icon

Zlé správanie partnera bez zjavnej príčiny

marisola
1. jan 2016

ahojte všetky,
nechápem,prečo je môj partner taký autoritatívny,taký divný,o čo ide,prečo sa zle chová,jeh osprávanie ma strašne udivuje,máva dobré obdobia,kedy je milý celkom,aj zamilovaný atd,ale strašne máva aj obdobia ako napríklad toto ,kedy zase "vyvádza".Mala som dokonca na jesen podozrenie,že ma podvádza,to sa nepotvrdilo,a bolo potom celkom normálne obdobie,mali sme sa radi,mali sme aj veľa toho na sebe atd,ale proste teraz zase cez sviatky sa nevhodne ku mne choval. neprosieva mu evidentne ,že robí so samými chlapmi,síce inteligentnými,ale je stále len v mužskom kolektíve,predtým taky nebol.Nehovoriac o tom,že stále hreší,aj smerom ku mne bez problémov,typické reči,ktorými ma niekedy prekvapí, " čo si mešuge ?tto čo zase mudruješ ?nemudruj,nerob sa mudra,trošku rozumu .."stačí že mám iný názor ako on,strašne chce byť autorittatívny a staršne moc chce byť ako moj tato sa chovať.začína mať take zle chovanie ako autoritatívny chlap a prísny ,bere ma ako decko,ked prídem k nemu stále ma upozornuje,tam toto nedavaj,tam toto daj,nezmyvaj tak podlahu, daj si veci na kopku,nie roztrusene po celom byte,vytaca ma to,nepokladaj tam nadoby,ale inde,nedavaj mokre do poličky,bude plesen a neviem čo,načo toto varíš,vela si toho navarila,dirigovať by chcel strašne,ja taka byt nedokážem,niekedy aj vypadnu mu nejake tie vulgarizmy smerom ku mne,nenadava priamo,ale bežne sa hrubo chová kedže normálne vela hreší a nahradza to bežnymi slovami,tak aj ku mne posledne mesiace nema problémy povedať" kde do P si to dala "...alebo " bo*a ,naco si robila tolko polievky,kto ju zje "? ale inak je to velmi inteligentny chlap,ktorý ma VŠ ukončenú,zaraba nemale peniaze,vie sa o seba postarať,a je fakt vzdelaný chlap,tak nechapem,o čo ide....
a furt na mna vravi,ze som decko a ktovie co ...myslí si,že ma moze dirigovať,aj ja som v minulosti sem tam zahresila na jeho osobu,nemyslela som to ale tak,ale neikedy mu poviem,och ty debilko a tak,ale to nemyslím tak,ja skor vtipne skor to myslím,a on to mysli vazne,ked to hovorí,s vaznostou a aj s hnevom niekedy dokonca...
nechápem,preco sa tak chová...posledne obdobie...prečo ma taketo vystrelky.
kedy sa chová takto chlap ?sme spolu strašne dlhe roky,od puberty,odmala,ale takto sa ešte nechoval,začína vystrkovat orzky sa mi zdá ..
kludne mozete pisat aj sukromnu postu,
a ked sa ho spytam,preco sa tak chová,tak odpovie,že preto lebo ho vytacam,alebo neodpovie že nič ..ze pre nič,ze to sa normalne chová ..ale nevie sa ani ospravedlniť ani nič.

marisola
autor
7. jan 2016

@charity nie som proti psychoterapii,len bola som už aj u psychiatra aj psychologa niekoľkokrát ,žiaľ nikdy nie s úspechom ..oni moc nechcú pomáhať..aspon mne sa tak zdalo ( ale nie akože len kvôli tomuto,ale kvôli iným veciam)

@macamac áno,spýtala som sa ho to dokonca niekoľkrát,bud neodpovedal ,len ostal ticho (to je jeho neodpovedať -na priamu otázku),alebo vyhýbavo niečo zadrel,alebo povedal,že čaká,že sa zmením,že ma má rád atd.ale nie -on je slaboch v tomto,mna by nikdy neopustil 🙂 viem to naisto ...
lebo rodina mu tlačí do hlavy kaleráby,že inej takej skvelej a krásnej baby nenájde,niet ..a bal bla,a ekamoši a tak ..tiež mu to vtlkajú do hlavy a lebo ja som jeho prvá a bla bla
ale tiež mi to vrta v hlave ,ale chce ma mať ako poistku ,logicky

