Zlyhala som

13. feb 2024

Ahojte som sama zo seba už na nervy. 12 ročnej .dcere som sľúbila mačku . Bola som presvedcena že to dám .bohuzial nezvládla som to . Macka bola všade , chlpy dávať pozor kde je ( mala vyhradené miesto v dome ) Kúpila, ale po dvoch dňoch som mačku vrátila . Dcéra je nešťastná a ja tiež . Viem že to bolo odomna vrcholne nezodpovedne . Plačem že som dcere ublížila . Boli ste niekto v podobnej situácii ? Ako ste to riešili ? Prebolelo to , ci ste sa obetovali a zvieratko ste nakoniec znovu kúpili ? Naozaj neviem ako ďalej .citim sa hrozné , výčitky mám že som úplne ako rodič a človek zlyhala . Dokázali ste sa starať o zviera aj proti svojej voľy ?

sissy27
13. feb 2024

Dva dni su strasne malo na to, aby sa akykolvek zivy tvor adaptoval na novom mieste a aby ste sa vy s nim zladili.
Rozumiem tomu, ze domaci milacik nema pristup vsade, ale zas obmedzovat ho len na urcite miesto? Macka nie je akvariova rybka…
Chlpy - nuz aj macka potrebuje udrzbu a treba po nej upratovat. Toto mohla zvladat aj 12r slecna, ona ju predsa chcela…
Prvu chybu si spravila, ze si vobec isla proti svojmu presvedceniu - nechcela si zviera v dome, to je v poriadku, ale mala si si za tym stat. Ved ti muselo byt jasne, ze s najvacsou pravdepodobnostou dcera bude z domu prec skor ako macka. No a druhe unahlene rozhodnutie bolo vzdat to po 2 dnoch. Neurob prosim tretiu chybu a neber uz domov ziadne zviera - ublizuje to uplne vsetkym. Zvieratu, dcere aj tebe. Dcera nech zatial chodi dobrovolnicit niekam do utulku a ked sa raz odstahuje, mozem mat 300 maciek 🤷‍♀️

syslik81
13. feb 2024

co ches od 2 dni? ja so na tu moju zvykam 12 rokov..su macky co neplznu-ale samozrejme musis priplatit .. kazdopadne mas byt za co nestastna... sklamala si dceru ,macku a aj seba... neslubuj co vies ze nedas ,, a prosim ta uz to neskusaj-chuda maca

sheila121
13. feb 2024

Nabudúce nerob niečo proti svojej vôli. Ja by som dcére nikdy nekúpila zviera, lebo ja by som s tým mala veľky problém. Takto ju aspoň nesklamem. Keď bude veľká, nech si kúpi aj tigra.

pribinak
13. feb 2024

2 dni? Mam psa, ako stena za 2 dni zlikvidoval komplet roh gauca, ale nevratila by som ho, veď ty si tej mačke nedala šancu

koniarova
13. feb 2024

Nestresuj sa. Dobre si urobila,že si ju vrátila. Z kratšej cesty ľahší návrat. Už si žiadne zviera domov neprineste prosím.

mabenn
13. feb 2024

jezisikriste...si matka 12rocnej dcery...ked si videla, ze je to otras, mala si to dcere ako lekciu vysvetlit...v prvom rade ides vzor...a dieta nema dostat vsetko, co chce, lebo nevie vyhodnotit nasledky...take vycitky "zlyhania" lebo si odpratala macku, nie su na mieste ozaj...cim viac ty tym budes "trpiet", tym viac to prenasas na nu a robis jej zmatok, co sa vlastne stalo

jumama
13. feb 2024

Vies, vsetko je prilezitost. Pre vas dve s dcerou, mozno to aj spolu oplakat. A naucit sa, ze spolocna domacnost znamena, ze vsetkym spolu musi vyhovovat, ako to je. Povedz dcerke uprimne co citis. To vam pomoze ulavit si trosku. Povedz jej, ze chapes jej zial a zialis aj s nou, ze ti je smuto aj za nu, za to ze si ju sklamala. Proste ani my rodicia nie sme stroje, ani my rodicia nie sme dokonali. Mame aj svoje slabsie chvilky, mame aj svoje vlastne silne zelania, ktore idu niekedy aj prosti zelaniam nasich deti. Uprimne jej to takto povedz. Ak ma medzi vami zostat dovera, musi presne to co si tu napisala pocut. Povedz jej, co vsetko ti na tej macke vadilo, s cim si sa nevedela zmierit a co sa nijakym, ani dcerkinym pricinenim nedalo odstranit ci zlepsit. Povedz jej, ze to lutujes, ale ze niekedy treba pocuvnut aj to NIE, ktore v sebe nosime, hoci to byva velmi tazke.

