Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@puklica13 chybam ti? Choj oxidovat inde lebo tu uz dlho nebudes moja ☺ aj v inych diskusiach najdes normalnych ludi co mozes ponizovat. Ponižovanie = nizke sebavedomie ktore sa dokaze zvysovat tym ak si dotyčny mysli ze pri nadavani a mylnym pocitom znizenia sebadvovery u druhej osoby sa jeho ego zvyšovalo. Je to priliš tažke na pochopenie? Mam to zjednodušit? Ak si mysliš že si robiš dobry den z niekoho tak to si len mysliš. Čitala som vaše prispevky a skoro všetko čo som predtym pisala sa naplnilo a to nie som ani jasnovidka. Tak to vazne ja som ta hlupa?
@moni244 preco by mi malo stupnut sebavedomie? Zato lebo som napisala co je slovo ponizovanie alebo zato ze som mala pravdu v tom ze som napisala ze som vedela co tu bude? Nuz zatial kym priatelovej mame davame peniaze zatial nie. A si myslis ze ja eurače kakam ze si mozem dovolit kupit dom? Kalkulovali sme a keby sme na to boli dvaja a aj pracovali a utiahli by sme si opasky poriadne ani tak by sme sa min. 20 rokov nikam nedostali.
@bebe91 ach boze, ty si pripad 😀 jasne, podnajom pre vas nie je, ste viac ako cigani 😀 ale keby ste sa prekonali? Aspon by si sa zbavila zlej svokry a prasiveho domu. Ale kedze si panicka na urovni, tak inde ako do domu nepojdes, vsakze? Taka ako ty sa neukromni s bytom, ved mas VS 😀 a slovo hypoteka k vam do Lucenca asi este nedorazilo 😉
@bebe91 Zlatinko, uz 2 som ti napisala presny postup, ako sa k domu prepracovat. Je to taky maly zazrak, ktory aplikuju vsetci, ktori su schopni realnych cinov. Nepoznam vo svojom okoli nikoho, kto by si kupil dom z vlastnych penazi. Vsetci funguju cez hypoteky. A tie su nastavene brutalne vyhodne. To, co potrebujes, je dlhodobe zamestnanie. Hlavne tvoj muz a ty tiez. Tam zacni, a tam, kde si pracu najdete, si najdi aj najomne byvanie a vyriesis tym vsetky pindy na svokru. HOTOVO.
@bebe91 Ináč som sa trošku stratila v tvojej výpovedi....pri zakladaní diskusie si napísala, že priateľ odísť nechce, lebo všetko máte zadarmo....potom neskôr už píšeš, že dostáva 700€, ale ostane mu len 100, lebo celý zbytok ide starej .... klameš, alebo si sa stratila vo vymýšľaní ? Mimochodom, ty nemáš príjem žiadny?
@petra7777 Ona je brzda riadna...Ani sama nevie co chce...Ako pises,raz mu to vyhovuje lebo zije zadarmo,potom jej daval 50 eur a teraz uz 600 eur...To ma asi s toho xanaxu 😀
@petkovadanuska23 telepatia?👍👍
@tomiholjubavi mozem uplne od temy? Co na to tvoj muz, na to, ako sa k tebe svokor sprava.. A predpokladam , ze zijete v jednom dome - nechcete sa odstahovat?
Ach zase dokola....a prečo hned dom? Tak ked nemam na dom tak byvam v byte. 2 izbák v Lučenci či kde to bývaš iste nebude ,ruinačny,, ale tu chce milost pani asi vilu s bazenom...
Holt ani mi v BA nemame rodinny dom - v meste je to pasé - sice kupuješ akoze dom ale ten mozeš akurat tak zhodit a postavit novy a na periferiu nechceme ist. Tu ma kazdy druhy hypoteku lebo inak by asi nebyvali ani na dochodku. A ziju. aaaale ja si myslím, ze tu je kazde písmenko zbytočne.
@petra7777 to je prijem za nas dvoch kde by sa tu tolko zarabalo. Ludia s vs a 20 rokni na jednom mieste zarobia ledva 550 eur za mesiac. Takze nic moc no. Ak som napisala na zaciatku ze zijeme zadarmo tak to nie je, tolko som toho chcela napisat ale uz sa mi miesali veci. Ked uz kazdy den vidis ten cudby vyraz priatelovej mamy tak uz nie si sama sebou. A rozpocet mam dakde v diskusiimedzi nejakymi nadavkami na moju osobu a lekciou rumunstiiny. Proste medzi 100 stranami nezmyslov ak sa ti chce pohladaj.
@bebe91 pre mna je tazke pochopit tu definiciu ponizovania 😲 a to som prosim vysku skoncila s cervenym diplomom a cenou rektora ....