ja neviem,ja som na chlapov dosť taká divná,neviem sa chovať vôbec v ich spoločnosti,nemám ich vôbec ani kde stretávať ,lebo len som bud v škole ( kde mám až dvoch spolužaikov :DD) a doma,ja nič iné nepoznám,nemám ich kde spoznať...a okrem toho,aj čo som mala dakých,čo ma kedysi akože chceli (teoreticky ),ma pozvali na kávu,počas mojich kríz vo vzťahu,ked som sa dala nahovoriť na kávu,tak potom sa viac neozvali,takže chybná som asi ja :(:(:(

aduliak
8. jan 2016

Nečítala som celú diskusiu,ale poviem ti skusenost...môj brat chodil s frajerkou 8 rokov,od 18 do 25....posledné dva roky bol na nu taký istý ako tvoj frajer. Nikto sme nechápali, ako s nim môže byť. ..nakoniec sa s ňou rozišiel kvôli inej,ale povedal,že ak by inú nenašiel, bol by stále s povodnou. ..on bol na nu zlý pre to,aby sa s nim rozišla ona a on mal svedomie čisté! Už ju nelubil. ..chlap ,ktorý lubi,sa inak tak podľa mňa chovať nedokáže. ....My sme sa xkrat s mužom pohádali, ale nikdy medzi nami čo len nejaké škaredé slovo nepadlo...Musí byť úcta medzi partnermi. ..brat je teraz po roku a pol ženatý a čakajú malé ...a k žene sa čo chová úplne inak...tak,ako k pôvodnej partnerke prvých 6 rokov....

aduliak
8. jan 2016

Pardon,od 17 do 25

sono2
8. jan 2016

@marisola 😕ťažko. Ono to môže byť fakt kolektívom aj celkovo prácou. Je hrozne ťažké u mužov, možno aj u žien oddeliť prácu, ktorá tak ovláda. Neviem. Asi si zvážiť, či to má zmysel, či ťa fakt ľúbi, dať s ním rozhovor. Ja môjho muža tiež dosť dirigujem, mám rada poriadok atď ale už viem, kedy toho hovorím moc, alebo muž vyložene povie, že ho taká nebavím a neni medzi nami dobrá atmosféra, začne byť vulgárny a už to ide. Nuž musí vedieť kedy stačí a musíš cítiť, že ťa ľúbi a celkovo komunikovať. Vidím, že sa snažíte o dieta. Bude ti oporou? Pomôže ti? Celkovo je to na celý život?

sono2
8. jan 2016

@marisola Prepáč, že to takto pomenujem, nechcem tým nič povedať! Mne príde toto ešte ako ste vy myslim, že putničkár, čo má peniaze, postavenie plus taká ako si napísala v tom dlhom prístelku na strane štyri plus, že ste tak od mlada spolu úplne zlá kombinácia, horšia akoby to malo byť naopak že žena muž. Evidentne si ťa neváži, neviem. Hrozne by som ti chcela dať radu, len keď on nebude chcieť, môžeš robiť fakt všetko. A pedant sa nedá stať z dňa na deň. A ty sa nemôžeš zmeniť, to je nereálne, teraz robit všetko perfektné aby bol on spokojný.

Asi by som naňho šla spôsobom že pokiaľ sa bude takto rozprávať, nebudeš sa baviť. A hneď mu povedz, že či chce takýto vsťah. Buď striktna,😕to ale tiež nejde z dňa na deň plus že ťa on už dobre pozná. Ale skus to. Alebo keď má mániu, normálne choď preč úplne von ku kamarátke! Musíš si získať rešpekt! Hlavne ho ty neurážaj štýl možeš takto matke hovoriť atď😀😀😀 úplne ticho ostaň a musíš byť silná. A nech upratuje aj on. Ja toto robim sama lebo muz je lenivý A potom zjapem, že nepomáha. A nevie to urobit tak perfektne ako ja a ja to chcem perfektne. Trošku som sa v tvojom mužovi našla a chápem ťa preto! Veľa šťastia!

marisola
autor
8. jan 2016

@aduliak on nechce istotne rozchod,nechce sa rozísť,povedala som mu presne toto,že ako sa správa,to je na rozchod,že či to chce a on povedal,že nie .. načrtla som rozchod,ale nechce....on sa nechce rozísť !!ved to je mi na tom to najdivnejšie..!!