mabenn
13. feb 2024

ja som v takom veku, cca trochu menej, mala na dedine vlastnu macku a psa steniatko...steniatko preslo auto, macka chytila nejakeho parazita, prisla som o oboch...v 25 som si do bytu vzala macku a asi pol roka som sa s nou trapila, kym som pochopila, ze to neje dobre ani pre mna ani pre nu a radsej chlapa :D

cyberk
13. feb 2024

To mi pripomina, ja som od malicka vzdy chcela macku, mamina mi ju prave pre tie chlpy nedovolila a vravela, ze ked budem byvat vo svojom, tak nech si kupim. Byvam a mam, ale uz sa necudujem, preco ju nechcela 🤣 je to krasne stvorenie, ale tie chlpy su vsade 🤣😅 Ty si si mala stat tiez za svojim. No zial uz len dcerke vysvetlit, ze si sa snazila, ale bolo toho na teba vela.

nin12345
13. feb 2024

Prosim hlavne si znovu nekupuj dalsiu macku pretoze ak si ju nezvladla za dva dni tak neviem co by si robila keby ta macka robi problemy neskor.. vyhodila ju?

autor
13. feb 2024

@sissy27 mačička mala prístup všade okrem spálne , kúpeľni a detskej izby mladšej dcéry kvôli hráčkam . Mačku som vycesavala . Chlpy sa zredukovali to je pravda . Proste som to nedala . A neviem ako ďalej aby vstah medzi mnou a dcérou bol ok . Lebo doteraz sme boli ako kamošky proste úžasne . Ako bezdetna som mala aj psa aj mačku v byte . Vedela som čo to obnáša . V podvedomí som vedela že nie nechcem , ale chcela som ju pre dcéru . Žiaľ nedala som to . Trápi má to a som sama na seba nasrata sklamaná .dcera mi tiež vytkla že dva dni je malo že som mačke ani šancu nedala . Lenže ja už som cítila prvý deň že to bolo moje veľmi zle rozhodnutie a ako sa povie išla som s krátkej cesty späť . Mama do mna hučala ( nebývame spolu ) že ako som to mohla dcere spraviť dať a hneď vziať . Má pravdu . Neviem ako stoho von .
@mabenn máš pravdu . Neviem ako sa stym zmieriť , preto hľadám radu tu .
@jumama dakujem . Úplne si vystihla prečo sa cítim zle .podstatu môjho príspevku .s dcérou som sa rozprávala . Vysvetlila som jej to presne ako si to napísala ty . Povedala mi že nedala som mu šancu . Lenže čo by bolo lepšie keby som povedala po mesiaci dvoch že proste zvieratko doma nechcem a musí preč ? Veď to by bolo ešte horšie .
@nin12345 nie nevyhodila . To som mohla urobiť aj stouto. A ak by som bola taká spína ako sa cítim po tvojom komente , tak to tu ani neriešim a mám v paži . Nemam , sére ma to a hľadám nejaké riešenie .

autor
13. feb 2024

@cyberk áno mala som si za tym stať . Žiaľ chybu som spravila. Som si toho vedomá a chcem to napraviť . Len neviem ako .

monikkatt
13. feb 2024

Pozri, skusila si to ale isla si sama proti sebe. Dva dni su malo, mozno by si si zvykla a mozno nie. Uz je to jedno.
Skus to dcerke vysvetlit ze si jej naozaj chcela spravit radost ale nezvladla si to. Ze ta to mrzi, aj kvoli nej aj kvoli macke.. ale ze takto to bude lepsie.
Mozno by to chcelo nejake mensie zvieratko, skrecka, rybky ktore by mala dcera v izbe 🤷‍♀️

rorino
13. feb 2024

Nie,mali sme takto zajaca a ja som hneď oznámila,že sa o neho nestarám.Syn bol ešte malý,tak si vycvičil očká,a ten sa o zajaca staral.Vydrzal to necelého pol roka.Potom chcel mačku,tak som mu povedala,že buď bude mať mamičky,alebo mačičku,ale oboje naraz nie.Pointa,stále sme rodina v zložení otec,matka,syn😂 a jašterica,ktorá má už vyše 8 rokov.

