icon

Zmenila vám Biblia život?

26. dec 2022

Je tu niekto neveriaci alebo "pochybujuci", ktorému zmenila zivot napr. biblia? Alebo niečo ine nabozenske? Co vas obrátilo k viere? Ako ste sa k tomu dostali? Sami ci "s pomocou vyssej sily"? Nepytam sa ľudí ktori su hlboko veriaci tzv. Od malička. Ale tych ktori sa k viere dostali sami a uz vo vyssom veku.

makodob
10. sep 2023

@aga_aga Božie Slovo je život! Jeho Slovo žehná, nie preklína. Ale ty preklínáš a zámerne. Aj sám seba žiaľ.

ckocka
10. sep 2023

Nemohli by ste k tej show pridať aj nejaké svetelné efekty?

tiezjedna
10. sep 2023

@janulik2008 tak nejak. Čítam to tu a nestíham sa diviť.

aga_aga
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
10. sep 2023

@aga_aga tabletky máme?!

janulik2008
10. sep 2023

@tiezjedna ver mi že aj ja a to som veriaca ... Biť sa za vieru je jedna vec ale presviedčať ostatných že práve ich viera je tá pravá. Ako som písala, ja sa dokážem porozprávať aj s ateistom a dokonca s niektorými aj o viere a pritom ich nepresviedčam. Som veriaci človek ale viem že napr HP je film ale im to nevysvetlíš. Namotala som sa na Lucifera seriál a už tam plietli satana pritom je to seriál ale s niečím v Tom seriáli súhlasím. Do kostola nechodím tak to nie som veriaca, hlavne že oni drú lavice v kostole a ako vyjdú už ohovárajú. To sa mi nepáči ... nútiť deti chodiť do kostola, doteraz si pamätám ako som chodila do kostola s plačom pred prvým svätým prijímaním

janulik2008
10. sep 2023

@aga_aga inak si v pohode?

aga_aga
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
10. sep 2023

@aga_aga ja ich nepotrebujem, ale ty by si mal pouvažovať nad zvýšením dávok, lebo ti to jebe jak starým hodinám😉

avene55
10. sep 2023

@makodob kedže je to jasne v Biblii napísané, tak prečo by som si to nemyslela. Ale počula som od rôznych falosnych učitelov, že sa im Ježiš zjavoval. Tam Ježiš, tam anjel. Aj si to svoje zjavenie teda nejako skúmala ako nám písmo prikazuje?

aga_aga
Odpoveď bola odstránená
aga_aga
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
10. sep 2023

@aga_aga a čo tam máš ďalej? Či len tieto zvratky?

janulik2008
10. sep 2023

@aga_aga nepoznáš že "miluj blížneho ako seba samého?" 😁 Ver mi, ja zúfalá nie som. Mne viera nevymyla mozog

aga_aga
Odpoveď bola odstránená
aga_aga
Odpoveď bola odstránená
makodob
10. sep 2023

@avene55 Áno, skúmala. Ver, že len tak hocičo nepríjmem.

makodob
10. sep 2023

@aga_aga tak ja ti možem povedať, že tí, čo sú v tebe sú démonického povodu. A klamú ťa. V skutočnosti si ich otrokom a nie si šťastný. Ak by si chcel, aby som sa za teba pomodlila, tak mi napíš. Ježiš ťa oslobodí a dá ti to, po čom najviac túžiš. Choď v pokoji v mene Ježišovom.

avene55
10. sep 2023

@makodob nuž, asi Ťa nepresvedčím keď Ťa nie Božie slovo.

