icon

Životná križovatka, neviem ako ďalej

milanoa
2. feb 2020

Ahojte. Na úvod chcem napísať, ze tento nick som si práve urobila pretože som na MK 11 rokov a je mi neprijemne písať pod svojim menom.
Neviem ako ďalej. Prosím napíšete mi názor ...? Možno to bude dlhe, ale môj život za 5rokov ma totálne utrapil, mam pocit, ze som zažila veľa sj na jeden život

S mojim partnerom som 5ty rok. Moji rodičia sa so mnou odmietli kontaktovať, kvôli vztahu s ním. Som uz rozvedena, mam 10r syna z predošlého manzelstva a teraz s týmto aktuálnym 2rocneho. Partner ma 2 deti, s ktorými vychádzam dobre.

Ked sme sa spoznali, žili deti u neho, vzala som ich za svoje, matka ušla s milencom a deti nechala. Starala som sa z jedného som skočila na tri, ale zvládla som. Jeho ex ale po case mala snahu sa vrátiť, robila intrigy, pozerala co som jej deťom robila na desiatu, kontrolovala znamky, ak boli zle, ohovárala ma. Môj partner ju poslal do čerta a vždy sa ma zastal. Mali sme sa krásne, miloval ma a ja som sa starala o deti, začala som pracovať v jeho firme ako práva ruka, bolo to super.

Po roku a pol však prišla k nemu do firmy polícia, zaisťovali nejaké papiere a jeho vzali do vazby, bolo to strašne, zablokovali úcty firmy, neboli peniaze na leasingy, na platby, mzdy. Ostala som sama, nevedela som o co ide, všetci klienti mi volali, bola som tam krátko a netušila som este veľa súvislosti v práci. K celej situácii som sa postavila celom, urobila som maximum, klientov dala do pohody, veci rozrobené dotiahla, zamestnancom porobila výplaty, leasingy poodkladala.... v tom obdobi som takmer nesprávala, prvý syn začal 1.rocnik, ostali sme sami. Strašne som schudla, nevedela som kedy príde, co bude ďalej .... uzavrela som sa do seba. Jeho som psychicky podporovala, každý deň mi volal, bola som jeho svetielko v tom co sa stalo. Nosila som mu opraté veci do tej smradľavej väznice a tie smradľavé prala doma...
toto vsetko u mna urobilo blok, vyčerpalo ma to. Rozvedena s malým 6r synom, ktorý mal iba mna...
Vrátil sa po 3mesiacoch, strašne sme boli šťastní, ze sme opäť spolu , len on chcel nadviazať tam kde sme skončili pred 3mesiacmi, ale to nešlo... viete ma pochopiť ? Lebo on si asi myslel, ze co sa take stalo? Ze som taká chladná a akoby som s ním nepočítala ďalej ...
ja som ho stale milovala, iba som potrebovala cas, on však tlačil na pilu tak, ze som myslela, ze to uz nezvládnem psychicky. Miloval ma posadnutou láskou, proste vsetko mu vzali, ostala som iba ja, tak ma rovno zadusi. Ked som mu neopatovala city podla jeho predstav, bol hystericky, plakal, kričal, cítil sa zle. Ale ja som si to tiež nevybrala.

Niekedy v tom obdobi, prešlo asi pol roka som pocítila túžbu mat dieťatko, zlomilo sa to vo mne, znovu som mu začala dôverovať a otvorila sa mu. On vždy veľmi tuzil mat so mnou rodinu, dieťatko. Ale akonáhle sa maly narodil, vsetko sa pomaly ale isto začalo meniť.
Zácal pracovať tak, ze som ho videla Iba rano a večer pred spaním. Po case som zistila, ze sa mi vyhýba a na prácu iba vyhovára. Na vsetko som bola sama. Mne to až tak nevadilo, veď deti aj domácnosť zvládnem, ale vadilo mi, ze som mu začínala byt ľahostajná. Snažila som sa rozprávať s ním o jeho dni, práci, co ma cez deň, ale viedla som monológ a on len odpovedal. Od neho záujem žiadny takmer.
Začal chodiť so zamestnáncami / v podstate mladými bezdetným 30r babami do podnikov/ niekedy prišiel až rano, nedvíhal mobil... ja doma s malým, klasicky scenár, bolo mi trápne :( smutno. Ked som sa s ním o tom rozprávala, nebolo to o pochopení od neho, ale o obvinení, ze mu vsetko vycitam. To, ze mi nemá kto pomôct a detmi, ze ich cítim oboch hore dole skola, 3x v tyzdni krúžky, s menším plávanie, cvicenie, varenie, domácnosť..... fakt nikto.. mam len otca co ma 66r. Jeho mama sa venuje Iba prvým dvom vnukom. Lebo sa tak rozhodla.
Ja som asi blbá, myslela som, ze zato ako som pri ňom stala, sa budeme milovať do konca života.... alebo to tak nefunguje ?

