Zmena názorov verzus manipulácia
Ahojte. Píšem lebo už potrebujem názory iných ľudí, lebo ja už fakt neviem objektívne usúdiť, kto má ustúpiť…
S priateľom sa hadame 4 mesiace v kuse - každý deň, každý druhy, niekedy hádka trvá celý deň, niekedy dva - štyri. Nepretržite. Myslím to naozaj vážne že bez prestávky. A plánujeme bábo, o to viac som z toho zdeptana.
Hada sa on somnou o to, že mením názory. Raz poviem tak, potom hentak. Ak nie kvôli tomu, tak kvôli kolegovi (sme len kamoši a nič nehrotime, nechodíme nikam spolu, len sa proste bavíme - sadli sme si)
Začalo to tak 4 mesiace dozadu, kedy má 2 krát surovo oklamal vo veci týkajúcej sa dôvery. Ja som žila 3 dni v klamstve (vedela som pravdu ale nepovedala som mu že viem) a proste posledný deň zo mňa vyšlo, že nechcem sa teraz snažiť o dieťa. Žila som ale v klamstve, dusila v sebe že viem pravdu a čakala, kedy sa prizná.
Potom ohľadom kolegu.. povedala som ešte keď som išla z pohovoru, že sa s ním baviť nebudem - nebol mi sympatický. Avšak čím viac som ho vnímala tak sa mi zmenil názor a začali sme sa baviť. Ja som mu vždy keď som došla z práce hovorila že sme sa bavili, o čom a tak.. po dvoch týždňoch po mojom nástupe mi povedal že si neželá už o ňom viac počúvať že to počúva nonstop a že nebude počúvať o nejakom inom chlapovi. Prestala som, avšak… my sa stále bavíme a raz sme si ráno volali (po sexe) lebo som potrebovala kľúče od kancelárie a on bol ožratý a musela som to proste hneď riešiť lebo som sa bála že zaspí a nebudem tie kľúče mať - medzi tým som sa ho aj opýtala čo robil a kde bol) Dostala som a dostavam za to dodnes vynadane že čo mám čo volať s niekým po sexe..resp. s iným chlapom. Potom som mala v práci tichšie obdobie a s nikým som sa nebavila - povedala som to priateľovi a pár dní dozadu mal priateľ môj telefón v rukách a videl, že sme si volali (lebo som chcela od kolegu aby mi niečo kúpil po ceste do práce) a dostala som neskutočnú ziarlivostnu scénu s vyhrážkami, že on si ho počkáš pred prácou a že ho klamem a zavadzam že sa unebavime...My si s kolegom nepíšeme, nechodíme spolu nikam, proste nulový kontakt mimo práce.
Pár týždňov dozadu sa stalo, že som bola s mamou na dovolenke a priateľ bol zúfalý bezomna, doslova. Keď som došla domov , sľúbila som mu že už tak skoro neodídem a už vôbec nie bez neho. Avšak… dva týždne na to sme sa hádali 4 dní (kvôli tomu, že som mala len dva vzťahy a zvyšných pár vzťah nebol čiže podľa priateľa som si hľadala chlapov len na sex) mňa to urážalo, to všetko čo dokázal povedať na moju adresu ma sklamalo a išla som proste k mame. Na to mi povedal - vidíš zas menia názor, povedala si že tak skoro nikam nepôjdeš.
Mala som depresivnejsie obdobie, chýbala mi moja záľuba - turistika. Povedala som priateľovi že sa necítim zle, v práci veľa, doma sa hádame, pribrala som, že sa chcem viac venovať svojim zaujímom. Na to dostanem odpoveď že chcem uberať z nášho času. Všetka energia z môjho problému sa preniesla na nás. Povedala som mu že fajn,budem si robiť veci len keď bude v robote. Pár dní dozadu sme si naplánovali s babami 3 dnovu túru - a už tu bol problém že som povedala že budem robiť tieto veci len keď on bude v robote, že klamem, zavadzam a že prečo nejdem s ním.. no nejdem s ním preto lebo on to nerobí a vždy hovorí o tom s nechuťou a ja ho do ničoho nútiť nechcem.
Dostala som celodennú scénu za to, že som si zahrala online automaty - spontánna zábava v kancelárii, chalani to tam stále hrajú tak som si raz klikla a na to dostanem od priateľa vynadane lebo - povedala si že ty to nikdy robiť nebudeš.