saxana000
13. feb 2024

Chuda macka..chuda dieta..

monicatko20
13. feb 2024

Mne toto spravili rodicia presne..otec doniesol psíka, za dva dni ho zobral preč.. Neskutočne ma sklamal a nikdy som mu to neodpustila..Hnevalo ma to aj napriek tomu, že o pár rokov neskôr sme psa aj tak dostali..neviem..muž pred Vianocami dotrepal domov zajaca, mam doma len 17mesacneho synčeka.. od prvej chvíle tu potvoru hnusnu miluje..každé ráno ho pusta von, hľadá ho..Napriek tomu, že ja som prišla už o nervy, s*erie to všade, smrdí to a nedá sa chytiť na ruky takže do klietky ho zeniem hodiny, nedokázala by som ho dat preč už len kvôli malému 🙄

alickapusinka
13. feb 2024

Za dva dni si od mačky chcela zázraky. Však to aj keby si nastúpila do novej roboty a šéf TI po dvoch dňoch povie že nič nevieš a po dvoch dňoch ti povie zbohom. Však aj na skúšku ak ideš do práce tak si tam najmenej 2 týždne. Nesľubuj niečo čo nemôžeš urobiť aký to ma zmysle kúpiť mačku a potom ju odniesť nazad. Nechápem čo si nedala nestala si si za slovom čo máš na seba nervy iná už nebudeš. Dcéra je nešťastná sklamaná a čo si čakala že povie milovaná mamička dobre že si ju vrátila preboha takto sa môže chovať dospela žena nepochopím. Mačka je tak isto živý tvor. A nie žiadna zábavná hračka že už ak nechcem tak ako plyšová hračka chod do kúta. Za 2 dni sa ani nestihne adaptovať a nie to ešte aby všetko bolo OK. Nerozumiem idem zaplatiť za mačku a o dva dni ju vrátim pane bože. TY by si sa dokázala adaptovať a dokázať niekomu za dva dni niečo možno rečami ale skutkom asi nie. Správanie ako nedospela.

h2
13. feb 2024

Smutné... ☹️

abbey1
13. feb 2024

Cgudera mačka a chúďa dieťa. Niektorí ľudia by skutočne nemali mať zviera. A že si sklamala dcéru? No, áno. Neviem si predstaviť splniť dieťaťu sen a vzápätí mu ho vziať.
Si dospelá žena, svoje kroky by si si mala vedieť premyslieť vopred.
Čo si čakala za 2 dni od mačky? Aký je problém umyť kľudne každý deň podlahu? S eracje už veľká, mačku chcela, mohla pomáhať s upratovaním.
Prepáč, ale nepochopím. Aspoň dobre, že si mačku vrátila späť hneď, a nie až časom.
Neviem, ako funguješ bežne v živote so sľubmi a prístupom k povinnostiam. To už musíš vedieť ty. Dcérky mi je ľúto. U nás sú zvieratá členmi domácnosti a tak k nim i pristupujeme. Deti sa tam učia zodpovednosti k povinnostiam i živým tvorom.

luccija
13. feb 2024

Musela si rátať s tým, že to nie je plyšák.Ako prepáč, ale keď nechcem mačku a nie som s tým stotožnená nedonesiem ju domov.Je to smutné čo dcére zostava len, že si zvykne, ale nebolo to od teba fér to sa nerobí.Kazde zviera robí neporiadok vtáčiky, rybičky musíš čistiť, pes, zajac...

