icon

Zmení manžel názor na ďalšie dieťa?

15. dec 2025

Dobrý deň, Chcem sa spýtať, tie co Váš manžel už nechcel ďalšie dieťa (zatiaľ počet 2ks) , a tuho hovoril, že nie už ďalšie nie, a náhodou sa to potom pritrafilo, zmenil názor a nechali ste si ho? Či stále bol zásadne proti. Ďalšie neplánujeme, aj keď sme kedysi chceli, ale nebudeme to siliť, keď už 2 máme a aj mierne postihnuté. Takže už som časom aj ja privolila, že ďalšie teda nie. Ale ja zo zdrav. dôvodov nemôžem antikoncepciu a druhe sa splodil tak ci tak cez ňu. Prezervatív manžel odmieta, čiže stat sa môže. Napadáma tá myšlienka, čo ak. Ja som tomu stále otvorená, že keď niečo tak asi to niekto hore tak chcel. Avšak manžel o tom ani slovka nechce počuť. A vždy, keď mi mešká MS, tak mam taký kŕč v bruchu, že čo keď.... Ja nad potratom, ani neviem premýšľať, zatiaľ manžel to vidí len v tej rovine, keby niečo tak zakrok. Je reálna šanca, že by si to muž rozmyslel, keby niečo? Ďakujem za názory. Aj za tie, ktoré rozmýšľate iba teoreticky a nemáte skúsenosť

Strana
z3
autor
15. dec 2025
@luccys

@13uzivatelka11 Ano. Zahadne nemoze mat ani 1 z xy moznosti ochrany🙄 Podla mna veri v 3.dieta a v to, ze manzel by bol cely nadseny. Co asi tazko, ked jej uz dopredu povedal, ze pojde na potrat.

@luccys tak moja gynekologicka asi vie co hovorí. Ja nie som lekar. Ja sa riadim len tým čo hovorí moja lekárka

anonym_413c96
15. dec 2025
@anonym_a26d64

Áno treba zákrok volá sa vazektómia

@anonym_a26d64 určite nie. Vazektomia ich problém nevyrieši.

anonym_00559b
15. dec 2025
@anonym_8d7000

Ja hlavne absolutne nechapem, co tym babam vsetkym je, ked ziadne antikoncepcie nemozu. Ved teliesko je aj nehormonalne. Mne to ozaj pride ako odrb.
Tak sa daj sterilizovat, alebo muz vazektomiu. V ziadnom pripade by som s nim inak nespala. S takymto pristupom nech ide do riti, poslat zenu na potrat, akoby sla do potravin. Ty kks.

@anonym_8d7000 teliesko sa neodporuca zenam po sekcii/sekciach. aspon mne tak povedal gynekolog, ze moze poskodit jazvu.

basska_b
15. dec 2025

Nečítala som všetky komentáre, ale na umelé prerušenie tehotenstva ta nemoze muz nútiť ist. To je čisto tvoje rozhodnutie. Lekári sa tam bavia len s tebou a všetko podpisujes ty. Za ruku ta na zákrokovnu nedotiahne nasilu ... ale môže sa ti vyhrážať rozvodom, to hej. Bola tu taka téma na koníkovi opačná, že chlap chcel, aby si žena dieta nechala, no ťahal za kratší koniec.

anonym_6320b1
16. dec 2025

U nas ďalšie dieta nechcem najma ja, ale nechcem si uplne zatvárať cestu akymkolvek trvalým zákrokom a ano ani ja nemozem antikoncepciu pre mna. Manzel pouziva ale kondóm aj ked ho nema uplne rad, ale vie, ze ina moznost nie je. A teraz co som chcela povedat, vidis tu situáciu? Uplne ina ako u teba, takze pytat sa napriklad mna ci tvoj manzel zmeni myslenie je hlúposť, kedze ja ti nebudem môcť rozumne odpovedat, kedze moja situacia a okolnosti su uplne ine. Ty mozes vychádzať len z faktov ake ti on povedal potrat alebo nic. A ked si to uvedomíš, tak potom mozes situáciu vyriešiť.

anonym_30c778
16. dec 2025
@anonym_00559b

@anonym_8d7000 teliesko sa neodporuca zenam po sekcii/sekciach. aspon mne tak povedal gynekolog, ze moze poskodit jazvu.

@anonym_00559b blbost, sestra ma dve sekcie za sebou a teliesko pouziva spokojne roky...

katkazatka
16. dec 2025

Obaja ste vrcholne nezodpovedni. Neviem, ci nemate rozum a chcete plodit dalsich chorych jedincov, alebo tebe sa zapacilo tak byt doma a muz nech vas zivi. Je mnoho druhov antikoncepcie a ty zazracne ziadnu z nich nesmies. Byt na rodicaku a potom brat opatrovatelske do smrti je dobra varianta pre teba? Trosku zdraveho usudku by to chcelo.

autor
16. dec 2025
@katkazatka

Obaja ste vrcholne nezodpovedni. Neviem, ci nemate rozum a chcete plodit dalsich chorych jedincov, alebo tebe sa zapacilo tak byt doma a muz nech vas zivi. Je mnoho druhov antikoncepcie a ty zazracne ziadnu z nich nesmies. Byt na rodicaku a potom brat opatrovatelske do smrti je dobra varianta pre teba? Trosku zdraveho usudku by to chcelo.