V poslednom roku je to strašne. Ja ani neviem kedy som S ním bola naposledy šťastná. Sám od seba ma nikam nevezme, vymýšľam program, zariadim otca k deťom, On len dôjde z tej prace na dohodnuté miesto, skončí program a ide znova do prace. Cítim sa ako idiot. on len trávi cas v práci a venuje sa sebe a svojim koníčkom. Sem tam mi umyje auto, ale celkovo je to nič oproti tomu, ako sa snažil na začiatku.
Teraz bol 16dni v Thajsku, lebo v robote býval 16h denne a videla som na ňom, ze potrebuje relax, lebo mu prepne, majú toho ozaj veľa. Bol sám, ja som bola doma s deckami sama. Vsetko mu doprajem,’len aby bol štastný, ale co s ním, ked si to neváži :( nedodrží slovo, ked mi nieco sľubi, predtým si to nedovolil. Napr cely mi týžden bol od 7 do 22 v práci. Aj víkend, slúbil mi, ze tento víkend bude nas. Tak som ho poprosila doma urobiť sparovacku na obklad, ze Ok a v nedelu kino a vylet. Jasne prišla sobota- bol v práci, na obed mi hovoril, ze slúbil deťom ze za nimi príde, dlho ich nevidel... tak vravím Ok, ja teda tu sparovacku urobím sama, chod. Lenže on sa venoval práci a večer o 22 mi oznámi, ze v nedeľu doobeda pôjde za detmi. Ja som sa tešila na vylet a kino, kúpila som aj lístky, vedel o tom, ako cítim sa jak idiot, lebo chybu mam ja, nie on, ze sa venoval práci a nie deťom, ja ze neviem pochopiť, te chce byt s detmi. Wtf ? Veľmi som sa nahnevala. Ked som mu povedala, ze tak poďme všetci, reagoval divne, ze on chce byt s nimi sám a ja nemusím byt všade. Ale veď sme rodina nie? Ked deti bývali s ním, chodili sme všetci a dalo sa, teraz mi povie, ze budem ja a moje deti navyše ? Navrhla som mu uz veľakrát, aby prišli, ze pôjdeme všetci na vylet, Mega problem z toho vyrobil. Prestala som mu rozumieť.
Takto ma stavia pred hotovú vec poskedne skoro stale. V decembri jeden deň prišiel, ze zabudol som ti povedať, ze budeme mat vo firme vianočné posedenie, bežal kúpiť kapustu, mäso na rezne /doma pre mna nenavarí ako je rok dlhy/ a ja ak chcem možem prísť, aj s malým, ak nechcem, on pôjde ci sa mi to paci alebo nie. Väčšinou tieto situacie stojím a chvíľu pozerá
, ci sa mi sníva? To sa takto správa k zene, ktorú milujem?
Mam dojem, ze mu uz vsetko vadí. Ze som navyše.
Este toto ma veľmi trápi. Kúpila som byt, dala som mu kľúče, povedala, ze je to nas domov. Ale on sem chodí ako do holubnika. Niekedy tu neprespí a prespí v starom byte. Dôrazne som mu povedala, ze mi to vadí. Nikdy totiž neviem, ci budem mat muza doma, to je hrozne. Dnes mi povedal, ze niekedy chce mat odo mna pokoj, ze je mu dobre samému. A to je Ok, ak sa chceme brat? Spat inde ?
Najlepšie ze v máji mame mat svadbu.
Proste tolerujem všetky jeho nápady, náročnú prácu a ja zato cítim nič. Je poskedny rok taky chladný, baví sa so mnou ako s ksmosom z krčmy, ked vidí ze mi ublížil, je mu to jedno.

Zvažovala som rozchod, ale ja ho milujem a chcela som zabojovať, len uz neviem co vyskúšať. Kedysi na mna veľmi žiarlil, teraz som doma s malým priviazana, tak je mu to jedno.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
dilino
4. feb 2020

bože čudujem sa ti taka schopná žena bol v base postarala si sa o domacnosť, deti,krúžky pre deti, firmu, zamestnancov tak takého ako je on môžeš najsť na každom rohu nechce ťa len nevedel doteraz ako ti to povedať tak hovoril v hádankách ale teraz už aspoň vieš na čom si. Načo ho chceš nachytať s milenkou potrebuješ to súrne vedieť aby si sa trápila ešte viac zariad si život po svojom s detmi a ser naňho nemá to vyznam ked chceš ty na teba čas nemá ale ked chce on tak už prilezie načo je to dobré pride dava ti nádej ked to vyhovuje jemu ked nie tak sa ti neozve aj 4 dni človek ktorý ťa miluje sa tak nespráva on vie že všetko zvladneš či sa jedna o deti o domacnosť alebo aj o firmu ked bol v base ja na tvojom mieste by som si ho nevzala rozviedli by ste sa možno do roka a mal by dlhý finánčne boli by to už aj tvoje dlhý a čo stoji ti zato rok -dva aby ti ostáli kopce dlhov hlavu hore ži svoj život po svojom s detmi.

