icon

Zmena názorov verzus manipulácia

majka_m95
3. jún 2022

Ahojte. Píšem lebo už potrebujem názory iných ľudí, lebo ja už fakt neviem objektívne usúdiť, kto má ustúpiť…

S priateľom sa hadame 4 mesiace v kuse - každý deň, každý druhy, niekedy hádka trvá celý deň, niekedy dva - štyri. Nepretržite. Myslím to naozaj vážne že bez prestávky. A plánujeme bábo, o to viac som z toho zdeptana.

Hada sa on somnou o to, že mením názory. Raz poviem tak, potom hentak. Ak nie kvôli tomu, tak kvôli kolegovi (sme len kamoši a nič nehrotime, nechodíme nikam spolu, len sa proste bavíme - sadli sme si)

Začalo to tak 4 mesiace dozadu, kedy má 2 krát surovo oklamal vo veci týkajúcej sa dôvery. Ja som žila 3 dni v klamstve (vedela som pravdu ale nepovedala som mu že viem) a proste posledný deň zo mňa vyšlo, že nechcem sa teraz snažiť o dieťa. Žila som ale v klamstve, dusila v sebe že viem pravdu a čakala, kedy sa prizná.

Potom ohľadom kolegu.. povedala som ešte keď som išla z pohovoru, že sa s ním baviť nebudem - nebol mi sympatický. Avšak čím viac som ho vnímala tak sa mi zmenil názor a začali sme sa baviť. Ja som mu vždy keď som došla z práce hovorila že sme sa bavili, o čom a tak.. po dvoch týždňoch po mojom nástupe mi povedal že si neželá už o ňom viac počúvať že to počúva nonstop a že nebude počúvať o nejakom inom chlapovi. Prestala som, avšak… my sa stále bavíme a raz sme si ráno volali (po sexe) lebo som potrebovala kľúče od kancelárie a on bol ožratý a musela som to proste hneď riešiť lebo som sa bála že zaspí a nebudem tie kľúče mať - medzi tým som sa ho aj opýtala čo robil a kde bol) Dostala som a dostavam za to dodnes vynadane že čo mám čo volať s niekým po sexe..resp. s iným chlapom. Potom som mala v práci tichšie obdobie a s nikým som sa nebavila - povedala som to priateľovi a pár dní dozadu mal priateľ môj telefón v rukách a videl, že sme si volali (lebo som chcela od kolegu aby mi niečo kúpil po ceste do práce) a dostala som neskutočnú ziarlivostnu scénu s vyhrážkami, že on si ho počkáš pred prácou a že ho klamem a zavadzam že sa unebavime...My si s kolegom nepíšeme, nechodíme spolu nikam, proste nulový kontakt mimo práce.

Pár týždňov dozadu sa stalo, že som bola s mamou na dovolenke a priateľ bol zúfalý bezomna, doslova. Keď som došla domov , sľúbila som mu že už tak skoro neodídem a už vôbec nie bez neho. Avšak… dva týždne na to sme sa hádali 4 dní (kvôli tomu, že som mala len dva vzťahy a zvyšných pár vzťah nebol čiže podľa priateľa som si hľadala chlapov len na sex) mňa to urážalo, to všetko čo dokázal povedať na moju adresu ma sklamalo a išla som proste k mame. Na to mi povedal - vidíš zas menia názor, povedala si že tak skoro nikam nepôjdeš.

Mala som depresivnejsie obdobie, chýbala mi moja záľuba - turistika. Povedala som priateľovi že sa necítim zle, v práci veľa, doma sa hádame, pribrala som, že sa chcem viac venovať svojim zaujímom. Na to dostanem odpoveď že chcem uberať z nášho času. Všetka energia z môjho problému sa preniesla na nás. Povedala som mu že fajn,budem si robiť veci len keď bude v robote. Pár dní dozadu sme si naplánovali s babami 3 dnovu túru - a už tu bol problém že som povedala že budem robiť tieto veci len keď on bude v robote, že klamem, zavadzam a že prečo nejdem s ním.. no nejdem s ním preto lebo on to nerobí a vždy hovorí o tom s nechuťou a ja ho do ničoho nútiť nechcem.

Dostala som celodennú scénu za to, že som si zahrala online automaty - spontánna zábava v kancelárii, chalani to tam stále hrajú tak som si raz klikla a na to dostanem od priateľa vynadane lebo - povedala si že ty to nikdy robiť nebudeš.

Ide ale o to, že keď zmením názor pri ňom, robíme spolu niečo nové, robím s ním veci ktoré som povedala že toto ne toto robiť nebudem tak je to v poriadku.. ale keď je to mimo neho, je to problém.

Ja mu nerobím scény za nič. Milujem ho jak je a nech si robí čo chce, plne mu dôverujem, ale neskutočne ma to vyčerpáva a hlavne preto, lebo si myslí že som zlá, že sa mi nedá dôverovať a podobne..