@katkazatka už som vyššie písala, že chodím do práce. Tak buď čítaj, alebo sa nevyjadruj do prázdna.

anonym_f41fc2
Včera o 04:22
@anonym_8d7000

Ja hlavne absolutne nechapem, co tym babam vsetkym je, ked ziadne antikoncepcie nemozu. Ved teliesko je aj nehormonalne. Mne to ozaj pride ako odrb.
Tak sa daj sterilizovat, alebo muz vazektomiu. V ziadnom pripade by som s nim inak nespala. S takymto pristupom nech ide do riti, poslat zenu na potrat, akoby sla do potravin. Ty kks.

@anonym_8d7000 vo väčšine prípadov to aj tak je, ako píšeš, ale keď to dieťa chce, tak hádam nenapíše, že pôjde na podviazanie vaječníkov, alebo k inému gynekológovi prebrať všetky možnosti. Mimochocom, keď muž odmieta kondóm, pesar jej ako môže škodiť? Ja nepoznám vo svojom okolí ženu, ktorá by mala problém so všetkými druhmi antikoncepcie

anonym_f41fc2
Včera o 04:22
@anonym_413c96

@anonym_a26d64 určite nie. Vazektomia ich problém nevyrieši.

@anonym_413c96 prečo by nevyriešila?

anonym_f41fc2
Včera o 04:26
@anonym_00559b

@anonym_00559b toto počujem prvý krát v zivote a to mám tretie bez problémov

anonym_15f844
Včera o 06:20
@anonym_f41fc2

@anonym_8d7000 vo väčšine prípadov to aj tak je, ako píšeš, ale keď to dieťa chce, tak hádam nenapíše, že pôjde na podviazanie vaječníkov, alebo k inému gynekológovi prebrať všetky možnosti. Mimochocom, keď muž odmieta kondóm, pesar jej ako môže škodiť? Ja nepoznám vo svojom okolí ženu, ktorá by mala problém so všetkými druhmi antikoncepcie

@anonym_f41fc2 Ona ani ziadnu antikoncepciu nechce, chce 3.dieta a dufa, ze manzel roka ju nebude nutit ist na potrat.

anonym_cd38d6
Včera o 08:20

@anonym_autor Moj bol proti tretiemu, lebo financie. A raz, ked si myslel, ze som tehotna, tak mi povedal, ze keby si aj bola, nevadi, nejak by sme to zvladli. Ale tretie neprislo, ostali sme pri pocte 2.

anonym_15b939
Včera o 10:06
@anonym_cd38d6

@anonym_autor Moj bol proti tretiemu, lebo financie. A raz, ked si myslel, ze som tehotna, tak mi povedal, ze keby si aj bola, nevadi, nejak by sme to zvladli. Ale tretie neprislo, ostali sme pri pocte 2.

@anonym_cd38d6 Aj ty máš 2 postihnute deti ako autorka? Treba čítať celu diskusiu.

anonym_cd38d6
Včera o 12:47
@anonym_15b939

@anonym_cd38d6 Aj ty máš 2 postihnute deti ako autorka? Treba čítať celu diskusiu.

@anonym_15b939 Pytala sa na nazor, pripadne skusenost. A nikto jej nevie predpovedat, ci jej muz zmeni nazor. Ja osobne, keny mam jedno dieta postiunute, by som do dalsieho nesla.

sasa1310
Včera o 16:24
@anonym_11e28b

Ľudia, prečo nadávate na chlapa? Tá sprostá je tu očividne najmä žena. Ona sa totiž vedome nechráni, lebo by ďalšie decko chcela, hoci jej muž ho odmieta. A je mu to jedno, veď jeho sa to netýka. On nebude rodiť, ani sa starať, prinajhoršom od nich odíde. Ale táto žena je tak hlúpa, že by dokonca ochotne porodila ďalšieho postihnutého chudáka. Veď čo, štát jej bude platiť, decko sa nejako pretlčie, ona pri ňom, hlavne, že jej už nikdy nebude hroziť žiadna práca. Takýchto ľudí by som kastrovala a nedala im žiadne sociálne dávky. Vedome rodiť postihnuté deti a ešte sa z toho tešiť a brať to ako nejakú životnú výhru? Fuj, to je úplne dno ľudskej debility.

@anonym_11e28b a prečo sa skrývaš za anonym. Snáď sa nehanbíš za takýto stupidný príspevok? Sa ti ľahko robí hrdinkou, keď si odklikneš anonymne, nech nevieme, kto takto dokáže klesnúť na hlboké dno.

sasa1310
Včera o 16:24
@katkazatka

@katkazatka s ľahkým postihnutím opatrovateľský nedostaneš ani náhodou.

Strana
z3