@petkovadanuska23 @bellahc toto na xanax nevyzera, toto je vyssie level. Mozno mala hribikovu polievku od svokry samozrejme, alebo nieco do nosa, pripadne zeleny kolacik... 😎
@mirage nežijeme v jednom dome. svokor ma svoj byt, my mame svoj byt a este mame aj dom s dalsimi 6timi dvojizbakmi (fakt) 😀 lenze on sa vzdy dotrepe akurat tam, kde sme my, lebo proste chce byt s nami. vobec neriesime bytovu otazku. ale to je na dlho. ked som zo začiatku mavala zo svokra tazke stavy, tak si ma mužík vzdy zastal..ale teraz sa len tak podpichujeme, svokor ma provokuje, ja ho na oplatku strašim 😀 uz medzi nami nie su ziadne zle emocie. mozeme jeden druheho poslat do riti, bez toho aby sa niekto urazil. je to komplikovany, ale nie dramaticky vztah. on by sa rad miesal do vsetkeho a ja mu dam priestor, aby si svoje povedal..ale vacsinou si robim po svojom..a ak niekedy spravim po jeho, davam si dobre zalezat na tom, aby som mu to slavnostne ohlasovala este aspon mesiac - ze aha, sak som vas posluchla 😀 a jemu to stači.... byvat so svokrovcami je tazke, treba robit vela kompromisov, nepripustat si vsetko tak strasne k srdcu a nebrat sam seba tak vazne. potom sa to da...
moj svokor nie je zly, len je svojsky...a musime si hladat cestu..je medzi nami skoro 50 rokov rozdiel, to su dve generacie, plus kazdy sme z inej krajiny, tak aj nejake tradicionalne rozdiely. Ja tym, že je vkuse nasáčkovaný u nas netrpím. Naozaj. A nikdy som nechcela zatahovat muza do nejakeho trojuholnika medzi ženu a otca. Ultimáta sa mi hnusia.Okrem toho, sme dospeli ludia a nepotrebujem, aby za mna riešil muž problemy. Nevyžadujem, aby sa synovi pokazil vztah s jedinym rodičom iba preto, že ja ho prípadne nemusim... My dvaja sa povadíme, povieme si hocico...On mi nadava do transylvanskych potomkov, ja polutujem, že už prešli tie časy, ked sa kritici nabijali na kol, on sa prežehná, odíde ..a sme si kvit... o našich mini-prestrelkach muza obcas ani neinformujem. Ved su to malichernosti. A ak sa so svokrom niekedy aj nadobro rozhadame, bude to naša vec. Ja ju prenášať na muža nebudem a viem, že svokor tiež nie 🙂
@petra7777 ja neviem ci to bude ono no pamatam si prispevok ze priatel plati nieco + nieco v celkovej sume cca 17 eur a ona plati nieco ine + nieco ine v celkovej sume asi 15 eur......
@mirage priatel ked sa usiloval aby som prisla k nim byvat tak mal pocit ze budeme vychadzat ja som bola velmi vdačna že som bola prvorodička a nemusela som sa bat ze niečo pokazim ona uz aj vtedy bola taka negativna ale ja som bola kazdy den smutna lebo mi bolo vsetko nove a tazko som si zvykala. No a neskor prisli uz take situacie kedy som sa skusila postavit na nohy ale zrutila som sa lebo priatelova mama mala vzdy proti mne niečo hoci aj to že si v kupelni našla moj vlas alebo že mala ma studene ručky tak som sa nečudovala lebo kurila ako sa jej chcelo. Ak jej bolo teplo tak už bolo každemu teplo si myslela. No ods5ahovali by sme sa hoci aj do 1 izboveho ale financie nemame a ženy tu ma odsudzuju že ja som toto a hento ale fakt je mat zle taku nevestu o ktorej cely den ani nevie? Robim si svoju pracu, staram sa o dieta ale ona nevie pochopit napr. take absurdnosti aby nechodila do izby ked sa obliekam alebo aby nechodila do kupelne ked som na potrebe. Ja jej nechcem prebrat dom este by som s nou aj byvala ale ona ani za boha nechce rešpektovat to ze som tam. Nezaberame jej vela priestoru ale ona aj to malo už akoby chcela nas odtial vyhodit. Popritom jej davame viac ako je jej dochodok. Ona ani so svojou svokrou nevychadzala dobre, na com som sa cudovala ze bola som tam ked jej svokra umierala v nemocnici tak ju prosila svokra o odpustenie a ona jej surovo povedala ze nech sa nenahneva ale ona jej neodpusti. No ja akokolvek som s nou na toto by som nemala zaludok ale ona mala.
@marcelatje ano to su internet a telefon..a za jedlo? ostatne vydavky? Tych 200 co priatel len na jedlo dava plus stravne listky? Nenašiel da komentar?
@tomiholjubavi a ja nemozem sa tak s priatelovou mamou bavit, priatel sa musi aj za to ospravedlnit ze si prdne vo vlastnom dome a toto je fakt važne nie ešte aby som kecala ako s kamoškou..to by som mala ist na spoved stokrat za den
@moni244 prosim precitaj si co som pisala vyssie neidem sa opakovat. Podnajom by bol fajn a hlavne ziadne vazne zavazky len zatial co boli tak to polovica penazi ide na mesacne naklady na nas plus najomnikovi platit to by sme nevyzili. A podnajom sa neda len tak najst a nie v lc byvam tam su aspon inzeraty na najom
@marcelatje mne sa ale matne vybavuje, ze tam tocila aj o tom, ze priatel kupuje malej hracky. No to su mi vydavky...😆
@bebe91 ak je naozaj taka hrozna, ta chodte k tvojej babke. aj ona sa vam bude sice miesat, ale aspon je tvoja a clovek lepsie znasa buzeraciu od vlastnych, ako od cudzich...a co sa tyka toho, ze ti vbehne do zachoda, ci do spalne, jednoducho si zamkni dvere a hotovo. my tak fungujeme normalne. na zachode, v kupelni a v spalni vo dverach je kluc a ked chcem privatnost, zamknem sa a cau, parky... 🙂

@tomiholjubavi Miška, nič si z toho nerob, pri mne scípnu všetky kvety, okrem nakreslených 🙂 🙂