Zlé vzťahy so svokrou a švagrinou
Baby opíšem v skratke našu situáciu...švagrina býva s mužom a 2 deťmi u svokrovcov teda u svojich rodičov...my s mužom a našimi deťmi sami no v jednej dedine,ale i napriek tomu sú naše návštevy sporadické zväčša keď ma niekto sviatok...o to viac ma mrzí že neprídu pozrieť vnúčatá len tak hocikedy hoci sme blízko a sú ešte vo vítalnom veku....vzťahy sa zhoršili keď švagriná porodila druhé dieťa a svojmu bratovi teda môjmu mužovi ani mne nedala vediet len to zavesila na soc.siet a odtiaľ sme sa to dozvedeli aj napriek tomu že svojmu druhému bratovi po pôrode napísala správu...samozrejme že to muža aj mňa mrzí že sa jeho sestra tak zachovala a zavolala mu uz len a tým že nás pozýva na krstiny teda cca 2 týždne po pôrode...muža sa to veľmi dotklo a teda na krstiny sme nešli,dar odniesol a svokre vysvetlil prečo neideme (švagriná nebola akurát doma)...Svokra je samozrejme na strane dcéry ,zastáva sa jej a mužovi povedala aby sa mu nevypomstilo jeho správanie nakoľko prvýkrát si povedal svoj názor za čo som rada 🙏 na Vianoce sme tam neboli pretože obe ich deti boli choré,muž volal svokrovi poprial pekne sviatky i keď do poslednej chvíle dúfal že zavolajú oni...na Nový rok opäť čakal že sa niekto ozve pretože rodičia z mojej strany aj súrodenci nám volali a priali šťastný Nový rok a preto dúfal že sa ozvú oni no zas nikto nič...zavolajú len keď niečo potrebujú čo mi príde veľmi sebecké...prosím vás aký máte na to nestranny názor....šli by ste deťom odniesť Ježiška...popravde za takéto ich správanie nemám chuť tam ísť alebo by ste sa snažili vyhýbať ... ďakujem za prečítanie 🙏
A keď sme pri Tom menis názor každé dva príspevky. Teraz už len opakujes, čo napísali iní čo hádam dostane najmenší hate.
tam bude viacero problemov
to ze ste nesli na krat ked ste boli pozvani je velmi nepekne od vas (aj ked muz nechcel ist ja by som sla aj s detmi to sa fakt neodmieta)
to ze stari rodicia kaslu na vase deti je velmi smutne ale to nebies vyrieist vztah si nevynutis
ale teda ka budu rodicia nieco potrebovat nech predsa pomoze ten surodenec co s nimi byva preco volaju tvojho ? tu by som sa dohodla s muzom a proste nech toto odmietne (ak uz vedel odmietnut kest tak toto by mala byt pre neho malina)
@janagem a inak keď ja som čakala bábo nám svokra hneď vytkla že sme nepovedali a to som bola v 12 tt a po potrate takže tak...keď sa im niečo nepáči tak vytknúť hneď vedia
Stále hovoríš svoje. Čo za to dieťa môže??? Sami ste si urobili peklo v rodine kvôli tomu že svet sa ma točiť okolo vás. Spýtala i ma či by som vystrájala ako vy keby mi nedali vedieť. Povedala som ti že by mi to bolo jedno ale na krstiny by som šla, tak sa zasa skúšať vykrutit inak.
Ja tvoju svokru neobhajujem ja hovorím, ze si rovnaká Sedliacka ako ona takže si jedna druhú zaslúžite
A inak to vyzerá, že ste hlavne chceli trestať svokru a odnieslo si to malé dieťa. Blahoželám, a s takýmito názormi budete mať vzťahy na nič stále.
