Zlé vzťahy s rodičmi. Ako ďalej?
Pohadala som sa s rodicmi. Nase vztahy su na bode mrazu, udrzovane iba kvoli mojej dcere, ich vnucke. A vcera ma mimoriadne vytocilo, ze vedia, ze mala ma urcite problemy s travenim a napriek tomu toto bolo jej menu. O 12tej, gyros s hranolkami, o 3tej pizza a medzitym dva cokoladove nanuky, chipsy a lentilky a na veceru vyprazane file. Mala ma tri roky. Mne bolo az do placu, ked som to pocula, a nie nevidi babku raz za mesiac, ale kazdy druhy den. Babka ma tom nic zle nevidi a je na smrt urazena, lebo som na nu uz fakt vybuchla. Oni si vnucku pytaju, chcu s nou travit cas, ale toto stravovanie ma dostava do vyvrtky. A robia to naschval, vraj nebude jest moju bio-matka stravu. Pritom ja jej iba nedavam sladkosti a vyprazane viackrat ako raz za dva tyzdne a to je akoze ta bio strava. A ked jej moje jedlo zabalim k nim, tak ho daju malej s tym, ze tu mas ten humus od tvojej mamy a podobne. Plus moji rodicia nonstop len kydaju na kazdeho, hlavne na mojich svokrovcov a mojho muza. Moja mama mi niekolkokrat vulgarne vynadala pred dcerou a nonstop ma ponizuje. Vzdy sa od nich vydrzim odputat na max dva tyzdne a po dvoch tyzdnoch sa zlomim a malu k nim pustim. Co mam robit? Oni ma nebudu nikdy respektovat. Ja vazne uvazujem, ze sa odstahujeme, prave kvoli nim.
autorka ak k tebe majú rodičia takýto dehonestující prístup- ako si písala že pre nich si 30 ročná sopliacka ktorá ich nebude poučovať a tvoje navarene jedlo pre dieta je humus, tak by som tam svoje dieta nestrkala každý druhý deň, ale videli by ho tak možno raz za mesiac v mojej prítomnosti. a pri prvej blbej poznámke by návšteva skončila.
@tykat tak urcite nezjedla uplne vsetko. Ale aj cast je hrozne vela. A dceru hrozne zapeka a ma viac problem s vyprazdnovanim ako s travenim. Preto ja sa do nej doma snazim natlacit denne aj nejake ovocie a zeleninu a hlavne polievku. Doma nema problem to spapat. Zje naozaj vsetky druhy polievok, ale u babky vraj nie. Lenze ona to ani neskusi a ked jej doniesiem v dozicke, tak to bud okomentuje alebo ju ledva necha zjest 5 lyzic a uz jej to berie, ze nebudeme ta trapit a podobne hlody :D
@marianini17 ja sa s vasim nazorom nestotoznujem, pretoze bud moj prispevok nechapete, alebo ani nechcete chapat, lebo uz mate na podobne temy svoj nazor. Mne by vobec nevadilo ak by dcera mala normalny obed a za nim zmrzlinu a aj tych par lentiliek by som prezila. Mne ide o tu hrozostrasnu a konkretnu kombinaciu jedal, ktoru stari rodicia nemaju zabranu do maleho dietata napchat. A najhorsie je, ze nerozumeju tomu, ze je na tom nieco zle. Ci pre vas je to vyssie menu v pohode pre trojrocnu? A predstavte si, nie nemam cas tu vysedavat a citat ine diskusie, ako tie, co sama zalozim 🙂
@marianini17 naucila sa jednoducho,ze nemoze hocico,a aj babky uz sekiruje ze radsej nech prinesu ovocie.ak aj si nie je ista,vzdy sa spyta ci take moze.v skolke je to horsie,dlho trvalo kym ucitelky pochopili 🤦♀️

@marianini17 No ja ti neviem. Keď sa tak rozhliadnem po ulici, tak najviac tučných detí má rodičov tiež tučných - to nevyzerá na to, že by sa v ich domácnostiach zakazovalo, skôr naopak.