj ked nie vzdy publikovatelnymi slovami. Na konci jednej debaty zalozenej kolegynou (velmi podobnej zakladatelke), ktora len vyplakavala ako sa o nu nikto nestara, aka je ona chudera, bla bla bla... zahlasila: Moja zlata, mala si v zivote dve moznosti. Bud sa narodis do tej spravnej kolisky alebo potom v spravny cas navlecies chamajdu na ten spravny kolik. Ked si toto nezvladla, tak drz hubu a makaj...
Dalo by sa aj tak jemne, ale toto ma vypovedaciu hodnotu nad siahodlhe traktaty...
@tomiholjubavi podla mna vrag musí mať veľku radosť z toho, že má takú dobrú nevestu, ktorá uzná, že sa mýlila... iné nevesty by mu nedali za pravdu vobec a radšej by to tajili 😅
@tomiholjubavi bože už som sa ľakla, že keď mu niekto dâ...a potom som dočítala, že za pravdu 🙂 🙂 🙂
@fra podla mna @tomiholjubavi by kludne mohla na zaklade svojich skusenosti vydat knihu-prirucku Ako vychadzat so svokrom.....a teraz to nemyslim vobec ironicky
@suve99 stavim sa, ze ma isto radost aj ked mu niektora da... 😀 ale o tejto oblasti jeho zivota nemam prehlad a ani sa prilis nezaujimam 😀
@tomiholjubavi veeru mi triedime tiez odpad, ako som spominala olej do extra nadob ziadne odtoky, potom mame bio odpad vsetky zvysky z jedal pokosena trava, extra papier karton, extra konzervy , extra sklo, plastove flase a tie sa este delia na plasty z mliecnych produktov, plasty z oleja a cistiacih produktov a klasicke plasty, este napr. aj na jogurtovom kelimku ked mas kartonovy obal info ohladom jogurtu ide dole....
@terezka1947 chcela som nedavno zalozit temu "Moji svokrovci su ludia" 😀 a tam by sme sa navzajom potliapkavali po pleci tie, ktore sme sa dokazali vydat do ludskej rodiny (bez bosoriek, strig, mrch a inych antropomorfnych hybridov) 😀 a že by sme si tam aj vymienali rady, ako tieto vztahy uchovat... 😀 ale neviem, ci by to malo odozvu.. 🙂
@tomiholjubavi no....osobne si myslim,ze ano...aspon ja by som to privitala...
a kniha by podla mna bola HITOM
ono je niekedy velmi dolezite pomahat si vo vztahoch aj humorom a najma,netreba sa brat tak velmi vazne....
moj svokor ma svojsku povahu...prve Vianoce ma sokoval-oslavoval svoje narodky a mal tam rodinu a susedovcov-no....a ked dosla suseda,spoluziacka manzela.....privital ju .....: noooooo....tuuuu je moja nevesta.... 😀 😀 😀
ja som prehltla napraydno,manzel strpol....vsetci ostali zarazeni,ze co teraz......aaaa ja som to chcela nejako ukocirovat....tak som sa zmohla iba na: ....taaaak bohuzial,mal ste sa viac postit a modlit,uz mate,co mate.....
a tak ma on ma rad stale....inak,podla mna aj ma ma rad..hm...alebo si uz aj zvyka...ale podobne bonmot ma cakaju vzdy niekde nepripravenu 😀
@fra dat za pravdu neni az take tazke, neviem prečo s tým ma tolko ludi problem. tak som si zle myslela, no a čo? 😀 ved nakoniec ovela vacsia hanba nez priznat svokrovi, že bol mudrejší je ked sa pred polovicou koníka blamujem tým, že - hahaha stary flašuje olej. (a nakoniec zistím, ze sa to tak robi bezne a vedia o tom vsetci okrem mna 😀 )
@savory
@sense nas stary je velky recyklator...a ano, aj ja mam zakazane vylievat horuce hocico do umyvadla, aby sa trubky neroztopili...takze vzdy vycakam, kym vychladne aspon trochu. potom skontroluje, či to neni mastne a az potom mozem vylievat 😲
@tomiholjubavi ja som si do 23 rokov myslela, ze sliepka vysedi kurence z vajec aj ked nevidela kohuta 😀
@tomiholjubavi 🙂 🙂 🙂
My sme vyrastali este s horsou babkou, nikomu toto neprajem zazit a hlavne nie aby v hadkach a neustalom boji vyrastali deti. S takym clovekom sa neoplati hadat, urob co tak nech sa jej paci a mysli si svoje. Na vlastne byvanie si postupne nasetrite, musis byt silna pre rodinu a potom s usmevom odides a aj skola bude dokoncena, mala do skolky,ty do prace. Viem,uz teraz sa to zda byt nekonecne, ale skus ak nieco ides urobiť o com bude vediet -opytaj sa jej aku ma ona o tom predstavu a ze dobry napad,,musí byt v centre diania,mat pocit,ze veci ma pod kontrolou- daj jej ho a postupom casu polavi. Rozpravajte sa,je to tazke,ale len tak poznate jedna druhu.