bukrisek
4. feb 2020

Ak v tom je iná žena určite to nebude lahšie takže ti to može byť naozaj jedno. Sústreď sa na seba a snaž sa všemožne aby si odpustila a išla ďalej. Raz ucitiš neskutočnú úlavu a všetko dostane zmysel. Držím ti palce každá bolesť raz pominie.

milanoa
autor
4. feb 2020

@dilino skoda, ze jemu to asi musí dôjsť
Myslela som, ze takíto ľudia v dnešnej dobe sa neopúšťajú, ze si to bude ceniť
Co sme mali ísť do kina a teda vymenil nas program, bola som v kine na Attilovi, v jednej piesni tam bolo, koľko z tých co teraz, bolo pri tebe, ked pri hlave si mal nabitú zbraň
Zovrelo mi hrdlo

milanoa
autor
4. feb 2020

Skoda, ze neviem odhadnúť ako dlho sa z toho budem dostavať. Láska bola silná, takze bolieť to bude tiež dlho. Skoda, ze jeho trápi iba to, ze ma trápi. Ze mi proste nevie dat viac/

karolinakr
4. feb 2020

@milanoa nemusis nikoho nachytavat, to su take intuicie, priznaky

dankanka
4. feb 2020

@milanoa možno až sa na neho dokážeš nahnevať, tak ta láska prejde. Právo na hnev máš.. To je prvá data odputania sa. Skus to.

dankanka
4. feb 2020

@milanoa *fáza

nini1010
4. feb 2020

Pane Boze moj dobry na nebi?16 dni sam do Thajska,16 hodin denne v robote,po zuroch so slobodnymi babami,prespava na statom byte???Prepac ale ty si totalne blba alebo to fakt nevidis ze uz ta nemiluje,ze uz s tebou nechce byt a nonstop ta podvadza??Ja som uz takto naivnu zensku davno nevidela.Lebo obeta je jedna vec,ale totalne hlupost druha.Vy sa chcete brat v maji?Mas prachy alebo co ho pri tebe tak drzi?A veta "vsetko mu doprajem,len nech je stastny'" ma totalne zabila.Sinie sa mi hlavou ci si ozaj taka zufala,ci si nantoto odkazana,ci si uplne ohlupla alebo ako to ze si taka naivna,prepac...Mala by si si vypocut par podcastov o tom ako je dolezite aby chlap nedostaval stastie na podnose a snazil sa od Polnisovej a Evelyn aby si mozno pochopila.Nemozem skratka uverit ze takto uvazuje a jedna dospela pricetna zena.

77daniela77
4. feb 2020

Prosim ta a ta firma je len jeho?

nini1010
4. feb 2020

Inak podla mna cim si k nemu milsia,cim viac sa snazis aby bol stastny,cim viac pre neho robis,cim viac mu vyvolavas tym viac ta ma plne zuby.Podla mna jedinu sancu mas ak sa zacnes venivat vyhradne sama sebe,budes kaslat na jeho potreby a budes sa venovat svojim zaujmom a chodit von aj bez neho.Myslim ze tym jedinym ho este dokazes zaujat.Lebonteraz ta uz nemiluje a tym ako sa spravas si v skatulke "zufalka a istota".Ale stoji ti takyto chlap za to?dokazes to ako sa k tebe chova hodit za chrbat??Boze kde mas sebauctu.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
milanoa
autor
4. feb 2020

@nini1010 Polnišova a Evelyn neviem ci Zrovna oni by mali radiť o mužoch
Nie som blbá, vôbec nie, iba som príliš posunula hranice, nevsimla som si to. Totiž nenadarmo sa hovorí, ze láska je slepá. Chceš aby Ten druhy bol stastny, ak je láska obojstranná, vráti sa to, ale ja som si dlho dlho nechcela pripustiť, to co tu jedna kocka napísala, ze dlho mi preukazuje, ze nič necíti ... bohužiaľ áno, moja chyba

nini1010
4. feb 2020

@perdulka7 Hej mas pravdu,teraz spatne citam celubtuto nestastnu story.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
ukulela
4. feb 2020

