icon

Zmení manžel názor na ďalšie dieťa?

15. dec 2025

Dobrý deň, Chcem sa spýtať, tie co Váš manžel už nechcel ďalšie dieťa (zatiaľ počet 2ks) , a tuho hovoril, že nie už ďalšie nie, a náhodou sa to potom pritrafilo, zmenil názor a nechali ste si ho? Či stále bol zásadne proti. Ďalšie neplánujeme, aj keď sme kedysi chceli, ale nebudeme to siliť, keď už 2 máme a aj mierne postihnuté. Takže už som časom aj ja privolila, že ďalšie teda nie. Ale ja zo zdrav. dôvodov nemôžem antikoncepciu a druhe sa splodil tak ci tak cez ňu. Prezervatív manžel odmieta, čiže stat sa môže. Napadáma tá myšlienka, čo ak. Ja som tomu stále otvorená, že keď niečo tak asi to niekto hore tak chcel. Avšak manžel o tom ani slovka nechce počuť. A vždy, keď mi mešká MS, tak mam taký kŕč v bruchu, že čo keď.... Ja nad potratom, ani neviem premýšľať, zatiaľ manžel to vidí len v tej rovine, keby niečo tak zakrok. Je reálna šanca, že by si to muž rozmyslel, keby niečo? Ďakujem za názory. Aj za tie, ktoré rozmýšľate iba teoreticky a nemáte skúsenosť

anonym_4e8e7a
15. dec 2025

Je minimalna sanca, ze s takymto postojom zmeni nazor na dalsie dieta. A nic v zlom, ale s takymto chlapom by som nechcela ani jedno dieta, nie to este tri 😒

zuzana76
15. dec 2025
@anonym_autor

@cyberk nemáš čo robiť, keď urážaš?? A mimochodom, čo je postihnuté dieťa/človek menej? Viem, že je to riziko, ale pýtala som sa na iné. Keby je hneď i tretie a hneď keby je i mierne postihnuté, tak ja osobne ho chcem, lebo je to moje a nikto nemôže za to, aký sa narodí.. Tvoje zmýšľanie je nemiestne. Trosku sa obzri koľko je na svete postihnutých a koľký su šťastný a žijú si krásny život.

@anonym_autor co znamena mierne postihnute?

zuzana76
15. dec 2025
@anonym_11e28b

Ľudia, prečo nadávate na chlapa? Tá sprostá je tu očividne najmä žena. Ona sa totiž vedome nechráni, lebo by ďalšie decko chcela, hoci jej muž ho odmieta. A je mu to jedno, veď jeho sa to netýka. On nebude rodiť, ani sa starať, prinajhoršom od nich odíde. Ale táto žena je tak hlúpa, že by dokonca ochotne porodila ďalšieho postihnutého chudáka. Veď čo, štát jej bude platiť, decko sa nejako pretlčie, ona pri ňom, hlavne, že jej už nikdy nebude hroziť žiadna práca. Takýchto ľudí by som kastrovala a nedala im žiadne sociálne dávky. Vedome rodiť postihnuté deti a ešte sa z toho tešiť a brať to ako nejakú životnú výhru? Fuj, to je úplne dno ľudskej debility.

@anonym_11e28b nenapisala o ake postihnutie ide, postihnutie moze byt aj zrakove, ze mas silnejsie dioptrie od narodenia, to nie je nic strasne. Alebo hluchota na jedno ucho, s cim sa tiez da normalne existovat.

13uzivatelka11
15. dec 2025
@zuzana76

@anonym_11e28b nenapisala o ake postihnutie ide, postihnutie moze byt aj zrakove, ze mas silnejsie dioptrie od narodenia, to nie je nic strasne. Alebo hluchota na jedno ucho, s cim sa tiez da normalne existovat.

