icon

Zmenila vám Biblia život?

26. dec 2022

Je tu niekto neveriaci alebo "pochybujuci", ktorému zmenila zivot napr. biblia? Alebo niečo ine nabozenske? Co vas obrátilo k viere? Ako ste sa k tomu dostali? Sami ci "s pomocou vyssej sily"? Nepytam sa ľudí ktori su hlboko veriaci tzv. Od malička. Ale tych ktori sa k viere dostali sami a uz vo vyssom veku.

Strana
z8
makodob
10. sep 2023

@ckocka to, že som sa Ho nedotkla, tak viac neviem povedať, či bol napr. v tele. Ale mal by byť podľa Biblie.

diaszoky
10. sep 2023

Nas zmenit moze iba Boh.. Ak k tomu dopomoze Biblia preco nie. Mna zmenil najme Boh a to zdvihnutym prstom

avene55
10. sep 2023

@makodob ty povysujes zjavenie Ježiša a ostatnych ludi ktorym sa udajne zjavil, povysujes nejaky zazitok nad Pismo. Ale ok.

makodob
10. sep 2023

@avene55 prečo povyšujem? Ako toto možeš povedať? Ja svedčím o Ňom, že je živým Bohom a koná rovnako ako v biblických časoch. Vieš, keď to niektorým ľuďom svedčím, skor ma považujú za blázna, ako mi veria. A napriek tomu vždy budem hovoriť o Ňom to, čo koná v mojom živote. Ale tebe sa to nepáči, lebo to tebe nezapadá do tvojich predstáv o tom, čo by Boh mohol a nemohol dnes robiť. Snáď sa teba nebude pýtať, či sa može niekomu ukázať. Ak sa ukázal apoštolom, prečo by sa dnes nemohol ukázať iným ľuďom? Čo je na tom nebiblické? Napríklad mnohým moslimom sa zjavil. On svedčí o Sebe a možno zriedkavo, ale aj takto.

avene55
10. sep 2023

@makodob
4 že bol pochovaný a že bol tretieho dňa vzkriesený podľa Písem,
5 že sa zjavil Kéfasovi a potom Dvanástim.
6 Potom sa zjavil viac ako päťsto bratom naraz; väčšina z nich žije doteraz, niektorí už zosnuli.
7 Potom sa zjavil Jakubovi a potom všetkým apoštolom
8 a poslednému zo všetkých, ako nedochôdčaťu, zjavil sa aj mne.
Tak ja neviem, snad si to Ježiš nerozmyslel. Ak ide proti tomuto tvrdit niekto nieco ine…..

makodob
10. sep 2023

@avene55 no čo tam je v rozpore s tým, čo tvrdím ja? Či dopísaním Biblie Boh skončil? Ježiš sa zavrel do neba a nerobí nič. Ja tam nečítam, že poslednému sa zjavil a už sa nikdy nikomu nezjaví. Je tam vari toto? Že si tak skalopevne presvedčená, že sa Ježiš už nikomu neukázal? Vieš, Ježiš je Boh a Boh je Duch a on nefunguje ako my a ani nerozmýšľa ako my.

avene55
10. sep 2023

@makodob vzdavam to. Pekny vecer

makodob
10. sep 2023

@avene55 pridávaš si nad Písmo a mňa chceš presdvedčiť, že hovoríš v súlade s Písmom.

janulik2008
10. sep 2023

@aga_aga a čím? Že ti nepritakávam? 😁 myslím že viera nie je iba o Tom čítať bibliu, chodiť do kostola. Koľko dobrých ľudí je a pritom nie sú kresťania a pôjdu do pekla lebo nie sú veriaci? Ak je Boh milostivy tak podľa mňa vezme takého človeka k sebe, alebo vezme človeka ktorý napr týral deti a manželku ale každý nedeľu sedel v kostole? Ja sa niekedy na neho hnevám áno hnevám a napr tu je to presne čo si myslím. Človek je dobrý, dodržiava prikázania a nejaký idiot ho zabije. Dodržuje pravidlá aj to je jeho plán?

https://www.youtube.com/watch?v=D7NUt1apJbY
aga_aga
Odpoveď bola odstránená
janulik2008
10. sep 2023

@aga_aga čo si ty tu dokazuješ, môžem to nám obyčajným ľuďom ktorí sú zavrhnutia hodní vysvetliť? 🤔 myslím že každý v tejto diskusii má OP a rozhoduje sám za seba a hlavne má vlastný rozum v čo verí a neverí. 😉

tiezjedna
10. sep 2023

@aga_aga ty si ukážkový priklad nezdravej viery v čokoľvek. Chorá hlava. Pa pá.

makodob
10. sep 2023

@tiezjedna ale veď on vobec neverí v biblického Boha, podľa neho je boh on.

makodob
10. sep 2023

@lenkakravcova opravujem vetu- Ježiš sa mi ukázal, neviem či fyzicky, lebo som sa ho nedotkla, zle som sa vyjadrila.

tululu
11. sep 2023

@aga_aga kazda jedna tvoja odpoved vytvara 100 dalsich otazok.usetrim ti cas,je to zrejeme preto,ze nerozumiem,ze,chvala Bohu.Prajem pekny den.

diabidovska
23. jan 2024

Po par stranach som sa opat presvedcila ze je vhodna tak maximalne do ohnika v krbe kde aj skoncila ☺️ a zmenila mi zivot tym ze urobila miesto na inu knihu a velky plamienok 🙃

lapersefona
24. jan 2024

@diabidovska to si vážne dala spalit Bibliu? Si ju mohla radsej predať alebo darovať do knižnice ci antikvariát. Velka skoda

zuzuyati
27. jan 2024

@diabidovska tak to ti teda nezávidím, ja by som jedinú knihu-kníh neopovážila ani stranu natrhnúť, nie páliť. svedčí to v tebe tvoj duch zla, ktorého máš v sebe. je mi to ľúto, ale sama raz uvidíš, čo si spravila, a Boh o tvojom skutku vie. Možno to raz budeš ľutovať a prídeš na to, ale možno aj nie. Požehnaný deň

viestta
18. mar 2025

@tiezjedna len tak mimo temy, este zijes? Este vydavas hlasky?
Toto je zaujimavy pripad, to sa len tak nevidi

Strana
z8