@sono2 lenže je rozdiel,ked ty ako žena to hovoríš mužovi,ale vieš,aké to je,ked muž dohovára žene o takého veci ?o poriadok ako má čo kam uložiť atd ?tak autoritatívne ?ved to je strašne ponižujúce,akoby som bola fakt totálna sliepka.
ani nie autoritatívnym tonom,ale takým divným,ako keby on všetko brutálne skvelo vedel úplne bravúre a ja som malé decko,ktoré poučuje,alebo ako mi to už príde..proste neviem ten ton sa tažko opisuje.je to divný tón ..proste nepovie " prosím ťa ,polož to nalavo,zlatko",ale vybrechne na mna " ježiš,to ide vlavo,nie tam,kde si to dala,to ako dávaš "?
a myslí si,že mám všetko vedieť ako žena po 20ke-
nevie oceniť ani len moju snahu,že sa snažím byť už celkovo poriadkumilovnejšia,snažáím sa aj piecť už dačo,a trošku sa starať viac o to domácnosť atd . 😖 😖 snažím sa viac upratovať a tak....
on upratuje rád,a často,furt musí mať "uklizeno "...ale ja to neznášam,on prvé čo doje,ani sekundu neposedí pri stole a beží umývať riad,lebo to zaschne hovorí,a mna ide vykotiť,ja si chcem v klude ešte pri stole posedieť a pokecať ,alebo napiť sa vína ..a ked mu to slušne poviem,povie že " a ty to potom budeš zaschnuté drhnúť ,ja teda nie "..a ide umývať ,toto je choroba podľa mna ..
ja som naučená z domu,že proste sa v klud všetko,nad ničím si nikto neláme hlavu,ježiš neni upratané neni,uprace sa zajtra,alebo sa doje a nechajú sa riady aj pol dna tak...nikoho to netankuje....proste ..úplne inak som zvyknutá ako on.
ja som mu už XYkrát povedala,že urobme teda ustupky obaja ..ja juž som ich začala robiť,začala som si viac po sebe umývať atd.aj popratovať ,ale to neocení vobec,že som začala,ale začne hovoriť,akože nezaujato,že " noo drhol som dnes dlážku,ak si si všimla "( ja si nevšímam,či je dlážka čistá alebo nie,mne je to úpône ukradnuté ,nevidím v tom rozdiel),ani v ničom takomto ,že ked sa niečo vyčístí a ked nie..,a ja že ako čo ?ked si vydrhol ?ved nebola špinavá a on že " bolo tam stovky tvojich vlasov,ako sa česes,po celom byte "..a ja že čo ?to ako ?nechápe stále ...a on ,že no vyčistil som to ja,nabuduce ked s aceses vlasy si vyhod do koša nebudem žiť v bordeli vlasovom ..vidno to...pritom ma hnedu dlazku a ja mam hnede vlasy..co vobec nie je vidieť ..
to len tak btw ..
ja som proste nevšímavá ..ano,cesem sa...a mam na hrebeni vlasy alebo na zem spadnu,alebo do umyvadla,a ja si to proste nevšimnem,že spadli ,alebo že s utam,alebo že by som si ich mala odpratať ja to proste neviem,nevšímam si to,je mi jedno,či su tam vlasy,a on si to všetko poriadne všíma ..ja nie ..hold kamen urazu ..
ale už sa snažím ,ako mi to povedal ,proste davat si na take drobnosti pozor,ale mna to jednoducho nebavííí !! a on to nechápe...
ako si mam teraz získať rešpekt po tolkom čase ?ked on ve,že som lenivá a nie som puntičkárka ?proste on nechápe,vždy sa pozastavuje nad tým,ako mi to nemôže dopnuť a ako je možné,že si nevšimnem,že je tam bordel....
alebo ked sa umyjem,ze je voda na dlazke ze mam si dať uterak pod nohy,ked sa zmyjem..pre mna ej to spanielska dedina,naco ?ved tam je ta gumena oná ..a o,ze splesnvie a mam si dať uteráčik pod nohy ..nechápem..zase..
alebo ked sa umyjem,že vane tak pobehám po byte ( ma dlazku plavacku),a on ze ci zbieram smeti a vysavávam,ze kde mam papiče,lebo teraz som sa zmyla a chodím po spinavej dlazke (pritom dlazka nie je spinava )
proste nechápem takym prkotinám ...jednoducho je to mimo mna,out of my mind..
ako proste mu toto vytlct z hlavy ?ako sispraviť vo vzťahu poriadok a rešpekt ?ved sa o to tak veľmi snažímaby si ma vážil normalne ..!! ako ini chlapi si vazia ženy ...proste prahnem po tom ...ja enchapem,ci fakt robím take pizdoviny,alebo čo....alebo je len on magorsky