Este poznam jednu znamu, nadavala na nu svokra nechcela ju a ani dieta ale nevzdala to,varila,prala upratovala za kazdym ak niekam sla sa pytala ci nieco nepotrebuje snazila sa komunikovat, rozpravat o hocicom, pozriet tv spolu a teraz by za nu svokra zivot dala 😀 chce to odhodlanie a cas
baby, autorka este pridava perly zo zivota? 😀
@tomiholjubavi inaj este som zabudla ze aj baterie idu extra a pokazene spotrebice tiez soat do elektra ...tam ich vezmu zdarma inak musis zaplatit...
@zubrienka1 veru, uz asi 3 strany je ticho...
@sense ano o baterkach viem, to sme aj doma robili... 🙂
@lienkafoj skoda, lebo co "slovo" to perla 😀
Dobry vecer. Ano, je to pravda o tej mastnote.. By ste sa cudovali, ale nam to upchalo kanalizaciu. KEd prsalo, bola v celom kanali voda. Kanal je v tvare T a ta dlha cast bola uplne plna a neskor ten sirsi vrch. Nastastie hned pri dome. Stacilo zavolat takeho fesneho chalana, kt. sa kanalom rozumie, on nam vycistil potrubie od domu. Hovoril, ze tak vela sajrajtu este nevidel. Vsetko mastnota. Ale ze sa to zbieralo rokmi. 10-15r. KEby bolo zanesene uplne cele potrubie do verejne kanalizacie museli by sme volat firmu a to by stalo... Ale mozno by som mohla obdivovat z okna skupinu fesnych chlapov. MAstne aj my davame do flias. Super horuca voda nie je dobra na trubky. Popraskaju potvory.. A ked, tak normalne teplu vodu s cistiacou sodou.
@m.i.r.i fuuu aka nevdacna sestra. U mna tiez volakedy davno na cas byval brat. Ja som zila vtedy sama, on studoval, byval s jednym spoluziakom z VS, mali byt prenajaty. No ako to v zahranici chodi, ked nedostanes intrak. No a "kamos" si tam nasackoval frajerku a ona po case zacala o vsetkom rozhodovat a robit len rozbroje (dovtedy si chalani zili spolu super). Tak sa brasko radsej odstahoval aby mal pokoj. Ja uz som vtedy robila a mala som este aj brigadu. On brigadoval popri skole ale samzrejme mal viac volna ako ja. A on CHALAN, chlavne, ked som v piatok chodila neskoro, lebo po robote este brigada, navaril, b´vygruntoval byt aj o zahradu sa postaral. jedine co som ja robila, prala a zehlila. By som mu nakladla jednu (aj dve 😠 ) keby sa len vyvaloval. A to este hraval futbal v klube a stihal vsjo.
@tomiholjubavi aj my to s tym olejom tak robime. A moj muz dokonca este na ten olej naleje vodu a jar a zmiesa to. Je to presne koli upchatiu odtoku: A kedze mame novopostaveny dom a vlastne nove rozvody, odtoky atd. tak si na to teraz davame o to väcsie bacha. Pozdrav svokra 😉
@zuzana76 ale ak byva u nej, je normalne, ze bude tahat za kratsi koniec. Je to jej dom. V dome moze byt len jedna gazdina. Vzdy to tak bolo 😒

@bebe91 ja v tejto teme koncim. Z deraveho duba len sova vyleti. Z tvojej prazdnej hlavy ani to. 😝