Strana
z2
vilma7
4. jún 2022

Prosím ťa, koľko máte rokov? Lebo ste ako pes a mačka, spolu 9 mesiacov, totálne sa hádate a vy sa snažíte o dieťa?
Prečo bol asi tvoj priateľ 2 x zasnúbený, teraz sa tiež nejako ponáhľal, on je psychopat...a že vzťah. Som sa pobavila!!!

k0l0b3zka
4. jún 2022

Menit nazory mozes obcas. Ak to robis stale, tiez to o niecom svedci a nie je to uplne v poriadku.
Kazdopadne - na turistiku nemozes chodit, nevie bez teba vydrzat (mal covid ok, tak mohol ti naznacit ze mu je tazko a smutno bez teba, no urcite nie ze si prezila dovolenku s nim na telefone), klame vo vela veciach, tvoje kamosky nemusi. No proste v kazdej oblasti zivota ma s tebou nejaky problem.. Toto ine nebude nikdy a aj ked si to nahovaras , ze je vsetko ok , zbal sa este dnes, utekaj a nikdy nech ta ani nenapadne sa mu ozyvat. Vo vztahu mozu vznikat nezhody ale nikto ta nesmie obmedzovat, klamat a odstrihat od vsetkeho co rada robis a od socialnych kontaktov. To je realny psychopat a vyhladaj si pribehy zien, ktore s takym clovekom zili.

k0l0b3zka
4. jún 2022

A podla toho co pises si vyrazne inteligentnejsia a vyzretejsia ako on (nechce chodit na turistiku tak si to vyriesis ked je v praci) , taketo zmyslanie svedci o tom ze vies akceptovat jeho , co on absolutne nedokaze akceptovat Teba. Chce Ta mat plne pod kontrolou, ak nahodou nema (turistika, kolega z prace, dovolenka s mamou) tak je z toho sialeny. Okrem toho este aj klame a pise si po nociach so znamou. Ako som pisal utekaj a hladaj si normalneho vyzreteho partnera. Je to toxicky psychopaticky manipulator. A to sa nezmeni nikdy.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vinetuu
4. jún 2022

@majka_m95 a to chces dieta s takymto clovekom? Pories najskor seba a az potom na dieta a vztah novy mysli ... Druheho nikdy nezmenis to sa budes iba trapit ... Zmen seba a spytaj sa sama seba kde mas hranice a cimnsibsi dobzivota take nieco pritiahla je to lekcia pre teba ...drzim palce

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
4. jún 2022

Ste spolu 9 mesiacov, pokúšate sa už o dieťa a pritom sa "zeriete" do krvi 4 mesiace.
Hádate sa pre každú somarinu, on píše si s nejakou inou, salie, keď ideš bez neho na dovolenku, to je správanie malého decka, nie chlapa.
Máj rozum, určite nerieš dieťa a lepšie bude keď začneš riešit rozchod.
Toto je cele zle, veď vy sa nezhodujete v absolútne ničom. Keď teraz riešite také somariny, čo by ste robili keď príde dieťa, bude plakať, celé noci nebudete spat, bude choré, bude treba peniaze a podobne?
Choďte od seba pre dobro všetkych. Nesedite k sebe ani najmenej, skôr ste ako vzajomni nepriatelia.

jana_eyre_2
4. jún 2022

Je manipulátor a ty sa ochotne nechávas manipulovať .. on aj keby s tou slečnou dieťa mal ty mu budeš veriť a budeš ostávať v chorom vzťahu kde sa budete hádať a udobrovat celé týždne.. veď mu veríš aj to že jeho ex je psychopatka a pritom ju obvinil z toho istého čo vlastne obviňuje teba.. prečítaj si svoju poslednú vetu ktorú píšeš, čo si myslí o tebe..

saraxyz
4. jún 2022

@majka_m95 moj nazor: si jeho ďalšia obeť. Uz bol 2x zasnúbený, Teba si tiež rýchlo ulapil. Klame, manipuluje. Ty to vidíš. Na co čakáš?

stanulienkat
4. jún 2022

Vy ste obidvaja neni normálni, dvaja nezrelí jedinci, ktorí by spolu určite nemali mať ani vzťah a už vôbec nie dieťa.

cacianka
4. jún 2022

Soplave deti,
Rozid sa s ním, displej, daj si život doporiadku a keď zmudries si nájdi normálneho chlapa.
Tento to nie je absolútne.

luccija
4. jún 2022

@majka_m95 pekne toxický vzťah.Uz teraz to je zle.Ked chces byť ďalšia v poradí s dieťaťom a hádať sa s ním...nič pozitívne na tom vzťahu nevidím.Nemozes byť tak naivná nie?Veď sa s tebou hra ako s opickou na gumičke

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
cacianka
4. jún 2022

@cacianka ...dospej malo byť,
autocorekt blbý

matullienka
4. jún 2022

@majka_m95 si s ním 9 mesiacov z toho sa 4 stále hádate, vo vašom prípade neplánuje ani kúpu psa alebo mačky nie to ešte splodenie potomka.

Strana
z2