icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi ozaj a este grectina sa mi paci, to ti je zaujimave, ze ona je uplne osamotenym jazykom a nepatri do ziadnej skupiny, vsak?

tomiholjubavi
26. máj 2016

@zuzana76

https://www.youtube.com/watch?v=L14VG4dVdEs

aj ja posielam...let it go po rumunsky 😀 omg, to je najlepsia verzia totalne..som sa naucila slova naspamat a teraz tym obšťastnujem mojho muza.. (lebo slova mi sice idu, ale melodia uz pomenej) 😀

veru mozes mat...tu sa to miesalo..mozno nejaky vojak neodolal blondavej slovenskej deve 🙂

zuzana76
26. máj 2016
zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi no ty si uz v rumuncine dobra, to ja viem po turecky len par slov, ale ked urobim statnice uz mam zoznam knih co si idem kupit 😀

zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi jaj a este zboznujem portugalcinu, takze do dochodku mam vystarano s ucenim sa jazykov 😀

tomiholjubavi
26. máj 2016

@zuzana76 poslušne hlasim, ze som si vypocula pesnicku a nerozumela som ani slovo 😀 ale ozaj to znie tak trochu ako madarčina...teda aspon v tej konkretnej let it go... 🙂 dam ti inak tip, prihlasila som sa do fb skupiny rumunskej a tam si citam kazdy den aspon hodinku co pisu a prekladam..takze ak aj nemam gramaticky den, aspon slovnu zasobu chytam...nasla som jednu zensku zo sighisoary a piseme si kazdy den. prvy raz to bolo hrozne...na odpoved cakala 10 minut, kym som zo seba vykoktala vetu 😀 ale lepsim sa a uz mozem pisat aj plynule..aj ked chyby robim isto ... kazala som jej nech ma opraví vzdy, ked napisem sprostost... 😀 horsie je to s posluchom...ked vypravaju rychlo, alebo spievaju identifikujem vetu, alebo jednotlive slova, ale aby mi to davalo aj suvisly vyznam, musim zatial vidiet napisane.

zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi budem musite aj ja nejaku turecku skupinu splasit, ja som kedysi nasla taku stranku, ze penpals, ci ako sa to volalo, len ked potom som na to nemala cas, pri detoch, studiu, praci, ale cez prázdniny, teda dovolenku, nieco vyhutam

zuzana76
26. máj 2016

jej baby, aki zlati

http://chillin.sk/2015/10/len-22-rocny-par-ma-6...

obdivujem ich, fu

tomiholjubavi
26. máj 2016

@zuzana76 pocuj zuzka a ako si prisla vlastne k tej turectine? uz davno sa o to zaujimas, ze?

zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi asi 3 roky, ked sme zacali v nasej skole spolupracu s turkami

zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi plus zacali chodit tie turecke telenovely a ja hned jazykov chtiva, som to pozerala najskôr po slovensky a potom v duo funkcii a hned sa mi to pacilo

zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi ale ked isla ta prva turecka telenovla 1001 noci, tak to som este nepozeravala, som si vravela,ze aka hovadina, ze este aj turecke somariny nam sem pretlacaju akoby nestacili tie mexicke, ktore mi uz liezli hore krkom, niektore som pozeravala ako esmeraldu, alebo manuelu, ci ako sa to volalo, vtedy som sa ucila po spanielsky, tak tiez hlavne z tohto dovodu som to pozerala, ale tie nove boli uz take an jedno kopyto, to sa uz nedalo pozerat a potom tie turecke, no nepozerala som to, az teda raz zacali davat Asi a to som si povedala,ze si to teda pozriem, ze dam tomu sancu, ze nemozem kritizovat, co nepoznam 😀 , no a to sa mi zapacilo, krasna krajina, tie ich jedla, priroda, pekne zeny a chlapi, no co ti poviem 😀

zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi no a potom som zacla pozeravat aj turecke filmy a poviem ti, ze boli dobre, naozaj som mala o com rozmyslat

tomiholjubavi
26. máj 2016

@zuzana76 ja telenovely vobec nemam rada, nezalezi na krajine povodu..ale moj svokor veru hej 😀 on mi tak supluje aj svokru...pozeral sultana, ferihu, dilu a este cosi o akejsi hysterickej babe, ktoru znasilnili piati a ten co ju neznasilnil si ju nakoniec vzal a ona bola na neho hnusna a potom, ked si na seba zvykli, tak ju zastrelili 😀..alebo umrela? no uz neviem.. som nechapala, ako moze toto pozerat jeden vzdelany pan v rokoch 😀 ale zral to... 😀
inak z latinos telenoviel som sa naučila len seňor, pesos..a "nedam ti ani sentavo" 😀

zuzana76
26. máj 2016

@tomiholjubavi to bola Fatmagul a neumrela, zili dalej stastne az kym nepomreli , no vidis, ja som sa tam zase vyzivala v istanbulskej scenerii, by som si rozumela s tvojim svokrom, ale asi len ohladne telenoviel, sultan mna nebavil, lebo tam neukazovali nic z turecka, ja to musim mat spojene so spoznavanim krajiny a miest, feriha a dila boli hluposti, to sa nedalo pozerat, v podstate ja mam len par vybranych, ktore si pozriem a potom ich rozoberam a tocim donekonecna na YouTube a ucim sa na nich jazyk, uznavam,ze vacsinovo su telenovely hrozny otupujuci zaner, ale na ucenie jazyka su skvele.