@janagem a sestra nemohla bratovibzavolatvavyriesit si to s nim? len ona je chudinka neschopna, ved porodila... ach ona je neviniatko, za nic nemoze a vyriesit to nemoze urcite tiez. vinnik je autorka s manzelom! jaaaj ake jednoduche odcudzovat a hned vediet co je oravda 🙂, co tak robit na kriminalke a rieist vrazdy? taky úspech vy mali, vsetko vyriesene na 100% co tam po tom, zeb ynevinni boli zabasnuti 😀. hlavne odsudit a vidiet iba svoju oravdu... maju zle vztahy, uatorka to pisala, keby maju aspon nejake tak si to surodenci riesia spolu, navzajom na seba ocividne kaslu, robit iba z jej muza blbca je trapne, su vzdy dve strany mince, ocividne ani sestra nema zaujem o rodinkarstvo. niekedy kde vztahy mefunguju to treba nechat tak, nepchat sa do zadku, byt slusny a tam koncit. autorka ak emate vy realn evztahy viete iba vy, bud chcete byt s rodinou za dobre avyrieiste si tos nimi, porozpravate sa s muzoovu sestrou alebo nie a nechate to tak... pokus tomu dat mozte a ked uviidte, ze sestra nema zaujem, tak nie je co riesit...
@janagem ja tam vobec nevidim.ze chcu trestat svokru. Ja tam vidim ze uz im stacilo byt u najblizsej rodiny na poslednom mieste zaujmu a ked treba pomahat tak byt prvi na zozname komu volaju, to si zazracne spomenu.
A presne sa da ocakavat ze rodina sa potom zachova ako vacsina tu v diskusii "co ste ako male deti?" lebo im vobec nedochadza ako sa k autorke a jej rodine spravaju. Mozno to viac chapem preto ze moja mama bola v tomto postaveni u svojich rodicov a surodencov. A ono to vyzera, ze ved sa nic nedeje, ale odstrkovanie a nezaujem na kazdom kroku. A dobra bola len na robotu.
Vôbec si nepamätám, či som bratovi písala, keď som porodila, ale predpokladám, že nie a že mu dala vedieť naša mama. Príde mi normálne sa navzájom v rodine informovať o dôležitých veciach, a nemusí to byť nutne od pôvodcu oznámenia.
@letfenixa presne tak príde mi normálne dať si vedieť...lenže nám nedala vedieť nikto ani svokra,svokor,jej muž nikto
@tykat presne toto si vystihla
@janagem nikoho sme trestať nechceli...dieťa za to nemôže....ale všetko má svoje hranice
@janagem len vravím že oni nám vytýkajú všetko čo sa im nepáči. ..a keď sa konečne ozve muž že toto ho ozaj zamrzelo tak už sme samozrejme zlý... donekonečna sa nedá byť ticho
Ale ty si uvedom, že je rozdiel ozvať sa a je rozdiel neísť na krstiny. To sa ti snažilo vysvetliť x ľudí, ale tvoja rodina je taká butthurt, že to odmietas dopustit. VY ste urobili väčšiu chybu. Vykašľali ste sa na krstiny. Mohol sa tvoj muzicek ozvať že áno nepaci sa mi to ale na krstiny ste mali ísť a diskutovať ďalej s rodinou
Nikoho ste nechceli trestať??? Dieťa za t nemôže??? Tak ste to dosť dobre ukázali tym, že ste neboli na krstinach
@janagem a ako ste to riesili?
Lebo mam skusenost ze ked sa to zacne riesit tak rodina zdesena zo spravania toho na koho zabudali a spomenuli si len ked nieco potrebuju. Ked nahodou dojdete na "rodinnu oslavu" o ktorej neviete, a "ved vy aj tak nechodite" ...no nechodime lebo nas nevolate. Tak to nie je pravda a hned plac urazanie babka v mdlobach, len teraz nahodou sme vam nedali vediet...lebo sa mama ozvala. Atd kopec inych situacii.