11bodka11
13. feb 2024

Ja detom nedovolim zviera radsej vobec lebo viem ze by som to nezvladla. Nemam rada zvierata a uz vobec nie vnutri.

fido69
13. feb 2024

Ak bude toto tvoje najväčšie životné zlyhanie, tak si vyhrala. 😉

autor
14. feb 2024

Koľko dokonalých matiek tu je . Asi som jednotná čo proste si myslela že niečo zvládne a bohužiaľ nie nezvládla . Dokonca má to mrzí . Napísala som že viem čo som spravila , že hľadám riešenie a píšete mi tu čo som urobila a ako veľmi zle som sa zachovala ,Ja viem ako som sa zachovala .asi dve čo mi tu napísali riešenie ,ostatne len nakladáte .

mclissa
14. feb 2024

Nie, nie je chuda ani macka ani dcera. Dcera ma 12 rokov uz by mala pochopit, ze svet sa netoci iba okolo nej a v zivote sa stanu aj horsie veci. Sama musela vidiet chlpy vsade. Macicka nie je iba na maznanie. Mala sa dcera o nu starat a vycesavat a upratovat po nej vsetko doma. Zmenila by nazor rychlo. Macke bude lepsie niekde kde to vadit nebude.

autor
14. feb 2024

@mclissa áno toto som si hovoríla aj ja . Že mačke bude lepšie inde . Preto som to hneď stopla aby sa dcéra viac na ňu nenaviazala a aby aj nás vstah neskončil v hádkach kvôli mačke . Mala som ako bwzdetna b byte psa aj mačku . Len vtedy mi nevadilo všetky tie starosti a proste som si myslela že to dám . Nedala a trápi má to . Nechela som nikomu ublížiť a dopadlo to takto .

jana_eyre_2
14. feb 2024

No stalo sa, kto nerobí v živote aj zlé rozhodnutia? Ja si teda priznam že ich robím, myslím že ich robí v niečom každý, len samozrejme na MK je vždy každý super a v ničom nechybuje.. dcéra nie je žiadne chúďa, no stalo sa čo uz.. časom si zvykne a môže mať z toho ponaučenie, že ani mamy nie sú dokonale a nemajú vždy na všetko patent.. nabuduce si rozhodnutia lepšie premyslis..

Dôležité z toho všetkého je ako to dcére bolo vysvetlené, ako k tomu pristupujes a podľa mňa je dolezite si vedieť priznať chybu.. mačka si nájde iný domov (zase netvárte sa že mačke dva dni v nejakej domácnosti kde neostane ostane nejaká trauma, o čom sú dočasky potom) a s dcérou môžeš chodiť dobrovoľnícit, alebo porozmýšľať nad zvieraťom ktoré by bolo v terariu či klietke - škrečok, morske prasiatko, ale dôležité aj pri takých zvieratách rátať s tým že to nejde bez starostlivosti.. len teda v takom prípade odpadáva problém so srsťou vsade a pohyb po byte je kontrolovanejsi..

Ja mám doma dvoch psov a mám ich rada, bolo najmä moje rozhodnutie ich mať, aj keď sú zachránení z ulice (teda druhý nie je z ulice ale nemal sa kto o neho starať) .. deti ich zboznuju, ale viem že ak by som nechcela ja, nemáme ich lebo gro starostlivosti je namne.. napriek tomu dokážem pochopiť človeka čo zviera nechce, nechápem prečo je tu také potrebné vždy autorku riadne vyhresit nech už ide o cokolvek..

dkethe
14. feb 2024

Mne toto urobila mama v 9r so psom. Slubovala mi ho na tie narodeniny roky. Stena v noci skucalo a ona to vyhodnotila ako zly napad. Revala som, no traumu to na mne nezanechalo.
Na druhej strane, bola to len jedna z mnohych veci, ktore z nej robili nekompetentu, nestabilnu matku. Jej zmatene chovanie ma poznacilo viac, nez ten jeden vrateny pes.

hendikep
14. feb 2024

mne spravila mamka nieco podobne … ujali sme sa tulaveho psa ked sme v dome opatrovali dedka a potom po jeho smrti sme sa chceli vratit do panelaku a mamka povedala ze pes nepojde ( tiez koli bordelu ) trosku som jej to vtedy zazlievala ze racsej da psa niekam prec ( ktory tiez mal tazky zivot, ked sme ho nasli nosil so sebou retaz a ked si ho sla pohladkat bal sa ze ho ides bit ) ale vzala si ho babka mojej spoluziacky do domu cez jednu ulicu od nasho panelaku ( ona ho ale po par rokoch vraj tiez niekam “odniesla” 😔) no ale chapala som to tak 50% mi bolo luto ze sa jej chce vzdat ale 50% som chapala ze chlpy vsade by neboli nikomu v byte prijemne … predtym sme tam psa mali tak mamka vedela o com to je … no a teraz ked mam byt a vlastne deti tak to chapem uz uplne ….