@zuzana76 hádam by nespomínala, že má postihnuté dieta, ak by malo ísť len o to, že nosí okuliare 🤦‍♀️

wolf_
15. dec 2025

Za mňa na vaše fungovanie rázne NIE. Akýmkoľvek spôsobom poriešiť pri sexe spoľahlivú ochranu alebo nesexovať vôbec. V dnešnej dobe je tak veľa možností, že každý zodpovedný človek bez výnimky sa dokáže spoľahlivo chrániť pred neželaným tehotenstvom. Každý jeden. Bodka.

zuzana76
15. dec 2025

@anonym_autor nepozname vasu ekonomicku situaciu, muz vyzera byt rozhodnuty, ze jedine potrat. Cize velku sancu tomu nedavam, ak by si aj chcela silou - mocou, moze sa stat, ze vas opusti. Uzivila by si tri deti? Vedela by si sa postarat? Ak nemozes hormonalnu antikoncepciu, tak bud tvoje sterilizacia, alebo vazektomia. Vazektomia je jednoduchsi zakrok. Porozpravaj sa vazne s muzom a povedz mu, ze ak sa stane, ty na potrat nepojdes a nech si poriesi vazektomiu on, zakrok ako zakrok, je jedno, kto ho podstupi. Ak nebude chciet, je to sebec a s takym muzom by som dalsie dieta nemala ani nahodou.

zuzana76
15. dec 2025
@13uzivatelka11

@zuzana76 hádam by nespomínala, že má postihnuté dieta, ak by malo ísť len o to, že nosí okuliare 🤦‍♀️

@13uzivatelka11 tak niekto povie na postihnute aj ked ma dieta ADHD.

zuzana76
15. dec 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 vysoke dioptrie patria medzi zrakove postihnutia, praveze pise o tom postihnuti s takou lahkostou, ze mne neprislo, ze by to malo byt nieco velmi vazne.

zuzana76
15. dec 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11
Existujú rôzne typy zdravotného postihnutia:
telesné postihnutie – označujú sa tak poruchy pohybových orgánov.
Telesne postihnutie majú ľudia so zníženou pohyblivosťou.

zrakové postihnutie – ide o trvalé poruchy zraku, podľa stupňa a typu poškodenia zrakových orgánov sa osoby s týmto postihnutím klasifikujú ako nevidiace, slabozraké, čiastočne nevidiace, osoby s poruchami bipolárneho videnia, apod.

sluchové postihnutie – je ním porucha sluchových orgánov. Podľa stupňa poškodenia sluchu hovoríme o čiastočne alebo úplne nepočujúcich.

chronické choroby či postihnutia – ide o nevyliečiteľné choroby, ktoré významne vplývajú na spôsob života chorého: napr. cukrovka, celiakia, hemofília, cystická fibróza, sclerosis multiplex, apod.

mentálne postihnutie – ide o trvalo zníženú úroveň rozumových schopností, ktoré spôsobujú zhoršenú výmenu informácií s okolím, problémy so sebaobslužnými činnosťami a niektorými situáciami života v spoločnosti.

psychické postihnutie – možno sem zaradiť nevyliečiteľné psychické choroby. Tieto postihujú predovšetkým citovú stránku, prežívanie a správanie. Intelekt ľudí s psychickým postihnutím nebýva poškodený.

kombinované zdravotné postihnutia – u niektorých ľudí sa vyskytuje kombinácia dvoch či viacerých typov zdravotného postihnutia (napr. ľudia s mentálnym a telesným postihnutím, diabetici s amputovanou končatinou, hluchoslepí – ľudia, ktorí trpia kombinovaným poškodením zraku a sluchu, apod.)

podla tohot je postihnuty aj moj syn, ma celiakiu, cize nevieme ake postihnutie ma dieta, ci obe autorkine deti

autor
15. dec 2025
@anonym_30c778

@anonym_autor no schvalne kolko? a ako dlho? kym ziju rodicia/opatrovnici a maju na to? Nehnevaj sa, chapem tuzbu po dietati, je to v poriadku, ale ak dieta nechcete, mate nejake predispozicie na nejake postihnutia alebo cokolvek (nevyznam sa), ja vhodne to riesit a bez vyhovoriek. Alebo nesexovat. Ci lepsie kazdy mesiac trpnut? a co ked chlap sa potom zdvihne pri tretom a necha ta s nimi samu? Neverim vyhovorkma, ze antika nefunguje.Ano ma iste rizika a clovek ma o nich vediet, ale v drvivej vacsine velmi dobre funguje. Potom je tu moznost vazektomie, ale aj zenskej sterilizacie atd.

