Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
Divoký anjel😄
Mne sa na Manuele najviac pacila teta, kt. bola vestica. A potom sestra, toho neodolatelneho pana domaceho. Ako to vsetko dopadlo-
https://www.youtube.com/watch?v=J2mItcVpQPwinak viete co sa stalo? SVOKRA sa BOLA v skole pozriet a detsku maliarsku vystavu, aj naseho drobca. MM jej asi 10x telefonoval,aby prisla. Az sa jej liskal. A ona normalne prisla este ku nam,normalne na cas. Potom do skoly a este aj u nas obedovala. Neviem, co jej mm slubil. 😉 Ale aby to nebolo zase az take sladke, dnes poobede sme videli svagrinu v aute na nasej ulici, ani sa nezastavila. MM jej volal ci to bola ona, a ze ano, isla ku kamaratke pozerat film.
@ervenka a je nejaky big problem so svagrinkou??? Moja keby mohla tak ma autom prejde 😅
@lubkavargova1 big ako big... slobodna, bezdetna, ale mm si raz zavolala na "pohovor"... A neobislo to ani mna. Stazovala sa, ze malo deti vidi,ako ich mam vychovavat podobne blablabla..
@ervenka a co ma ona co do toho kecat???? To ja som tiez ako tvoja svagrinka, ze slobodna a bezdetna, a je mi suma-fuk ako vychovavaju chlapca brasko...oni su rodicia, oni sa s nim budu trapit alebo mat radosti...nastastie chlapec je v pohode. Len my sme sa pochytili na inych veciach....ale co uz, ja si zijem aj bez nej a je mi jedno co robi...ako svokrusky su daleko tak to plati aj pre svagrinky a hotovo.. taka pikoska na koniec: prenu som stara dievka od mojich 22 lebo ona sa v 21 vydavala...a atd...atd...
@lubkavargova1 no tak to ja som potom skandalozna uplne... Vydavala som sa zaciatkom augusta 2011, koncom augusta som mala 30. narodky. A drobec sa narodil 7.9.2011. 😀 😀 😀
@ervenka to proste clovek nevysvetli a nepochopi ako by sa snazil...
@lubkavargova1 zmen, co sa da a nevsimaj si, co sa neda. LEn keby to bolo take jednoduche 😉
@ervenka ja to uz neriesim davno...proste ja nezijem ich zivot a oni neziju nas. Pomozem co najlepsie viem, ako brat sa vzdy moze spolahnut na nas. Ved od toho sme rodina...ale nesprtam sa vtom viac. Keby som si vsetko brala na srdce tak skoncim v cvokhause...sice niekedy je to take ze pride taky blby pocit, ze mohlo by to byt aj lepsie...ale co uz...
@lubkavargova1 zeee.... ja som mm hovorila,ze taaaak obdivujem vsetky baky a dedkov, tety, ujov (proste pribuznu rodinu) kt. pravidelne chodia deti vyzdvihnut zo skoly... Svokra ani raz nevyzdvihla- raz bola pri Laure, kym som bola po Daniela. A to krpata tak plakala,ze mala tvar uplne mokru. Sedela na zemi a svokra na pohovke. Ani len na rukach ju nemala. Boli sme v nemocnici, a ona nam volala, aby sme prisli, lebo LAura velmi place a ona NEvie, co s nou. hmmm. A potom ze vsetci psychologovia hovoria,ze stari rodicia su pre deti velmi doleziti a podobne.... Tak by mi obcas dobre padlo, keby prisla a venovala sa im. Zaujimave, ze mm brat chodi s partnerkou kade tade, svokra aktivne opatruje...
@ervenka uznavam, ze aj ja nesiem vinu na tom...aj sme si skocili do usmevov...ale ospravedlnili sme sa a ideme dalej...ale asi kazdy je inej povahy alebo co...
Ja si tak isto neviem predstavit byvat u svokry ... fu nezvladla by som to ... uz len preto lebo je to narusenie aj jej sukromia aj mojho ... a naozaj jedina rada ODSTAHOVAT SA A TO CO NAJSKOR..... 🙂
Ahoj, zaujal ma Tvoj prispevok. Co takto skusit priatelsky rozhovor. Skus sa so svokrou porozpravat - normalne, bez vycitiek ako zena so zenou. Povedz jej co Ta trapi. Skus ocenit jej pomoc a daj jej najavo, ze si ju vazis, ale povedz jej o svojich pocitoch a obavach. Hlavne - ak robi nieco s malou, co sa Ti nepaci, tak jej skus vysvetlit, ze mas jednoducho strach. Povedz jej aj o tych tabletkach, ze si proste nevies rady. Podla mna si dost opustena a potrebujes pochopenie - vzhladom na to, co pre vas svokra robi, Ta mozno pochopi. Nekritizuj ju, povedz jej len to, ako to vnimas a ze niekedy nevies, co je spravne a co je nespravne. Skus to - vies - hadat sa a nenavidiet, to vie kazdy blbec - umenie je sa dohodnut ......