alebo jednoduch osme len prliš dlho spolu a je to už prenho nezaujímavé a otrepane tak už nema sa v čom rypat a vrtať a idem mu na nervy,tak proste diriguje ...ine mi z toho nevychádza ..ako teda ozvlástniť vzťah ?a zacať odznova ?s respektom ,a nie despektom?ako ho prinutit ?
povedala som mu xykrat ,ze sa mi take chovanie nelubi,ze nie som na to,ze potom amok mam..kedon zacne s tým svojím ...neznášam napomínanie jednoducho,a on nič ,nereaguje,že keby som nerobila take evci,tak ma nediriguje...to je jeho vená odpoved,ziadne prepáč,nič ...ja ho v ničom nekomandujem ..maximalne mu slušne dohovorím .." to akosi zaparkoval,to je hruza ",alebo " prečo mas na sbe tento sbeter a nie modry ,modry ti zlatko pristane viac "..
ale ja to vravím iynm sposobom ..takym milym ..slusnym ..on diktuje..

mimi1237
8. jan 2016

@marisola na yvoju otazku,ako si ziskatziskatkt,no hned hneddciatku,ste spolu dlho,teraz uz tauzz nieco niecosztusimn nechce.tusim by si si aj ty mala viac verit a vazit si samu seba
vies si s nim predstavit cely zivot?

mimi1237
8. jan 2016

@marisola na tvoju otazku,ako si ziskat respekt no hned na zaciatku ste spolu dlho,teraz uz tazko nieco zmenis,ak on nechce .tusim by si si aj ty mala viac verit a vazit si samu seba
vies si s nim predstavit cely zivot?

@marisola

mimi1237
8. jan 2016

sorry za chyby,píšem na telefone

@marisola
@marisola

sono2
8. jan 2016

@marisola 😕😕😕nooo úplnú pravdu? Čo si vypísala by som nezniesla ani ja, a neuraz sa prosím. Píšem ti názor na to, čo si mi napísala. Osobne nechám čistú vaňu, záchod, umývadlo tak sa za hodinu chcem aj do takého vrátiť😕nie ho mať plné vlasov aj na dlážke, je to humus. Už som písala, že mám rada poriadok pol dňa riady?😕. Aj môj muž bol kadeako naučeny, ale poviem ti, že sa mu viac ľúbi poriadok. Proste, nemám rada, ked sa mi bordel lepí na chodidlá, vidím vlasy atď. Proste mám rada čisto a pekny byt plus sme alergici čiže ja prach nemôžem mať ale aj tak. Celkom ten váš problém teraz chapem.

Ináč, ako ste žili do teraz? Veď toto mu muselo vadiť odzačiatku. A keď sa môj muž naučil kadečo zvládneš to aj ty žena. Alebo si nájdi takého tebe návykmi blízkeho. Viem, že ti jeho chovanie vadí a čo jemu príde normálne tebe možno nenormálne. Žiaľ mne to až také nenormálne neprichádza. Ale ak vám na sebe záleží, určite to vyriešite akurát neviem ako.

aduliak
8. jan 2016

@marisola aj môj brat to hovoril, už pomaly svadbu chystali,kým nestretol tu druhu😢

fidka79
Odpoveď bola odstránená
marisola
autor
8. jan 2016

@fidka79 ved to netvrdím🙂) ja len tak,že ma ešte aj vs uspesne velmi ukončene,tak nechápem jeho reakciám...