Alebo mamu zavolali "na zabijacku" zapriahli ju do roboty a nakoniec sa zistilo ze prasa je svagrinej ktora tam dosla nakoniec len si zobrat hotove a nechala slaninu a rebra. Atd atd
To su take "drobnosti", same o sebe nestoja za riesenie ale ked ich je vela a vzdy len na jedneho clena rodiny tak sa to nazbiera a pri poslednej kvapkr buchne. A aj tak ze sa nejde na krstiny.
Podľa mňa to, že vám nedali vedieť, mohlo byť úplne v kľude nedorozumenie (písala rodičom, druhému bratovi, vtom jej do toho niečo prišlo - vizita, plač bábätka, hocičo, takže zabudla. Možno si aj neskôr spomenula, ale už si myslela, že sa to dávno rozkríklo, tak už to nechala tak. No a jej muž aj rodičia si zas mysleli, že už to viete od nej, tak tiež vám kvôli tomu extra nevolali 😀). Na toto by som sa vôbec neurazila a normálne by som jej pogratulovala v momente, ako by som sa to dozvedela. Už aké máte vzťahy pomimo, to neviem, ale príde mi malicherné predpokladať, že vám nedali vedieť NASCHVÁL, a urážať sa na tom.
Inak, ak tvojmu mužovi na tom tak záležalo, mohol sa jej spýtať, prečo mu nedala vedieť, a možno by sa dozvedel 🤷♀️
@tykat ako sme to riešili? Na narodeniny sme chodievali kým sme museli. Keď su ľudia starší, prestanú oslavovať. Vyjadrovali sme sa slušne ale nechodili n návštevy na ktoré nemusíme. A keď sa babka spýtala prečo, povedala som jej, že nám pokazili vzťah práce týmito vecami. Boli oduti? Boli ale nevadilo lebo ja mám vlastny život. Odmietla by som ísť niekomu na svadbu alebo krstiny? Nie, lebo to nieje o mojich rodičoch alebo ich rodičoch ale o danom človeku ktorý to slavi
@tykat lepšie by som to asi nenapísala ...presne vravím že to nie je jednorazová záležitosť ale toto sa kopi a kopi
ale vy ste urobili to najhorsie co ste mohli nesli ste na tie krstiny
je jasne ze sa nechovaju voci vam a vasim detom fer ale toto bol zly krok
skor to prejavte tak ze im nebudete robit poskokov neozvu sa tak nech ak budu nieco potrebovat vtedy nech muz povie sorry nepridem venujem sa detom
@janagem a prečo by sme mali trestať svokru za čo prosím ťa?veď to neboli krstiny svokrine...lenže akokoľvek by som sa tu obhajovala ja som šla ktorá hucka muža,ja za všetko môžem....ženy len som sa chcela vyžadovať lebo po toľkých rokoch je mi už ťažko toto znášať dookola
Opäť. Ja som ani raz nepovedala že si hucakal muža. Ja som tvoju svokru nespomenula dokým si ju nevytiahla ty. Ty si ju spomenula v spojitosti s krstinmi a že vám vyčíta veci. Tak bud ti myšlienky behajú hore dole alebo si nečítas po sebe a nevieš ako to vyznieva
Vieš, smutné je, že ty nechceš pochopiť, že keby si bola n tých krstinach a prišla by si a vyzalovat 90 percent ľudí by ti uznalo pravdu a potlapkalo ta po chrbte a sucitilo by s tebou lebo každá sme to zažila. Ale urobili ste veľkú chybu tými krstinami
@janagem prosím ťa a ty by si šla na krstiny ak vieš že ťa pozývajú len zo slušnosti a inak na teba kašľu?
Už som ti na to odpovedala 4x. ANO. lebo to nie je o NICH
@janagem tak prepáč no keď ti 10 rokov niekto se...na hlavu ja sa pretvarovat nwviem

@janagem áno na krstiny sa sluší ísť.... ale najbližším nedať vedieť takú radostnú novinu to je už úplne ok