@anonym_30c778 možno funguje. Nam nefungovala. Preto do roka prišlo druhe dieťa, ktoré sme neskôr chceli

autor
15. dec 2025
@anonym_11e28b

Ľudia, prečo nadávate na chlapa? Tá sprostá je tu očividne najmä žena. Ona sa totiž vedome nechráni, lebo by ďalšie decko chcela, hoci jej muž ho odmieta. A je mu to jedno, veď jeho sa to netýka. On nebude rodiť, ani sa starať, prinajhoršom od nich odíde. Ale táto žena je tak hlúpa, že by dokonca ochotne porodila ďalšieho postihnutého chudáka. Veď čo, štát jej bude platiť, decko sa nejako pretlčie, ona pri ňom, hlavne, že jej už nikdy nebude hroziť žiadna práca. Takýchto ľudí by som kastrovala a nedala im žiadne sociálne dávky. Vedome rodiť postihnuté deti a ešte sa z toho tešiť a brať to ako nejakú životnú výhru? Fuj, to je úplne dno ľudskej debility.

@anonym_11e28b sa spamataj.... áno, pár drobných dáva štát...ale okrem toho chodím do práce a vždy som chodila. Tak sa zdrz komentára

autor
15. dec 2025

Ako niektoré ste úžasné. To neviete sa na veci pozerat racionálne? Musíte hneď urážať? To žijeme fakt v tak ubohom štáte?

autor
15. dec 2025
@zuzana76

@anonym_autor nepozname vasu ekonomicku situaciu, muz vyzera byt rozhodnuty, ze jedine potrat. Cize velku sancu tomu nedavam, ak by si aj chcela silou - mocou, moze sa stat, ze vas opusti. Uzivila by si tri deti? Vedela by si sa postarat? Ak nemozes hormonalnu antikoncepciu, tak bud tvoje sterilizacia, alebo vazektomia. Vazektomia je jednoduchsi zakrok. Porozpravaj sa vazne s muzom a povedz mu, ze ak sa stane, ty na potrat nepojdes a nech si poriesi vazektomiu on, zakrok ako zakrok, je jedno, kto ho podstupi. Ak nebude chciet, je to sebec a s takym muzom by som dalsie dieta nemala ani nahodou.

@zuzana76 ďakujem pekne za rozumnú odpoveď.

autor
15. dec 2025
@zuzana76

@13uzivatelka11

zrakové postihnutie – ide o trvalé poruchy zraku, podľa stupňa a typu poškodenia zrakových orgánov sa osoby s týmto postihnutím klasifikujú ako nevidiace, slabozraké, čiastočne nevidiace, osoby s poruchami bipolárneho videnia, apod.

sluchové postihnutie – je ním porucha sluchových orgánov. Podľa stupňa poškodenia sluchu hovoríme o čiastočne alebo úplne nepočujúcich.

chronické choroby či postihnutia – ide o nevyliečiteľné choroby, ktoré významne vplývajú na spôsob života chorého: napr. cukrovka, celiakia, hemofília, cystická fibróza, sclerosis multiplex, apod.

mentálne postihnutie – ide o trvalo zníženú úroveň rozumových schopností, ktoré spôsobujú zhoršenú výmenu informácií s okolím, problémy so sebaobslužnými činnosťami a niektorými situáciami života v spoločnosti.

psychické postihnutie – možno sem zaradiť nevyliečiteľné psychické choroby. Tieto postihujú predovšetkým citovú stránku, prežívanie a správanie. Intelekt ľudí s psychickým postihnutím nebýva poškodený.

kombinované zdravotné postihnutia – u niektorých ľudí sa vyskytuje kombinácia dvoch či viacerých typov zdravotného postihnutia (napr. ľudia s mentálnym a telesným postihnutím, diabetici s amputovanou končatinou, hluchoslepí – ľudia, ktorí trpia kombinovaným poškodením zraku a sluchu, apod.)