@aduliak ja potom už asi vážne tým chlapm nerozumiem,o čo tea ide ?čo nás maju pokrk,ked toto robka ?ja som sa ho to pýtala,dorazne niekolkokrát slušne ..a bez natlaku bez emocii,že rpečo je so mnou ?pytala som sa ho to aj včera ..a odvetil " preto,lebo ta mam rád "...a ked som m upovedala,nech si najde inú,tak povedal,že ma ma rad ..:((((((((((( tak ja som z toho staršne mimo ...ale nehodlá to zmeniť,tak ja juž neviem,či som ja magor,alebo

@sono2 no žili sme tak,že proste sme spolu nežili, zili sme uplne inde,a tak,nie spolu v jednom byte ...a povedal,ze ked dosiel ku mne domov,na navstevu,ze si to všímal,že enchávam po sebe neporiadok a tak,ze si nepopracem veci atd,ale nič nebvravel,len že "prečo nechavam za sebou neporiadok,že ci mam sluhov ?" skor si z toho robil srandu ..a hovoril mi ,ze som " kvik" ..ciže prasiatko v jeho ponímaní ...a tak,ze nemam komíny v skrini,ale neporiadok,kade čo pohádzane ..a tak...že na koberci mam vlasy,no mne sa to nehnusí..akože sem tam okomentoval,ked bol u mna,ale teraz,odkedy som ja unho castejšie (lebo ma už vlastne byvanie dlhší čas)a ked k nemu prídem na pár dni,viac menej na víkendy v inom meste ako našom rodnom..tak proste kritizuje ma za tieto veci,a že ked zhodím zo seba veci,prečo ich dám na stoličku a nie do skrine,neuložím,prečo veciv skrini nemam uložené,že kto to za mna spraví ?že prečo mam vodu v kupelni ,?že ci mam za sebou 4 sluhov,co to za mna urobia ?sa ma večne pyta,a vravi,,ze on neni moj sluha,a ked mu poviem,tak to nerob,tak on mi povie,že a zhnili by sme v špine ...
ale napríkad to sa ešte snažím,lebo varím,snazim sa,riad umyvat,vysavat ,zmyvat dlazku...aj kuppelnu cistiť..rposte všetko..ale jemu už začínaju vadiť take maličkosti,ako vytláčam pastu,prečo ju nevytlacam zdola hore,ale kadejako,ako i pride,a potom je cela poskrčaná ..a tak...
nehovorím,že ja žijem v bordeli a som prasa,ale proste nie som na to tak zaťažená ...jednoducho nenapadne mi ,že mam niečo spraviť,nebola som z domu zvyknutá na to,
alebo vyniesť smeti...albo tak ...nasi robili všetko za mna vždy.a dokonca doma občasne nam chodila vypomáhať aj taaka pani,co upratovala ,ale on to nechápe.a robímvelke pokroky,a nechcem tiež žiť v spine,tiež som alergička,a snažím sa už vela veci robiť nakviac utierať prach atd,ale to si on nevšíma,najlepšie je,ked ja mu poviem,že " pomozem ti,daj upracem,povysavam ja".ale on povie,nie nechaj tak,ja povysam,ke tu nebudeš..aj tak sa tu ešte nabordeluje "...a potom mi vyčíta,že .." zmyval som hodinu dlazky ""a neviem čo,tak ančo to hovorí ?
on akoby sa vyžíval v kritike...a ja už ani dávno neviem,ake boli dlážky :DDDDDD proste ja som strašne v tomo nedopínava...
ale on to neakceptuje...neviem ani ja ako to riešiť...
je pekne mať poriadok,a spoločne ho nejak urobiť v byte a potom mať čisto..ale jednoduch oja to nepotrbeujem az tak k životu ako on....
neviem,keby som zase mala bordelára,tak to by sme už naozaj asi zili v špine :D:D ako vidím..a ešte reči tyu ..si žena mala by si mna buzerovať za to,že aky som ja a mala by si ty byť ta ktorá drhne,a nie ja muž aby som teba upozornoval .a pod...take reči stále počuvam..a že v skrini mam bombu a neviem čo....že kedy chcem požehliť s doma velky kos pradla,co mam ..a neviem kadeco,..ale proste mna neštve ani to,že mi hOVORI ,comam robiť ako .že chce mať poriadok,mna nestve to,ale mna stve ton a slova,akymito vrvaí,autoritatívne,povysenecky scasti a nervozne ..podrazdene..
keby to povedal s kludom a poprosil by ma.."utri kupelnu prosím,lebo si ju zasvinila ",tak to spravím,nemam problém ..
ale nie mi to vytykať potom
ked som mu toto povedala,ze chcem,aby o povedal slusne tak povedal,ze on to už tisickrat povedal slusne a že ja ho mam v paži,...tak ja už neviem akože ako z tohto von ...
ale samozrejme to neni jediný problém ..vieš ako...
on starsne rad je pan dokonaly,ze všetko vie a vsade bol atd ..švetko dokáže ..a tak. ☹ ☹ ☹ ☹ rad sa mi zdá,že poučuje iných ..riadil by ich rád..vsak ma aj taky post v práci ..ma to v sebe ,ma taku povahu ..a mi hovorí,že ja by som sa mala vedieť postarať o domácnosť akadco,a že nič neviem ,lebo neviem ani zajsť na urady a furt dokola...

