icon

Životné rozhodnutie: Zostať alebo sa presťahovať za rodinou?

eseta
16. feb 2025

Ahojte dievčatá, stojím na takom pomyselnom životnom rázcestí a neviem sa rozhodnúť ako ďalej. Aby som začala pekne od začiatku, žijem s deťmi sama už 5 rokov. Za ten čas som si v našom meste našla dobrú prácu a priateľov. Žijem tu však sama, celá moja rodina žije ďaleko. Často krát ma to trápi, je to ťažké, keď mi nemá kto pomôcť. Naskytla sa mi príležitosť presťahovať sa do dediny, kde žije moja rodina. Mám tam šancu kúpiť krásny 3izbovy byt za úžasnú cenu. Teraz žijem v dome, ktorý patrí aj ex a máme ho na hypotéku. Viem že časom ho budem musieť vyplatiť, takže sťahovanie raz tak či tak nastane. Dom v ktorom žijem teraz je krásny, ale nad môj rozpočet, aj silu. Sama žena nevládzem všetko okolo domu. Je mi však ľúto, že keď sa odsťahujem prídem o prácu a priateľov. Fakt neviem čo urobiť, presťahovať sa, vyriešiť finančné záväzky voči ex a hľadať si tam novu prácu? Alebo zostať ešte tu, kde mi je dobre?

Strana
z2
sidicek
17. feb 2025

Ja by som sa nasťahovala z BA niekde na zapadakov. Máš tam priateľov, prácu viac možností. Dedinu si nechaj na dovolenky a prázdniny.

lauricka
19. feb 2025

@eseta pri 9 a 12 rokoch nepotrebuješ, aby ti rodina strážila deti, ale aby deti mali možnosti nablízku - školy, krúžky a ty prácu.

betulinka1
19. feb 2025

@eseta nesla by som, ostala by som tam kde som. Jednak deti budu vacsie a viac príležitosti na dobre skoly, stredne skoly, vysoke skoly, praca, socialne vyžitie aj pre teba. A mozno by som sa tak rozhodla aj preto aby som sa nestala otrokom rodicov, lebo chcem zit vlastny zivot.

priscilla07
21. feb 2025

Ja by som sa nestahovala. Dobrá práca, prijatelia a dom nemusia už byť nikdy realitou, a keď budeš blízko rodinný, tam sa môžu pokaziť vzťahy. Tiež deti majú svojích kamarátov, školu atď.... Pokiaľ to nesuri, určite počkaj. Takto aj deti to budú mať ľahšie keď pôjdu na strednú a výšku.

Strana
z2