icon

Zmení sa to časom?

21. sep 2022

spoznala som úplne super muža, vyzretý, po 30ke, rozumieme si v životných cieloch, vyhovujeme si takmer po každej strenke...
spoznávame sa, chodíme na výlety skrátka všetko, čo k spoznávaniu patrí...
on je veľký pracant, jeho cieľom je zabezpečiť seba+časom rodinu a venovať sa jej naplno, preto teraz maká aby sa dostal na vyššie miesto, veľmi túži po deťoch a rodine... viackrát mi to povedal, bavili sme sa úprimne, pretože ja som strávila 6 rokov vo vzťahu, ktorý napokon neviedol nikam, ani svadba ani deti a stratila som svoje roky od 20-26... preto sme boli úprimní, či vôbec časom hľadáme to isté
no ale pravdaže chce to aj svoju daň, teraz má málo času, vždy sa snaží nájsť aspoň 1x do týždňa čas, niekedy vyjde aj 2x, ale oproti môjmu bývalému vzťahu je to také že cítim, že je veľký pracant a skrátka má v hlave zabezpečiť a dosiahnuť a potom rodina, deti..... s mojím ex sme boli každý deň spolu aj v čase randenia a spoznávnia sa
furt mám v hlave, že keby chcel, randíme častejšie... ale on ma stále ubezpečí, že chce len zabezpečiť, už hľadá trvalý vzťah, a chcel by aby všetko dobre dopadlo, ale ako tam dospieť, keď práca, práca, práca? aj to chápem, ale zároveň potom niet čas na spoločné chvíle že,a hlavne v stave spoznávanua sa🙂

Strana
z2
tosomja
21. sep 2022

Neviem ako dlho sa poznáte, ale na to, aby ste vedeli, že to obaja myslíte vážne, chcete spolu žiť a je vám dobre, potrebujete byť spolu viac nech raz do týždňa a nie tri mesiace, ale aspoň rok.

ivangeline
21. sep 2022

Skor by som sa snazila vypozorovat,ci skutocne dodrziava to co povie. 🙂 Co ak su to len reci? A nevie si oddychnut? A ma rad svoju pracu? Ako sa sprava k detom? Na com stroskotali predch vztahy? Rodina je MANZELKA a deti.. ;)

babovka2321
21. sep 2022

A si si ista, ze vzdy, ked na teba nema cas, pracuje?

autor
21. sep 2022

on nemal taký dlhý vzťah ako ja, max 3 roky a stroskotal ten posledný keď ho bývalá viackrát podviedla, a predtým vzťahy to netuším, tak do hĺbky som nešla a čo sa týka detí, tie má rád, má rád jeho prácu ale chce s v nej ešte postúpiť vyššie aby potom mal istotu, že uživú rodinu a tak,....
a či si vie oddýchnuť, no ak sme spolu celý víkend tak na prácu ani nepomyslí, neuteká tam, lenže netrávi čas len so mnou, ale aj s jeho kamošmi či cvičením, no skrátka stále sa niečo deje, však aj ja mám svoje, ale tá práca tvorí gro, pracuje aj po večeroch z domu, rôzne iné projekty/zákazky mimo jeho full time....
ja niekedy premýšľam, že či je toto dočasný stav alebo len skrátka nie som tá pravá s ktorou by to časom stálo za to

autor
21. sep 2022

a ak sľúbi že príde, prišiel vždy hoci aj večer na hodinu, ak aj sa celý deň nedalo, toto mu nemôžem krivdiť🙂

tosomja
21. sep 2022

A ako dlho ste spolu?

abbey1
21. sep 2022

Ako dlho ste spolu? Vidíš u neho snahu, napriek pracovnému vyťaženiu, aspoň snahu stretnúť sa čo najčastejšie kľudne aspoň na rýchly obed, večeru?
Mne úprimne by nestačilo stretnutie raz týždenne vo fáze randenia, keď už hovoríme o predstavách o budúcnosti.
Či sa niečo zmení? No časom a manželstvom sa veci skôr menia k " horšiemu". Tá prvá fáza zaľúbenosti, získavania toho druhého býva taká najaktívnejšia.
Veľmi by som sa nespoliehala, že časom vybuduje svoje postavenie a času na vzťah bude viac. Prídu iné výzvy, povinnosti, projekty. Vždy to je o osobnom nastavení si priority.

lubina
21. sep 2022

Teraz hovori, ze len chce zabezpecit, aby uzivil rodinu....no tak ti poviem, workaholic toto asi povie kazdy 😉. Ak ma rad svoju pracu a postupi na vyssiu poziciu, tak bude tazke prestat, lebo vyssia pozicia si bude ziadat viacej casu a prace a....tak to pojde dookola. Nechcem povedat, ze nie je vhodny na vztah, ale len so zenou, ktora dokaze prijat to, ze praca asi je a bude pre neho vsetko....