almea
8. jan 2016

@marisola 😀 Som sa dobre zabavila. Si cela ja v tvojom veku. A vlastne aj teraz a to mam po 30tke. Niektore veci neviem - ako vylestit tv bez cmuhov, ako cistit kozenu sedacku a pod. Robim to, snazim sa, ale vysledok nie je podla predstav 😀 Tiez som z rodiny kde mama robila karieru, chodila s nami vela von a poriadok sa riesil az na poslednom mieste. Ani obciansky som si nebola zobrat. Panicke ho doniesli rovno domov 😀😀 Nastastie som nestretla chlapa ako mas ty, ale skor klasickeho. Cize poriadok je na mne. A ja sa fakt snazim, ale som z upratovania nervozna, nejde mi to, tak ako by som chcela. Jediny, kto to u nas bude vediet je moj maly syn, kt. uz teraz vie umyt dlazku, poumyvat linku a dvierka a zda sa, ze z neho vychovam chlapa ako je tvoj partner.

almea
8. jan 2016

A podla mna budes cely zivot v strese s tvojim frajerom. Ak to v sebe nemas, tazko sa to naucis. Jedine plus, je ze to upratuje sam a nekrici na teba z gauca, aby si to urobila ty. Takze ocen, aky je a to frflanie si nevsimaj. Keby si pocula mna ked v sobotu umyvam a vysavam, aku zasluznu cinnost z toho robim a ako za vsetko potom cepujem chlapa... Skoro ma kvoli tomu nechal. Ze si hadze vwci v obyvacke, ze nechava riad kade tade. U mna to bolo zo zufalstva, ze to musim znova robit, ked upratovanie z duse nenavidim.

charity
9. jan 2016

@marisola Kto chce psa bit, palicu si najde. Toto nie je o neporiadku /vid historka ako nechcel Tvoju pomoc a potom sa na Tebe vyvrsul, ze to musel spravit sam/, toto je tyranie.

Inak tyrani nechcu, aby ich ich obete opustili, to by sa velmi dotklo ich ega. Tyrani obete casto nemiluju, ale citia k nim majetnickost aj dlho po rozchode.

Prestan si klamat, ze sa to zlepsi. Nie. Bude to horsie.

aduliak
9. jan 2016

@charity moja reč. ..videla som to v priamom prenose...

sono2
9. jan 2016

@marisola tak, želám veľa šťastia. Neviem ti poradiť lebo mám rovnaký poriadok ako si želá tvoj muž, včetne tej pasty 🙂 , úplne akoby si o mne písala. Verím, že to máš ťažké, ale ako som už písala, dá sa naučiť.

marisola
autor
9. jan 2016

@sono2 to vážne ??? preboha,na takých prkotinách stojí svet ?:( to snád nie je možné,že ešte niekto iný to robí,ale preboha,nezdá sa ,že sú to maličkosti ? ved tá pasta ozaj ..ach :( mali by ste sa "vy dať dokopy ",to by bola idylka s tým mojím.nemysela som si,že ešte toto dakto má takéto puntičkárstvo ..ale žeby chlap bol taký istý ? ty si žena vieš,dá sa to chápať,ale chlap..to je mi na tom najdivnejšie.
..ja to mám bezpredmetné s ním asi...som z toho nervozna a v strese,ked začne proste s tými jeho rečami ..aká som a tak,že sa chovám ako princezná a bla bla,že z domu neviem nič,domácnosť ,prenho sú praktické veci dôežitejšie ako život,ako city....presvedčil ma o tom minule,ked sme sa bavili,ked som mu toto celé líčila,že ako mi toto ubližuje,znervoznuje ma to,lebo neviem to proste tak všetko vyleštiť vyčistiť,že to je deptanie ,čo robí a on že domácnosť je najdôkežitejšie,trošku praktickosti sa musíš naučiť,a ja sa o to snažím ..čiže čo tam po mojich citoch ..tie neberie do úvahy...