podla tohot je postihnuty aj moj syn, ma celiakiu, cize nevieme ake postihnutie ma dieta, ci obe autorkine deti

@zuzana76 tie psychické a vývojové myslím

zuzana76
15. dec 2025
@anonym_autor

@zuzana76 tie psychické a vývojové myslím

@anonym_autor autizmus? Tak tazko povedat, ci by som mala dalsie ja. Obe deti ak maju autizmus, to musi byt narocne, chodia uz do skoly? Mali sme v skole rodinu, kde mali tri deti s autizmom, ta mamicka nemohla pracovat, lebo deti nezvladali v skole 6 hodin, cize kazde chodilo na nejake hodiny a predmety. Chapem, ze mozno by si chcela aj tretie dieta a zdrave, ale treba pocitat aj s variantou, ze bude tiez chore. Manzel sa podla vsetkeho k tomu stavia stylom, ze jeho sa to netyka. Dotlacila by som ho k vazektomii.

anonym_ea3762
15. dec 2025
@anonym_autor

Ako niektoré ste úžasné. To neviete sa na veci pozerat racionálne? Musíte hneď urážať? To žijeme fakt v tak ubohom štáte?

@anonym_autor urážať ťa nemusia, s tým sa s tebou zhodujem. Ale nastavujú ti tu dobré zrkadlo. U muža tretie dieťa neprichádza do úvahy, ak sa šmykne tak bude potrat, pravdepodobne sa nezmení. A ty miesto toho, aby si si dupla že idete riešiť naozaj ochranu tak s ním nadalej spávaš a dúfaš, že ak otehotnieš tak on sa zmení. Si mama 2 detí s hendikepom, postav sa za seba a dohodni sa s chlapom. Vždy tu ženy obhajujú voľbu interrupcii, že na ne idú ženy iba zo závažných dôvodov a potom čo diskusia tak tam interrupcia lebo mužovi nie je pohodlný kondóm; interrupcia lebo sme chceli dieťa až o rok; interrupcia lebo sme dieťa chceli 2 roky nazad ale teraz už nie. Ženy veď si dupnite pri tých chlapoch. Potom sa tu navážate do tehotných 18 ročných že sa spoliehali na prerušovanú súlož ale podaktoré sa tak správate tiež a potom budete nariekať.
Čiže v skratke: chlap sa nezmení, chráňte sa

13uzivatelka11
15. dec 2025
@zuzana76

@13uzivatelka11

@zuzana76 no asi sa veľmi nudíš, ale vidíš to, predsa len to bolo skôr to psychické postihnutie, čo bolo jasné asi všetkým okrem teba 😀

anonym_f41fc2
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na čo sa máme pozerať racionálne? Čítaš si to vôbec po sebe, čo píšeš? Tvoj muž odmieta ďalšie dieťa, ale zároveň sa odmieta chrániť a keby sa pritrafilo, pošle ťa na potrat. Píšeš to, ako keby ťa posielal vytrhnúť zub. Ty by si ďalšie dieťa prijala, aj s postihnutím. To je síce pekné, ale ak by si na tri deti ostala sama, zvládla by si sa o ne postarať po každej stránke? Aj o štyri? Lebo aj to sa môže stať, ťe sa narodia deti naraz dve.

zuzana76
15. dec 2025
@13uzivatelka11

@zuzana76 no asi sa veľmi nudíš, ale vidíš to, predsa len to bolo skôr to psychické postihnutie, čo bolo jasné asi všetkým okrem teba 😀

