icon

Zlý vzťah so sestrou: Ako sa s tým vyrovnať?

saruska27
15. apr 2026

Od malička mám problém s tym ze so mnou súperi sestra a to vo všetkom vždy musela mať viac než mam ja. Bola som vždy vedená mamou tak ze je mam vo všetkom ustúpiť pretože je chorá (so srdieckom) brala som to no aj teraz ked sme uz dospelé a mame svoje deti je to rovnaké a ja mam pocit ze mama ju ma radšej ako mňa. Mozno je to len môj pocit ale je to veľmi ťažké nechcem o tom rozprávať s nikým ani pridávať mame starosti no som z toho veľmi smutná a mimo. Aj mne chyba take to mamine objatie. Nevravím ze o mna sa nestará ale jej a jej deťom da vždy viac. Neviem sa s tym vyrovnať akosi. Je niekto na tom podobne a vedel by mi v tom poradiť? Sme totiž len 2 a keby nebolo mami nebavím sa spolu

Strana
z2
oskvarka
17. apr 2026

A ako to kazivas vzájomný vzťah? Sestra sa vyvisuje alebo len pocity. Ako chápem je to nepríjemná situácia sama ju mám v rodine a áno cítim miernu priepasť medzi mnou a sestrami všeobecné skôr z povahy rôznej ale teda ako dieťa aj teraz rodičia vždy uprednostňovali najmladšiu sestru ale je pravda že teraz ako sme dospeli aj keď ten rozdiel je stále cítiť je menší nespôsobuje to už teraz rozpory medzi nami sme dospelé a vieme všetky tri že to tak je má to aj výhody aj nevýhody by som povedala. Ale možno je to tým že u nás je to skôr materiálna a časová pomoc city moja mama nikdy extra prejavovať nevedela a bola dosť chladná takže za tým nesmutim lebo nie je za čím veľmi. Ja som ale už ako tenegerkq videla že moja najmladšia sestra je podobná povaha ako ja tak som si ten vzťah ktorý správaním rodičov sa trochu ako navštevoval snažila budovať sama. A naozaj nie sme denne v kontakte (ale veni často aj keď len na soc. Sieťach ) máme pekný vzťah hlavne s najmladšou ktorá tiež ako dieťa bola chorá a bola aj o dosť mladšia do mňa a sestry staršej a rodičia ju veľmi privilegovali a stále priviléguju. Druhá sestra je po mame povahovo tam tiež nie sme odcudzené ale kontakt je menší názory sa viac rôznia na život. Ale je aj pravda že mladšia sestra býva "len" 250 km od nás a starsia aj 450.

tykat
17. apr 2026

@saruska27 co take dava mama sestrinym detom, ze ti to narusa vztah so sestrou? Sestra za to asi nemoze, ze je chora na srdce, ani ze ju mama preferuje. Mama urobila vo vychove chybu, to sa stava. Ale si snad dospela a vies sa s tym vyrovnat.

anonym_d9e0a5
17. apr 2026

@saruska27 aj tu je veľa žien, ktoré preferujú mladšie, staršie, nadanejsie dieťa.Vzdy je jedno viac podobne matkinej povahe, alebo choré, nešikovne, rozvedené a tomu sa viac pomáha.Ambiociozny rodič zase prilnie viac k tomu sikovnemu vidí sa v ňom.Ty nemusíš mať dobrý vzťah so sestrou aj ja mám dobré vzťahy s kamarátkami viac ako so sestrou.

Strana
z2