zooeynka
21. sep 2022

Tvoj pocit je bohuzial spravny....ked je muz ozaj zamilovany urobi vsetko aby bol s objektom svojej tuzby co najviac. Prilis si vzdusne zamky nestavaj, vyhovorky typu praca, zabezpecit, karierne postupit a potom rodina atd sa pouzivaju ked ta chalan nechce uplne odpalit, lebo inu zatial nema, ale na nejaky happyend to nevidim....on vidi ze ho chces tak preco by nevyuzil prilezitost....ale ked sa objavi ta prava tak zrazu pre nu bude mat vsetok cas, zrazu mu bude stacit aj jeho sucasny plat na zakladanie rodiny a kariera sa da budovat aj popri manzelke a rodine....chapes co myslim? Prepac.

autor
21. sep 2022

@tosomja no poznáme sa 4 mesiace, ale nechcem to nazývať že sme spolu vo vzťahu, hoci randíme, to by som skôr nazvala tak, že je to fáza randenia ale nie vážneho vzťahu
@abbey1 práve nad tým premýšľam že či by to bolo iné jasné, že keď má tie povinnosti a iné aktivity tak sa snaží, vyvíja aktivitu prísť, navrhuje stretnutia viac než ja, ja som zdržanlivá, nechcem ho rušiť v jeho práci, viackrát sa stane že povie, že má toho veľa, ale príde... a vždy aj prišiel....
len predtým som bola zvyknutá tráviť veľa času v stave spoznávania sa, stále ten ex alebo aj iní s ktorými som randila ale vzťah nebol, stále chceli niekam chodiť, myslím tým aj častejšie, skoro aj každý deň

autor
21. sep 2022

@zooeynka viem a úprimne aj ja mám také myšlienky lebo viem, že to tak je....

elizabet173
21. sep 2022

mne to pripadá tak že to je priateľ s výhodami, nie partner pre život. Mala by som obavy, že zabijem s ním ďalšie dva roky.

zooeynka
21. sep 2022

Mozno(ale fakt len mozno)by pomohlo pohnut veci spravnym smerom, keby zistil ze realne hrozi moznost ze ta strati. Proste mu povedat ze od vztahu ocakavas viac ako len obcasne stretnutia, ze tvoja predstava vztahu je ina a ak ti to on nevie poskytnut tak musis hladat inde. Podla jeho reakcie na toto sa zariad...

miadi
21. sep 2022

Casom sa to zmeni … ale len tak ze bude mat este menej cas na teba. Raz za tyzden rande je malo. Bud je workaholic alebo he’s just not so into you., vacsinou ked sa chlap zalubi na zaciatku chce byt s tebou kolko sa len da aj na kamosou zabudne.. tento sa mi zda nejak rozbehani mozno stiha testovat viacere adeptky . Tie reci Ze chce rodinu no najprv karieru moze znamenat ze zas len stratis dalsich x rokov a nic .. uz teraz ti dal najavo ze raz niekedy by chcel rodinu ale … este zdaleka na to nie je pripraveny. No malo info Daj na svoj inštinkt .

tosomja
21. sep 2022

Neviem, ale ja keď som sa spoznala s terajším, a to už tesne pred 40tkou mal, tak sme boli spolu každý deň, aj keď mal este ženu a doma bol 10 dní za dva mesiace. A aj tak robil všetko aby sme boli spolu. A tvoj je slobodný ale vyhovára sa na robotu. Je pekne, že chce zabezpečiť budúcu rodinu, len aby si takým štýlom aj nejakú našiel.

autor
21. sep 2022

@elizabet173 no s výhodami asi nie, asi to bude znieť čudne ale ja som v tomto asi dosť konzervatívna a nejdem do týchto intímnych vecí kým to nie je vážnejší vzťah, síce tým riskujem ale pre moje city.... raz som sa popálila v mladosti a chalan to len využil párkrát

elizabet173
21. sep 2022

neviem, ale mne toto nepripadá ako seriózny záujem o teba. Neverím tomu, že pracuje 12 hodín denne a ak áno, tak by som od neho utekala tiež. Ale to som ja, ty sa rozhodni podľa toho, ako to cítiš, že by sa ti zmenilo, tomu nedávam ani 2%

janka_23
21. sep 2022

Niečo podobné som zažila. Práca, cvičenie, rodina, stavba domu, kamaráti. Vždy sa našlo niečo kvôli čomu na mňa nemal čas až toho času bolo stále menej a menej až to išlo do stratena.
Keď je muž zamilovaný alebo aspon ocareny zenou, prevráti aj celý svet hore nohami, aby bol s tou, ktorá ho zaujíma. Všetko ostatné sú vyhovorky

vilmuskavilma
21. sep 2022

myslim si, ze sa vyhovara, pretoze zamilovany chlap urobi cokolvek a nielen na hodinu..nastahuje si k sebe tu zenu atd, ked chlap tvrdi, ze nema cas, pracuje atd vyhovara sa viem, co tvrdim :(

stanulienkat
21. sep 2022

Mne osobne by to nestačilo. Nemáš šancu ho spoznať za taký krátky čas, čo spolu trávite. To bude takto fungovať, aj keby ste mali dieťa, takže budeš vlastne slobodná matka. A keď toto jeho bývalá vydržala tri roky, tak sa nečudujem že ho podvádzala.

