Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
Moj muz, ked mal omnoho menej kil, vyzeral ako Lasicov klonovany syn a ludia mu to casto vraveli. Tak si nachystal krasny pribeh, ze teda naozaj je, bezne s nim travi vikendy a je dohoda s novinarmi, ze to nebudu vynasat vonku 😀 A ked bol niekto straasne zvedavy, tak septom dodaval, ze sa o to postarala Magda, ktora medialne protezuje iba svoje bio dcery 😀
Dnes, ked je taky fest pribraty, vyzera uz iba ako Zid (byvaly prakt. katolik) 😀
Necitala som to cele ale urcite mala ti neprechladla kvoli cvockom na dupackach je maj a je teplo dokedy chces to dieta hrubo obliekat. Nasa mala nema fusak asi dva mesiace ...
@stevvvka velmi sa netes. My sme si cele tehu mysleli, ze copana bude povahou po muzovi. Uplny pohodak, tiez stale len drichmala, ju nerozhadzalo nic, ani ked na TN dr. ju doslova drazdila aby sa otocila. Nieeeeee ona si drichmala dalej.
A bac, od jej pol roka (ma teraz presne 10 mesiacov) sa nezastavi. Je vsadeeeee ako keby bola klonovana na pätorcata, atale sa s niekym alebo niecim "rozprava" a ked si niejakeho chudaka cloveka vytypuje, tak ten sa jej nezbavi ani za 2 hodiny 😀 😀 😀 😀
Reinkarnacia-ked bol mm u nas 1x krat, ako hadam jediny nespadol z nasich schodoch. Ked otec staval dom, mal genialny napad dat spravit schody z mramoru. Dom je vlastne dvoj-dom. Moj otec staval s jeho bratom. Mramorove schody maju aj oni. KAzdy sa na nich posmykol. Ale tento moj nie. A ze ako dobre sa u nas citi, ako doma. Vecer v posteli o.i. 😉 mi hovori, ja som ti mal taky silny pocit, ze som uz po tych schodoch kracal. hmmmm.. Nuz, brat mojho otca zomrel v 1974 a moj drahy sa narodil v 1977. bububuuuu uuu 😀
už som sa stratila ... toto už nedám ,ani keby som chcela :D neítala som cca od 38.strany ....nedalo sa dnes ...snad sa k tomu vratim 🙂
Kristova noho, moj syn je najvytuzenejsie a najocakavanejsie babatko na svete, ale teda pri tejto diskusii som si len utvrdila to, ako ho musim prisne vychovat, aby z neho bol slusny, rozhladeny a empaticky chlap, nie taky trtko ako autorkin priatel. Lututjem to, ze chlapci uz nechodia na povinnu sluzbu, to robilo z chlapcov chlapov. Kazdopadne ak mi Matej donesie takuto fuchtlu domov, tak ich sice prijmem...ale budem taka ista protivna svokra, pokial si budu robit bez rozmyslu deti a cakat odo mna nejake privilegia, tak ja ich dam do poriadku.
Ja som tu čítala, že "nasťahovala som sa do svokrinho královstva a svokra sa tu cítila jak královná....Mám rada MK, ked sa cítim unavená, sa niekedy aj zabavím 😀
@bebe91 Rodina môže byť dobrá, to je výhra, ale väčšinou alebo velakrát je realita krutá, preto sa podla mna, prestan spoliehať na druhých a začni vytvárať vlastnú existenciu...Po lopate, mysli sama na to, čo so sebou urobiť. Čo ti vyhovuje, ako sa pohnúť dalej. Ťažká situácia dokáže človeka posunúť, len ten človek musí chcieť vystúpiť zo zony vlastného komfortu a posúvať sa dalej...
@tomiholjubavi zena ty si ina drzka...ta fotka tvojho muza ma zabila 😀 😀
Inak skoda ze ,zakladatelka prestala pisat..to bolo take osviezujuce ked takto pise niekto s nedostatocnou mozgovou cinnostou..som sa jej chcela spytat ze co stal ten nabytok od mamy, lebo ved dary by mali byt +- v rovnakej hodnote a ked som tak pozerala byty v lc, tak veru taky priemer 30tis..to musi byt ten nabytok bud zo slonoviny abo z marsu 😀
@tomiholjubavi "Preto nikdy neviem pochopit dve veci: Extremny nacionalizmus (lebo kto sa moze pochvaliť "čistokrvným" jednonarodnym korenom? asi nikto.."
To asi ale nie je na prekážku, hoci logicky zmyšľajúci človek to nechápe... nebol náhodou nejaký neobľúbený Hitlerov dedo či pradedo Žid? Tak sa mi marí... a Hitler si to vedel aj napriek tomu zdovodniť....
@fra vraj jeho otec bol nemanzelske dieta, ktoré vzniklo počas toho , ako jeho babka sluzila v bohatej zidovskej rodine. ked otehotnela, vyhodili ju a ona sa chytro vydala za prveho, koho sa jej podarilo nahovorit...ale hitler bol pripad sam o sebe 😅
Wau, témy sa vedia dobre rozrásť, že Hitler a svokra...
@puklica13 veru, skoda..ale nechcela si dat poradit od nikoho...tak sme to tu "rozpustili"..😀
zienky, ked sme uz pri tom, neviete prečo mi stale vadnu petunie? ☹ mam ich v peknej zemine, su na slnečnom, ale akesi su fajnové a zo dna na den je menej kvietkov 😠
@tomiholjubavi a polievas??? 😀
...nemaju rady prievan..ak ti tam prefukuje tak aj preto mozu..alebo polievas vela a hniju od korena a vadnu(vtedy zvyknu mat zlte spodne listy)
Abo este ...neznesu sa s tvojim transylvanskym povodom 😀
@puklica13 nepochybujem, že stary by sa priklonil k moznosti C 😀 ...ale naozaj su na takom mieste, kde lahucko pofukuje.
polievam ich raz za dva dni, je to malo? v kvetoch sa moc nevyznam, kedysi som pestovala kaktusy, ale ked mi tri zhnili a zvysne dva vyschli, povedala som si, ze to nie je hobby pre mna 😀
@maria1989 dostal oskara 🙂

@m.i.r.i niekedy si predstavujem, ze vrag pride a povie: Nevidim na tebe nič hrozného. Nemáš chamtivy židovsky pohlad, nie si reinkarnacia žiadneho zločinca, ani nemas ziadne nadprirodzene zle schopnosti, nesnazis sa ma otravit a nejde ti o skazu našej rodiny. Nie si nevesta, aku som si predstavoval, ale si človek..uplne obyčajny a už na tebe nebudem hladat karmicke zaťaženia, pekelny povod ani krvilačnú dušu 😀. Toto by mi uplne stačilo, ako uznanie 🙂 Niekedy ma fakt nebavi znasat vsetky tie jeho absurdne a paranoidné obvinenia z uplnych k*kotín... ☹ (hups, vlastne, to už sťažujem...) 😀