@13uzivatelka11 aj toto moze byt uplne individualne, ja tiez nemam uplne zdrave deti a kludne by som mala aj tretie

autor
15. dec 2025
@anonym_ea3762

@anonym_autor urážať ťa nemusia, s tým sa s tebou zhodujem. Ale nastavujú ti tu dobré zrkadlo. U muža tretie dieťa neprichádza do úvahy, ak sa šmykne tak bude potrat, pravdepodobne sa nezmení. A ty miesto toho, aby si si dupla že idete riešiť naozaj ochranu tak s ním nadalej spávaš a dúfaš, že ak otehotnieš tak on sa zmení. Si mama 2 detí s hendikepom, postav sa za seba a dohodni sa s chlapom. Vždy tu ženy obhajujú voľbu interrupcii, že na ne idú ženy iba zo závažných dôvodov a potom čo diskusia tak tam interrupcia lebo mužovi nie je pohodlný kondóm; interrupcia lebo sme chceli dieťa až o rok; interrupcia lebo sme dieťa chceli 2 roky nazad ale teraz už nie. Ženy veď si dupnite pri tých chlapoch. Potom sa tu navážate do tehotných 18 ročných že sa spoliehali na prerušovanú súlož ale podaktoré sa tak správate tiež a potom budete nariekať.
Čiže v skratke: chlap sa nezmení, chráňte sa

@anonym_ea3762 však už ani u mňa svojvoľne nepríde 3tie do úvahy. Ja riešim, len tú rovinu čo ak. Po prvom pôrode nastali problémy, kvôli ktorým ja a antika nie. Ale zatiaľ, som 98% čítala len urážky a nič konštruktívne. Ja viem, že nikdy by to nebolo ľahšie. Ale človek čaká niečo od zien/matiek, čo je síce možno proti vôli človeka, ale bez urážok. Toto ma asi dostalo najviac. Ze my ženy sa takto voči sebe chováme. Mohla som byť doma, však príjem istý mam, ale popritom pracujem, a dostanem tu, že však štát mi dá? Ako pochybujem, že tá čo to napísala vie co dostane človek od štátu. A to nehovoriac,že musím byť každý mesiac na úrade a ukazovať že plat neprekračuje ich tabuľky... jednoducho ma len zaujímalo, ze ci manžel by vedel zmeniť postoj

zuzana76
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_ea3762 však už ani u mňa svojvoľne nepríde 3tie do úvahy. Ja riešim, len tú rovinu čo ak. Po prvom pôrode nastali problémy, kvôli ktorým ja a antika nie. Ale zatiaľ, som 98% čítala len urážky a nič konštruktívne. Ja viem, že nikdy by to nebolo ľahšie. Ale človek čaká niečo od zien/matiek, čo je síce možno proti vôli človeka, ale bez urážok. Toto ma asi dostalo najviac. Ze my ženy sa takto voči sebe chováme. Mohla som byť doma, však príjem istý mam, ale popritom pracujem, a dostanem tu, že však štát mi dá? Ako pochybujem, že tá čo to napísala vie co dostane človek od štátu. A to nehovoriac,že musím byť každý mesiac na úrade a ukazovať že plat neprekračuje ich tabuľky... jednoducho ma len zaujímalo, ze ci manžel by vedel zmeniť postoj

@anonym_autor ale my tvojho muza nepozname, moj tretie nechce, ale keby sa prihodilo, tak by nazor zmenil, nepozname myslenie a povahu tvojho muza

autor
15. dec 2025
@zuzana76

@anonym_autor ale my tvojho muza nepozname, moj tretie nechce, ale keby sa prihodilo, tak by nazor zmenil, nepozname myslenie a povahu tvojho muza

@zuzana76 ale vidíš, vieš to povedať zo svojho pohľadu.

anonym_15b939
15. dec 2025
@anonym_autor

@zuzana76 ale vidíš, vieš to povedať zo svojho pohľadu.

@anonym_autor Ale ano, ty si tu dostala konštruktívne rady aj bez urazok. Vazektomia alebo sterilizácia. Iné riešenie tvoja situácia nemá. Mužovi sa necudujem, ze tretie postihnuté dieťa nechce. Keď to nechce riesit on, chod na sterilizáciu ty alebo s ním už nikdy nesexuj.