neboj sa dcera je len sklamana chce to cas.. ja Ta neodcudzujem ze si zla mama… skor naopak, skusila si to koli dcere aj ked si tusila ze to nebude dobre.. keby si ju nemala rada tak povies NIE a dalej neriesis 🤷🏼‍♀️

autor
14. feb 2024

@jana_eyre_2 ďakujem ,presne toto porozprávali sme sa o tom uznala som chybu, že má to mrzí a nič nemení sa že by som ju mala o to menej rada keď som mačku odmietla . Že čo bude s mackou keď pôjdeme na dovolenku , že ide Jaro leto budeme chcieť chodiť na výlety a macka skym bude ? Že mačke bude lepšie inde a že nechcem aby sme sa my dve hádali kvôli mačke že po nej neupratala alebo že sa ona adekvátne nestará .ze som jednala neuvážene a neuvedomila
Som si čo to všetko obnáša a ako by sme sa všetci museli obmedzovať .
Doma mame 2,5 ročného skrecka . Mali sme na dvore kocúra ten zomrel pred vianocami mal 13 rokov . Pred tým sme mali 7 rokov morca áno vždy som sa starala ja . Takze niesme tak že táto macka bola prvé zviera u nás .len bohužiaľ som si uvedomila až macka prišla k nám do domu, že to už nedám . A mrzí má to . Najhoršie ze mama do mna hucala, že mám ísť spat pre mačku že som dcere ublížila ale ja nechcem . Lebo viem že by to do našej rodiny donieslo len problemi a bohužiaľ som si to uvedomila neskoro .
A áno macka u nás dva dni netrpela . Hneď bola kráľ domu . Bola to dospela macka nie mačiatko . A ako si napísala mačky pendluju z útulku do docasky a nikto nerieši či macka psychicky trpí . Proste som urobila zle rozhodnutie ktoré má mrzí a neviem ako stoho celého von a hľadala som tu . Aj to bola nakoniec chyba a poučila som sa že tu tiež ľudia ukameňujú človeka . 😞

jana_eyre_2
14. feb 2024

Tvoje argumenty sú podľa mňa správne a úprimne, dcera časom pochopí..

Mne sa dva krát stalo že som bola hrozne sklamaná, prvý krát asi 11r som vonku našla psa, doniesla ho domov bol aj vychovaný a super.. lenže moja dospelá sestra už psa mala čo a nami byvala, byt bol malý, nás bolo veľa, otec s vaznymi následkami po porážke a mali sme málo peňazí.. jednoducho sme ho nemohli mať.. svojim detským pohľadom som bola hrozne sklamaná že som ho musela dať prec, ale jednoducho to inak nešlo.. sestra mu našla dobrý domov u nejakej pani.. ja som pár týždňov plakala ale zmierila sa s tým..

potom keď som bola staršia, spolužicka zo strednej mi doniesla stena ktoré nikto nechcel.. vomne zahorela láska, bol to malý bastardik.. ale problémy doma boli stále, jednoducho to nešlo mať ho doma, keď sme nemali ani na chlieb koľko krat.. našla som mu dobrý domov (dúfam že bol dobrý, videla som ho potom už len raz..) nemám z toho žiadnu traumu, už v tých 15tich som vedela pochopit že to nie je len tak mať doma zviera aj keď som z toho hrozne plakala.. a nie som ani obluda že som ho dala preč, keď človek vie že to proste nejde tak to nejde.. pár psov som potom ešte zachránila z ulice a našla im domov.. keď už som mala dve deti našli sme opustené stena čo sme si už nechali a potom teda ešte jedného sme prichýlili.. keď budú obe tvoje deti staršie, keď bude zase iná životná situácia možno budete mať opäť nejaké iné zviera.. teraz dcéra potrebuje čas aby sa s tým vyrovnala a život pôjde ďalej.. neurobila si nič zle, zvážila si svoje možnosti a urobila si to tak, aby bolo tvojej rodine čo najlepšie..