Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
Co, kde ako? to som akosi zaspala dobu, alebo ze by to bolo tym,ze na topky, a podobne blabla nechodim.. Vdaka vam viem, kto je gay a kto nie... 😀
Mimochodom, pred 3 rokmi boli DM v BA. A pred 6 rokmi- 24.5.2010 zomrel Petr. Na nom sa mi pacilo, ci uz v klube Duna alebo ked bol v Martine na DM akcii, nechal sa fotit a nerobil okolo toho cirkus. mam zopar peknych fotiek s nim... 😉
@romanovic na Červenom Kameni 😀 😀 😀
Babulienky moje, co keby sme sa vratili k teme?
Musim sa aj ja postazovat na tu moju svokru.
Ona je az prilis dobra, hocikedy pre nas navari, mozem si u nej oprat veci, este mi to aj povesia, mozem sa u nej vykupat (my vanu nemame) a este mi aj zavola, ako sa mam, ked sa dlho nevidime.
Neviete, co ma za lubom???
@stevvvka 😕 😕 😕 😕 😕 mala by si sa mať na pozore, možno ťa pri tom kúpaní sleduje kľúčovou dierkou 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@stevvvka čo chceš celý život žiť v strachu že si ťa nájde??? Pekne ako riadna nevesta jej na plné pľúca povedz čo si o nej myslíš papľuhe akejsi!!!! Nech si nedovoľuje!!!! 😠 😀 😀 😀
@marcelatje to je presne ono, takto to riesi prava zenska, hlada problemy tam kde nie su 😀
@stevvvka ty ješ od svokry navarené jedlo? Ktovie, čo tam primiešala... Ty necháš chytať svoje prádlo jej rukami a tebe to nevadí? Čo ak si ich poriadne neumyla? Ty sa kúpeš v jej vani? Čo ak ju poriadne neumyla a schytáš nejakú vyrážku? No ty si divná teda, máš hrošiu kožu a nič ti nevadí, choď sa poradiť k odborníkovi 😎 😎 😎 😀 😀 😀
@stevvvka 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@stevvvka A vies, ze moja svokra je podobna? Byvame 60km daleko, ked k nim ideme tak navarene, maleho kocikovat chce chodit, svokor sa s malym tiez rad hrava. Este mu aj hracky a oblecenie kupuju tak, ze sa opytaju ci to potrebujeme. A aby som nazabudla, po porode u nas tyzden zostala a pomahala mi v domacnosti. 😀
@taya4 no jááááááá žasnem! To už ako čo si tie svokry nedovolia?! 😨 😨 😨 😨 treba ich držať nakrátko! Malý dvor a dlhý bič, najlepšie ich 😀 😀 😀 😀 😀 😀
zapocuvaj sa, tu krasne pocut, to ich lenive R , ako ho vyslovuju, to ma uplne dostava do tranzu , ja vacsinou tu ich turecku melodiku nemusim, take tie ich typicke orientalne piesne, ale toto je take vesele a pripomina mi to viac madarcinu, resp nieco medzi madarcinou a spanielcinou by som povedala, a este v spojeni s tymto hercom, no relaxujem, prave sa ucim morfologiu a uz nevladzem 😀
@zuzana76 vypocula som si to cele 🙂 zaujimava melodia, ale myslim, ze do mp3 si to nestiahnem 😀 inak zaujimave, ze ti tak učarovala turečtina 🙂 ja som sa neučila uz asi tri dni, furt mam robotu a vecer sa mi uz nechce...ale dneska sa uz fakt prinutim...
tiez ti posielam jednu ochutnavku, takto sa ucim nove slovicka:
rumuncina je takyyy krasny jazyk..ked chlap povie ca o ploaie calda de vara..tak som na makko 😀 uplne 😀
@tomiholjubavi musim uznat ze rumuncina znie tiez velmi pekne, do kelu preco nemam memoria de elefante, ako ten slovak co ovlada 19 jazykov, ja viem tri a este pasivne rustiu a uz mam pocit, ze viac sa mi do hlavy nezmesti 😀
@zuzana76 rumuncina znie ako latincina, alebo taliancina, ale tak nežnejšie, krajšie..priam sa prihovara srdcu 🙂 nie je na nej vobec nic rusive, vsetko tak zapada jedno do druheho..ako krasna romanticka melodia 🙂
@stevvvka fuj, tak tvoju svokru ti nezavidim 😀 ...normalne ti navari??? 😅 🙄 som v zhrozenom šoku 😕
@tomiholjubavi este tato sa mi velmi paci, uzasna piesen
https://www.youtube.com/watch?v=JjNsnoV_v88mozno mam nejakých osmanskych predkov? tu na tomto slovensku clovek nikdy nevie sa to tu mlelo 😀

@zuzana76 jaaaj, reagovala som na @stevvvka a Deaka. To vis, narychlo v robote cez obed a na mobile 😀