@milanoa zena, ty si jedna silna osoba, ktora sa o seba dokaze postarat. teraz, v tomto momente, vyser sa na lasku a ries veci realne.
-byvanie - je len tvoje, takze byvas tam len ty. on nechce byt sucastou rodiny, takzechodi LEN na navstevu, ziadne prespavania, houby trt.
-peniaze - neviem, ako to mate poriesene, ako si ty s pracou, ako s firmou - ale ries - vyzivne/prispievanie/pripadne aj vyplatenie z firmy, ak je tam nieco spolocne
- dieta - zverenie do opatery - a dohodnite sa na rezime stretavania. skratka mu vysvetli, ze ak priatelia, tak tieto veci potrebujete mat osetrene oficialne, lebo stat sa moze hocico hociktoremu z vas dvoch.
skratka on musi pochopit, ze jeho rozhodnutie ma dosledky, ty nie si na spagate, nebudes ho tu cakat s vecerou a dufat, ze pride. mas svoj zivot, mozes mat svoje zaujmy a mas svoj cas, ktory nemozes takto zadrbavat. prestan riesit jeho veci
zrejme nemate problem s €, tak ber decka a chod s nimi sama na dovolenku. mozes mu osrat spanielsko ....
a zena neboj, zamilovat sa da v 30 aj 40 v pohode, len sa teraz potrebujes otriast a dat do kopy. daj si zivot do nejakych kolaji a uvidis, posunies sa vpred. ja ta obdivujem za vsetko, ako si to zvladla, kasli na svadbu, nie je to ziadna hanba, je to zivot a basta. raz je dole a potom ide hore.

milanoa
autor
4. feb 2020

@dankanka áno potrebujem sa nahnevať, poslednú kvapku

uglybetty1234
4. feb 2020

presne suhlasim s komentom ohladom toho, ze ked pride za malym tak mu ho nachystaj, alebo nech ostane u vas ,ALE s malym. Ty uz si mimo. Urob si svoj program. A ked zacne rozpravat, tak mu povedz, ze bohuzial aj u teba sa vela zmenilo a uz jeho monology pocuvat nemienis. BODKA.
tiez by si si mala poriesit byvanie, zverenie do opatery a veci s firmou. Si sikovna, silna. Nenechaj sa opit rozkom. Svadbu ani neuvazuj - na co?

milanoa
autor
4. feb 2020

@ukulela ďakujem za povzbudenie

mondolina
4. feb 2020
dilino
4. feb 2020

@milanoa musiš isť dalej aj bez ňeho možno sa časom zbada a dôjde mu to ale možno už bude neskoro drž sa

katkati
4. feb 2020

@milanoa Prepáč, že sme niektoré na teba také ostrejšie, to len preto, ze máme na tu situáciu nestranný pohľad a ja osobne si myslím, že ba si sa mala zdravo, ale poriadne naštvať. Nie nadávky, hystericke výstupy, ale rázny nekompromisný postup. Za každú cenu si chceš vsugerovat, že nesexuje, lebo sa veľmi o seba nestará, že je ho cítiť. A vidíš, tebe to nevadí a túžiš po ňom. A co iné ženy, nadržané, ktoré dlho nemali sex? Myslíš, že to bude pre niektoré až taká prekážka? Možno len pri tebe sa už nesnažil byť príťažlivý, aj to je možné.

milanoa
autor
4. feb 2020

@katkati och, to je možné, až priam nechutne

Inak ked bol v Thajsku urobil mi take srdce na plazi, odfotil a dal na fb, označil ma tam, ze pre teba
Načo to robil ....

katkati
4. feb 2020

@milanoa Tak vidíš, hra sa s tebou. Srdce ti nakresli, ale ta trápi a chce bývať sám. Možno mu preplo z toho všetkého.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
milanoa
autor
4. feb 2020

@perdulka7 máš pravdu S tou láskou, on mi vtedy iba povedal, nech sa nehnevám, ze to nestihol
Napadlo ma ci by to robil keby mal milenku ... nemyslím si, ci sa mýlim ?
On je celkove taky nejaký apaticky teraz, v tej práci je stale a mysli iba na ňu. Aj ja mam taky pocit, ze mu preplo a este aj vyhorel

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
milanoa
autor
4. feb 2020

@perdulka7 😬😬😬😬 takí chlapi to je odpad

dankanka
4. feb 2020

@perdulka7
@milanoa majú výčitky. To je celé. Tak robia veľké gestá, keď už činy žiadne..

perdulka7
Odpoveď bola odstránená