Vzhladom na okolnosti - lepsie je hladat porozumenie a samozrejme postupne sa osamostatnit
ženy, kukate futbal? 😀 dnes začína..a toho roku hraju slovaci a aj chorvati..tak su tu všetci z toho naštikaní 😀
@zuzana76 naši oblubenci budú tiež. Rumuni začinaju dnes proti francúzom... tak mam favorita jasneho 😀 vrag chcel povodne fandit francuzom, ale dostal jasnu instruktáž 😀
@tomiholjubavi ahoj miska, už mám konečne po staniciach, idem konečne na tú turectinu, ako vidím a čítam tak ty si už na úplne inom level, príhoda o výlete s vragom má pobavila, akurát pozeráme Rumunsko a Francúzsko, ja s mojimi dvoma chlapmi, deti a muž fandia Francúzsku, tak ja budem v opozícii a budem fandiť rumunom
@zuzana76 posielam ti par srdc, nech sa ti lepšie fandí 🙂 ...som bola cela stastna, ze som vtedy nesla s vragom 😀 ten den bez mojich balkancov bol skoro ako wellness pobyt 😀
inak rumuncina mi ide prekvapivo dobre, az sama z toho čumim 😀 este ziadny jazyk mi nesiel tak rychlo. ale zas nie je to nejaka specialna komplikovanost, dost sa podoba latinčine a vela ma aj zo srbčiny...ak sa do toho prida entuziazmus, ide to raz dva..len starigan uz na mna podozrievavo kuka, že čo za pikle kujem, ked si telefonujem s jednou moldavkou 😀
@tomiholjubavi ďakujem za srdiečka, jazyk ku ktorému máme aj emocionálnu náklonnosť sa učí ľahšie, vraj má človek vtedy aj lepšiu schopnosť kopírovať prízvuk a foneticku stránku jazyka, robili pokus na ľuďoch čo sa učili jazyk kvôli svojmu partnerovi - láske a tými čo sa učili jazyk z iného dôvodu a tí čo sa ho učili kvôli láske, mali vraj aj lepší prízvuk, dosť podobný native speakrovi
@zuzana76 to je pekna študia 🙂 ja nemam v rumunsku nikoho, kvoli komu by som mohla kopirovat prizvuk, tak snad bude stačiť aj akademicke nadsenie.
inak ja som neznasala na vyske staroveku grečtinu..uplne som k nej mala nechut, pripadalo mi to ako nejake pekelne zaklinanie 😀 a tato nechut sa odrazila na tom, ze som sa naučila pramalo a aj to rychlo zabudla, takze to moze aj opačne fungovat 😀
ozaj vsimla si si, ze rumuni su vsetci podstatne bledsi od francuzov 😀 ?
@tomiholjubavi všimla, Francúzi takmer samí cernoskovia, mali by mať biele dresy, nech je nejaký kontrast
@zuzana76 no kukam, maju troch černochov, jedneho araba, jedneho poliaka 😀 nahodou mile, take multi-kulti. ale rumuni sa mi zda, ze sikovnejšie zatial hraju...ci to som neobjektívna? 😀
@tomiholjubavi ťažko povedať, ja sa pri športoch zameriavam vždy skôr na estetickú stránku, napr. Ktorý futbalista je najkrajší 😀
@zuzana76 žltá šestka je chutná 😝
@tomiholjubavi ja som si všimla hráčov stanciu a tatarusanu, ja som pozerala na stránke UEFA, idem kuknúť kto je šestka
@tomiholjubavi šestka je vlad 😀
@zuzana76 fakt? 😀 😀 😀
@zuzana76 inak som si vsimla, ze modra 9 akuart padol...a este ani nedopadol na zem a uz sa drzal za nohu a hadzal bolestivy vyraz tvare 😀 na tych spomalenych zaberoch bolo super videt, ako to iba hra 😀 😀
@zuzana76 ale aj ten francuz s nemeckym priezviskom neni na zahodenie 😝
@tomiholjubavi Razvan rat a vlád majú žlté karty, tém rat tiež ujde, idem kuknúť Francúzov

@trdelnik234 Miranda.. 😀 😀 😀