icon

Zmena správania môjho partnera

andrea140219
7. sep 2021

Ahojte žienky,
V prvom rade chcem poďakovať každej jednej, ktorá si to prečíta až do konca a napíše mi svoj názor.

Mam priateľa, sme spolu 7rokov a mame zdravé vytúžené dievčatko (2r) ktoré nám robí nesmiernu radosť..Ja mam 31r, priateľ 47r. Napriek veľkému vekovému rozdielu a nátlaku neprajnych ľudí sme mali 6rokov krásny, romantický a veľmi pokojný vzťah plný pochopenia a úcty.. Posledný rok však vidím na priateľovi veľmi veľké zmeny správania- prestal športovať,chodiť s kamarátmi na pivo, starať sa o seba, stratil chuť na milovanie (za rok sme sa milovali 3krat).
Jediné čo mu spôsobuje radosť je naša dcéra s ktorou sa vždy ukážkovo hra, číta jej knižky, veľa sa snou rozpráva,no nikdy nenavrhne že by ju okupal, alebo že sa pôjde snami prejsť do prírody, dokonca aj na dovolenke sme boli samé (na Slovensku). Nehovorím o tom, že kedysi sme sa obidvaja aktívne venovali behu, turistike a korčuľovaniu,teraz chodím sama, alebo s malou. (už sme také Parťačky že sme si zvykli aj bez neho)
Pracovne nieje vyťažený a určite ma nepodvadza.
Lásku si prejavujeme denno - denne objatím, pohladenim, úsmevom a pusou.
Keď sa rozprávame na túto tému je si vedomí svojich chýb a sľubuje, že sa zmení.. Do dnes sa nič nezmenilo a na otázku čo sa to deje mi odpovedá, že nevie sám.

Myslíte si, že chytá "krízu stredného veku", alebo to môže byť nejaký zdravotný problém?
Veľmi ho ľúbim a rada by som mu pomohla
.

Strana
z2
derdia
8. sep 2021

@andrea140219 no uz je to skoro50tnik. Ty mas pred sebou este 19 rokov aktivne zivota on och ma uz za sebou. Takze teraz budes zit tak akeho partnera si si vybrala. Proste je uz unaveny, prezil uz vsetko, a uz chce klud. Ty este len zacinas zit... A chces toho este kopu zazit....vekovy rozdiel. Ale vybrala si si ho ty.
Alebo to moze byt zdravotny problem, ze ma uzmenej hormonov chlapskych... Neviem. Zitit to musite vy.

jaskolka
8. sep 2021

Je možné, že je to už skratka vekom. Je veľmi individuálne, ako ktory človek žije a pociťuje roky.Jedna žena je v prechode ako 42 ročná, druha ide ešte v 53 kupovať ďalší balík vloziek. Neda sa porovnať, že "sused ma 57 a žije aktívne, ide skočiť padákom" a tvoj chlap už skratka chce mať pokoj. Bohužiaľ, začínate pociťovať vekový rozdiel.Nič v zlom, ale to ste mohli čakať. Začala si s ním ako 24 ročná,vtedy sa ťažko sústrediť, že o pár rokov bude to problém. Co k tomu dodať? Jedine sa s tým zmieriť, lebo nasilu ho prerobiť ani nútiť nemôžeš.

78787878
8. sep 2021

@andrea140219 Statisticky najviac ludi zaziva vyhorenie v 47. roku veku. Prestavaju ho bavit aktivity ako doteraz, unava organizmu, spomalenie, prehodnocuje priority. Je mozne, ze sa u neho pridruzi aj prechod, t.j. hormonalne zmeny. Treba mu dopriat na chvilu pokoj, ale ak sa casom nerozbehne k vacsej aktivite, je vhodne to nejak vedome riesit. Hormonalne, doplnkami a pod...

janikk54
8. sep 2021

Presne to som chcela napisat, ze je velmi pravdepodobne, ze preziva taketo vyhorenie. No vtedy na cloveka by som povedala ani netreba nejak tlacit a treba mu nechat tak nejak jeho priestor

zavana
8. sep 2021

ako sa to hovorí, že kríza stredného veku? každý to má asi inak, že rôzne sa to prejavuje, u neho to môže byť práve toto, ja by som sa skúsila s ním o tom pozhovárať, čo sa zmenilo, prečo je to zrazu takto a povedz mu, že ťa to mrzí, že mu pomôžeš s problémom ak nejaký má

cukroska
8. sep 2021

@78787878 poznáme 😁😅

liljana
8. sep 2021

Ber do uvahy aj fakt, ze v 47 rokoch maju ludia odrobenych 24-29 rokov a su uz celkom unaveni z prace, stresu. Ty mas 31, na materskej, tak ty si proti nemu doslova oddychnuta a akcna ... Ale toto mal vediet, ked si zacal s 20 rokov mladsou.

h2
8. sep 2021

@liljana Ty si asi ešte veľmi mladá, však?

liljana
8. sep 2021

@h2 par rokov a budem vo veku toho pana. ale ano, je to vlastne mlady vek. :D

h2
8. sep 2021

@liljana Áno, aj ja si myslím a to budem v jeho veku na budúci rok. Ale necítim sa byť unavená z práce. Ty áno?

gagik
8. sep 2021

@andrea140219 nie je chory?mozno sa zle citi,nechce to to povedat,mozno sam pred sebou si to priznat…mali sme nieco podobne v rodine….,zle to dopadlo, bolo uz neskoro, ked siel k lekarovi…

madeline1
8. sep 2021

@oliolijanka to su take hluposti, co pises.

oliolijanka
9. sep 2021

@madeline1 Kolko mas rokov, kolko rokov ma tvoj partner a ako dlho ste spolu?

madeline1
10. sep 2021

@oliolijanka tato tema nie je o mne

liliana8
30. aug 2024

@andrea140219 ahoj, ako sa to u vas vyriesilo?

Strana
z2