Ide ale o to, že keď zmením názor pri ňom, robíme spolu niečo nové, robím s ním veci ktoré som povedala že toto ne toto robiť nebudem tak je to v poriadku.. ale keď je to mimo neho, je to problém.
Ja mu nerobím scény za nič. Milujem ho jak je a nech si robí čo chce, plne mu dôverujem, ale neskutočne ma to vyčerpáva a hlavne preto, lebo si myslí že som zlá, že sa mi nedá dôverovať a podobne..
Menit nazory mozes obcas. Ak to robis stale, tiez to o niecom svedci a nie je to uplne v poriadku.
Kazdopadne - na turistiku nemozes chodit, nevie bez teba vydrzat (mal covid ok, tak mohol ti naznacit ze mu je tazko a smutno bez teba, no urcite nie ze si prezila dovolenku s nim na telefone), klame vo vela veciach, tvoje kamosky nemusi. No proste v kazdej oblasti zivota ma s tebou nejaky problem.. Toto ine nebude nikdy a aj ked si to nahovaras , ze je vsetko ok , zbal sa este dnes, utekaj a nikdy nech ta ani nenapadne sa mu ozyvat. Vo vztahu mozu vznikat nezhody ale nikto ta nesmie obmedzovat, klamat a odstrihat od vsetkeho co rada robis a od socialnych kontaktov. To je realny psychopat a vyhladaj si pribehy zien, ktore s takym clovekom zili.
A podla toho co pises si vyrazne inteligentnejsia a vyzretejsia ako on (nechce chodit na turistiku tak si to vyriesis ked je v praci) , taketo zmyslanie svedci o tom ze vies akceptovat jeho , co on absolutne nedokaze akceptovat Teba. Chce Ta mat plne pod kontrolou, ak nahodou nema (turistika, kolega z prace, dovolenka s mamou) tak je z toho sialeny. Okrem toho este aj klame a pise si po nociach so znamou. Ako som pisal utekaj a hladaj si normalneho vyzreteho partnera. Je to toxicky psychopaticky manipulator. A to sa nezmeni nikdy.
@majka_m95 a to chces dieta s takymto clovekom? Pories najskor seba a az potom na dieta a vztah novy mysli ... Druheho nikdy nezmenis to sa budes iba trapit ... Zmen seba a spytaj sa sama seba kde mas hranice a cimnsibsi dobzivota take nieco pritiahla je to lekcia pre teba ...drzim palce
Ste spolu 9 mesiacov, pokúšate sa už o dieťa a pritom sa "zeriete" do krvi 4 mesiace.
Hádate sa pre každú somarinu, on píše si s nejakou inou, salie, keď ideš bez neho na dovolenku, to je správanie malého decka, nie chlapa.
Máj rozum, určite nerieš dieťa a lepšie bude keď začneš riešit rozchod.
Toto je cele zle, veď vy sa nezhodujete v absolútne ničom. Keď teraz riešite také somariny, čo by ste robili keď príde dieťa, bude plakať, celé noci nebudete spat, bude choré, bude treba peniaze a podobne?
Choďte od seba pre dobro všetkych. Nesedite k sebe ani najmenej, skôr ste ako vzajomni nepriatelia.
Je manipulátor a ty sa ochotne nechávas manipulovať .. on aj keby s tou slečnou dieťa mal ty mu budeš veriť a budeš ostávať v chorom vzťahu kde sa budete hádať a udobrovat celé týždne.. veď mu veríš aj to že jeho ex je psychopatka a pritom ju obvinil z toho istého čo vlastne obviňuje teba.. prečítaj si svoju poslednú vetu ktorú píšeš, čo si myslí o tebe..
Vy ste obidvaja neni normálni, dvaja nezrelí jedinci, ktorí by spolu určite nemali mať ani vzťah a už vôbec nie dieťa.
Soplave deti,
Rozid sa s ním, displej, daj si život doporiadku a keď zmudries si nájdi normálneho chlapa.
Tento to nie je absolútne.
@majka_m95 si s ním 9 mesiacov z toho sa 4 stále hádate, vo vašom prípade neplánuje ani kúpu psa alebo mačky nie to ešte splodenie potomka.

Prosím ťa, koľko máte rokov? Lebo ste ako pes a mačka, spolu 9 mesiacov, totálne sa hádate a vy sa snažíte o dieťa?
Prečo bol asi tvoj priateľ 2 x zasnúbený, teraz sa tiež nejako ponáhľal, on je psychopat...a že vzťah. Som sa pobavila!!!