@charity ale on to spomenie len tak proste medzi rečou,"že upratoval som dlažku,bol tam neporiadok"--a ja sa spýtam čo aky zas ?" no prach s tvojimi vlasmi"..ale povie to lahostajne ..nezcastnene..akoby sa nechumelilo,proste ..
@almea ale konečne som si myslela,že z domu,kde nemám veľa pochopenia a lásky,a citov a všetkého,odídem k nemu žiť,kde nájdem pokoj a pohodu ..a pozri ...
hej,on to spraví,nekričí z gauča,ale čo z toho,ked to ofrfle? nepáči sa mi to ofrflavanie moc,lebo ma to stresuje potom...
potom už podvedome uvažujem nad tým,ked niečo umývam-"urobiť to tak dokonale,aby tam neboli čmuhy,aby zase si nemyslel o mne,ze som dement "..ale aj tak sa mi to nepodarí :DDDDDDD
a ked mu poviem,že ja nikdy nebudem žienka domáca ako chce,tak on povie,že enchce,aby som bola doma služka a že enchce odo mna prevratné veci,ale základné,ktoré neviem...tak ja už neviem vážne ...

charity
9. jan 2016

@marisola Co keby si uz zavolala tym odbornikom na tyranie a spytala sa ich na nazor?

aduuus
9. jan 2016

@marisola no poviem ti len jedno na tvoj prispevok..ani som ho nedocitala do konca..od takeho som odisla...preco je taky? lebo je to psychicky tyran a toto je ukazkove tabulkove spravanie domaceho nasilnika...dobre obdobia sa striedaju so zlymi a horsimi a tak dookola...preto som od neho odisla aj s dietatom, lebo uz som nechcela takto zit dalej

mimi1237
9. jan 2016

@marisola ja osobne ako citam,co pises ti prestavam rozumiet,neber to osobne ale ako sa da umyt riad tak ze tam ostanu cmuhy?a vlasy najdes aj u nas,ja to ale popracem ,zas koli tomu aby som robila nejaku paniku,to nie,a je pravda ze ta oná podlozka v kupelni ak je mokra tak splesnivie..vies ono su veci v zivote kt.netreba prehanat a robit s toho tragediu,no myslim,ze kazdy normal.clovek ,chce mat doma ako take cisto,poriadok.no moj nazor,nie je dobre ak sa pri niekt.veciach,praci,prichtis pri tom,ze sa az moc kontrolujes ,ci danu vec robis dobre,tak ako si to praje partner,nie je dobre ak v tebe vyvolalava strach,to uz by si mala vediet asi ty ,ci prehana on alebo ty.

aduuus
9. jan 2016

@mimi1237 presne tie pocity ktore si opisala su dosledkom psychickeho tyrania...a nie je normalne zit s takym vedomim a strachom

svetluska82
9. jan 2016

@marisola tak ako keby som o sebe citala, moj muz podobne tiky od zaciatku, ja som tiez nie moc poriadkumilovna, so karieristka, a nevidim vyznam neustale upratovat. Muz z rodiny, kde mam makala a vkuse cosi upratovala. Mal hlasky typu "mas tu bordel" a to sme boli manzelia uz. Mna by zaujimalo ako ty reaagujes, ked ti to vravi tym svojim arogantnym dojmom. Lebo ja som spociatku sa snazila upratovat a on sedel na gauci a furt bolo zle. DOkonca svokru zavolal nech mi ukaze a nauci ma okna umyvat. Plakala som casto ako decko kvoli tomuto no mame psa a papagaja a ti robia neskutocny bordel. Pred rokom ked zacal tak som ho nechala dohovorit a potom som zhucala ze ja nie som sluzka a nejdem sa kvoli jeho pohodliu utrapit. Hucala som a kricala vzdy ked mal arogantny ton, postupom casu vedel ze po jeho ustipacnych slovach budem kricat tak s tym prestal. Teraz sa prisposobil mne a uz to nekomentuje, uro bi uprace a je ticho, Nechce ziadne ovacie ze umyl dlazku. Kedze je to velmi unavna cinnost pre neho tak upustil aj od svojich puntickarskych metod. Na tvojom mieste sa s nim rozijdem, viem posudit co ta caka a fakt to sstoji vela energie prevychovat niekoho kto ma ine navyky...Ved skus urobit krik a odist uvidis ako bude reagovat ci sa ti aspon ospravedlni

mimi1237
9. jan 2016

no asi tak nejak,ved pisem,ze nie je dobre ak v nej vyvolava tieto pocity.