aga_aga
Odpoveď bola odstránená
makodob
10. sep 2023

@avene55 a kde vraví Božie Slovo, že každé zjavenie je od zlého? Ja som vyšla z katolíckej cirkvi, kde je sama modla a falošné zjavenia, takže som veľmi veľmi opatrná. Nemusíš ma presviedčať, lebo ja si všetko overujem cez Božie Slovo. A aj toto som si overila. A ak si myslíš, že hneď som jasala nad tým, že vidím Ježiša, tak sa mýliš, lebo prvé bolo to, čo napadlo aj teba, že je to nejaký anjel alebo diabol. A v Písme sa píše, že overujte si každého ducha. Tak som to urobila. A bolo to v našom dome a a náš dom má postavené duchovné hradby podľa Slova, takže tu sa nikto nepozvaný od diabla nedostane.

avene55
10. sep 2023

@makodob ale ved ty sa za nu mozes modlit aj kazdy den bez toho aby Ti napisala. a Ježiš nie je žiaden džin čo plní priania.

makodob
10. sep 2023

@avene55 áno možem, ale keď ten človek, chce démonov v sebe mať, ja ich nepošlem preč. A on nebude slobodný. Je to muž.

avene55
10. sep 2023

@makodob pravdepodobne chodis ku charizmatikom. Modli sa k Bohu nech Ti da poznat pravdu, ci je to co tam pocuvas v sulade s Pismom. Myslim to uprimne, nechcem sa povysovat. Snazia sa cloveku nahovorit ze vsetko zle co je v nom je od demonov, pritom je to len nase skazene srdce. Ježiš sa nám nezjavuje fyzicky, nepridávajme k Biblii čo tam nie je.

makodob
10. sep 2023

@avene55 Ježiš isto nie je džin, ale či ty vobec vieš Kto je Ježiš a čo je Jeho voľa.
,,Duch Pánov je nado mnou, a preto ma pomazal zvestovať chudobným evanjelium, poslal ma uzdravovať skrúšených srdcom, vyhlásiť zajatcom prepustenie a slepým návrat zraku, zlomených poslať na slobodu 19 a vyhlásiť rok Pánov príjemný.”
Luk 5,28-19

makodob
10. sep 2023

@avene55 možno budeš počudovaná, ale nechodím do náboženských zborov, žiaľ takmer všade, kde som bola je litera, náboženstvo a mŕtva viera bez skutkov ako o tom hovorí Jakub v listoch. Toto všetko ma učí Ježiš cez Bibliu, tam je napísané, čo máme my veriaci robiť. Žiaľ, naozaj činí Božiu voľu len hŕstka kresťanov. Hneď ľudia škatuľkujú, ak im to nezapadá do ich teórie a toho čo oni poznajú.

makodob
Autor odpoveď zmazal
avene55
10. sep 2023

@makodob prepáč. Ja som chodila a to čo píšeš by som povedala je zhodné s tým co sa kaze tam.

ckocka
10. sep 2023

@makodob ja som to nemyslela, že som Ho fyzicky v tele videla, ale fyzicky očami.
A to znamená čo?

makodob
10. sep 2023

@avene55 tak potom ma podľa teba učí Ježiš a Písmo blud. Buď robím niečo nesprávne ja, čo očividne funguje, lebo vierou boli oslobodení ľudia. Alebo ty tomu nerozumieš. Preto skús aj ty prosiť Boha, aby ti dal On zjavenie skrze Jeho Písmo. Z vlastnej skúsenosti ti radím, ak chceš ozaj nasledovať Ježiša podľa Písma- nikdy nepovýš slovo človeka nad Božie Slovo. A ak nerozumieš, pýtaj sa Jeho, On ti odpovie, ale nechoď za človekom, lebo je mnoho náboženstva v našich zboroch bez moci Božieho Slova. Mnohí žijú mŕtvu vieru, nedeľa bohodlužba, skupinka, grilovačka a koniec. Ja toto nikde v Písme nevidím. Ježiš nás povoláva do praktickej služby a málokto to chce robiť, lebo je to nepohodlné.

1Kor 2,4-5
,,A moja reč a moja kázeň nezáležala v presviedčavých ľudskej múdrosti slovách, ale v dôkaze Ducha a moci, 5 aby vaša viera nebola v ľudskej múdrosti, ale v moci Božej.”