13uzivatelka11
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor urazili ťa komentáre o vazektomii, lebo si dúfala, že ti tu napíšeme že manžel bude určite skákať celý od šťastia, ak sa vám náhodou tretie podarí, že sa nemáš čoho bat? Lebo z teba veľmi cítiť že to tretie dieťa chces..

anonym_ea3762
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja ti to tiež viem povedať zo svojho pohladu ale môj muž je zjavne iný ako ten tvoj. My sme sa zhodli, že ak nebudú veľmi závažné okolnosti tak budeme mať toľko detí, koľko sa pritrafí a budeme za ne radi. Ale prirodzene, ak ich neplánujeme tak sa chránime. Ja by som s takým chlapom nespala kým sa skutočne nedohodneme čo dalej, akú formu ochrany zvolíme. Veď pre neho je to výhodné, užíva si bez ochrany, bez vazektomie a ak sa náhodou podarí tak ty si zlizneš potrat, no bohový je teda.

cimage
15. dec 2025

To je len tak, ze ides na zakrok a vsetko bude v poriadku. Je to velmi sebecke od neho.

anonym_8d7000
15. dec 2025

Ja hlavne absolutne nechapem, co tym babam vsetkym je, ked ziadne antikoncepcie nemozu. Ved teliesko je aj nehormonalne. Mne to ozaj pride ako odrb.
Tak sa daj sterilizovat, alebo muz vazektomiu. V ziadnom pripade by som s nim inak nespala. S takymto pristupom nech ide do riti, poslat zenu na potrat, akoby sla do potravin. Ty kks.

anonym_e62e9e
15. dec 2025

Nech ide na zákrok, inak by si už nepichol. Dieťa nechce,bez milosti by ta poslal na zákrok a stale by mal chuť? Neexistuje .
Takže mu okne predloz,keďže dieta ani počuť, chrániť tiež nie . Bez jeho zákroku viac sex nebude .

luccys
15. dec 2025
@13uzivatelka11

@anonym_autor urazili ťa komentáre o vazektomii, lebo si dúfala, že ti tu napíšeme že manžel bude určite skákať celý od šťastia, ak sa vám náhodou tretie podarí, že sa nemáš čoho bat? Lebo z teba veľmi cítiť že to tretie dieťa chces..

@13uzivatelka11 Ano. Zahadne nemoze mat ani 1 z xy moznosti ochrany🙄 Podla mna veri v 3.dieta a v to, ze manzel by bol cely nadseny. Co asi tazko, ked jej uz dopredu povedal, ze pojde na potrat.

anonym_0627db
15. dec 2025

Ako pokial som sa nedocitala o tom postihnuti u oboch deti tak som ti isla napisat, ze je urcite pravdepodobnejsie, ze muz prijme aj tretie dieta ako to aby muz nahovoril zenu na to aby mala 3. A aj to u rodin so zdravymi detmi kde zena chcela, ale muz nie sa to skoncilo aj rozchodom, lebo muz nechcel. Ale ak mas 2 deti s urcitym % postihnutia tak to je fakt nezodpovedne nechavat to prakticky len na nahodu. Tie deti budu pri tebe cely zivot , v podstate a ak ta muz necha lebo tretie nie, tak budes schopna sa o ne postarat? Aj ked dajme tomu to tretie bude zdrave a muz bude posielat predpisane alimenty. Poznam pripady kedy dieta je uz 40+, ma len 36% invaliditu, lebo je mentalne trosku pozadu, chodi do roboty, ale osamostatnit sa nedokaze. Nie je schopne samostatneho zivota, je to ako zit s 12-13-14 r pubertiakom - a to nie je postihnutie takehi razu, zeby ho museli vsade doprevadzat, ale uplne samostatne to dieta nie je. A teraz vidis 70r rodicov co rozmyslaju s kym nechaju dieta ak nahodou idu niekam na vikend a co bude ked ich nebude. Dieta bude dedicstvom pre surodenca a dalsiu rodinu - maju stastie, ze rodina je kmen a pomahaju vsetci clenovia rodiny - tety, ujovia, bratranci, sesternice. Takze ano, ty dieta porodis a vychovas - ale to nie je len do 18-25r to su deti na cely tvoj zivot