autor
21. sep 2022

keby zo začiatku možno nebol "očarený" a nehovoril by stále o potencionálnom vzťahu a boli by sme iba čisto na kamarátskej vlne zatiaľ bez dotykov, objatí a bozkov, tak by som to vnímala aj inak....
brala by som to ako kamarátstvo alebo ako známeho, že raz za týždeň ideme von....
väčšinou som to tak maa, že raz za čas ako kamaráti sme sa stretli a tým pádom som na tom tak nelipla, všetko som brala uvoľnene a nejako sám od seba ten muž začal mať z kamarátstva záujem
takto tu len nad tým premýšľam a lipnem....

elizabet173
21. sep 2022

nechaj tomu ešte nejaký čas voľný priebeh, napr, do Vianoc a uvidíš, no muži často hovoria to, čo chce žena počuť

amelie2017
21. sep 2022

Ako uz bolo spomenute, chlap, ak ma vazny zaujem, tak by aj horu prekopal, len aby sa dostal za zenou. Ale napr. je aj moznost, ze ako dieta vela nemali, preto chce pre svoju rodinu, svoje deti zabezpecit lepsie detstvo ako mal on a neuvedomuje si, ze tym moze odplasit potencialnu matku tych deti.

autor
21. sep 2022

@amelie2017 áno, vyrastal len s mamou a otec sa nezaujímal, zveril sa mi viackrát že žili skromnejšie, občas žil aj so starými rodičmi, takže chápem jeho impulz prečo má nutkanie tak zabezpečiť rodinu v budúcnosti, lenže presne to je to že tým pádom zabúda na jeho blízkych resp. na to spoznať sa s niekým, kto by preňho mohol znamenať budúcu ženu.....

petricka22
21. sep 2022

No, tiez sa mi zda, ze ak budujete nejaky vztah, je toto pramalo. Workoholik sa nezmeni, proste bude mat stale dovod, preco pracovat vela, preco treba zarobit, preco musi prave teraz zamakat. A do toho este vela vlastnych aktivit. Je pekne, ze chce rodinu, ale kolko casu by jej bol schopny obetovat, ked teraz nehlada sposoby, ako s tebou travit viac casu. Preco nejdete spolu napr.cvicit? A celkovo, aj ked pracujem, idem si zacvicit, tak aj potom viem este vybehnut na dve hodky za frajerkou. Proste je to akesi vlazne z jeho strany. Daj tomu este trochu cas, ale no… vidis sama, kam to smeruje…

petricka22
21. sep 2022

A ak sa takto spraval aj pri byvalej frajerke, ani sa jej moc niet co cudovat, ak mu bolo vsetko prednejsie ako ona, ze ho podviedla. Ale teraz vyzera on ako podvedeny chudacik, ale bude mat na tom svoj podiel viny.

macatt
21. sep 2022

Ahoj, no mne príde že ten vyzretý po 30 tke vôbec vyzretý nie je.. a ako keby nebude s tebou strácať čas, keď z toho nič nemá.. evidentne je to veľmi spoločenský a úspešný muž a určite má plný ,,diár,, kamarátiek, ktoré také drahoty nerobia a tiež si ho nechcú uviazať hneď o nohu.. myslím že to nebude ten pravý bohužiaľ.. poznám veľa takých ,,workolikov,,🙄

macatt
21. sep 2022

Chlap sa ti nebude podriaďovať a utekať za tebou keď nedostane ani pusu.. to by som nerobila ani ja.. za 3 mesiace dobývania nedostal nič, tak prečo by si to nezariadil inak?! Dnes je rýchla doba, takého princa veľmi ťažko nájsť..

panelacikova
21. sep 2022

mne sa nechce čítať celú diskusiu, tak pridám svoj skromný názor, ako vždy 😀

autorka: ak by bol z teba paf, vyzeralo by to inak. OK, ak chce na sebe kariérne pracovať, pochopím, nech maká od pondelka do piatku, nech zarezáva a upevňuje si pozíciu. ALE... píšeš, že ani víkendy netrávi s tebou (ba čuduj sa svete, ani so svojou prácou), ale svoj voľný čas si v tomto krehkom úvode "vzťahu" nevyčleňuje pre teba, ale delí sa oň aj s kamošmi, cvičením a všeličím ešte, čo sa "deje".... na to, že ste spolu kratučko, mi to pripadá čudné až smiešne. on ti síce rozpráva báchorky (možno to tak aj cíti), ale osobne mám pocit, že ty nie si tá vyvolená, pre ktorú chce tak kariérne rásť...

maciatkolulu
24. sep 2022

Takto, zaľúbený chlap sa takto určite nespráva, ale že určite. Bud ti nehovorí pravdu, alebo nie je zaľúbený a je príšerne racionálny. Svadba z rozumu.... Ak ti to vyhovuje, tak fajn. Ale podľa mňa to romantický vzťah nebude nikdy.

Strana
z2