emily76
26. máj 2016

@taya4 to je fajn..lebo bola tu raz tema, ze dcera bola u starych rodicov na vikend a oni ju, predstav si tu zvrhlost!!!!!, kupali holatu....ci chlapcek to bol?? No, pointa bola v kupani a v tom, ze z dedka sa hned urobil pedofil....😕

ervenka
26. máj 2016

@zuzana76 ja trubka, ked isiel sultan a moja mama bola tak zavisla, ze ani nevnimala, googlila som mena, miesta atd. A vysvitlo z toho, ze vsetci boli skutocni, a ze este niektore miesta a povnosti este stale existuju. A moja mama by veeeelmi rada cestovala po tych miestach... Ze so mnou... 😉 Velmi chcela ist do Egypta, ale po poslednom pade lietadla uz nechce.

emily76
26. máj 2016

A pozeram...dalsi brutalny zvrat..telenovely..😄😄😄 tak ja sa dobrovolne priznavam, ze mam napozeraneho Divokeho andela a Esmeraldu 😄😄😄 a obcas tisic noci....clovek bol zvedavy....ale tak...co dodat...ma to vyhodu, ze ak nevidi clovek aj viac dielov, nic nezmeskal...☺

stevvvka
26. máj 2016

@emily76 to si pamatam...ale nastastie iba autorka temy si myslela, ze je dedko pedofil, ostatni boli v pohode 🙂

stevvvka
26. máj 2016

@pehavcek noooo...veru sa uz ponukla, ze ked sa male narodi, a nebude dokoncena chalupa, tak mozme byvat u nich 😀

stevvvka
26. máj 2016

@emily76 presne, mesiac nekukas a po dvoch dieloch si v obraze 🙂
Prva taka naj bola tusim divoky anjel...esmeraldu a rosalindu poznam, zbezne, ale natalia oreiro bola pecka, kukala som aj Rany z lasky, aj ked to uz nebolo take dobre. Alebo to bolo vekom, ze som zacinala vnimat, co za hovadiny kukam 🙂
Samozrejme Skryta vasen a bratia Reyesovci bolo vtedy fajn, este som bola sprosta 😀

stevvvka
26. máj 2016

Kukal niekto Kral dobytka??

marcelatje
26. máj 2016

Ja som ako prvu zaregistrovala telenovelu jednoducha Maria 😀 inak telku nesledujdem. Nie ze by som nechcela len cas chyba. No ja mam najradsej dokumenty.

tomiholjubavi
26. máj 2016

@ervenka sultana som tiez zacala pozerat, ale strasne ma nasieralo ako skreslovali dejiny 😀 teda resp. z ich pohladu asi neskreslovali, ale europania a uhorsky kral tam vyzerali ako uplni pošukovia ...nemala som na to nervy. ale kostymy boli super..a pekny ibrahim, ked hraval na husle..jaj 😀
@zuzana76 som si spomenula, ze kedysi som citala zaujimavu myslienku. ak sa ti nieco hrozne zapaci, len tak bezdovodne (krajina, jazyk, osoba, nejaké miesto...) je to preto, lebo vraj je vnem a konstelacia v danej situacii taka silna, ze to vyvola ozvenu v tvojej duši 🙂 (ozvena v tvojej duši - rezonanţă in sufletul tau 🙂 )

lubkavargova1
26. máj 2016

jeeeeeeej uz sme pri tureckych telenovelach????? 😀

lubkavargova1
26. máj 2016

kto si pamata z akeho to je serialu????? Tiez sexi chlapak to bol....a ked odmyslim tu sladku maslavicu a tak aj serial co som furt kukala

tomiholjubavi
26. máj 2016

@lubkavargova1 ale "najlepsie" su telenovely indicke 😀 tuto chodi Mala nevesta...to ma asi miliardu dielov ... tu si robia srandu, ze to je serial len pre hinduistov, lebo ludom, ktori neveria v reinkarnaciu, sa to ani neoplati zacat pozerat...za jeden zivot sa to neda stihnut.. 😀
ale drama je to fakt natiahnutá... 😀 mala nevesta rozsype vrecko ryze a v troch dieloch maju namet na hadku a osočovanie 😀

pehavcek
26. máj 2016

@stevvvka ja som to vedela 😀 😀 😀 ale vážne, je fajn čítať aj optimistické príspevky o svokrusach