aduuus
9. jan 2016

@svetluska82 tak to mas super ked sa ti podarilo takto "prevychovat" ho... u mna k tomu nedoslo :D a cirkusy boli uz na dennom poriadku...neskor ked sa mala narodila, tak aj kvoli nej,lebo on je otec a bude o nej rozhodovat (aj ked hovno vedel k danej tematike) proste...despoticky majetnicky egoisticky manipulator...

mimi1237
9. jan 2016

@marisola napisala si ,ze ta chce mat ako poistku,logicky..napis prevo si to myslis a hlavne ako je mozne byt s nejakym muzom,ked ma ma len ako poistku ?

marisola
autor
9. jan 2016

@mimi1237 akože prestávaš rozumieť...
umyť riady,nehovorím o umytí riadov a čmuhách,ale o zrkadle-že tam sú čmuhy,ked ho umyvam,to nema rad a ak..
ok,beriem,niektoré prkotiyn robím zle ja,ale on vravi,,ze z prkotín sa skladá celý život a že tých prkotín co robím je vela hrozne a tak ..a mne zase na nom vadia velke veci ,nie prkotny,tak ako ..ale to on neberie to uvahy...
tragediu z toho robí on a on vo všetkom prehána,uplne, .on je tragéd ..proste..všetko berie pirlis vazne ..je prirodzene,že ked niečo robím,tak myslím na to,aby som to robila dobre a zneju mi v ušiach jeho slová,ako to mám robi,alebo ze ma rad,ked je kupelna cista,tak sa ju snažm vycistiť po sebe ..mne osobne by to nenapadlo,ale niečo na tom je ..o tom poriadku,ze človek by mal stále mať poriadok .... 😒 😒
on robí zo všetkého uplne tragédiu,furt je večný stresor,preto aj toto ho nervuje,co robím ....

aduuus
9. jan 2016

@mimi1237 nepisala si sice mne ale odpoviem ti ja.....z vlastnej skusenosti....
tiez som si kedysi vravela ze ak by ma chlap udrel, bolo by to prvy a posledny krat...ze ak.... tak by som neostala....
stalo sa aj to aj ine veci....dennodenne nadavky...velmi vulgarne....a ostala som vo vztahu 5 rokov!!! dokonca som s nim aj dieta chcela, myslela som ze sa to zlepsi...bohuzial taki ludia sa nemenia...vrodena povaha tyrana sa zmenit neda...da sa na chvilu potlacit - to su tie lepsie a krasne obdobia...no nakoniec to zas vypukne..a stale dokoola...a trvalo mi to 5 rokov kym som to pochopila a odhodlala sa odist a pomohla mi prave moja dcerka k tomu, lebo som si povedala ze nedopustim, aby takto zila...aby dennodenne pocuvala ako mi jej otec nadava a vrieska po mne...
bohuzial my zeny poniektore-dost vela nas je- nie sme schopne odist od takeho chlapa...a je vela takych co ostane a neodide nikdy

marisola
autor
9. jan 2016

@svetluska82 ved najprv som nereagovala niajko,bola som prekvapena,ze mi to vobec hovorí (obcasne to hovoril),nevnímala som ho moc,potom som sa začudovala,ked mi to hovoril,stale som bola ticho, ptom som dala nanho vystrazny pohld,nezabralo,potom ked to začal stupnovat,tak som mu povedala,ze co mi to vravi ?som sa spytala pokojne,vysvetlovala,objasnovala som,ja mam veeelikansku trpezlivosť,..a tak,nič ..a až nakoniec som začala ziapat po nom...a urobila humbuk..asi dva razy ...
neorapvedlnil sa,ani za jeden..ved nema prečo nie ?
sa ospravedlnovať ...lebo ja robím veci zle..
je mu to jedno,co si o tom myslím ...